Nej, jag drar


Jag är lika rastlös som igår, vilket gör mig galen. Jag har inte mycket vettigt att göra. Jag har lagat mat, städat och plockat undan och svettats i omgångar och nu har jag inte lust till något mer. Därför sticker jag ner till campingen och slänger mig i havet för ett litet kvällsdopp tillsammans med Linus.

Finns det inget viktigare att skriva om? Suck





(från aftonbladet)

Pust..



Usch för att sitta inne på ett kontor med dålig air condition...

Ven

   
   


    


Det är ganska tråkigt


Hej alla glada.
Ännu en ny vecka har inletts, än så länge har den bara bestått av jobb, som vanligt. Fram mot eftermiddagen, det vill säga efter jobbet, vet jag faktiskt inte vad som händer. Jag är ganska sugen på att göra... ingenting. Det har varit en händelserik helg och det har satt sina spår, för jag är mer måndagstrött än vad jag brukar vara. Därför lockar en hemmakväll ganska mycket, men samtidigt inte. Jonas är i Bulgarien, vilket som tidigare nämnt, innebär att jag är ensam. Ensam hemma. Bara meningen låter tråkig, och det är precis vad det är. Det är inte alls lika roligt att vara hemma när där inte är någon att prata med eller umgås med. Jag visste det skulle vara tomt, men inte riktigt såhär tomt och tråkigt, faktiskt. Jag kanske överdriver, kanske inte. 

Hur som helst, jag ska i alla fall veckohandla idag, för kylskåpet ekar tomt och jag behöver mat och näring. Vad är jag sugen på? Hm, något smarrigt. Lasagne? Ja, kanske, men fan. Det är så tråkigt att laga mat till sig själv...
Nej, slut med allt det negativa, snart är det lunch och då ska jag avnjuta en bit av min ananaspaj som jag tog med till jobbet idag. Jag, mamma och pappa åt bara halva igår efter middagen, och inte kan jag äta upp resten själv, så jag tog med den hit.
Fast hade Jonas varit hemma hade den varit borta för längesen... ;)

Söndag

Efter en super härlig dag på ven med bästa möjliga sällskap är jag ganska mör i kroppen. Dels efter en lång dag och även pga min bränna på axlarna och låren. Det är ingen linje man kan skryta med precis, men jag får väl försöka sola bort den på något sätt. Att få färg är ju inte riktigt min sak, men det ska väl gå bra.
Nu ska jag fortsätta ringa Linus och försöka väcka honom. Jag vill bada! Nu! Mitt mål är att lyckas väcka honom innan klockan blir 12, sen sticker vi.

Nu är det dags...

...för utgång, och imorgon väntar Hven. Jag drar, gott folk

Mail från Dannis:

Ikväll blir det vackert:

God Save the Queen

God save our gracious Queen,
Long live our noble Queen,
God save the Queen:
Send her victorious,
Happy and glorious,
Long to reign over us:
God save the Queen.

O Lord, our God, arise,
Scatter her enemies,
And make them fall:
Confound their politics,
Frustrate their knavish tricks,
On thee our hopes we fix:
God save us all.

Thy choicest gifts in store,
On her be pleased to pour;
Long may she reign:
May she defend our laws,
And ever give us cause
To sing with heart and voice
God save the Queen.

Not in this land alone,
But be God's mercies known,
From shore to shore!
Lord make the nations see,
That men should brothers be,
And form one family,
The wide world over.

From every latent foe,
From the assassins blow,
God save the Queen!
O'er her thine arm extend,
For Britain's sake defend,
Our mother, prince, and friend,
God save the Queen!

Lord grant that Marshal Wade
May by thy mighty aid
Victory bring.
May he sedition hush,
And like a torrent rush,
Rebellious Scots to crush.
God save the Queen!*

Dannis, passa dig.
I min lägenhet hejar vi på Sverige ikväll, annars åker du ut på balkongen!


Ps: hur fan blev texten såhär?

 


FRIDAY IT IS

Hejsan hoppsan.
Äntligen fredag och solen skiner, igen.
Dagen rullar på och jag är ordenligt trött på Alexander Rybaks låt Fairytale,
Mix megapol, varitation!

Jaha, fullspäckad dag. Direkt efter jobb ska jag cykla hem för att byta fordon, från cykel till bil för att sedan styra bilen mot Sturup där jag ska lämna av grabbarna som jag tidigare nämnt, lämnar Sverige för Bulgarien i kväll. Sen blir det racer fart hem(max 110 såklart) för att försöka hinna se lite av matchen mellan Sverige och England. Heja Sverige, friskt humör!
Sen dyker Kajsa, Lina, Malin och Anna upp med mat till mig, som vi sen smaskar på och sen forsätter kvällen hemma hos mig, lite förfest innan det är dags för en runda i stan.
Låter som en härlig start på helgen.

Nu sticker vi

Sådär, dags för Väla. Jonas ska växla pengar, handla lite saker på apoteket och jag tänkte använda upp mitt presentkort på Lindex. Jonas lämnar mig för Bulgarien i morgon, då blir jag.. låt se... särbo? I en vecka. Vi är tillsammans med bor på olika platser, ungefär. Blandade känslor, kanske skönt att vara lite ensam, men inte i en hel vecka, snyft. Min Jompis. Äh, nu ska jag inte vara sån, han ska njuta av sin semester och bara ta det lugnt, jag lär vara kvar här hemma och vänta på att få pussa honom igen, smask. Äh det är imorgon, nu tar vi hand om kvällen först, och då står som sagt Väla på schemat, upp och iväg.


Helt underbar dag





   








men godmorgon!


hej kära dagbok, ;)
Torsdag, vilket innebär att min första arbetsvecka efter min mini semester snart är över. Hallelujah. Den har gått ordenligt fort, vilket man såklart tackar för. Solen skiner även idag och jag har tagit med mina Timbuktu och Svenska Akademien skivor till jobbet, för att kunna avnjuta musiken även på plats här i min roliga kontorstol. Det är snart dags för karneval, så då får man finslipa sin kunskap på texterna. Åh, på tal om karnevalen, vilket ös. Ser verkligen fram mot hela veckan, 6-12 juli, karneval, jonas födelsedag, annas födelsedag, malins födelsedag, ledig och ja, åh yes. 
Nej, om man skulle ta tag i sig själv, skicka lite mail, hämta jordgubbar i köket, japp, Emmy som jobbar här, har koloni och de har överflöd med jordgubbar och hon tog hit till jobbet, en stor, stor, stor skål, full med röda underbaringar.
Ännu ett hallelujah moment, här behövs ingen lunch! 


...

jordgubbar it is!



En bra dag

Lunchen spenderas smaskandes på en underbart god grekisk sallad från MT, i sällskap med mamma och solen. Jösses vad det brände i ansiktet och på armarna, och som vanligt när det gäller mig, blir jag röd innan det sakta men säkert återgår till vitt igen. Lagom sådär. Vitt och rött. Dagen har rusat förbi och snart får jag lämna kontorsstolen för dagen. Ca en och en halvtimme kvar innan det är dags, och där ingår en fika/rast/paus på 15 minuter, vilket är viktigt, super viktigt! Ska ringa Emelie och höra om hon har lust att hänga med mig en stund, en kopp kaffe på stan eller jordgubbar på en grön och varm gräsmatta?
Åh, klockan, slå fyra, nu, nu, nu.

Gäsp


För att vara tisdag är jag ovanligt trött. Förkylningen biter sig fast i kroppen och fast det känns som den är på väg bort, tar den ändå på krafterna. Jag springer stup i kvarten och snyter mig och några minuter senare är det likadant igen. Åh, vilket världsproblem.
Jaha, dagen rullar för övrigt på i samma anda som vanligt, snart är det dags för hemgång.
Eftermiddagen lär spenderas utomhus och troligtvis i Mattias koloni, där jag och Jonas tänkte hjälpa till lite grann med sakerna som behöver fixas, fast det kanske är mansgöra? För jag har inget mot att ligga i gräsmattan, med kall dryck och läsa en bok, gärna för mig.  

Midsommar

   

   

   

   

Snart är det dags för tårtkalas

Godmorgon!
Alldeles strax ska jag hoppa in i duschen för att sen hoppa vidare ner till min hoj som sen ska ta mig till affären där jag ska inhandla lite kakor och ananas. Klockan 14.00 är det sen dags för tårtkalas med mamma, pappa och farmor, och såklart Jonas. Jag har inte riktigt hunnit fira min födelsedag med dem, så det kommer bli mysigt. Mamma står för tårtan.
Nej, nu hinner jag inte ligga kvar här, duschen var det.

Dags för midsommarfirande

Nu beger vi oss ner till Borstahusen och närmare bestämt, Nils place. Där ska det avnjutas lite smarrig midsommar mat, eller ja, för de som vill. Jag, Jonas, Pontus och Linus däremot, ska alldeles strax ringa Don Pedro och bestämma vår midsommar middag, nämligen pizza. Det sitter aldrig fel. Ha en trevlig kväll.

Födelsedagsbilder, lite såhär i efterhand






Cupcakes

Oj, hit har inga bilder hittat än, men jag har inte haft tid. Visst, jag har semester, men vet ni vad jag mer har? En jävla förkylning som vägrar ge med sig. Det var längesen jag var så förkyld, och när passar det bättre än när jag har semester? Känns mer som jag är hemma och är sjuk än har semester. Aja, hur som helst.
Nu har jag precis ställt in min cupcakes i kylen. Choklad cupcakes för att vara närmare bestämt. Har inte smakat på dem än, men dem ser riktigt smaskiga ut, så det får bli ett smakprov alldeles strax. Ska bara väcka törnrosa här sidan om mig, Jonas alltså, sen ska vi ta oss ner i tvättstugan och ägna några timmar åt tvätt. Jippie

Hej hopp

Jag hade en super trevlig födelsedag igår som bestod av vänner, fika, presenter, middag och ja, allt som en födelsedag ska innehålla. Tusen tack för allting, och en annan sak, jag har världens bästa vänner.
Annars idag rullar det på, har varit hos morfar och hälsat på, fikat med mamma och veckohandlat. Nu sitter jag i sängen tillsammans med min nya älskling, nämligen mini datorn som jag fick av Jonas och hans föräldrar igår. Vilket söt liten manick, i love it. Tänkte lägga in bilder från gårdagen på datorn, så det är möjligt att det dyker upp lite bilder här senare. Vad som sker resten av dagen är inte planerat, jag tar det som det kommer. Blir jag alldeles för rastlös lär det bli muffinsbak, annars står det på agendan imorgon.

Mini dator

Det bästa med semester är såklart att man är ledig, man kan ta det lugnt och bara vara, planera dagarna som de kommer osv. En annan bra sak är att jag faktiskt fyller år idag, vilket gör denna tisdagen ännu bättre. Ytterligare en sak som också är rolig, är att jag kan se Våra bästa år hela veckan! Jeah.
Nu ska jag börja göra mig i ordning för att möta upp Kajsa i stan, vad vi ska göra har jag ingen aning om, men det spelar ingen roll. Hudkräm ska i alla fall inhandlas och sen väntar jag med spänning på vad mer dagen erbjuder.


Födelsedag imorgon!

Dags att hoppa i myskläder och förbereda sig för kvällen. Det har varit en härlig första-semester-dag, då jag har spenderat den tillsammans med mamma nere i Malmö. Jag som typ aldrig är där, börjar faktiskt uppskatta staden mer. Ironisk nog tycker nog Kajsa också att vi bör besöka den mer, då jag fick ett sms där det stod att vi borde åka ner till Malmö en dag i veckan och bara umgås, lite ironisk när man faktiskt, för en gång skull befann sig där.
Blev några små köp och jag är nöjd.

Trots att jag har semester, då börjar tröttheten krypa fram redan nu. Det har blivit tidiga morgnar(?) både idag och igår, så jag tänkte minsann krypa till kojs nu och se vad televisonen erbjuder. Imorgon lär jag vakna pigg och glá, för det är min födelsedá. Tjalalaa.


Lite tidig födelsedagsbrunch med kusinerna

Det blir aldrig fel tillsammans med världens bästa kusiner

   

   

Hej å hå

Vilken trevlig dag och kväll det var igår. Överraskningen till Olle blev succé och han blev super nöjd över videokameran. God mat, vänner, sång, musik, regn och blåst, allt som behövs ;) Bortsett från regn och blåst såklart. Nej, det var verkligen en lyckad dag och jag tror Olle också tyckte det.
Idag är det nya tag. Klockan visar 14.12 och nu äntligen ska vi börja göra oss i ordning. Ska iväg och hämta bilen som står i borstahusen, sen ska vi till Jonas föräldrar och fika lite, innan vi ska iväg och storhandla. Imorgon är det nämligen dags för kusin brunch här hemma. En viss person fyller år på tisdag,host, så jag tänkte bjuda hit världens bästa kusiner för att fira mig lite i förtid.

Då var det dags

Regnjacka - check 
Regnbyxor - check
Gummistövlar - check
Kamera - check
Blommor - check
Mig själv - check
Semester, check - hallelujah!

Nu är jag nöjd igen

Tusen tack Frida för hjälpen igår, nu är jag något ljusare igen, vilket var meningen från början. Fjunen i luggen är däremot ordentligt blonda, men det gör ingenting, det blev bra. Nu känner jag mig redo.

Så fin var jag igår kväll. Svante skulle såklart vara med överallt, han bestämde sig för att leka kurragömma. Eller "Hitta Katten", vilket man föredrar. Vi hittade honom, fina lilla plutten.
 

Studenten

Stort grattis Olle, min bamsebjörn (och alla andra också såklart) men idag är fokus på Olle, för min del. Världens bästa Olle. Äntligen. Två är senare än vi, men vad fan spelar det för roll, tillslut hittade du vad som passade dig och idag är det din tur! Grattis!

 

Dessvärre ser inte vädret ut som någon höjdare, men vad gör det? Det är en lycklig stund i livet och regn ska inte få förstöra det. Jag är väl förberedd, jag har packat ner mina stövlar och paraply i väskan, sen är jag redo, för jag tänker inte missa utspringet. 16.00 är det dags. Sen blir det skynda hemåt för att duscha och göra sig i ordning och dra på klänning. Va? Ja, där står klänning. Som den bästa vän jag är har jag lovat Olle att klänning ska vara min klädsel på hans studenten. Hans önskan är min lag, i alla fall idag. En svart dock. Det är inte bröllop, och då får man ha svart. Så det så.

Ny förändring

Ja, det får bli ett nöd inhopp av Frida. Mitt hår blev väl egentligen helt okej, men jag är inte riktigt nöjd. Då det i vissa ljus ser orange ut i botten. Vi köpte blekmedel igår, som enligt Frida är super bra, men jag är lite nervös för att vara ärlig. Fast det är inte första gången som hon använder det, vilket känns skönt, jag litar på henne. Tror jag ;)
Ska först hem till mamma och pappa för att låna deras bil, sen beger jag mig tillsammans med Frida och Linus till Center Syd på jakt efter skor tills imorgon. Egentligen har jag skor, men för att piffa upp min klädsel och för att chocka folket ytterligare ett snäpp så funderar jag på att ha skor med klack. Sen hur man tolkar klack är olika, min tolkning - låg. 

Nej,några minuter till framför plåtburken, sen så.

God morgon gott folk


Tillbaks till kontorstolen, som vanligt på vardagar. Fast idag är torsdag och en dag närmre helg, så torsdagar är ändå helt ok. Imorgon är dessutom ingen vanlig fredag, utan det är studentdag, vilket är roligt. Bästa Olle tar som tidigare nämnt studenten och igår hittade vi presenten. Perfekt. Blev en kort och intensiv men ack så lyckad runda tillsammans med Philip, Dannis, Hampus och Per igår. Vi fick med oss det vi ville och jag längtar tills vi får ge honom sin present. Nej, klockan är över tio och det innebär fika, det i sin tur innebär, en kopp kaffe.

Dags för äventyr!


Som sagt, nu är det snart dags för inhandling av Olles studentpresent. Hoppas bara vi hittar det vi letar efter. Vid halv fem hoppar vi in i bilen och beger oss mot sydligare breddgrader. Jag tar med mig kameran idag, för det kan bli en hel del fjanterier med tanke på vilka som sitter i bilen.

Blond? No, no

Nej, den där idén om att få ett något ljusare hår, sket sig. Ganska mycket. Jag är mörkhårig igen. Absolut inget fel, färgen blev bra, och det blev inte gult eller blått (fast med tanke på att Sverige spelar idag, så hade det kanske inte varit en dum idé). Jag är ändå nöjd med resultatet, nu har jag det såhär ett tag och sen får jag nog gå till frisör (eller Frida) om jag får nya idéer om att bli ljusare i håret.
Hur som helst, onsdag, lill lördag. Jisses, jag hinner inte med hälften av det jag ska göra.
På listan idag står b la, lämna de sista inbjudningskorten och köra till en hemlig affär och handla student present till världens bästa Olle. Det kommer bli super g-r-y-m-t. Nog om det. Nu får jag kicka igång dagen och det gör man bäst med en kopp kaffe.

Dripp dropp, just när jag ska ut och cykla...


Nu ska jag direkt till City Gross, där jag ska möta upp mamma och gå igenom hela deras sortiment gällande färgning och bleknings produkter, vilket kan bli intressant. Jag har nämligen funderingar på att bli något ljusare, ingen chock, bara lite sådär mysigt ljusare och därför tänkte jag då slinga mitt hår. Mamma är min medhjälpare, så blir det fel, kan jag skylla lite på henne också, hehe. Nä det ska nog bli bra, annars har jag redan backat upp med en nöd samtal till Frida som har lovat att hjälpa mig fall olyckan är framme. På tal om Frida, tack igen, jag har fått låna slingmössa, nål och handskar av henne, toppen! Puh, vad har jag gett mig in på?
Efter färgningen blir det även middag hos mamma och pappa, vilken lyx.

Jeah!

Skatteåterbäring

Som vanligt, lite bilder från helgen

   
   
   


Kärlek

Hade en super trevlig kväll tillsammans med världens bästa Jonas. Vi hade en hel kväll tillsammans som började med god middag på Mezo, följt av godis, läsk och bio. Vi såg Änglar och Demoner som var minst lika bra som Da Vinci Koden, enligt mig i alla fall. Jag har inte läst någon av böckerna, så jag kan inte referera till saknade detaljer. Hur som helst så var den bra, och spännande hela tiden och kändes inte alls som två timmar och 18 minuter lång.
Nej, det var en super mysig kväll med den bästa.
Dagen idag har rullat på, det började med födelsedags brunch hos Ida och nu har jag precis landat med rumpan i soffan efter någon timme ute på ulkavallen tittandes på fotboll. Nu ska jag bara ta det lugnt och äta upp gårdagens godis och sen vid sex beger vi oss ut på landet, till Simon, för grillning och ännu mer fotboll, såklart landskampen. Heja Sverige friskt humör!


Då var det dags


Fredag kväll it is. Spelar ingen som helst roll vad planerna inför kvällen är, det är fredag. Fredag. Och det är lika härligt varje gång. Ikväll tror jag det blir bio, alternativet är hemmakväll med film också, vilket ungefär är det samma. Hur som helst, det blir bra vilket som. Om mindre än 20 minuter hoppar jag på hojen och har bara ett stopp på vägen, nämligen Bokia. Ska inhandla fina papper som sen ska bli inbjudningskort. Åhléns i Helsingborg erbjöd inga fina när jag var där igår, så jag ger Bokia en ärlig chans, annars får det bli dator skrivet, fast det är inte lika personligt. Babbel, babbel. Efter Bokia ska jag i alla fall hem, till mina två fina pojkar :)

Härliga Mix Megapol

Vilken start på dagen det är, just nu går dem igenom massa gamla godingar, hur roligt som helst. Själv kan jag inte låta bli att inte sjunga med... shalala, som sagt, tur man har eget kontor.
Vem är du, vem är jag, levande charader

Waaaaoouuhhooouuu

Dags för en liten roadtrip på si sådär 15-20 minuter. Mandybandyboll kommer och hämtar upp mig om cirka, ja en stund, och sen beger vi oss vidare till Helsingborg, där det blir en liten träff med Olle, äntligen. Det går alldeles för länge mellan gångerna. Jag vill in en runda på Lagerhaus också, så jag ska försöka fixa detta, men det är nog inga problem, för känner jag mandy rätt, är hon inte sen att hänga på.

Emelie 20 år!

presentöppning(meloner, cigaretter, physalis(stavning?) geisha choklad och en ring) ballonger, Malins torra mat, haha, ja lite gott och blandat, från både tycho och inferno.
   

   

   

   

   

"Man satte den i knävecket och böjde till"

Här sitter jag, lite mör och trött i kroppen, fick inte alla mina timmars sömn, men det är det värt. Blev en jätte lyckad kväll igår, då vi firade Emelie babe som fyllde 20. Vi hade bokat bord på tycho, blåst upp ballonger, slagit in massa med små paket och allting var perfekt, givetvis skedde allting i hemlighet för henne. Glad blev hon och det var meningen. En jätte trevlig kväll med med god mat, dricka, vänner, skratt och massa snack. Härligt. Såklart var kameran med, så det lär dyka upp lite bilder senare.
Så tar för er, alla som var med igår, eftersom det bara var min kamera som hängde med hela kvällen om jag inte minns fel. Linas dog efter ett foto, bra Lina ;)

Sms tumme


Tjolahejsan, om nästan exakt åtta minuter lämnar jag kontorstolen och beger mig ut på en runda genom vår vackra stad. Dagen har gått i ett och det är nästan först nu som jag sitter ner ordentligt på stolen. Hur som helst. Dags att få lite frisk och härlig luft, sen ska jag ringa Olle också, det ryktas att han fått ett stipendie? Det förtjänar han, verkligen. Lilla bamsebjörn. Det ska firas!

det är ingen vanlig dag...

...för det är EMELIES födelsedag, hurra hurra hurra!
Stort grattis på din dag babe.



En picknick i det gröna

   

   

    

   

   


Dags för lunch

 Hujeda mig vad klockan går fort. Vilket såklart inte är helt fel, för innan man vet ordet av det så får man bege sig hem. Fast idag, liksom igår, ska jag inte hem. Jo någon gång, men inte direkt efter jobbet. Tänkte ta mig en runda på stan för att gå igenom varenda affär i jakt på det jag letar efter. Vad är det då jag letar efter? Mja, det vet jag inte riktigt, vilket gör det hela mycket roligare. Jag är öppen för förslag, men nog med babbel, som sagt, dags för lunch.

Titta! Älgen!

´
(bild från Landskrona Direkt)


Gissa vad jag gör nu?

GÅR HEM! Härliga sommartid! Eller jag ska inte hem direkt, ska möta upp Frida och Linus i stan, och även Jonas som sitter och gottar sig på 261. Vädret tackar vi för också. Senare blir det en promenad längs havet, med lilla tinky! Gud vad en halvtimme kan göra mycket. Wihoo

Bilder från helgen










(blekfis )