Hej å hå

Söndag. Däremot ingen söndagsångest, för jag har semester. Semester, semester, semester. Helgen har varit lugn och skön och inget större har inträffat. Jag njuter av ledigheten helt enkelt och det tänker jag fortsätta göra även ikväll. Nu har spagetti och köttfärssås precis sjunkit ner i magen, kaffet rinner ner och myskläderna är på. Svante ligger sidan om och burrar som bara han kan. Nu ska jag hämta hit täcket och krypa ner och inte förflytta mig på en stund. Ikväll ska vi äntligen se Män som hatar kvinnor också, som jag har längtat, boken är ju fantastisk och nummer två är faktiskt snäppet bättre, så det lär nog bli en besök på bio om någon vecka när den har premiär. Nej, täcket och de nybryggda kaffet väntar!

Home sweet home


Ja, vi kom ju faktiskt hem igår morse, men jag har inte ens haft en tanke på att sitta vid datorn. Vi har bara tagit det lugnt sedan vi kom hem och det kommer vi fortsätta göra. Nu ska jag alldeles strax ta mig ner i stan för att möta upp Liziz och sen gå till hennes nya crib. Ta lite mått och titta runt en extra gång. Klockan 18.00 är det dags för invigning ute i nya curlinghallen, vilken faktiskt ska bli riktigt roligt. Jag tar med mig Liziz dit också och minglar runt en stund. Vad kvällen sen erbjuder vet jag inte, kanske kvällsdate med Emelie?
Bilder från Prag dyker upp senare också...

...

PRAG ÄR UNDERBART!

Mätt, förväntansfull och rödbränd

Nu är allting packat och klart, passet och pengar ligger framme och ska läggas ner i handbagaget. Klockan närmar sig elva och jag är faktiskt trött, så jag tänkte ta vara på situationen och gå och lägga mig, tacka tidigt morgon och pajbakadet för det. Har haft en toppen dag tillsammans med alla härliga kusiner(förutom Emelie snutt som var tvungen att jobba) och massa andra folk som bor/känner folk på Gråen. Har massa, massa bilder, men jag har varken ork eller tid för att lägga upp alla, men en lite förhandvisning kan ni få. De andra dyker upp när vi kommer hem.

Jag är inte den flitigaste uppdateraren och det lär väl inte dyka upp några inlägg nu fram till onsdag eftersom vi äntligen sticker iväg till Prag 05.30 imorgon bitti. Det ska bli så jäkla underbart! Därmed stänger jag ner datorn och inleder min efterlängtade semester!

   

    

   

 

Det finns inte så mycket att säga

Nyss hemkommen efter lite äventyr här och var. Den senaste nyheten i stan är ju den här misstänkta bomben och man har slutat förvånats... Var detta en undanmanöver (ett ord?) för något annat eller vad tusan händer. Galet, galet och åter galet.
Innan alla galenskaper befann jag mig i alla fall ute i Rydebäck tittandes på division fem fotboll som dessvärre inte var någon höjdare, 1-1 slutade matchen, men ett trevlig sällskap i form av b la Pontus (!) är alltid trevligt. "Vibb, vibb"
Har även hunnit med ett besök hos hampan och myst med den ny införskaffade lilla kissemissen, och vilken skönhet. Vit, långhårig och mjuk sak, himla fin, fast Svante sitter överst på tronen, han är ändå finast :)
Nu tänkte jag fira första semesterdagen med att faktiskt gå och lägga mig. Kvart över åtta ringer klockan, då ska jag, som det är beställt, ställa mig och baka två köttfärspajer. Jag har inte ens tittat igenom kylskåpet och undersökt om jag har vad som behövs, men det är morgondagens problem. Nu ska jag krypa ner under täcket och bara sova, underbart gott.

Tur man åker bort till helgen


Det är fan lite skrämmande... när ska det ta slut?
Jösses, och nu varnar man för hämndaktioner, ja, jag säger då det.
Läs
här, här och här.

Igår var det dags för korpafotboll igen, Heja Hilleshög!

Som de trogna supportrar vi är!





Vi försökte och vi försökte, men vi fick inte riktigt vara dem där framme, vi satt istället bakom och iakttog dem med största möjliga nyfikenhet. Tänk att få vara en av dem ;) hehe.


Ungefär 1½ dag kvar, hallelujah


Torsdag, snart halva arbetsdagen har gått. Fredag imorgon, då innebär det att jag endast har elva timmar kvar att jobba, totalt, räknat idag och imorgon. Det är ingenting. Sen är jag ledig. Underbara ledighet. Visserligen "bara" två veckor, men det spelar ingen roll. Ledighet som ledighet, om du frågar mig. Semestern börjar med resa till Prag, följt av systerysters födelsedag och flytt, sen loppis försäljning, härliga kvällar, sovmorgon, bullar till frukost, kompisar osv. Det ska bli sååå härligt. Fast nu tillbaka till verkligen och den glädje att jag lyckats arbeta bort ytterligare några minuter under tiden jag skrev detta. Tillbaks till skrivbordet och boken "Flickan som lekte med elden", nummer två i serien av Stieg Larsson, gissa om jag är fast?

Det blir bättre och bättre


Tjabba, tjena, hallå!

Som vanligt vid elva tiden börjar min mage skrika efter mat, trots frukost och lite mellanmål är jag alltid lika hungrig fram mot lunchen. Äta bör man annars dör man, och visst, så är det. Frågan idag är bara vad som ska förtäras? Jag glömde helt bort att rota runt i frysen i morse och nu sitter jag här och ångrar mig, då jag troligtvis måste köpa mat ute, vilket är dyrt i längden, ekonomisk som man är... Hur som helst, mat måste jag ha och just nu lutar det nog åt Mamma Teresa. Slå till med pasta? Sallad?
Kanske rent av en pastasallad för att tillfredsställa båda begären?





Kvällsfika sitter aldrig fel


Jag lyckades med att få med Linus och Dannis på en kvällskaffe. Har nästan precis kommit hem, har hunnit slänga i mig lite kvällsmat också. Nu sitter jag ihop kurad i soffan med mysbyxor och Jonas stora tröja. Om ca 15 minuter är det dags för Arsenal, vilket i sin tur innebär att Jonas är typ omöjlig att föra en konversation med, så jag sitter här och funderar vad jag ska hitta på under tiden... Något spännande på friidrotts vm? Eller så greppar jag tag i blyertspennan oh suddgummit och fortsätter med mitt lilla rit projekt, ska bara finna lugn och tålamod till det, det är inte det lättaste. Äh det blir bra vilket som. Tack vare vinden som smyger sig in lite överallt i lägenheten är här lite småkyligt, vilket gör att jag är lite sugen på te, tradionellt jordgubbste får det bli.
Trevlig kväll!




10.00, dags för kaffe

Jag verkar ha någon inbyggd mekanism som får mig att komma att tänka på den här lilla trevliga bloggen, varje dag runt tio tiden. Av någon konstig anledning. Ny dag, tisdag. En dag som kommer se ut som de flesta andra. Jobb och sen något roligare framåt kvällen. Ska kanske försöka få med Dannis & Linus på kvällsfika? Vi måste ju försöka träffas så mycket som möjligt nu, innan även dem lämnar Landskrona. Dannis kommer befinna sig lite närmre, medan Linus sticker en bit längre bort, men vad spelar det för roll? Vänskapen lever vidare ändå, men det är inte riktigt samma sak när man måste planera besöken. Hur som helst... kvällsfika. Kanske, kanske inte. Jag är lite sugen i alla fall, annars lär vi hitta på något annat skoj, om de ens vill träffa mig, men det måste dem, jag bestämmer.

4 dagar är väl ingenting


Stolen är inställd, telefonen är igång, kaffet rinner ner... Allting är som det ska. Befinner mig på jobbet såklart, och det känns som det blir en bra dag. Två timmar har redan gått och vips, snart är jag hemma. Eller ja, nästan.
Helgen har varit lugn och skön, vilket är behövligt. Känner verkligen att semestern är efterlängtad, då jag är trött näst intill hela tiden. Har sovit på eftermiddagarna både i lördags och söndags, och det är underbart. Jag lägger mig ner i några minuter, försöker läsa, men sen slängs boken till sidan och jag somnar gott en liten stund. Snart så, fyra dagar sen blir det gott om sömn. Fast det är fyra dagar dit, en dag i taget. Nu är det dags för 10 fika.

Nu är den här


Jag är egentligen ingen inredningsfantast på det sättet, visserligen är det underbart att förnya och förbättra sin vardag med nya möbler, prylar m.m, men trender och sånt där kan jag inte. Däremot är det alltid, alltid lika roligt att bläddra runt i Ikea katalogen. Eftersom jag och Jonas har varit duktiga och blivit medlemmar i Ikea Family (vi är en liten familj, han, jag och Svantis, haha), så fick jag nyss ett mail där det står att Ikea katalogen släpps idag. Hurra!
En annan sak var att man kunde bläddra i den redan nu, fast på internet. Jag började bläddra, ivrig som man är, sen kom jag på mig själv... Det är bläddringen och allt hmm:ade och drömmande som är charmen med katalogen, och några sekunder senare tryckte jag ner fönstret jag hade uppe. Jag vill vänta tills jag får den i brevlådan.
Då ska jag bläddra, som aldrig förr.


Korpafotboll kan vara ganska underhållande


Halv åtta blev jag upphämtad av Emma&Kajsa och sen körde vi i riktning mot gullstrandsskolan där kvällens match skulle avgöras. Hilleshög IF mot Barca? Äh, vet inte vad motståndarna hette men de hade i alla fall Barcelona tröjor. Där satt vi, på en filt och pratade om allt möjligt samtidigt som spelarna bara öste in mål. Slutresultatet har jag inte en aning om, då vi faktiskt tappade räkningen. Fast jag vet att Hilleshög vann! En trevlig och social stund fick vi i alla fall.
Nu ska jag krypa ner hos Jonas i soffan och titta på CSI Miami.




Kyckling, mjölk, bröd, ost, frukt...

... med andra ord är det dags för veckohandling!

Såhär trevligt hade vi igår

      

   

   

Jag älskar morgon sms


Speciellt när det innehåller en inbjudan till lunch hos världens bästa farmor, Babbsan.
Farmors mat är den bästa!

"Godmorgon, två vill äta lunch här idag du också?"

   - Godmorgon farmor! Jätte gärna för mig också, har lunch mellan 12-1 :)

"Då syns vi"


Vilka två är det? :) Jag gissar på kusiner... Tulle och Gabby kanske ;) Nope, tulle och Linus! :

Här var det Fifa


Jag sitter mest här och gör ingenting, medan Linus&Dannis, Bill&Bull, mannen&frugan, den eviga frågan består, vem är frugan och vem är mannen?
Linus sitter och klagar över att han fortfarande inte vet hur man tar bollen från motståndaren och Dannis ligger på golvet som vanligt och pratar med själv, "varför ligger han så jävla långt in hela tiden, perfekt räddning, bra pass, idiot!" osv. Allting är med andra ord, som vanligt. Jag gillar det. Jag trivs med dem, som alltid.

Snart är det dags


Om si sådär en halvtimme stänger jag ner datorn och säger tack och adjö till denna arbetsdagen. Sen ska jag till min älskade lilla röding som jag inte träffar lika mycket längre. Den ska få sig en ordentlig städning för imorgon är det dags för service. Den allra första servicen (ja, det kan tyckas länge, men jag hade faktiskt inte en aning om man skötte det själv, bokning av tid osv, trodde man fick en sorts kallelse, precis som besiktning, hur som helst, nu är det bokat). Imorgon 08.00 kör jag och lämnar in den och håller tummarna att räkningen inte blir alldeles för hög, jag behöver spara pengar inför Prag resan, men det ska inte vara några problem, jag tycker den rullar på, precis som den ska. (hoppas, hoppas, hoppas!)

Efter lång väntan


Idag ska jag äta tex mex tallrik! Yumm-i-e. Har väntat alldeles för länge på detta, men den som väntar på något gott, som man brukar säga. Åh jag längtar redan. Innan jag får lite mat i magen har jag ungefär 250 mail kvar att skicka, så jag antar att jag får sätta fart...

Motiv?


Vad finns det för olika motiv? Jag är inne i en period där jag vill skapa något. Har ingen större talang, men det är mysigt att sitta och bara göra något under vissa kvällar. Sen om man bara slänger resultatet eller om det faktiskt blir något bra återstår att se. Nu letar jag ivrigt efter motiv, enkla motiv som jag kan rita av/förändra på egen hand. Kanske en stadsvy? En fin byggnad?

Fredagspartajet i bilder

   

   

   

   

   

   

Både Dannis&Linus fick äran att skriva

 
Godmorgon.
Sitter här, nästan färdig och inväntar syster som ska hämta upp mig och sen vi ut på Skåne äventyr, nämligen till förmedlingscentralen i Tyringe. En jätte loppis kan man väl säga. Vi har dock världens minsta röding bil med oss, så några större saker kan vi inte få med oss hem, men krims krams är aldrig fel det heller. Nej, dags att duscha av mig och klä på lite sköna färd kläder, med andra ord, jag är inte alls färdig, jag ljög där uppe. Nu sätter jag fart.

Live at pompeii

hejsan svejsan dagboken!

pink floyd-echoes i bakgrunden, kan det blir mer kärlek?
tänker tillbaka på tiden, 1972. pink floyd var i sina bästa dagar och syd barrett hade sitt eget, enormt?

kvällen går bra! DJ BRANDLARM är go.
live in Dublin där nere, Bruce är min vän!

sov gott mina vänner.

Peace, love and understanding.

/Dannis

jag älskar Jojo såklart.


Majsan,gregor, den lilla smidiga är rampsey.

tre nere, 18 to go...

hejhej bloggen. 

nu är det party parteeeejjj!! Zamzidam frida har fyllt 20 och 20 fyller man inte två gånger utan EN! EN GÅNG.. JIPPIEEE 

partyhatten på, kalsipperna av, spya i hamnen och fläta kl 12. 

grattis lillasyster
men du kommer aldrig
aldrig
vara äldre än 
MIG



SLAPPIN DA BASS!!!!! /Linus Sörensen Linus Sörensen Linus Sörensen

Utomhusbio är verkligen en hit


Jag gillar verkligen det här med utomhusbio. Synd att det inte sker fler gånger denna sommaren. Vi hade med oss lite god snask mat så som ost, kex, cola, choklad och vindruvor. Satt perfekt i våra brassestolar och fram mot halv elva begav jag mig hemåt. Filmen var inte slut, men jag kände mig ganska slut. Fredag idag, vilket är super skönt, och ikväll vankas det 20-års partaj, vad kan gå fel? Linus kan, om han vill, trilla och slå i huvudet i vasken, men det hoppas vi inte, haha ;)






Var är Amanda?

Vi ska äta lunch, klockan tickar.. Mandy, var är du? :) Kom fram nu, leken är slut.

Det blir bara bättre och finare, hela tiden






Återigen, godmorgon


Har en viss förmåga att bara uppdatera på morgonen? Undra varför... vet faktiskt inte själv, det bara blir så. Hur som helst, infinner mig på jobbet som vanligt, med ett par extra strumpbyxor i väskan. Jag känner mig själv, och då är det lika bra att packa ner ett par direkt på morgonen.
08.00 öppnade jag växeln (där jag sitter några veckor nu) och då hade jag satt igång kaffebryggaren, gått igenom mina mail och förberett det lilla som går att göra inför arbetsdagen. So far so good. Nu hamnade jag här och rastlösen börjar reda krypa fram. Har lite smått och gott att göra, men jag sparar lite till eftermiddagen, då går den i alla fall lite, lite snabbare. Vet inte riktigt vad dagens aktiviteter är, men utomhusbio lät verkligen inte helt fel. Lite picknick i det gröna, något gott att dricka, lite kex, choklad och Mamma Mia i bakgrunden? Tja, det låter faktiskt väldigt lockande.

God morgon, god morgon, god morgon

Gäsp.
Har placerat ändan där den ska befinna sig de närmsta åtta timmarna, minus lunch och lite andra småpauser, så egentligen ska man inte klaga. Dagarna rusar förbi, som vanligt nu för tiden (snälla gud, gör inte det när jag väl har semester) och det är redan lill lördag, wiie. Dagens schema består av jobb och sen blir det troligtvis IKEA i Malmö. Där är mycket roligare, större och bredare sortiment att leta genom. Andra delen av familjen Rudolfsson var där igår och hittade i princip den perfekta hyllan till mig och Jonas. Vi har suttit hemma och funderat, ritat, skissat osv, då vår faktiskta plan var att snickra ihop vår drömhylla på egen hand, men. Ett stort men. Rudolfssons hittade nästan en exakt kopia av den och det är the main reason varför vi kör ner dit. Systeryster kanske vill följa med? Har ju också en lägenhet att inreda nu och gungstolen och kista lär inte räcka :) Älskar att ha handla nya saker, fast samtidigt får man spara lite nu eftersom vi sticker till Prag den 23:e augusti, hallelujah!

Lite smått och gott från fredagen

     

   

Det sket sig...

...chokladen satt fint :)

Chokladen räddar eftermiddagen, eller?


jag försöker hålla mig till godis bara på helgerna, men när chefen kommer och lägger fram två stycken dubbel nougat såhär på måndagsmorgonen, tackar jag inte precis nej. Det är choklad och choklad är värdefullt. Nu ligger dem där och ser väldigt lockande ut. Ska jag klara av att endast titta på dem hela eftermiddagen, då suget är som störst. En chokladbit till eftermiddagskaffet... Åh, det här blir tufft.