mentor



igår kväll fick jag min första riktiga mentor, man kan inte räkna britt som en mentor eftersom hon var inte så pratglad av sig med alla sina fobier, det var inte dit jag ville komma, men igår, då fick jag en riktig mentor. Det känns faktiskt jävligt bra, vi satt och pratade länge och jag kände verkligen hur ivrig jag blev desto mer vi pratade om saker. Så nu har jag bestämt mig!
och när jag behöver minsta hjälp eller bara vill "bolla idéer" då ska jag ringa, eller ta en promenad till min mentor :) tusen tack !

image61

idag är det fredag

men det känns som tisdag? men det är bara skönt! vilken befrielse och komma hem och tänka "jag behöver inte gå upp 07.00 imorgon, för jag är ledig i 5 dagar(!) love it, love it, love it, love it!

måste bara lägga upp denna videon på kära syster och kusin, och ni som inte spelat Wii, leta reda på ett och gör det genast! de utövar boxning, för er som undrar vad de håller på med :) haha.


ganska så meningslöst


dagen på min älskade arbetsplats har faktiskt varit ganska så meningslös. totalt är vi sex stycken som jobbar tillsammans här nere på kontoret, men nu under mellan dagarna är det så att tre av oss har tagit ut semester, så idag har här varit väldans tyst och vi tre flitiga ungdomar har jobbat häcken av oss, eller nått. haha. 
dagen till ära ska nog spenderas några timmar hemma med slapp tid i soffan och sen en smarrig hemlagad pizza innan jag ska bege mig mot olle's place för att säga hejdå till honom, den jäveln ska till Thailand i 3 ½ fucking vecka, auuurrrrrhhhgggg, jag vill också, packa ner mig?
nej men så vi ska bara hem där och bara umgås, och det är aldrig fel.
heimage58lgen, vetitusan och nyår? haha vetitusan! men mandy och jag, vi är goda vänner.

summan av kardemumman

julen bestod av: 
mycket mat(för mycket), godis, paket, sång, kärlek, kramar, tomte, spel, släkt, vänner, värme, ljus, bakning, krig med choklad,  "klättring i granen", middag hos farmor, utgång, mys, fiskar, glädje, middag, shopping, tryffel, skinka och massa mer!
image57
julen ÄR utan tvekan den bästa högtid som finns och för att summera den liten så bjuder jag på lite bilder :)



     
 

     
 


 
världens bästa släkt? absolut!

jag saknade snön


fy tusan vad snabbt det går, man längtar och går och förbereder inför julen ibland veckorna innan allt ska ske, och sen på bara några timmar är det över. men jag kommer alltid längta och förbereda långt innan, för det är liksom det som är charmen med det hela, jag helt enkelt älskar julen !

jag är helnöjd med mina juleklappisar! hyperdyper nöjd !:) blev verkligen glad för allting, fick saker jag önskat mig och inte önskat mig, men det är nästan det som är roligast, att inte veta vad man får, som jonas julklapp. Världens bästa som han såklart är, hade han ringt KB och frågat om han fick komma in gratis på Timbuktus konsert för att köpa hans vinylskivor till mig, och ja visst, det fick han. så nu har jag alla hans vinylskivor, de är as coola !
jag älskar dig! image39
fick lite smycken och så, påslakan, looove them och lagom mycket mer, och julafton var bara helt underbart! lite utgång på kvällen tillsammans med emelaaaj, lina och frida och sen väntade mig inte så varma säng när jag kom hem.
idag är det ytterst lite jobb som gäller, sen tänkte jag ringa jonas och höra om han vill ut på äventyr med mig och kvällens avslutas med en underbar middag, kalkon(!) tillsammans med familjen och farmor, mumsigt !:)

ett gott besked


jag fick ett precis ett samtal som gjorde mig väldans glad, tjoho.

snart är jul, här i vårt hus :)

sluuuuuut


så brukar Anders Timell skrika när tiden tar slut efter Vinn Adams pengar på Mix Megapol, men aja. det är en helt annan historia.

det slut jag menar är såklart arbetsdagen! Nu väntar ledighet, inte långledig som för de flesta, men ändå fler dagar än vanligt ledigt! :) så jag ska som sagt inte klaga!
nu efter jobb ska jag och jessica bege oss till vår älskade stad och handla lite sena julklappar till oss själva. vi tycker vi förtjänar det!
aldrig i liiiivet att jag hade åkt till Center Syd/Väla eller Nova Lund, fy sjuttsingen vad mycket folk där är, kan jag tänka mig i alla fall. vi nöjer mer än väl med vår stad.
annars denna kalla och mörka fredagkväll ska jag spendera ute på Curla, vare sig jag vill eller ej. Hoppas dock att kunderna som ska äta även har beställt glögg, då blir jag glad !

image37 så nu lämnar jag er, sakna mig inte för mycket, over and out, och GOD JUL ! image36


förresten, håll tummarna jätte hårt för snö på julafton !

pepparkakor och kaffe


fredagens frukost bestod precis som rubriken säger av kaffe och pepparkakor, yummie! idag är fredag och som många gånger förr, inte vilken fredag som helst, utan fredagen innan julafton! :) ohh julafton, i love it! och vem gör inte det egentligen ? julafton är bara så..jag vet inte, UNDERBART!
jag har bestämt mig för att inte vara butter över vissa saker längre, det hjälper inte längden ändå, jag får helt enkelt tänka positivt och försöka göra någoting åt det, så ligger det till!
image35
igår var det som sagt julfest här på Shipbrokers' och det var faktiskt väldans så trevligt! eftersom vi jobbar som vanligt idag, så begav vi ungdomar oss hem fram mot 21.00 redan, man måste ju vara utvilad så chefen blir nöjd! :) känns dock lite meningslöst att sitta här, det har inte ringt en enda gång sedan vi kom hit och jag tror inte det blir många samtal heller...

på lunchen ska vi bege oss mot Subway och trycka i oss varsin Sub of the Day, tonfisk! även det, yummie! blir även en tur inom synsam, behöver linsvätska och kanske ett stopp på Gina Tricot för inhandling av en lite för tidigt julklapp till mig själv, det förtjänar jag...

det luktar julfest!


minsann, ikväll är det dags för Shipbrokers' Register julfest och såklart ska jag och mina trogna arbetskolleger dit :)
18.00 ska vi vara samlade i vinterträdgården för att avnjuta årets första (för mig i alla fall, har bara luktat på julmaten ute på Curla) julbord och jag ser faktiskt fram mot kvällen.
det enda jag, eller vi får jag säga, fasar över, är att det är att det troligtvis är bordsplacering !! haha men det kanske kan bli skoj ändå.


jonas, du är bäst !
image34

like an candle in the wind



det är mycket jag är less på just nu, men jag har aldrig attityden att förhindra det som händer. jag har egentligen min vilja, och den viljan kan ingen ta ifrån mig, men fan.
utan dig vet jag inte vad jag hade gjort faktiskt, du är verkligen mitt ljus i vardagen. du har alltid svar på tal och de svaren du har är alltid de rätta och sanna som jag faktiskt behöver höra.ändå gör jag inget åt det jag klagar på, jag vet, det är fel ! du har rätt !
Jag försöker, det gör jag faktiskt, men det känns som jag aldrig lyckas.
fan, ibland blir jag så trött på mig själv..


image27

julefrid? pyttsan



nej, ingen julefrid blir det iår, men vad ska jag göra. antar att det är pengarna som lockar, eller andra faktorer..eller kanske rent av personer ? ...äh jag orkar inte..

image26

image31

timbuktu, varje onsdag, det glömmer jag icke


det var den jul bonusen..



vilken härlig start på dagen. klev upp ur min varma säng ungefär 06.50 och skulle avnjuta en god frukost med morgontidningen och en kopp kaffe. gud vad vuxet det låter.. pappa var såklart också uppe och han gick ut med Luna på den dagliga morgonrundan och när han kommer tillbaka har han något att berätta. jag och min kära röding har imorse fått vår först parkeringsböter! jag kan inte mer än säga jävla skit !
slottsgatans parkering, fan alltså, jag kan inte hålla reda på alla dagar som de sopar gatorna, tisdag, onsdag och fredag beroende på vilken sida man står på.bla bla ...det är ju värre än hemläxa i matten.
det var de 450 kronorna som jag tänkte köpa en extra julklapp för..


image32

the one and only


TIMBUKTU är en klass för sig! fan , jag älskar verkligen honom! och det hela blev ju ännu bättre när han hade med sig vänner..nämligen Damn (såklart) Tingsek, Supreme och inte minst Promoe! vilket hår han har..
jag, älskade jonas och min trogna Mr D tog oss med glädje ner mot Lund och skulle inta Mejeriet. Dock tog det oss lite tid att hitta dit vi skulle, vi hade ingen karta eller något, och lilla jag som trodde jag hade lite feeling var det låg, hade ju som vanligt helt fel och plötsligt var vi vilse i Lund. Där körde vi runder i oändlighet tills vi kom till ett stoppljus, då säger Mr D, jag tror det ligger på en hörna typ, ganska så litet och DÄR, mitt framför oss låg mejeriet. så vi tackar stoppljuset som fick oss att stanna och titta just dit.
väl där var det kö och bajs, alltid segt, och väl inne fick vi vänta 2 ½ timme på att den lille mannen skulle dyka upp (alldeles för lång väntan) men sen var det ös! han är så jävla grym, och ni som inte sett honom live, göööör det !  

och vinylskivorna, jag vill ha, nu, nu, nu !

        



image33

kändis!


världens bästa emelie hade hittat någon rolig sak på veckorevyn, tror jag och  här har  ni resultatet..

Corre och jag som Amy Winehouse, hahah, måste dock säga att corre passar in lite bättre på bilden än mitt röda face.. emelie är någon som jag inte riktigt kan komma på .. men roliga är de i alla fall!:)

      



timbuktu i lördags var grymt!, lite bilder maybe? kommer senare :)

irriterande men mysigt luciatåg

måste faktiskt erkänna att jag blev liiiite irriterad när jag hamnade bakom detta luciatåget. det hela slutade med att det tog 25 (!) minuter från Rådhustorget ut till Curla +  att jag blev försenad till jobb, men allting löste sig ändå! och roligt att ullis ringde med världens gladaste stämma och fråga; " är det du i bilen bakom" , jag är på en av hästarna, haha och så vinkade hon glatt till mig. och jag kunde faktiskt inte mer än skratta till det var faktiskt jätte mysigt och det höll en hög mysfaktor, många folk stannade och vinkade till tjejerna på hästarna och många öppnade sina fönster/balkonger för att titta vad som hände.:)
vi är en liten stad, men det är här det händer, keep going !




( ni kan egentligen spola fram tills efter 40-50 sekunder, då ser ni hästarna. det i början visar bara hur sakta det gick! )

snart är det jul !


det är inte många dagar kvar och nu har jag jul feeling till tusen!

igår blev jag helt färdig med mina julklappar, är mycket nöjd med årets inköp, jag hoppas alla blir nöjda och glada. mamma och pappa får många paket iår faktiskt, två st som de ska "dela på" och sen utöver det, vars ett till sig själv också! som vanligt är systeryster svår att köpa till, men även där tror jag att jag träffat mitt i prick! :) och jonas, världens bästa jonas, nöjd där också, men jag säger ingenting! ohh, jag är mega nöjd!

har pysslat med lite julsaker också, gjort en julkrans som nu hänger vackert utanför vår dörr, gjort inbjudningskort till moffe, julpyntat och igår bar vi in granen, så nu är det officellt jul i vårt hem, och jag älskar det! älskar, älskar, älskar julen, och jonas ;)



och jag fick tag i biljetter, jaaa! jag är bäst, tjalala

1 av en miljon



1 av en miljon saker har jag hunnit med idag. det känns som jag har och göra hela tiden. jobbet är okej,men allting runt om hela tiden. det har hänt saker där, och det händer saker där, jesus. jag hänger inte med. lyckliga besked, sorgliga besked, jobbiga besked, tuffa beslut och ja, puh!

har alltså hunnit med en sak idag och det var annonsen till hd, den skulle vara inne senast 15.00 och nu är klockan 14.57, det är tajming, dock med väldigt liten marginal. nu hoppas jag bara att allting flyter på och att det inte är några problem med denna lilla annonsen som jag kuckilurat med på förmiddagen.
nu startade jag precis ett annat projekt, biljetter! jag vill, jag vill, jag vill och jag ska! jag ska kämpa in i det sista, med lite hjälp dock, men komigen, heja på mig!

klassfråga?


har vaccin mot cancer blivit en klassfråga? vem har råd och vem har inte råd?

jag blev chockad när jag hörde att det nya vaccinet mot livmoderhals cancer kostar 2500:- /spruta, och sammanlagt ska man ta tre sprutor, vilket i sin tur leder  till att man ska betala en totalkostnad på 7500:-!
missförstå mig verkligen inte, det är underbart att man har hittat ett vaccin, men ska de inte vara under samma förutsättningar för alla?
jag tror inte att alla har råd med 7500:-. visst det är en engångsföreteelse, om jag har förstått det rätt, alltså man tar bara dessa sprutor en gång i livet. men enligt mig ligger priset way to high!  Det är inte rättvist, folk med hög inkomst ska inte klara sig bättre än de med lägre inkomst, var är jämställdheten?nej, jag är minsann lite besviken..

jag protesterar!



måste med glädje dedikera detta inlägg till Amanda, världens bästa mandy. mega stort grattis till intagningen, jag blev nog inte lika glad som dig, men jag gläds absolut med dig! du ska tro på dig själv!

"snyt dig mandy, så ringer jag dig sen" haha

image17


ta vara på livet


må du vila i frid, 10 december 2007
vi är många som tänker på dig
image16

BK, ajsing bajsing


detta var ju faktiskt riktigt äckligt..hahah, mandybandy, jag skyller dock inte på dig ! :)

och förresten, snälla hjälp mig att få rätt i frågan om duvan, ni kommer ihåg barnprogrammet där personerna i programmet jagade en stackars duvan hela tiden? och intro låten som nu denna fråga handlar om, visst går låten, "fånga duvan, fånga duvan" och inte "stoppa duvan, stoppa duvan"?
snälla, håll med mig!

depp pepp


ibland känner jag mig lite deppig, och idag är det en sån dag då jag känner mig lite deppig, egentligen är jag inte deppig, men det känns ändå så. man liksom bara..äh jag vet inte .
nightcap idag, årlig tradition såklart, jobbar dock  till 17.00 och sen, whats happening?
..jag vill bara så mycket..skit mög

hemtex inspirerar!


nu är snart arbetsdagen slut och våra kakor blev succé! vi satte två tårtljus i görans båda kakor och ställde fram till honom, och det hela slutade med att fick en stor kram av honom som tack! ett litet plus i kanten kanske ?

jag och jessica, min trogna arbetskollega som sitter i rummet intill begav oss på lunchen ut i vår underbara stad. innan kunde underbara vara jätte överdrivet eftersom staden då, för något år sedan hade ungefär 5 butiker att erbjuda, men nu känner jag faktiskt att jag kan säga underbara, nu hänger vi med i svängarna.

och hemtex, välkommen ;) vilken härlig affär! inspirerade mig till många julklappar, och det är 50 %, sista dagen idag och jag ska bege mig dit så fort klockan slår 16.30, run bitch, ruuuun

sup och svälj, trevlig helg..

kakoooor



idag är det fredag, vilket också innebär fredagkaka på jobbet! vi hade som vanligt ingen koll vems tur det var, så det slutade med att både jag och jessica hade bakat, så idag blir det dubbelt nöje. vi har två kakor! en mandelkaka/tårta med hallon garnering och en ambrosiakaka, åhh i'm in heaven.
och det var inte det bästa, utan göran, vår kära boss, han fyller nämligen år imorgon och snälla arbetstagare som vi är, var vi precis och köpte tårtljus som ska pryda våra redan så vackra kakor!
hoppas tiden går fort fram till 15.00, då är det fiiika!

att vara eller inte vara


egentligen har inte rubriken ett enda smack att göra med inlägget, men jag tänkte att rubriken kanske drar lite blickar till sig, eller något!

torsdag idag, livet leker och jag kan inte klaga. dagen har till mesta dels bestått av jobb och även jobb just i detta ögonblick. mitt trogna jobb kommer även att fortsätta ytterligare några timmar, nämligen till 9 halv 10, där någon gång, men jag behöver pengar, så tyck för all del inte synd om mig :) bara lite om ni vill.
Jag har dock även hunnit med att "visa upp" Luna för mina kära arbetskolleger, och de tyckte hon var bedårande, och det är hon såklart. och så har jag hunnit smaska i mitt ett marabou choklad, dock INTE bra, men...
och hunnit få en puss av finaste jonas, så jaa, livet leker! :)

nu ska jag gå upp och göra mig en varma koppen, so long

"Idag öppnar Netto sin andra butik i Landskrona. Butiken ligger i närheten av järnvägsstationen"

lite dumt skrivit, den ligger inte i närheten! den ligger för tusan 2 cm från rälsen..!

hide and seek


helt otroligt vad veckorna går, makalöööööst. redan onsdag idag och det känns som jag inte hinner med något alls under dagarna. but i like it. inte att inte göra saker, men livet känns härligt för tillfället, dock är jag mega avis på min kära kusiner, tulle, linus och malin som åker till Thailand imorgon i två f*cking veckor, snälla, snälla, packa ner mig? :)

sitter som vanligt på jubbet och arbetar hårt, och ja, kära vänner, jag jobbar faktiskt. för er som säger att jag bara är på internet, grr. visserligen har ni liiiite rätt, men jag arbetar faktiskt samtidigt, en del av jobbet görs på internet, eller knappen till internet explorer ligger precis sidan om, haaha!
nej jag sköter mig faktiskt, sådeså! tss.
idag ska alla julklappar inhandlas, japp, alla! jag orkar inte åka fram och tillbaka hela tiden, så idag ska allting ske. Ska dit med underbara jonas, som så troget följer med mig. vet bara inte var han ska bli av när det är dags för hans julklapp? jag får springa ifrån honom och gömma mig kanske ? så gott folk, undrar ni vem det är som gömmer sig bakom skyltdockorna på väla i eftermiddag, var lugna, det är bara jag !

Farah darling


farah och jag, vi är goda vänner.
saknar dig, och lite jönet såklart, haha :)








vi älskar willys, visst? :)

Mandybandyboll



idag sitter jag med glädje och inväntar lunchen, visserligen brukar jag göra det varenda dag. hungern smyger fram mer och mer och klockan 12.00 är jag alltid väldigt hungrig och idag är inget undantag. Idag ska jag äta en smaskig lunch på RakThai(?) tillsammans med the one and only Amanda Ida Mari Lövström, eller mandybandyboll, det spelar ingen roll vad ni kallar henne :) det ska bli riktigt gott.

Annars ikväll är det jobb och åter jobb, såklart på Curla all night long, till ca 22.30, puh, men jag får ju trots allt en liten sovmorgon då, eftersom jag är så duktig och jobbar 6 timmar utöver mina 7 jobb timmar, visst är jag duktig? hahha. men när ska jag hinna träffa Luna? nawh lilla Luna, hon är verkligen världens sötaste och jag har fastnat hårt för henne, kanske alldeles för hårt..
kanske kan bli en mysig sovmorgon tillsammans med jonas, det håller jag tummarna för!

image73




det är ingen vanlig dag


FÖR DET ÄR KAJSAS FÖDELSEDAG, HURRA, HURRA, HURRA !

Världens bästa Kajsa fyller 19 år idag, tjoohoo. så ikväll blir det lite kalas hos kajsa tillsammans med släkt och vänner, och vem kan inte tycka det är trevligt? inte jag i alla fall, jag älskar kalas i alla dess former!

image70