We will still be, friends forever


Sitter och pratar med världens bästa Dannis på msn, som för övrigt befinner sig på

Ao Nang beach för tillfället (södra thailand, vid krabi är det enda jag vet). Jag har själv aldrig varit i Thailand och har inte den blekaste om landets geografiska form, men södra säger väl sig själv ganska mycket.  Åh vad jag saknar min favorit Dannis, såklart Jeppe, Pisha och Phil också, och då har det bara gått halva tiden. Halva tiden...exakt idag faktiskt, nu när jag tänker på det. De har alltså 33 jävla underbara dagar kvar i värmen..det är orättvist. Men för att få mig själv att må bättre så kommer det bara säga sviisch och sen är ni hemma igen, och då blir det fest!. Nu sitter han och berättar om att han har köpt ett "Fuck Man United" armband som lyser i mörkret.
"Lila med rajvgul text", haha, det är typiskt Dannis det.





(bild tagen från deras resdagbok)
Fina grabbar

my heart goes shalalalala

Se där ja, nu är det redan fredag.
Jag befinner mig som vanligt på min plats på kontoret med en dunder frukost i bagaget, yoghurt med choklad (hey det är fredag!), en macka, ett ägg och ett glas med c-vitamin och nu är mer än redo att möta dagen! Känns i kroppen att helgen är på väg. Fast för har jag ca fyra timmar till lunch. Som ska spenderas tillsammans med mamma och pappa som tradionellt, kl 12.05 ses vi vid pölsemannen på torget. Om ca åtta timmar får jag känna av ledigheten ordenligt och beger mig hem för att pussa på Jonas och packa lite inför kvällen och imorgon. Ikväll vankas det nämligen pyjamas party tillsammans med Malin, Kajsa, Lina och Paulina, kommer bli hur mysigt som helst.
Nej som sagt, först åtta timmar framför dumburken, blä. Äh, det kommer gå fort, positiv inställning!


syns det att jag gillar snö?


"ibland har man svårt att förstå andra människor"

Tjolahoppsan hejsan.
Först måste jag säga att jag äntligen lyckats med pajbakning. Igår ställde jag mig som sagt och gjorde en grönsaks/kyckling paj och den blev verkligen supergod! Första gången jag lyckas ordentligt, med både fyllning och pajbotten och allt, jag är mäkta imponerad. Hade med mig en bit som lunch och jag ångrar att jag inte tog en större portion, för den var smasken, men man ska inte vara glupsk.
Redan torsdag idag och dagen erbjuder jobb (halva dagen har redan gått, yeay!), träning och middag hos mamma&pappa. För mig låter det som en toppen dag och det tackar man inte nej till.


kvällsaktivitet

Jo, synundersökningen gick galant. Av någon anledning var det gratis? Ser jag så bra ut?
Hm, skämt å sido, men det vara bara och tacka och ta mot såklart. Hade inte försämrad syn, vilket gladde mig, nu slipper jag köpa nya glasögon som hade ruinerat mig på några tusenlappar, så nu sparar jag dem. Klockan är 20.00 och jag står och gör grönsakpaj.
Fråga mig inte varför och var jag fick idén ifrån, men nu gör jag det i alla fall. Det luktar ganska gott så jag hoppas det smakar lika bra. Har aldrig gjort pajen innan men den låter god, kyckling, paprika, broccoli och philadelphia ost. Konstigt kombination, men gillar man alla ingredienser kan det inte sluta illa. Förhoppningsvis...
Nu ska jag återgå till pajbakandet och sen ska jag ta på mig mys kläder och sätta mig framför tvn och invänta Efterlyst.




glasögonorm, that's me

Nu ska jag hoppa på hojen som vanligt, köra inom mamma&pappa och lämna en sak där, sen vidare till Glasögonmagasinet för en synundersökning. Ska egentligen ha gjort en undersökning för ca ett år sen då jag hade problem med hornhinnan och gick runt och lekte pirat med ögonlapp. Som vanligt har jag inte fått tummen ur och gjort det, fram till idag då jag äntligen ska göra det. Dock har jag tvingat mig själv med tanke på att min ansökan till polishögskolan som jag håller på med, kräver synintyg om man har defekt syn, vilket jag har. Så det blir två flugor i en smäll, ny undersökning och intyg till polisen, perfekt.

här är vår stora och fina snögubbe




vi är pyttesmå sidan om...

Fettisdagen

... semlor såklart!


överraskning?


Jag funderar på att överraska mamma&pappa... kan ni gissa med vad?
Återkommer efter lunchen, tjingeling.

"Kom igen, sista rundan, nu kör vi"


Jag är helt slut.
Har hunnit med mycket efter jobbet. På vägen hem stannade jag först vid Glasögonmagasinet och traskade in där för att boka en tid för synundersökning, onsdag 17.00, check. Andra stoppet blev Göta cykel affär där jag fick lämna min cykel för att få den pimpad. Fick gå de sista metrarna hem för att en halvtimme senare gå tillbaka och hämta den, dock med en förändring, nämligen en cykelkorg. Äntligen. Nu slipper jag att ha väskan på styret hela tiden. Väl hemma igen var det dags att byta om och sen köra och hämta Emelie. Nu är jag hemkommen från ett Step Up pass, jag har duschat, ätit och sitter och häller i mig massor med vatten, det är viktigt efter ett träningspass ;)
Jag är verkligen helt slut så nu slutar jag skriva. Jag tror jag ska lägga mig i sängen och somna till CSI som vanligt...

"hej, goddag och hallå, i Sverige hälsar vi så"


Är det så den ramsan går? Den som står i rubriken?
Ingen aning, men jag minns i alla fall att en sång gick så, annars kommer jag mest ihåg haj sången "och mamma haj, dududududuuu, och pappa haj, dudduduuduudu" samtidigt som man visade med händerna deras stora och farliga tänder.

Vet inte vad jag babblar om, sitter på jobbet, vilket är väldigt ödet idag. I vanliga fall är vi sex personer, idag är vi tre. Då förstår ni hur tyst här är? Ska fortsätta med den älskade (hrm) korrekturläsningen i eftermiddag, annars är det mail och telefonsamtal som präglar dagen. Måndagen fortsätter sen med ett Step Up pass ute på friskis, i'm in i alla fall, jag hoppas såklart jag får med mig Emelie också!


Fina Emelie och lilla jag, blekfisen

Ett knäpp med fingrarna så var den mysiga snön borta


Jag har en perfekt söndag!
Vaknade vid nio tiden, satte mig och läste i soffan tills Jonas vaknade och sen gjorde vi pannkakor till frukost (idag igen, men det är helg!). Sen har vi bara tagit det lugnt hela dagen. Jag var iväg och handlade lite ingredienser till kvällens toppen goda mat, fläskfilé med basilikasås och pasta, yummie! Sen sov jag en stund, fast det var inte meningen men kroppen kände för lite sömn verkade det som. Nu har vi ätit, gått ner med sopor och nu står Jonas och gör dippa, morötter, gurka och paprika som vi ska snaska på till filmen vi ska se. Har ingen aning om vilken men vi lär säkert hitta en bra. Har massor med bilder från gårdagens snöbollskrig och snögubbsbyggande, det måste nämnas att vi byggde en snögubbe som var ca två meter hög, slå det va. 
Bilder finns som sagt, dem lär dyka upp ikväll eller imorgon.
Ha en fin söndagkväll.

Lördagkvällen spenderas tillsammans med Hampus och Linus, och Svante såklart

Hm, bidragen ikväll i veckan delfinal var väl sådär. Gillade Rigo(hette dem så?) lite grann mest men för det lät som dem sjöng till mig. "Jojojojojojojo". Ungefär så. Nu har vi övergett Melodifestivalen och satt igång xboxet istället. Hampus och Linus sitter och spelar Lego Indiana Jones. Godispåsarna och läsken är framdukat så det blir nog en slapp och härlig kväll. Dock har vi starka funderingar på att ge oss ut och åka pulka. Är riktigt sugna på det, dock vet vi inte var vi ska åka och om vi har någon pulka i närheten. Om jag inte minns fel så ligger min gamla hederliga lila (jag menar färgen lila och inget felstavning på lilla, hur som helst) pulka kvar i mamma och pappas källare och dit orkar vi inte ta oss nu. Bilen får nog stå också, för vädret är inte det bästa. Snöstorm är ett ordet som förklarar ganska bra hur vädret är. Vi får se vart vi blir av. Det blir trevligt vad vi än gör. Ha en trevlig lördag kväll gott folk.

Såhär har vi det nu.. Svante har gett upp och ligger och sover hos hampan. 

 
   

   

lite bilder från gårdagen









Igår hamnade vi på Maddes ett tag. Spelade lite kort, drack läsk och hade allmänt trevligt.
Efter lite bus och ett besök på McDonalds befann vi oss hemma igen för att några minuter senare slockna i sängen.

bra start på dagen


Jag tror inte det blir bättre än såhär. Jag ligger fortfarande i sängen och ser ut i köket att Jonas står och ska göra pannkakor. Mumsfilibabba! Frukost på sängen. Pannkakor. Underbara Jonas. Oh härliga lördag.


Smaken brukar vara som baken, men inte när gäller mig och Oskar, alfons it is


Känsliga läsare/tittare varnas



hahahah, jag kan inte låta bli att tycka detta är super roligt


Nu håller jag kväll


Sådärja, nu är jag hemkommen från ett Core pass på Friskis tillsammans med Emelie.
Jag har även hunnit äta och duscha och nu ska placera mig framför det för tillfälligt roligaste programmet som tv visar, nämligen, Sveriges värsta bilförare, precis som de andra torsdagarna. Visst, jag håller med mamma ( och säkert många andra) att det är fruktansvärt att dessa människor faktiskt har ett körkort, men det är ganska enkelt att bortse från det när man tittar på programmet, för det är galet roligt!
Ha en trevlig kväll gott folk.


H&M Home premiär!


Extra roligt är det när man får ett mail som H&M medlem att H&M Home har premiär!
Visserligen har jag inte hittat några riktiga godbitar där inne, men alltid lika roligt att titta och få lite nya idéer.  Verkar som det mest är handdukar, dukar och mattor just nu, men man vet aldrig. Ibland dyker det upp något och då är det synd att gå miste om det.
Priserna gillas i alla fall!
In och kika!

House kväll på Inferno


Som rubriken säger så befann sig jag, Emelie, Fideli, Lina, Ullis och Frida nere på Inferno igår kväll. Vi kom dit vid nio tiden, beställde det vi önskade, kaffe, läsk, vin etc. Sånt här uppskattar jag något otroligt, så enkelt men toppen roligt att bara komma ut och egentligen inte göra någonting (vi gjorde något eftersom vi tagit oss ner där osv, men ja, ni förstår) Bara sitta och snacka, bli bjudna på två glas vin av en man som senare blev ombedd att lämna puben eftersom han var irriterade och fick två andra gäster att gå. Tur att han hann bjuda oss, hehe. Det var house musik som spelades efter 22.00, men när jag gick vid 22,45 hade ungefär bara två låtar hunnits spela, vilket var synd, för den house fantast som jag är.

       

  

godkväll damer och herrar


Här sitter jag, mätt och nyduschad och väntar samtal/sms från Emelie. Det är tänkt att vi ska hitta på något ikväll tillsammans med Ullis, Ed och Lina också, lutar lite åt Inferno som har House kväll, men det är inget som är planerat. Blev inget Friskis pass idag, kände inte för något av passen som erbjöds ikväll, det enda var medel, men jag vet inte om jag har kommit till det stadiet än, viljan finns, men orken vet i tusan, man kan inte slita ut sig sådär i början, eller hur? :) Någon måtta får det vara.

Nej nu ska jag återgå till Jonas och 2 ½ men som går på trean, sen ska jag invänta att klockan blir halv nio och då jag troligtvis kör ner i stan och umgås lite med de ovannämnda tjejerna.

det är redan lill lördag

Kvällen igår var mysig. Det är alltid härligt att sitta ihopkurad i soffan med vänner och bara prata, prata och prata. Jonas slängde vi in i sovrummet, där han fick sitta med dator, haha. Nej så illa var det inte, han gick in där självmant, underbara fina Jonas. Lite avundsjuk kan jag också tillägga att jag är. Anna gullet befinner sig just nu i Thailand ( som många andra av mina vänner också gör, blää) medan Lina, Malin och Kajsa flyger till Rom inatt/imorgon bitti. Fasiken alltså. Jag klagar egentligen inte på omgivningen eller situationen, men det är just precis när någon annan åker, som man blir sådär jäkla avundsjuk och bara tänker "jag då?, jag vill också åka". Hur som helst, min resa kommer också dyka upp en dag, så är det.

Dagen till ära spenderas såklart på jobbet, i mitt så underbart, härliga och sol upplysta rum. Har si så där sex timmar kvar, men tjoff så är klockan halv fem och jag sitter på hojen. Lunchen kanske kommer spenderas tillsammans med Malin och Paulina som skulle ner i stan och göra lite ärende, så troligtvis hookar jag upp med dem och går en promenad. Kvällen sen tror jag präglas av träning med Emelie, jag är sugen på det i alla fall.
Medel kl 19.00, vad säger du? :)

NU är det fika



Jag är redo

För en trevlig och mysig kväll tillsammans med Malin och Paulina. Resten av "tegänget" kunde dessvärre inte dyka upp idag, synd. Dock hindrar det inte oss från att träffas ändå. Jag har precis gjort i ordning lite, tänkte röra ihop en enklare fruktsallad, lite te och kex, låter väl gott? Det blir nog toppen.

 

underbara väder


På lunchen bestämde jag mig för att gå en kortare promenad innan jag hugger in på min utsökta (?) lunch som endast består av en varma koppen samt en bulle, men det går ner. Dock blev det lite ändrade planer, ingen promenad, utan stillastående i solen, men det spelar ingen roll. Vädret är underbart och jag får ångest när jag tittar ut, och sen vänder tillbaka huvudet för att fortsätta stirra in i dumburken, aja, i dessa dagar ska man inte klaga.

Är ordentligt sugen på att boka en resa ner till världens bästa syster också, i maj, juni någongång. Precis som förra året, fast i år vill jag ha med mig Jonas också. Det ska nog inte vara så svårt att övertala honom, speciellt inte när jag har hittat en resa för
1200 kronor t/r, som klappat och klart, eller hur? Jag känner mig på topp idag, jag hoppas det fortsätter, vilket jag tror det kommer göra!

igår sattes allt igång igen


GODMORGON KÄRA VÄNNER, och alla er som jag inte känner, som man brukar säga.

Här sitter jag, några timmars sömn rikare och en aning träningsvärk senare. Igår var jag nämligen fit for fight igen efter ca två veckors "uppehåll" om man ens kan kalla det för det. I vilket fall som helst fick jag träna solo igår, Emelie gullet kände mer eller mindre inte för det, eftersom hennes soffa kändes skönare för tillfället, och vem klandrar henne? En mjuk soffa, en mörk kväll med lite bra tv program på televisionen, sen är man fast.
Väl hemma blev det inte mycket gjort. Jonas hade slängt ihop en enklare middag, sen blev det långdusch innan jag hoppade ner i sängen, insmord, i min mjuka pyjamas tillsammans med en bok och kopp te. Tittade lite halvt på CSI och Raw Comedy club, men ska nog erkänna att jag slumrade till i båda programmen.

Idag är det ny dag. Däremot är det lite förändring gällande jobbet idag, det blir nämligen ingen korrekturläsning p ga att Bea är sjuk. Vi har såklart fler på jobbet, men det är inte bara att läsa, utan det ligger lite mer bakom, hur som helst. Idag är det alltså undanröjning som gäller. Har en del sega kunder som vägrar svara på mail trots hög prioritet och läskvitto. Vänta bara, idag är det jag som tar till telefonen som vapen, nu slipper dem inte undan.


världens bästa syster ♥


Hur glad blir man inte när man hittar en hälsning på Landskrona Direkt?


Jaha


Några timmar senare. Jag har hunnit ha lunch, gå en promenad, suttit för länge framför en plåtburk (som vanligt) och lite annat smått och gott. Jag har sagt det innan och jag säger det igen, dagarna går ruskigt fort.

Snart är måndagen också över, fast innan den är det ska jag hinna med lite saker till. Jag ska hem, byta om, träna, äta och sen sätta mig och läsa en bok, nämligen en Stieg Larsson bok. Jag vet att jag kanske är lite efter, men jag har inte fastnat i bokträsket förrän nu på senare år, så jag har en del att ta igen. Hur som helst har jag blivit ordentligt sugen på just Stieg Larssons böcker, speciellt med tanke på alla skriverier som flödar runt om i media just nu. Hans första bok(om jag har fått allting rätt för mig) har filmatiserats och har premiär typ på fredag, Män som hatar kvinnor. Sen att jag kom på mig själv sitta och titta runder på cdons bokrea gjorde mig lite chockad, sen när blev jag intresserad av böcker att jag vill beställa hem dem illa kvickt? Nej, jag har ingen aning, jag håller kanske på att åldras?
På ett positivt sätt isåfall, såklart!


Såhär fint och fridfullt är det när jag cyklar på morgonen, kan inte mer än älska det!


 

mätt och belåten

Hejåhå.

Precis hemkommen från Jonas föräldrar där vi har spenderat de senaste två timmarna. En underbart god kycklinggryta med ris stod på menyn, och man kan inte mer än tacka och ta mot. Nu har vi som sagt hemma igen, och jag har ingen som helst aning om vad vi ska göra kvällen till ära. Jag funderar på att sätta mig i köket och börja experimentera med min tavla som jag har fått en idé till. Jag har inhandlat det som behövs, i själva verket var det endast en guldglitter färg som behövdes, så jag är redo. Nu ska jag bara ta mig tid till att sätta mig ner och verkligen komma igång, vi får se hur det går. Kanske ikväll, kanske imorgon.
På tal om imorgon, måste jag göra med Emelie om hon är sugen på att träna. Nu är jag fit for fight igen efter den långdragna och sega förkylningen jag har haft. Nej, dags att hitta på något skoj. Jag börjar med att sätta på lite kaffe, det är alltid en början, sen får vi se var jag placerar rumpan, i soffan (vilket troligtvis kommer resultera i att jag fastnar där och slappar hela kvällen) eller vid köksbordet och sätter igång med min tavla. Detta blir intressant.


Härliga, slappa söndag

Efter gårdagens stora och underbara frukost så kan jag inget annat än gå i samma spår idag.
Jag har legat i sängen tills nu (det är söndag, då får man göra vad man vill!) och tänkte nu slänga ihop en dunder frukost bestående av ägg, yoghurt, juice, kaffe och frukt, yummie. Det vattnas verkligen i munnen. Jag är också sugen på pannkakor, men jag är osäker om vi har alla ingredienser hemma, jag får dyka ner i skafferiet och undersöka den saken närmre.

heja måns!


Nu var andra delfinalen också avklarad. Blev minsann ganska positiv överraskad av Lili&Susie. En ganska klatschig dänga, haha. Däremot är det ingen som slår Måns! Jag gillar och kommer nog alltid att gilla hans låtar, Cara Mia medför sig både negativa och positiva känslor hos mig. Dock hoppas jag att Hope and Glory endast kommer medföra positiva känslor. Sen vet jag att jag minst har älskade K med mig angående Amy Diamond, vilken pärla hon är. Riktigt bra låt från hennes sida också. Hur som helst. Nu ska jag återgå till Bruce den allsmäktike, som är superduper roligt, samt min älskade sambo som nog tycker jag är lite tråkig när jag sitter framför dumburken på en lördagkväll.
Puss&kram

Alla hjärtans dag


Hej alla glada! :)

Vilken underbar dag, inte bara för att det är alla ♥-ns dag utan för att solen skiner och det är ett underbart väder, samt att dagen började med ett toppen kalas hemma hos kära kusin Tulle tillsammans med hela underbara släkten. Halv elva var vi där och det bjöds på pannkakor, bullar, äggröra, kaffe, massa pålägg, juice, you name it! Underbart att börja dagen med en så härlig frukost och sällskapet var såklart som vanligt det bästa. Nu sitter jag hemma och bara tar det lugnt. Funderade på att spendera hela dagen ute i form av fotbollstittande, först Borstahusen och sen BoIS, men det har varken blivit det ena eller det andra. Jag sitter här, har ställt upp ett fint paket samt två kärleksbakelser till min fina Jonas♥ dock är det något som saknas, nämligen Jonas. Han är ute på vift någonstans, men han lär väl komma hem någongång, och då möts han av den lilla överraskningen. Får se om han också varit lite romantisk och kanske överraskar mig med något?
 

Singstar är roligt!


Igår var jag på 21-års kalas hos Linus. En väldigt trevlig kväll med tacos, släkt, kakor, dricka och singstar. Riktigt skönt att göra lite olika saker på vardagarna, fast dem går väldigt fort så uppskattar jag lite avbrott i den annars ganska så vanliga, men inte(!) tråkiga vardagen. Vanligt behöver inte vara tråkigt. Jag, Linus och Hampus satt på Linus rum efter några portioner tacos och några (för många) kakor och sjöng/spelade Singstar. Dock tog jag mig inte mod till att göra det själv, men det var lika roligt att titta på när dem sjöng för kung och fosterland. Falsk här och var, men det är det som är meningen. Nu är lunchen för övrigt avklarad och jag har ca två och en halv timme korrekturläsning kvar innan jag får bege mig ut på stan för att unna mig något fint från stans affärer. Jag känner ett litet sug efter en kavaj som jag har fått span på, så vi får se om jag kan punga ut lite pengar, snål som man är.
Nej, dags att ta en kopp kaffe och fortsätta.



Här har ni Linus och Hampus i action

fredagen den 13:e


Som rubriken säger, det är fredagen den 13:e idag.
Jag tror självfallet att det är en myt att man har mycket otur på just en dag, men kära Olle tror starkt och heligt på detta. Därför ska jag vänta med spänning på en kvällsrapport om han har råkat ut för något speciellt under dagen.

GOD MORGON

måste tacka oskar!


Vad hade man gjort utan vänner?
Bad Oskar om en tjänst för sisådär en två timmar sen och nu är han färdig.
Hur snällt är inte det? Underbart! Med tanke på att jag är fast här på jobbet och korrekturläser (är inne i en seg period nu) så hade jag ingen tid, eller erfarenhet för den delen heller att göra det jag önskade. Som sagt, vad hade man gjort utan vänner? Oskar hade mer kunskap och erfarenhet än mig, så han tog sig som sagt an uppdraget och två timmar senare är jag en glad människa som kommer känna sig helnöjd ikväll.
Tusen tack!

födelsedagarna fortsätter


STORT GRATTIS TILL LINUS !
ja må han leva, ja må han leva...

 


Ring och boka tid


Hejåhå vilken härlig kväll.
Vi har smaskigt i oss tonfisklåda á la kusin Linus, något som alltid sitter där det ska. Smakar nästan precis som Västevångsskolan underbara tonfisklåda, som verkligen var en av mina favoriter under grundskolan. Nu sitter vi i soffan gosar med vaniljglass, strössel och chokladsås, hur gott är inte det? Verkligen en efterrätt som är underskattad. Yummie. För att fortsätta kvällen i ett härligt och mysigt tempo ska jag hoppa in i duschen och ta en riktig lång dusch. Sen tänkte jag fixa mina naglar, som har ett ungefär två, tre, veckor gammalt nagellack på sig. Inte det fräschaste, men ikväll är det dags. Kom precis på att jag fortfarande inte har bokat klipp och färgning, vilket jag lovade mig själv att göra för några dagar sen. Detta kan jag dessvärre inte ringa och boka nu, men jag måste, måste komma ihåg det imorgon! Sen ska jag bara hoppa ner i pyjamasen och troligtvis slänga mig i sängen och invänta (om jag inte lyckas tajma det perfekt,läs på skånska) Efterlyst kl 21.00. Sen väntar några timmars underbar sömn.

förresten


ETT STORT, STORT GRATTIS TILL KUSIN VITAMIN, FREDRIKA "TULLE" OLSSON !
vi gratulerar, vi gratulerar...


Äntligen en liten paus



Från korrekturläsningen.
Har 15 minuters rast och vad gör jag? Bloggar en liten rad, när jag egentligen behöver fylla på mitt energilager. Ska trycka i mig ett päron samt hämta lite varmt och gott kaffe, sen är jag redo för en och en halv timmes läsning igen, sen får jag gå hem och hålla lill-lördag. tjingeling.

hej mitt vinterland


Nu är grunden lagd, kom igen nu. Mer snö åt Skåne folket

  

nu håller jag kväll


Sådär ja, klockan är ca 20.20 och jag har precis satt mig i soffan.
Efter jobbet har jag sorterat alla våra räkningar, satt in dem i en pärm som är sen är uppdelat efter alla månaderna. Jag har även sorterat mina recept, kyckling, kött, bakelser, kall mat osv. Tillslut har jag även sorterat alla våra kvitton. Hur duktig är jag inte? Känner mig mäkta imponerad och stolt över mig själv. Äntligen är det färdigt. Visst jag har dragit ut lite på tiden, men ni ska bara se vad fint det blev. Den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge.Vi har även tvättat och lagat mat, och förberett min lunch till imorgon, så vi har hunnit med en hel del. Detta innebär i sin tur att jag kan ta det lugnt imorgon, kanske fortsätta med mitt projekt som jag har börjat lite smått med? Hm, ja det ska jag nog göra.
Nu ska jag vara social med världens bästa Jonas och mysa i soffan med Bygglov igång på tv4.
Ha en fin kväll!

Jag kan bjuda på en fin bild på mig och min fina Emelie :)

godmorgon härliga tisdag

Allt är i full gång.

 - Mix Megapol är igång (en av mina favoriter är gäst, nämligen Måns Zelmerlöw, hihi)
 - Mailen är öppnad
 - Några mail är besvarade
 - Min kaffekopp är fylld med rykande hett kaffe, precis som det ska vara
 - Min mobil är på ljudlös
 - Backupen är gjord


Nu är jag redo, korrekturläsning nästa!
För er som är lite osäkra på vad som menas med korrekturläsning så ska jag berätta för er.
Här på jobbet gör vi lite olika saker, en av dessa saker är att vi ger ut en bok. En bok på 680 sidor. Dessa 680 sidor ska läsas igenom, mening för mening, ord för ord, bokstav för bokstav. Där har ni det. Det är exakt det vi har börjat med nu. Vi sitter och läser vartenda ord(nästan i alla fall) in i minsta detalj. Bea sitter och läser högt för mig, bokstav för bokstav, jag följer med och kontrollerar stavningen och svarar "ja, ja, ja" osv.
Där har ni vad vi sitter och gör, ca sju timmar om dagen.

  

Här är slutresultatet, boken                                               och här är sidorna inuti som vi läser nu


det är kanske dags?


Vi satt och pratade om hår, klippning osv tidigare på jobbet.
Michelle, som är väldigt beroende av att hålla sitt hår i trim (det är väl egentligen alla, men jag kommer till poängen) menar att hon måste klippa sig ofta. Jag kan köpa det till en viss del, mest p ga att hon har kort hår. Jag kan faktiskt förstå det då, ett kort hår känns längre fortare och själva frisyren försvinner när håret blir för långt, så långt ok. Här kommer vi dock till den punkten att Michelle klipper sig ca en gång i månaden...ja, en gång i månaden. Håret växer ja, men så mycket att man måste klippa det en gång i månaden? Hm.
Själv är jag helt tvärtom, jag klipper mig aldrig. Jo klart jag klipper mig, men det är väldigt sällan, och med det menar jag sällan. För att räkna snabbt kan jag nog våga påså att Michelle har klippt och fixat till sig..kanske.. fyra, fem (om inte sex) gånger sedan jag var iväg och klippte mig. Det är egentligen galet, jag vill klippa mig, färga håret och se fin ut, men jag är bara så snål att jag inte vill lägga pengar på det...det suger enligt mig, haha. Nu har jag dock bestämt mig för att boka en klipptid, samt även färgning. Jag antar att det är dags, jag får erkänna det. Nu är det jag som ringer frisören...





det är otroligt!!!


TIMBUKTU KOMMER TILL LANDSKRONA KARNEVALEN
HÄR, OCH HÄR.
Ännu ett plus är även att Svenska Akademien är klara! Herre jösses.
Jag längtar redan !


en fullspäckad dag


kl 09.00 imorse ringde klockan (idag igen!) och kl tio var vi på väg mot Ikea i Malmö. Efter lite om och men, hittade vi äntligen dit. Det visade sig vara ganska svårt när vi kom på att vi tagit helt fel avfart och var på väg åt fel håll.
Super roligt att gå och titta på saker, och det är inte alls som Ikea i Helsingborg, så mycket större och som sagt roligare.
Efter en stund där, några fynd senare och några hundralappar fattigare begav vi oss hemåt. Däremot stannade vi både på Bauhaus och Center Syd där det också inhandlades lite saker, b la en guld glitter färg som jag ska använda till ett av mina nya projekt. Väl hemma tog jag vara på solen som faktiskt dök upp under eftermiddagen och tog mig en promenad medan Jonas tittade på fotboll (lika bra att inte vara hemma, det är bäst så). Jag hälsade på mamma&pappa och sen gick jag hem igen. Nu sitter vi här i soffan och är proppmätta efter en hejdundrans middag bestående av potatismos, köttbullar, sås och lingon, mumsimums! Strax efter åtta ska jag iväg med Emelie på lite äventyr, rättare sagt vi ska till Kävlinge för att lämna en laddare till kära kusin Malin som jobbar där ute. Kan säkert bli trevligt, aldrig fel att åka bil och snacka lite skit.

  

titta så fint det blev!

Vad hände med nr 1 och 8?


Melodifestivalen var väl helt okej, men varför krångla till det vartenda år?
Till och med jag(hehe, till och med) tyckte det var väldigt invecklat.
Caroline af Ugglas? Finns det en flummigare människa? Jag har väldigt svårt för henne, så att hon ens fick chansen till andra chansen är ett mysterium. Sen att den här internationella juryn också rösta på henne innebär att hon har tre chanser på sig att ta sig till Globen(Ericsson Arena nu va?) Denna delfinalen, andra chansen och så då den internationella juryn, hur orättvist är inte det? Nej, jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om det hela.
Hur som helst, det var helt okej artister som gick vidare, trots att mina önskningar inte riktigt gick igenom, men hey, man kan inte få allt här i världen.

Nu ska vi hoppa ner i sängen och sova några timmar innan vi ska upp igen och bege oss ut på äventyr. Imorgon ska vi nämligen besöka Ikea, men inte "vanliga" Ikea i Helsingborg utan vi tänkte slå på stort och bege oss till Malmö för lite variation, kan säkert bli kul och några hundralappar fattigare kommer vi nog vara när vi hittar tillbaka till Landskrona igen.
Sov gott.

Bilder från igår












09.42 lördagen den 7:e februari

Kvällen igår var super trevlig. Massa tjejsnack, dricka (för hälften av oss) och en del intim information, som jag nu i efterhand inte är riktigt säker på om jag verkligen ville veta, men underhållande var det, det är en sak som är säker. Jag tog lite bilder, så dem kommer upp under dagen.

Förresten läser ni vad klockslaget i rubriken säger? 09.42. På en lördag. Som alltid, och såklart fortfarande är helgen helig för mig. På helgen ska man vakna när man som helst vill, gå i pyjamas hela dagen fram tills dess att man kanske ska ut på äventyr på kvällen. Hur som helst, det jag skulle komma till är att jag är vaken! Jonas superduper snälla pappa är här och hjälper oss med lite smått och gott i lägenheten. Vi har legat lite på latsidan gällande vissa saker, men som tur är så hjälper Thomas oss. Snart har vi vår drömkåk.

Nu ska jag vara lite social, bjuda svärfar på nybryggt kaffe och vara den som tar hand om Svante när han springer ivägen hela tiden. Godmorgon!

Några kakbitar senare

Nu beger jag mig ut på lite ett litet socialt äventyr. Ska hem till Emelie tillsammans med Frida, Ed och Ullis för att titta på Lets Dance och bara umgås. Heja Magnus, Laila och Morgan (man får heja på flera, så det så). Jag har suttit hemma i lägenheten i två dagar, så lite frisk luft och kompisar kommer göra hela situationen bättre. Kommer bli hur skönt och trevligt som helst. Kameran följer med som vanligt!
Ha en trevlig fredagkväll gott folk

Från början till slutet


Som det nämndes tidigare var mitt mål idag att baka kanelbullar, sagt och gjort!
Förutom kanelbullarna, som för en gång skull ser riktigt smaskiga ut (brukar alltid ha problem med det annars) gjorde jag även en ambrosia kaka med färgglatt strössel på. Åh den är kanon god!
Jag har och kommer alltid att älska ambrosiakaka, till stor del pga att mormor alltid gjorde den till mig/oss när jag var liten, så jag associera den lite med mormor, på ett underbart sätt, hon om någon kunde baka! Givetvis är den god också, men att den får mig att tänka på mormor, gör den ännu godare. Här har ni resultatet, fall ni mot förmodan inte skulle tro mig :) Nu ska jag bara hitta någon som vill äta dem med mig. Ska gå och locka Jonas med kall mjölk och ljummen kanelbulle.







(jag kunde inte låta bli)

Nu byter jag pyjamasen mot joggingbyxor

Jag bestämde mig för att stanna hemma idag också. Det sägs att man ha en feberfri dag innan man ska gå tillbaka till jobbet, så det var lika bra. Har precis slått upp receptet för kanelbullar i mormors gamla kokbok, så nu ska jag vara en underbar flickvän och överraska Jonas med varma kanelbullar när han kommer hem i eftermiddag. Hoppas han blir glad. Känner mig ganska pigg, så jag ska nog gå en kort, kort runda, bara till jges (typ runt hörnet) och inhandla det lilla som vi saknar i skafferiet för att fullfölja bakningen. Känner ett litet sug efter kall coca cola, så jag tror jag handlar en sån också, det är faktiskt fredag.


fyra bilder som återspeglar hur min dag varit

  


   

Har suttit med datorn i princip hela dagen, då jag inte slumrat till och sovit en liten stund. Druckit te/kaffe/varm choklad kan också tilläggas(viktigt med något varmt för halsen, och jag gillar att variera mig). Otroligt egentligen hur mycket man kan sova när man är sjuk, jag klagar inte, sova kan nämligen vara något av det bästa jag vet. Hur som helst, jag har även läst boken "Kalla det vad fan du vill" i omgångar, alltså då jag inte sovit eller suttit vid datorn. En riktigt bra och rolig bok som handlar om en invandrar familj som kommer till Sverige och bosätter sig i Malmö. Man får följa dem i livet och hur dem upplever landet och vad dem gör och inte gör för att anpassa sig. Ett lätt komisk bok eftersom författaren till boken har valt att skriva på ett roligt sätt, nämligen precis som de pratar i Malmö. Grov skånska, vilket innebär att man ibland får tänka efter vad som verkligen sägs. Dej, mej, dumhuee m.m är upprepade ord. En bok jag rekommenderar.


Nu ska jag ut och ta lite frisk luft. Jonas ska köra mig till mamma & pappa där jag ska avnjuta ett varmt och skönt bad.
Alltid skönt att bli bortskämd som sagt, lär säkert hitta något mumsigt i kylskåpet också.

var är 09.50 programmet av våra bästa år?


Nu är jag lite lätt irriterad. I hur många år som helst har det gått gårdagens repris av Våra bästa år kl 09.50, varje morgon. Jag ligger hemma och är sjuk, och tänker, "för en gång skull kan jag se två avsnitt av programmet (ja, jag kan erkänna, jag är smått beroende) Jag har klivit upp ur sängen och gjort mig lite varm choklad, redo för Våra bästa år, istället ser jag skit Top Model som visas 24/7. Nu måste jag vänta till 12.50 för dagens avsnitt istället... vad ska jag göra tills dess? Sugen på att baka, för att fördriva tiden, men jag vet inte om jag har ork till det. Dessutom har jag en super busig kattunge som jag måste hålla koll på. Hoppar han inte ner i toalettstolen, gräver han i alla blomkrukor eller hänger i gardinerna. Det är nästan som att jobba. Jaha, vi får se vad jag hittar på. 
Hej så länge.

Efter polisförhör, mat och en dusch...



... sitter jag nu bänkad framför säsongspremiären av Efterlyst.
Har blivit en kväll med polis som huvudämne. Nu ska jag som sagt titta på Efterlyst, krypa upp i täcket jag har hämtat ut till soffan, äta vindruvor och choklad och tycka synd om mig själv. Jag mår fortfarande dåligt, så imorgon blir det inget jobb, efter strikta tillsägelser från både Jonas och hans kära mor, Ingrid.
Ha en fin kväll

   

när ska det ta slut?


Bageriet precis utanför oss har blivit rånat för ca en timme sedan. Ett bageri. Hur lågt kan man sjunka? Nu menar jag inte att det är okej att råna, oavsett vad det är för affär, men ett bageri, där en snäll kvinna säljer bullar för sju kronor styck? Visst, det kan handla om snabba cash som man säger, men det är bara bedrövligt. Ska inte spekulera i vad som hänt, men enligt
hd.se blev även affärsinnehavare misshandlad, råga på allt. Vad ska man säga? Det är rent ut sagt för jävligt. Ödet bestämde i alla fall för min del att jag skulle ta bilen imorse eftersom jag inte alls mår bra... däremot, hade jag tagit cykeln, som vanligt, hade jag troligtvis mött rånarna eftersom de sprang åt det hållet jag brukar komma från. Ödet.

Nu ringer det på dörren också, gissa vem?
Jovisst är det polisen. Nu ska vi bli förhörda om vi sett och hört något.
Vi ser ju bageriet från vårt sovrumsfönster.

....


idag mår jag inte alls bra...
sex timmar kvar, sen ska jag hem och bädda ner mig.

äntligen


Nu ska jag, fortare än vinden (visserligen är vinden enorm snabb/stark idag, fan ta dig om jag har motvind, grr) inom City Gross och inhandla lite ingredienser till min och Jonas kvällsmat (tacopaj, mums!) innan jag ska byta om till lite bekväma kläder för att sedan hoppa in i bilen som tar mig ner till stan igen, jäkla flängade fram och tillbaka.
Ikväll är det äntligen dags för lite välbehövlig massage, som jag har längtat!
Nu hoppas jag att hon som ska massera mig är bra och tar i relativt hårt, det är då det hjälper.  Sen bär det hemåt igen, äta och pussa på Jonas, innan det är dags för vår, ganska så traditionella, tjejträff á la tekväll. Anna hjärtat som egentligen skulle "hosta" (läs med engelsk uttryck) har gått och fått feber, men underbaringen Lina fixade detta problem snabbt och enkelt, så nu är det där vi ska infinna oss runt 20.00.
So long my fans.


det blev helt ändrade planer


Som jag skrev igår hade jag planerat en härlig kvällpromenad efter jobbet, följd av en överraskning till Emelie. Det blev varken det ena eller det andra. Istället stack jag och Emelie på bio och såg Valkyria, den med Tom Cruise. En, enligt mig, skrämmande film. Eftersom man vet att allting har hänt, så känner man sig nästan illa till mods. För en som inte vet, handlar filmen om Hitler och hans män, samt en man och hans allierade som har stora planer på att störta Hitler. Lättare sagt än gjort, och kan man sin historia vet man hur det slutar. Hur som helst, en film jag verkligen rekommenderar. Filmen är ganska politiskt inriktad, men visar ändå en sida som man inte(inte jag i alla fall) tänkt på innan. En sida som försökte rädda hela Tyskland med sina uppoffringar. Det är lätt hänt att man endast tänker det negativa i såna här hemska händelser, men då, som nu, finns det människor som bara vill andra väl, precis som
Claus von Stauffenberg.


håller vädret i sig, blir det nog en härlig promenad ikväll






det knakar


Vilka planer jag smider nu.
Jag planerar en liten överraskning för Emelie eftersom jag tycker synd om henne när hon sitter hemma med smärta sin fot. Funderar starkt på picknick av något slag...Det enda jag kommit på än så länge är kaffe, vilket även det är ett problem, jag har nämligen ingen termos, men det kan snabbt kan fixas, men vad mer? Förslag?
Hm, lite idéer har jag ändå, kan nog bli hur mysigt som helst. Vilken snäll kompis jag är :)

Kvällen erbjuder dippa, Bolt och Jonas

Söndageftermiddag och ingen söndagsångest överhuvudtaget. Vardagarna går ändå så otroligt fort så innan man vet ordet av det, så det helg igen. Har nästan precis kommit hem efter lite ärende runt om i stan. Var ute på Jysk och inhandlade lite korgar till sovrummet, nu ska allt skit ner i korgar istället, då syns det inte lika mycket. Sen var jag och handlade på Ica Kvantum, där jag träffade kusin Linus också, som var och handlade med sin kära flickvän.
Sista ärendet blev ett spontant besök hem till morfar, världens bästa morfar. Satt och pratade med honom en stund, innan jag begav mig hemåt igen. Nu sitter jag här, tittar på "Deadliest Catch" på sexan, dricker ny bryggt kaffe och äter lite mörk choklad, yummie yummie.