Jag hittade nummer 161 och 41


FREDAG!
Vad finns där att säga? Det är underbart. Jag har varit galet trött den senaste veckan så helgen är mer efterlängtad än vanligt. Kvällens planer är inflyttningspartaj hos Lina snygging och det lär bli super trevligt. Jag måste skynda mig och komma i tid till tillställningen, annars går jag miste om cupcake med "lemon frosting och rosa sockerkulor" och det vägrar jag missa. Fast innan det blir fest och glamour har jag några timmar kvar i kontorsstolen och en lägenhetsvisning att gå på. Fast dagen har rullat på och det känns som det kommer gå fort så jag klagar inte, än.

Snart, snart


Om cirka 30minuter får jag lämna kontorsstolen för några timmar.
Ska till stan och träffa upp Kajsa, Malin och Paulina, tror jag i alla fall. Fått ett kanske av Paulina, men jag hoppas hon hinner ändå. Anna hinner jag dessvärre inte träffa innan gympatjejerna sticker på träningsläger imorgon. Till Italien, ja minsann. Träningsläger i Italien, inte helt fel. Jo kanske, ta bort träning från läger så kan vi diskutera igen. Hur som helst, tanken är i alla fall att vi ska fika, vilket jag hoppas fortfarande stämmer. Dessutom ska jag inhandla nagellack, nummer 161 och nummer 41

Jag gillar inte detta... inte alls


Ska man stänga av datorn när det åskar? Det fick man alltid höra när man var liten. Ingen tv, ingen dator igång när åskan härjar utanför fönstret. Det är just vad som pågår nu också... jag ogillar åska, näst intill hatar åska, speciellt när man är ensam. Nu är jag visserligen inte ensam, utan jag befinner mig på jobbet, men ska jag stänga av datorn här också? Som mamma lärt mig?


Mätt och belåten

Vilken brakmiddag vi slog till med precis. Thaikryddad kyckling i kokosmjölk och curry paste, serverat med ris, yummie! Sitter här och orkar i princip inte göra ett smack, men jag måste. Jag ska samla ihop energi, dyka in i garderoben och se vad som finns där inne och sen ska jag vidare till Frida som har lite inflyttningsträff. Har varit där innan, men idag kommer LinaEd och någon till (?) också, så det blir trevligt. Förhoppningsvis får jag träffa underbara Emelie också, som jag inte träffat på år och dar. Har inhandlat en enkel inflyttningspresent, som Frida och Micke säkert kommer ha nytta av, saker som inte är roliga att köpa själv, så att säga:) Man får ju inte komma tomhänt! Nej, samla energi var det, hej å hå.

Det ser ut att bli Prag


Sitter här, under min lilla kaffe rast och tittar runt i hotell djungeln. Letar efter ett billigt, mysigt och centralt hotell i Prag. Utöver det föregående nämnda saker, kräver jag eget badrum, jag gillar inte att dela dusch och bad utrymmen med främmande människor. Det finns faktiskt en hel del. Eftersom vi aldrig varit i Prag, vill vi hamna ganska centralt, med nära det till mesta och då får man betala en slant extra, men jag tror faktiskt att det är värt det... Detta ser väl ganska mysigt ut? Fast man ska aldrig lita på bilderna, dem fotar det som ser bäst ut.
 


Det hade inte varit en dålig överraskning

Åh, jag önskar att det hade varit jag. Tänk vilken jäkla överraskning? Bara hitta lappen hemma, gå och lämnar in den och får meddelandet att man måste gå till banken.
Någon i Landskrona är den lyckliga. Fan alltså.
Önske tänkande.
Lottomiljonär?

Linus spelning i lördags



 

Jag behöver mer sömn

Hejåhå vilken lång natt. Orkar inte gå in på detaljer, men de timmar jag har lyckats sova verkar inte räcka. Jag antar att det får bli en eftermiddagslur lite senare. Nu ska jag försöka få fart i Jonas som ligger på soffan och mår lite sådär halv bra. Härligt whiskey röst har han också, haha. Lilla jompen.

Fredagen den 13:e

Usch, jag sitter här och gäspar. Har precis kommit hem från en filmkväll tillsammans med dannis och co. Som vanligt när de väljer film blir det antingen en typisk american pie film eller skräckfilm. Midnight meat train var förra filmen och det kan nog kategoriseras som en av de sämsta filmerna jag sett, hur som helst. Kvällens film med fredagen den 13:e, den nyaste version eller något i den stilen. Man får typ veta bakgrunden till mördarens, Jason (pluspoäng) handlingar osv. Faktiskt en ok film, jag gillar skräckfilmer, dock lite för mycket tuttar för min smak, men tillsammans med fem killar antar jag att det måste förekomma.
Nu är det dags för sängen och imorgon blir det en ganska tidigt morgon, då jag och mamma ska på marknad i Röstånga. Jag älskar marknader! Så mycket fynd man kan göra, speciellt inom krims krams. Tänkte också slå till med en brak frukost, gå ner till bagaren och handla nybakta bullar samt wienerbröd och ställa fram en härlig frukost till mig och Jonas innan jag sticker iväg. Det låter som bra bra plan. Sov gott.


Gissa om Jonas är kittlig?


Dripp dropp


Som det ser ut nu har jag tur med vädret. Idag är det nämligen mitt uppdrag att cykla hem till mamma&pappa och hämta upp Luna för att ta ut henne på promenad. Givetvis ställer jag upp och därför är jag tacksam om vädret blir bra och att regnet håller sig väck tills jag kommit tillbaka, ungefär så vid tjugo i ett, perfekt, tack!

Fotoalbum?


Åh, jag går och funderar på om man ska börja framkalla alla sina bilder. Det är tusen gånger roligare att titta i ett album än att bara sitta framför dumburken och klicka på pilarna till höger och vänster. Det enda problemet är var man ska börja? Som den kamera nörd jag är kommer jag bli ruinerad på att framkalla mina bilder, men jag vill. Hm, jag får nog börja i ena änden och framkalla bilderna lite åt gången... Sen måste jag köpa fotoalbum också, såna man skriver en text till fotot eller vanliga, gamla, hederliga album med foto fickor? Jisses, detta är svårt, men det ska bli mitt uppdrag under sommaren, halva har nästan gått, men ändå. Imorgon beger jag mig till bokia på lunchen och börjar jakten på fina fotoalbum.

Trots han är en innekatt, befann vi oss utomhus igår




Vilken tråkig match

Visst, förlusten är väl sin sak, men vädret var ingen höjdare det heller...




Back to business

Då sitter man här igen, ändan är placerad på samma stol som alltid annars och här ska den infinna sig i ca sex och en halvtimme till.. det är ju ingenting,hm. Hur som helst, den är ganska skön ändå.
Jaha, helgen till ära har bestått av shopping, sömn, film, godis och annat trevligt. Har verkligen tagit det lugnt denna helgen och jag gillar det. Jag är utvilad och pigg. Gällande shoppingen har jag nog inte varit så nöjd på länge. Det handlar inte om kläder utan om möbler. Jag och Jonas har i princip, ja nästan, ett nytt vardagsrum. I lördags blev vi något fattigare då det inhandlades ny matta, nytt soffbord, ny filt och nya kuddar. Resultatet? Ursnyggt. Fasiken, vi blev super nöjda. Rummet blev helt annorlunda och allting känns luftigare och större, perfekt.

Lördagens planer

Hoppsan, vilken jäkla skur det kom precis, tillsammans med lite muller. Dock verkar det försvinna redan, så nu ska vi göra oss iordning sen beger vi oss ut på äventyr. Med äventyr menar vi Ikea, Bali, Sova, Väla och lite annat smått och gott. Jag vill ha ett nytt soffbord och har lyckats få Jonas lite, lite intresserad. Vi ska även titta på lite hyllsystem, eftersom vår pinne där vi hänger kläder på snart knäcks på mitten, behöver vi något nytt där inne i garderoben också. Nu får vi hålla tummarna att vi hittar något vi tycker om också. Det är inte alltid det lättaste...

Hejåhå

Här sitter jag med en spinnande katt i knäet och en tv-spels spelande pojkvän. Har alldeles precis slängt mig ner i soffan för att ta det lugnt en stund, men inte allt för länge eftersom det är dags för middag halv sex. Denna ska förtäras nere på Seglarpaviljongen. Har inte ätit där på super länge och inte sedan det blev nya ägare, så jag är väldig nyfiken på vad som erbjuds. Det enda som är negativt är att vädret ser ut att bli... ja, sådär. Jag hoppas innerligt att det blir uppehåll så att vi kan sitta utomhus. Nej, några minuter slapp tid till, sen blir det duschen.

Ett träningspass senare

Nu är jag färdig, sitter och inväntar Paulina och Kajsa som ska komma hit. Har tränat ett pass på friskis för första gången på väldigt länge, men det är lika skönt varje gång, som sällskap hade jag Liziz, vilket gör passet dubbelt så roligt.
Äh, som sagt, jag väntar på Kajsa och Paulina och senare kommer även Anna, men hon slutar jobba senare, så hon joinar så fort hon är färdig. Även Malin dyker upp senare, efter firandet av sin syster födelsedag. Liten tjejträff, härligt. Det är tänkt att vi ska ner på campingen i alla fall, där det ska finnas underhållning och Anna pratar sanning och det tror jag säkert. Blir nog en kaffe eller glass där ute om jag känner mig rätt. Nu ringer det på klockan. Trevligt afton.

Vi hittade dit

Efter lite felkörningar så hittade vi tillslut fram till vår favorit Dannis. Hans lilla, med betoning på lilla, var super mysig och fint. Ljus och fräscht och ett litet kök i anslutning till rummet. Blir perfekt för herr Hansson. Vi chillade lite hos honom, här innebär chilla att vi drack kaffe och käka upp hans choklad, men som tack fick han faktiskt en blomma och ett nytt choklad. Vi tog och gav, eller vad man säger. Eftersom en del av oss inte ätit kvällsmat fick denna förtäras på Nova Lund efter lite cruising genom Lund centrum. Jag tror faktiskt att jag hade hittat till Dannis själv, fast, jag hade nog inte vågat ta den chansen. Men övning ger färdighet, så en vacker dag kommer jag nog hitta på egen hand. Alla bilder här nedan är tagna av Hampus, som måste göra något hela tiden för att inte somna, nu fick han tag på en kamera, och jag och Linus fick agera ofrivlliga (kanske frivilliga) modeller.

   

   

   

Här ska också tilläggas att "alla skulle komma med på bilden", jag vet inte riktigt om vi lyckades... haha

Efter många om och men

Sådär, nu har jag äntligen fått upp nästan alla bilder från helgen som passerat. Har såklart en del över, men ibland får man välja vilka som ska publiceras och vilka som hamna i mappen som man bara tittar på med de närmsta vännerna.
Har en bra dag idag också, och jag klagar inte. Snart är det lunch som är tänkt att spenderas i stan med diverse ärende och såklart mat i magen. Senare i eftermiddag, rättare sagt efter jobbet ska jag skynda mig hem och koka kaffe. Varför? Vi ska besöka Dannis nya crib i Lund och där finns ingen kaffekokare, och Dannis ville ha kaffe att "bjuda på", så därför ställer jag upp som förste kaffekokare, enkelt och bra. Först ska vi bara hitta dit också, Linus ska agera kartläsare så jag får lita på honom...

Bilder - Lördag

   
   
    
     


   

Bilder - Fredag

   

   

   


I'm feeling it

Vilken härlig dag. Vet inte varför, men jag känner mig glad. Harmonisk och allmänt glad. Jag tänker inte undra varför utan bara ta vara på dagen och utnyttja den till max. Jag fortsätter med att äta en god lunch som består av pasta och pastasås med skinka, smarrig.
Har dessutom en liten efterrätt i form av vattenmelon, mumma.
Härliga dag.

Bilder - Torsdag

   
   
   
   

Oj, oj, oj

Vilket drag det var igår. Timbuktu är fan helt otrolig live. Jag njöt från första sekunden. Älskar att han kör gamla låtar också, som, Alla vill till himmelen, Strö lite socker och The Botten Is Nådd. Nej, det var minst sagt en lyckad kväll.
Efter en efterlängtad sovmorgon eftersom jag tagit ut semester idag, stack vi iväg och hämtade upp Thomas och Ingrid, käkade lunch och har fixat lite olika ärende, som systemet besök osv. Allting är redo och färdigt inför kväll så nu ska jag slänga mig på soffan och vila en stund innan det är dags för nya äventyr. 18.09 går bussen i riktning mot Annas place där god mat ska förtäras tillsammans med en härlig sällskap och sen väntar karnevalen, såklart. Bilder och filmer från gårdagen dyker nog inte upp idag, för jag har helt ärligt ingen ork att leta sladdar och ha mig, så det får vänta. 
Den som väntar på något gott...Trevlig kväll!


Adios

Äntligen dags. Nu traskar jag hemåt och inleder min mini semester, hurra.
Kvällen präglades sen av god mat, vänner,dricka, karneval som innebär TIMBUKTU!

"Fredag"


Gårdagen var helt ägnad till fina Jonas såklart. Förutom min egentliga present fick han också en kanelbulle som han älskar, i kanelbullen satt ljus och jag hade blåst upp ballonger. Alla dessa förberedelser skedde i trappuppgången innan jag gick in i lägenheten. En liten extra överraskning sådär. Efter att gästerna gått slängde vi oss i soffan och satte igång Ett öga rött, den filmen som är baserad på en bok skriven av Jonas Hassen Khemiri. Jag minns att vi skulle läsa den på gymnasiet, men jag minns också att jag av någon anledning aldrig gjorde det, hur som helst. Filmen var i alla fall bra. Rolig och den kändes, sann på något sätt. Bra.

Idag är det torsdag och sista arbetsdagen för min del, jeah! Ikväll startar karnevalen och där lär jag befinna mig, 23.00 står nämligen Timbuktu på scen!
Som Frida också nämner, så spelar Katzenjammers 20.00 på Slottscaféet och Beatstones 21.00 i 60-tals tältet!

♥Stort grattis, världens bästa Jonas!♥




Jag hittade minsann lite bilder

   

   


Det våras för dinosaurierna

Ice Age 3 höll måttet och uppnådde faktiskt mina förväntningar. Tillsammans med Jonas, Jonas, Simon och Pontus såg jag den igår i Helsingborg. Det enda som fattades var 3D glasögonen som jag såg fram mot, men icke, det delades inte ut några...
Filmen var lika söt och rolig som de två första filmerna och det finns ingen tvekan om att dessa tillhör mina favorit filmer, tillsammans med Hitta Nemo, Hajar som Hajar osv. Har såklart vissa "vanliga" film favoriter också, men tecknat är bäst.

Lycka



5 ½ år

Phuuu

Minst sagt en händelserik helg med alldeles för lite sömn.
Trötthet, värme och ingen luft är ingen bra kombination. Gäsp.

Ge tillbaka min cykel! Nu!

Här sitter vi, klockan är kvart i ett och än så länge är det lugnt med tröttheten. Linus har lovat att väcka mig om jag eventuellt råkar somna. Sätter jag bara mig till ro i soffan så är nog sömnen inte långt bort. Dannis och Hampe är också här, de spelar Fifa och jag sitter här och är allmänt upprörd över att min cykel har blivit stulen. Min älskade King. Var är du?
Under ca en timme var vi iväg och bada och när vi kom tillbaka var den borta. Efter en lång runda i stan spanandes efter cykeln gav vi upp och som sagt, nu sitter vi här.
Ca två timmar kvar, sen sätter vi oss i bilen igen.
Äntligen kommer Jonas hem! ♥

FREDAG!

Inatt kommer Jompen hem!

Innan dess ska jag ha hunnit:
- jobba ca fyra timmar
- handla ingredienser inför kvällens middag
- byta bil med Jonas föräldrar
- vila en stund,
- hämta upp Linus, laga mat tillsammans med honom
- sticka ner i stan för att titta på band på tycho
- se film
..och förhoppningsvis hålla mig vaken till 02.45, klarar jag det?


Efter god mat, glass och en underbar solnedgång mår man alltid lite bättre

     



     


Ring, ring

Jaha, då satt man här igen, jag & Svantisen, min mjuka, lilla svantis. Här är super varmt i lägenheten och jag kan inte vädra överhuvudtaget, jo, om jag låser in Svante på toaletten, men det är inte riktigt schysst. så det är bara att gilla läget.
Han är nog lika varm som jag, om inte varmare. Han bara ligger där, helt utslagen på en av de runda mattorna i hallen. Plutten.
Ingen aning om vad jag ska ta mig ork till att göra i eftermiddag, men något blir det säkert.
Jag vill i alla fall bada, vill är egentligen fel ord, jag måste bada. Jag ringer Linus.

Houston, we got a problem



 

Dagen kunde börjat bättre...

Tvätta hit, tvätta dit

Efter att ha gått en runda på stan och fyndat en klänning, samt tittat på en lägenhet tillsammans med mamma styrde jag hojen först till pumpen och sen vidare hem. Jag slängde av mig kläderna och bytade om till något annat, dock hjälpte det inte mot värmen, man måste nästintill gå naken för att känna lite kyla, hur som helst. Jag slängde fram stekpannan, pasta plattor och bechamel sås. Började fräsa köttfärs och det slutgiltiga resultatet blev en super smarrig lasagne, inte illa för att vara första gången. När lasagnen stod i ugnen sprang jag upp och ner till tvätten. Minsann, även det klarade jag. Det var också första gången. Det är annars Jonas syssla och jag har inte riktigt lärt mig hur maskinerna fungerar, men allting går om man vill. Jag fick inte tillbaka några krympta tröjor i alla fall. Nu är jag helt slut och mer varm än när jag började, så nu tänkte jag hoppa in i duschen och sen bara ta det lugnt. Göra lite morot-och-gurk stavar samt dippa, sen tänkte jag slänga mig i sängen och titta på en film.
Det låter som en lagom lill lördag.

Rena bastun

Okej, jag klagade igår på att air conditionen sög, men idag finns det inget ord för hur olidligt varmt här är. Jävla luftfuktighet. Klockan är bara elva, det visar 25-26 grader utanför och jag håller nästintill på att avlida här inne. Att tänka framåt, att jag ska sitta här i fyra timmar till hjälper verkligen inte...jisses.