Olle var minst sagt i form


























Soneby City Sport

Nej, alltså, de där bilderna som jag utlovade under dagen, lär dyka upp imorgon istället. Sladden till kameran har lyckats försvinna, eller så är jag bara väldigt lat som inte orkar leta mer än vad jag har gjort. Den brukar dyka upp när man minst anar det. Nu är det dags för lite hockey, heja rögle(!) och vi lär väl zappa mellan CSI också och tillslut invänta Ballar av stål, som just nu, eftersom Sveriges värsta bilförare är slut, kan vara tv världens roligaste program för tillfället. Over and out

Först ut, en video


"Där är den, där är min portmonääääää"

Lite gles uppdatering sådär på helg fornten, men jag har bara inte orkat eller haft lust att vara på datorn under helgen. Sitter alltid framför plåtburken annars, så på helgen tar jag ledigt även från den. Så, kanske en summering av helgen hade varit på sin plats?

Lördagen var en trevlig sådan. Som vanligt med förfester, är det oftast dem som är roligast, och så var även fallet i lördags, enligt min mening. Hemma hos Olle var stämningen på topp och det är verkligen underbart att ha hela gänget samlat igen.
Vid elva tiden begav vi oss ner till Dunkers där kvällens partaj skulle äga rum, och efter några nervösa minuter genom Helsingborg centrum i Mandys bil var vi framme.
Det var helt okej, ganska lite folk, men ändå folk man kände vilket såklart höjer stämningen ytterligare. Med pip i öronen och en biltur senare tillsammans med Anna och André var jag hemma i tryggt förvar, då jag kröp ner i sängen sidan om Jonas.
Igår var som så många andra söndagar, en dag helt i lathetens tecken. Tog en (kort, väldigt kort) promenad till Jge´s pga mitt sug efter kall coca cola, innan jag begav mig ut på exan för lite fotbolls tillsammans med Emelie. Söta Corre kusin som spelade match, men efter si sådär fyra, fem noll slutade jag hålla räkningen. Huvudsaken är att man har roligt! Kvällen spenderades sen med Jonas, en liten tupplur, kebab, Shrek 3, mys och tillslut Yes Man. En söndag helt i mitt tyckte. Ingen söndagsångest här inte :)
Jag var givetvis den med kamera under lördagen, så det lär dyka upp lite fina bilder under dagen.
Nu fortsätter måndagen, go for it.

På väg

Halv färdig sitter jag och här.
Om ca en halvtimme kommer herr Per och hämtar upp mig och kör oss vidare till Helsingborg som är vår destination för kvällen. Där ska vi spendera några timmar hos Olle&Sofie innan det är det är dags för partaj på Dunkers Kulturhus. Ska bli intressant och se hur det kommer vara där, med de bästa vännerna lär ju kvällen bli lyckad.
Kameran följer givetvis med som vanligt, nu får jag fortsätta, annars blir det som vanligt, att jag är sen och alla får vänta. Det ska jag försöka undvika nu, därför säger hej svejs nu och önskar en trevlig lördagkväll.

Tänk vad världen kan vara orättvis

Jaha, god kväll gott folk.
Sitter här, nyligen hemkommen från en liten runda med Dannis och Phil i vår, för kvällen, ganska livliga och fartfyllda stad. Var hemma hos Pisha en stund också innan vi begav oss till Dannis för att spana in alla deras bilder från resan. Och vilka bilder, det är helt otroligt att något kan vara så vackert. Något så vackert att man inte vågar tro att det finns.Ska bädda ner mig i sängen med ett elefant choklad, ni vet sån bumsing och bara ligga där. Försöka se det positiva i det negativa och bara hålla tummarna och hålla humöret uppe och aldrig ge upp.
♥ 

Följande konversation utspelar sig under en lunch tillsammans med Jonas

(Vi pratar om Pontes blogg, din blogg är hett nyhetsstoft här hemma vet du)

Jag: De hade varit på hockey match, NY Rangers mot Ottawa eller nått sånt.
Jonas: Okej då.
Jag: Där spelar många svenskar väl?
Jonas: Ja, jag tror det
(Här känner jag för att imponera på Jonas och tro att jag kan dessa namn)
Jag: Mm, typ Henrik Lundqvist och Tage Danielsson
Jonas: HAHA, Tage Danielsson?
Jag: Ja?
Jonas: Haha, den är han skådespelaren.
Jag: Jaha, men skit samma, han.
Jonas: Du menar nog Daniel Alfredsson
Jag: Ja, precis han! Tage Danielsson, det är typ samma sak.

Jonas: Haha okej.


T G I F

Nu har jag fått träffa min favorit Dannis också.
Efter planer på att köra till Helsingborg och hälsa på både Martin och Fredde, blev det att jag stack till hem till Dannis vid halv 9 istället. Eftersom de andra tänkte sticka till Helsingborg ganska så "sent", vid nio tiden, så bestämde jag och dannis oss för att strunta i att hänga med, mest för att Dannis börjar jobba redan idag, sådär pang på. Semester i två månader, sen fullt ös igen. Satt och pratade om hela resan, visa på en karta var de varit, drack te och hade allmänt trevligt. Låter verkligen som en mega underbar resa, och som jag sa till Dannis igår, det är svårt att föreställa sig allting, jag försöker bygga upp en bild, men det blir aldrig som det som dem har upplevt. Väntar med spänning på massa bilder och filmer från resan. Sen kollade vi på dokumentären och den hemske och fruktansvärda Josef Fritzl (Såg ni dokumentären? La ni då märke till att dem uttalade Fritzl väldigt tyskt? Först helt okej engelska och sen när hans namn kom, mega tyskt, kanske bara var vi..)


Fint besök


Vilken överraskning jag fick precis!
Inklampandes på kontoret kom Olle, Philip, Mattias och Pisha. Jösses vad bruna Philip och Pisha var, verkligen svart mot vitt när man jämförde sig själv mot dem.
Lite färg hade väl jag också haft om jag varit borta i två månader, så det så. De hade precis tryckt i sig kebab/pizza och gissa om här luktar mat nu? Visst, maten är god, men osen... nja. Åh det var roligt, fler överraskningar åt folket. Nu måste jag bara träffa min favorit Dannis också. Ska ringa dem direkt när klockan slagit halv fem och då jag ska bege mig vidare dit dem är. Hurray!

Oh happy day


Vilket toppen humör jag är på!
Om det beror på att grabbarna kommer hem idag, tror till och med att dem landat? eller om det är solen skiner och höjer humöret? Eller är det kanske att jag börjar dagen med en härlig cykeltur med bästa musiken i öronen? Jag tror allt spelar in. Jag är pigg, jag är glad, jag är förväntansfull, jag är lycklig. Jag är helt enkelt jävligt nöjd med allt.
Att börja varje dag med Rigo-I got U är den bästa starten då denna är en ego låt för min del, eller ja, jag tänker att den handlar om mig i alla fall. "Jojojojojojojo"

Älska våffeldagen


Nyss hemkommen från svärföräldrarna där det bjudits på våfflor i mängder. Super, super, super gott. Nu har jag en mysig katt liggandes i mitt knä och nu ska vi invänta Efterlyst. Jonas är på Maddes som vanligt på onsdagar tillsammans med gänget. Ibland är det riktigt skönt att vara ensam och bara vara. Har precis bytat om till myskläder, bäddat upp sängen, tänt ljus och har datorn i knäet (knät?). Som sagt, okej att vara ensam ibland, men det bästa är ändå att veta att man har någon vid sin sida, varje dag, varje natt. En varm och gosig pojkvän.

Imorgon är för övrigt en väldigt efterlängtad dag, grabbarna från Thailand kommer nämligen hem. Helt galet att det gått så fort! Minns när jag skrev
detta och det kändes så otroligt långt till dess, men imorgon är dagen här. Ska bli så in i helvetes roligt och härligt att träffa dem igen och på lördag är det partaj, woho!

Våffeldagen och lill lördag


Äntligen en anledning att få äta våfflor. Hm, sanningen är den att jag hade kunnat äta våfflor när som helst, men det är ändå något speciellt när maträtten faktiskt har en hel dag tillägnad sig själv och när man blir bjuden. Mums, mums och åter mums.
17.30 ska vi infinna oss hos Thomas&Ingrid för våffelpartaj.

För övrigt, jag kämpade verkligen med bilden nedanför, Oskar fick sen äran att gissa vad jag ritat, dagen till ära så att säga. Ja, vi har ganska lite att göra när vi har paus/lunch/rast, don't blame us. Ser ni hans svar? Spaghetti?
DET ÄR EN VÅFFLA I FIN FORM MED SYLT OCH SOCKER PÅ, det ser väl vem som helst...

Jo visst vaknar man

G O D M O R G O N kära vänner.

Just placerat ändan i min älskade jobbstol där jag nu kommer spendera de kommande sju timmarna, låter härligt visst?
En härlig cykeltur genom en solig och kall stad tog mig hit, där jag sedan möts av det j*vla bygget. Nu börjar jag bli riktigt trött på allt skakande. Huvudvärken har kommit att bli min bästa kompis, vare sig jag vill eller inte. Jag tar alvedon, dricker massor med vatten, är ute och tar frisk luft, allt för att försöka förhindra det, men nog fan kommer den ändå. Tänk så får man en permanent huvudvärk? Jisses i taket, det hade man inte orkat med. Som tinnitus fast det är huvudet som är drabbat, finns det ett namn på det? Imorse var det den här maskinen nedanför som var startskottet för ännu en dag av bankade, skakningar och troligtvis huvudvärk.


Titt ut

Idag är en bra dag, varför? Ingen aning. Bara känner glädje i kroppen och ingen huvudvärk har hunnit komma på besök trots ganska intensivt bankande pga bygget. Det tackar man för. För övrigt sitter jag och är lite små nervös över dagens träningspass som är spinning. Jag har varit på spinning tidigare, men aldrig på friskis innan, så nu är det dags att ge det en chans. Hur som helst, där är 20 platser inför varje pass, och varje gång hör man att där är fullbokat. Idag, på det passet jag ska gå, alltså ikväll, om bara några timmar är där fortfarande 14 platser lediga, varför? Har jag typiskt nog valt ett pass som är tråkigt enligt spinning entusiasterna? Äh strunt samma, jag och min gelé sadel ska dit ändå, vi hoppas även få sällskap av Emelie, som jag är i full färd med att övertala.
Håll tummarna



i'm watching yoooou...

Mandy och jag, vi är goda vänner


Blev ingen mer uppdatering igår eftersom jag, direkt efter jobb hoppade in i RF och begav mig ner till Lund för att hälsa på Mandybandybollen. Hur mysigt som helst. Satt hemma i hennes lägenhet, uppdaterade varandra om allt mellan himmel och jord, var verkligen ett tag sen vi träffades, så där var lite saker och prata om. Efter en stund begav vi oss ut på stan en runda och hamna på Espresso House, där jag för övrigt aldrig varit innan. Hur som helst, tog en macka som fick bli min kvällsmat och var sin kaffe. Där satt vi och fortsatte prata innan vi gick hemåt igen för att hämta bilen och sen körde jag Mandy till ett möte på hennes nation. Då var det dags för mig att försöka hitta ut. Trots Mandys briljanta muntliga vägbeskrivning körde jag givetvis fel, jag hade inte räknat med något annat. Efter lite velande bestämde jag för att köra mot universitetssjukhuset som jag faktiskt vet var det ligger. Där kände jag igen mig, efter att både kört och åkt dit ett antal gånger. Så därifrån hittade jag någorlunda och efter en chansning såg jag plötsligt Nova Lund skyltarna och insåg att jag faktiskt hittat ut, på egen hand. Mäkta imponerad.




Loppisfynd


Uppe med tuppen igår, söndag.. jädra Svante alltså. Kvart över åtta är det jag som blir biten i näsan av Svante. Kastade ner honom från sängen i hopp om att han skulle ge sig, icke! Efter ca tio minuter av bitande, kurragömma under täcket samt ner kastning från sängen gav jag upp. Jaha tänkte jag, vad ska man göra hela dagen när man går upp så tidigt? Jonas satte sig och spela xbox, vilket resulterar i att han ockuperar tv:n i vardagsrummet. Jag satt mig och åt frukost och sen bestämde jag mig för att skicka ett sms till mamma, sagt och gjort. Vid elva tiden hämtade jag mamma och vi begav oss ut på äventyr. Första stoppet blev Plantagen, som för övrigt suger gällande fina blommor överhuvudtaget, däremot köpte jag tre nya krukor. Vidare till Tullstorp där det fanns desto finare blommor! Köpte fyra fina blommor, två hjärte blommor och två palm liknande, super nöjd. Dock var inte äventyret slut där utan vi gjorde ett stopp på Larsson Lager också, där vi också stötte på Olle och Sofie. Larsson Lager är en loppis, bara så alla vet. Där hade man stor utförsäljning av Git Gay, en riktig primadonnas saker, allt från kläder, skor och möbler(läs om henne, 
här, här och här)
Just sakerna som fanns inne igår var från hennes sommarstuga någonstans. Hur som helst hittade jag två örhänge som tillhört henne, dö coola. Två vaser inhandlades också, och sen efter övertalning från mamma köpte jag även bestick. Ja bestick, fyra st. Tre skedar och en gaffel. Ni vet såna stora som är "perfekta om man har gäster" för att citera mamma. Verkligen en perfekt söndag där allting gick i lagom tempo, dagen kändes lång och skön och avslutades med söndagsmiddag hemma hos Thomas & Ingrid, vilket man aldrig tackar nej till.

Nu välkomnar vi måndagen istället, som idag erbjuder ett besök till Lund, där världens bästa Mandy finns, jeah!

Fristående, tumbling och trampet

Som många andra helgdagar nu för tiden har jag varit upp relativt tidigt även idag. Vid nio var jag nere hos dansken på gatan och inhandlade nybakta bullar till frukost. Såklart blev det varsitt wiener bröd också, mumsigt.
Vid elva kom Lina gullet och hämta mig och sen har vi haft våra rumpor placerade i idrottshallen där det har varit gympatävling. Vi var hejarklack åt Malin, Kajsa och Paulina, givetvis alla andra i truppen också, men mest dessa pinglor.
De var superduktiga och visserligen gick vi innan alla lagen hade tävlat färdigt, men det såg riktigt bra ut på resultattavlan.
Nu har jag ingen som helst aning om vad som sker, men en sak vet jag, jag ska äta upp mitt wienerbröd som jag inte hann äta imorse och koka en kopp kaffe, sen får vi se vad dagen erbjuder. Jag har inget mot att ligga i soffan, jag är inte den som är den.


Fast geisha är aldrig fel

Det blev lite små saker inhandlade på Väla, dock inga svarta jeans och ingen svart väska. Däremot ett armband, skinn handskar, skålar till Svante och lite annat smått från Ikea. Inget märkvärdigt alls, men det var saker som behövdes.

Nu är Linus här och vi har precis sett filmen Pineapple Express, en väldigt...vad ska man säga. Flummig film. Flummig är minst sagt ett ganska beskrivande ord då filmen endast handlar om droger. En ganska komisk och helt ok film. Svante, terroristen är såklart också här och har hoppat och prasslat i våra godispåsar under hela filmen. Och på tal om godis, fan vad lätt jag blir trött på lösgodis. Som vi nämnde igår att man kan föräta sig på något. Jag tror börjar göra det med lösgodis för tillfället. Jag äter bara några bitar, sen är det inte gott och roligt längre. Nu är det naturgodis som gäller för hela slanten.
Nu återgår jag till min gäst, sen blir det en kort biltur då jag ska lämna av Linus hemma. Sov gott folk.

Mysfredag


Arbetsvecka nr 12, done!
Nu ska jag packa ihop mina grejer innan Jonas kommer och hämtar mig och vi börjar köra mot destination Helsingborg/Ödåkra. Vi hade tänkt spendera några timmar på Väla och Ikea och avnjuta vår fredagmiddag där, kan bli hur mysigt som helst. Är på jakt efter en svart väska samt svarta byxor, vilket jag hoppas hitta under vår lilla utflykt. När vi kommer hem ska jag troligtvis umgås med Linus och Jonas ska gå rakt över gatan som vanligt och ta hand om sin tamagotchi som jag nu har börjat kalla det, nämligen deras älskade xbox. Ser ut att bli en härlig dag och kväll, man kan ingenting annat än njuta, det är fredag!

En annan sak, jag har hittat en räddare i nöden. En underbar radio station som piggar upp mina eftermiddagar något otroligt. 107.5 Stockholms enda dansgolv. Check it out.

Fredags kaka


Som jag visade genom föregående bild är inte kakor alls lika "farliga" mot kroppen som man tidigare antydit. Nu menar man istället att "ät och vad glad för fan", eller ja, nästan i alla fall. Jag tänkte så. Vad har jag då gjort för att fira detta hallelujah ögonblicket? Jo, jag tog mig äran och köpte en kladdkake bit till mig själv på lunchen. Nu ligger den i väskan och väntar och i min mun vattnas det. Fast jag ska spara den till i eftermiddag då det är dags för eftermiddags kaffe. Jag ska sitta där och smaska högt och tydligt för att göra de andra så avundsjuka som möjligt.
Jag har en kladdkaka, jag har en kladdkaka....

Nästan ett hallelujah ögonblick


Skaakniiinnggaaarr


Såhär mycket känns det som att det skakar här nere på jobbet. Såklart är det väldigt överdrivet gjort av mig, men ändå. Det är väldigt jobbigt och huvudvärken är på ingång, usch och blä.

Go Mary Jane


Det blev ingen Popkorn final idag för min del. Sitter hemma med huvudvärk och mag ont, så det kändes inte allt för lockande, typiskt. Är ju världens bästa Linus och basist, trogna fan, det har alltid gått bra när jag har varit där. Håller tummarna super mycket att det går bra ikväll också! Heja, heja.

Annars sitter jag nerkrupen i soffan, som vanligt? Har poppat lite popkorn och har några bitar mörk choklad sidan om. På tv:n är det som vanligt på onsdagar 21.00, Efterlyst som visas. Det är lika spännande och givande varje gång. Min ansökan till polishögskolan är för övrigt klappad och klar. Nu är det bara vänta och åter vänta kvar.

"Come on baby, shake that thing"



den ska lätt med på min nästa partyskiva, jeaah

G O D M O R G O N


solen skiner och fika pauserna spenderas utomhus

Om några timmar är det lill lördag


Hej å hå, här sitter jag. Jag mår mycket bätte nu än vad jag gjorde tidigare, igår och i förmiddags, vilket är super skönt. Har ingen aning om vad som spökade runt i kroppen, men jag hoppas det håller sig borta.
Nu har vi precis ätit en smaskig middag, dragonkyckling med ris, och nu är det tänkt att jag ska hoppa in i duschen för att sen hoppa vidare rakt ner i myskläder. Sen lär väl jag väl spendera resten av kvällen liggandes i soffan. Ska försöka läsa ut min bok jag håller på med, så jag äntligen kan få börja på "Män som hatar kvinnor". Nej gott folk, jag har inte gjort det halva Sveriges befolkning har gjort, nämligen läst den boken, så jag antar att det är dags nu. Ha en trevlig tisdag kväll


Gäsp

Hejsan alla glada.
Här sitter jag och funderar på vad jag ska äta till lunch. Om jag ens ska äta något... har inte ätit något ordentligt sedan igår förmiddag. Anledning är att jag har ont i magen och känner mig konstig. Inte hungrig överhuvudtaget, utan har fått tvinga i mig ett ägg och lite yoghurt. Konstigt sånt skit. Mådde dåligt igår kväll och satt bara nerbäddad i soffan med x antal lager kläder och filtar. Nu känns det lite bättre, men det känns ändå att där är något lurigt i kroppen. Åh, vi får hålla tummarna.
Ska i alla fall ut och gå en runda på lunchen då moder natur bjuder på underbart och solig väder, dock är det väldigt blåsigt, men det ska inte hindra mig. På med toppaluvan sen är jag nöjd.
Nu återgår jag till vibrationerna från bygget utanför samt mina funderingar över eventuell lunch...


Bilder från helgen

Hos Ullis fredags... det går fort!









Ulls & Michelle vs Emelie & Jag, gissa vem som vann? Vi såklart!

Fotboll och kramkalas





En lagom söndag


Garderobsrensning, klart!
Sedan ungefär en timme tillbaka har jag varit instängd i garderoben, fullt upptagen med tankar som "slänga, spara, slänga". Nu är jag färdig, och det blev minsann en liten hög med kläder som ska skänkas till någon annan trevlig prick. Det bästa när man rensar är att där blir plats för nya plagg, lite nytt och fräscht tackar man inte nej till.
Nästa punkt på schemat är en välbehövlig dusch och sen ska vi ta oss en promenad till mamma&pappa där det serveras söndagsmiddag i form av kalops. Jisses vad gott!
Till efterrätt blir det vaniljpannacotta med rabarbersås, åh yummie, yummie.

Det kom en och annan tår


Jaha, så har Ullan gullan lämnat landet igen. Jätte mysig kväll igår, som tidigare nämnt spenderades hemma hos Ullis. Det bjöds på god mat och dricka, massa snack och en hockey match som jag och Emelie vann, trots ett egentligen fusk mål gjort av Michelle och Ullis. Vid elva tiden var det dags och bege sig hemåt och det blev en och annan tår. Usch vad jobbigt sånt där är. Som jag/vi sa igår, det går otroligt fort och plötsligt är vi nere hos henne, och nästa gång är hon hemma, tillbaka hos oss. Fina Ullis.

Dagen till ära, slog upp ögonen redan kvart över åtta (på en lördag, fråga mig inte varför). Då kom en mysig och busig liten katt hoppades i duntäcket och ville mysa. Vid nio tiden gick Jonas ner och köpte nybakta bullar samt wienerbröd som vi smaskade i oss. Sen fram mot tolv tiden begav vi oss ut på fotboll, BBK mot Marieholm, där det tyvärr blev förlust. 1-2, så nu vet du det Dannis :)
Nu sitter jag bara hemma. Jonas befinner sig på sin gamla hemadress och tittar på fotboll. Jag har precis skrivit färdigt mitt personliga brev som ska skickas in till polishögskolan. Rakt över gatan har jag världens bästa granne som har tagit hem mitt högskole prov samt slutbetyg för att scanna in det till mig, sen är jag helt redo. Ska vänta och skicka in det tills senare, så Jonas också kan läsa igenom det. Det känns ganska bra i alla fall och jag tror jag har fått med allting.
Kvällens planer än så länge, är tacos och melodifestivalen. Heja Måns eller Alcazar!

H E L G

Sådärja, nu var denna veckan också avklarad.
Nu ska jag hem direkt, svira om, pussa på Jonas innan jag beger ca 50 meter sydväst (bara tog ett väderstreck) och spenderar kvällen hos Ullis som imorgon lämnar Sverige för ytterligare en säsong på Mallorca. Blir väl lite av en avskedsträff, middag, kväll, ja ni hajar. Åh, nu blir det sådär jobbigt igen, någon åker och lämnar tomhet bakom sig. Tur man börjar bli van. Trevlig kväll.

Som den house och techno nörd jag är


Alcazar börjar knappa in på Måns gällande favorit inför lördagens final...



Äntligen fick ändan dunsa ner i soffan


Tränat och färdig. Sitter här med en kopp te, som många andra kvällar. Super gott, speciellt på kvällen av någon anledning. Det känns som teet blir godare när man har mysig omgivning, tända ljus, en mysig katt och snö som faller utanför rutan(dock bara plask, men orden klingar fint).
Nu ska jag fortsätta myset i min ensamhet då min fina sambo är iväg och spelar innebandy ute på landet. Vet inte riktigt vad ska jag göra. Antingen ska jag börja måla min tavla, hur många gånger har jag sagt det egentligen? Eller så ska jag sätta igång tv:n och titta på Sverige värsta bilförare, eller ska jag spela xbox? Det sistnämnda måste jag säga lockar mest. Jonas överraskade nämligen mig med ett spel i min genre, Shrek. Annars har han bara köpt krigarspel, fifa och annat jag inte har tålamod till. Dock är Shrek ett mer äventyrsspel, för barn över 11, vilket passar mig utmärkt. Xbox blir det!

tolfte mars, tvåtusennio


Puh, vad jag är uttråkad/trött/lat, kalla det vad ni vill. Själv har jag ingen aning.. Trött tror jag inte att jag är, har för att mig att klockan endast visade 22.15 sista gången mina ögon orkade lyfta på de tunga ögonlocken. Jonas som tittade på fotboll, som tidigare nämnt. hade inte krypit ner förrän vid tolv tiden, då matchen gått till förlängning och straffar och allt, ja jag vet inte vad. Har jag märkt det? Nix, då låg jag nog i den djupaste dvalan, härligt är det.
Dagens schema är lik ganska många andra dagar. Jobb och träning följt av något diverse skoj. Har verkligen fastnat för det här med träning, det är ur skönt varje gång man kommer hem efter ett pass och känner att man verkligen har gjort något. Det har blivit som en rutin och nu behöver jag liksom inte tänka "orkar jag träna ikväll?", nu är det helt tvärtom, "ikväll ska jag träna". Jag sitter redan här och tänker på kvällens pass, Core, som är lika roligt och givande varje gång. Älskar ledaren vi har, hon sprider glädje och passet blir tusen gånger bättre bara genom ett leende, mer sånt i världen.
Nej, här kan jag babbla på.. nu ska jag hämta kaffe och fortsätta spendera någon timme till framför dumburken.


Feel the rhythm

Polisyrket är minst sagt varierande...
Vilket härligt initiativ och vilka härliga chefer som har låtit honom fortsätta med sin sak. I 25 år har han varit den 
dansande polisen,  hur härligt är inte det?
Kanske något värt att fundera på? 

Huvudvärken är borta och kvällen är som vanligt underbar

Här sitter vi, jag och Jonas och tittar på världens gulligaste Svante. Han ligger för tillfället och sover djupt, djupt samtidigt som han drömmer, vilket resulterar i ryckningar som är ur gulliga. Har ätit en smaskig thaisoppa med ris och nu är jag proppmätt. Ska hoppa in i duschen nu, sen ska jag koka mig en kopp te och krypa ner i sängen. Somnade riktigt sent (enligt mig) igår, så idag är det tröttheten som leder kampen mot piggheten. Fast jag ska försöka att inte somna redan, men somnar jag, så somnar jag. Jag låter kroppen och sömnen ha sin gång :) 
Jonas har tagit kommandot över datorn från och med halv nio, då sändningen av Roma mot Arsenal sätter igång, och då är det inte lönt att försöka prata med honom, eller störa honom för den delen. Därför föreslog jag själv att jag kunde ockupera sängen redan tidigt, med en kopp te och min bok. Låter alldeles perfekt. Nu ska jag pussa och krama på Jonas innan det är dags för fotboll... idag igen.

Shake it

För er som bor i Landskrona (andra kanske också vet det) så vet ni att det pågår ett ganska omfattande arbete nere vid Skeppsbron. Den nya Venterminalen så att säga. För er som inte heller vet, så är det här jag sitter och jobbar. I vanliga fall, är det ett mysigt och lugnt område, men nu börjar det så smått förvandlas till något man kan likna en krigs zon(nej, vet inte hur det är på riktigt, men det är bara ett ordval). Till och från skakar det till i väggarna och marken. Ganska otäckt, tänk så kollapsar allt? Vi har en s.k, kallad av mig i alla fall, skako-meter stående i hallen, som just ska mäta hur mycket det skakar vid arbetet som gubbarna utanför utför. I vilket fall som helst, det är ganska jobbigt. Från början trodde jag att min huvudvärk som jag har börjat få när jag kommer hem, berodde på mina linser. Att jag inte är van att använda dem efter ett uppehåll på si sådär tre, fyra månader. Nu har jag dock hittat anledningen, det är mannen som leker med bulldozern utanför fönstret som orsakar min huvudvärk.




Vi vill ha skånsk mjölk




Gå in på hemsidan och skriv under !

Oskar piggar upp min eftermiddag



All the battles I lost and the battles I won

Måns är helt klart min favorit gällande lördagens final (Alcazar får också vinna, men helst Måns) dock är det inte denna versionen av Hope & Glory som han ska ställa upp med, men denna är helt ljuvlig. Jag är fast.


En gammal klassiker


Se där ja, snart är måndagen också avklarad. Otroligt.
Har precis kommit hem från ett step up pass ute på friskis, såklart tillsammans med Emelie. Känner att tröttheten börjar komma ikapp nu. Nu blir det duschen följt av pyjamas och mys i soffan med Jonas och Svante plutten. Dagen annars har erbjudit jobb och veckohandling. Det är nog det som är mest vuxet med att flytta hemifrån. Man måste göra det, annars blir det ingen mat, för ingen annan gör det åt en. Om det är något man saknar ibland, så är det mammas mat som alltid stod färdigt på bordet om kvällarna.
Fast för mig är det inga problem, jag gillar att stå i köket och fixa och dona, än så länge :)
Nej, nu svamlar jag mest. Jag går och gör det jag ska, sen håller jag kväll.


 

Från andra sidan jordklotet


Jag blir lika glad varje gång jag ser att någon av thailands grabbarna (phil, pisha, jeppe eller dannis) är inloggade på msn. Det gäller att ta vara på den lilla tid som dem faktiskt är inloggade på internet. Tacka gud för internet och msn.
Snart, snart är ni hemma igen :)

Ny dag

Jaha, så var söndagen också här.
Har lite ärende att fixa nu på förmiddagen innan vi ska iväg på födelsedagsmiddag hos Farmor för pappa. Det är ju faktiskt idag han fyller år, men som tidigare nämnt firades det igår natt också. Försökte ta en del bilder med tanke på att pappa kanske vill ha det som minne, snäll jag är. Nu ska jag hoppa i några okej kläder, bege mig ner mot stan för att hämta RF, köra till City Gross för att sen komma hem igen och invänta farmor, ska nämligen hjälpa henne med en sak inför kalaset. Väl hemma där efter, ska jag vänta att klockan blir fyra, då jag ska hämta morfar som äntligen ska få komma hit och se vår underbara lägenhet. Sen kör vi vidare till farmor för utsökt middag med släkt och vänner. Låter som en toppen dag, enligt mig.

Med mina nya dunskor mår jag bra

Min position är liggandes i sängen. Jag är inte sjuk. Jag bara vilar. Det är lång, trevligt och rolig kväll som väntar.
Vi har varit iväg på stan och fixat lite saker och sen varit hos Jonas morfar, där vi har fikat och druckit kaffe på hans balkong på sjunde våningen. Inte helt fel, och jag hade inte tackat nej till den utsikten. Sen blev det en runda på öb och jysk tillsammans med Thomas och Ingrid innan vi begav oss hem igen. Jag har duschat och bäddat ner mig i sängen som sagt, Jonas sitter och spelar tv spel. Vid kvart i sju ska vi hoppa på bussen som ska ta oss ner i stan, där vi sen ska avnjuta en underbart god middag på Inferno. När vi är mätta och belåtna börjar partajet. Världens bästa pappa fyller nämligen 50 år imorgon, och fyndig som han är, så har han bjudning (öppet hus) mellan 22.00 - 02.00. Då hinner han fylla år och kan fira sin dag. Så det är där kvällen kommer att spenderas, kommer bli super trevligt. Nu ska jag vila ögonen lite innan det är dags att kliva upp och hitta några kläder man känner för att ha på sig inför kvällen. ZzzZzz

Simtestet gick galant


Fredagkväll
Sitter uppkurad i soffan tillsammans med en varm och gosig katt i knäet. Har Lets Dance igång, men det blir mest strötittande. Som det verkar nu, så är det detta som kommer prägla min fredagkväll. Jonas har precis gett sig av till grannarna så att säga, rakt över gatan och jag är kvar här. Är sugen på choklad och ett kallt glas coca cola, men jag har ingen ork till att byta om, ta bilen och köra och handla.
Nej, jag stannar här, i soffan med Svante och tv-tittande.

Jag ger upp nu..

Här är en som kan


Hej fredag


Tjenixen tjena.

Gårdagen gick i ett. Direkt efter jobbet var det dags för ett Core pass ute på Friskis, lika jobbigt som vanligt, men med Emelie som sällskap går allting som på räls, som man så fint säger. Roligt att ha någon med, speciellt i går, då vi hade en del att prata om, haha :)
Väl hemma från träningen åt jag lite gott innan jag hoppade in i duschen, blev livrädd när där stod en man i badrummet när jag vänder mig om. Som tur var, var det bara Jonas som smygit sig in och skrämde mig. Sen stack jag iväg och träna Anna, Malin, Kajsa och Lina en pyttestund innan jag körde vidare på Jge´s i hopp om att hitta Singoalla kex till Jonas(han har verkligen fått dille på dessa). Som sista kund inne i affären, hade dem dessvärre ingen kex, no luck for Jonas. Sen rallykörde jag hem, där sen Emelie satt och väntade och sen tittade vi på Lyxfällan. Jonas, som fortfarande hade sug efter Singoalla, fick sina j*vla kex runt halv 11 efter att jag kört ut på Statoil och sen lämnat Emelie hemma, jag är den bästa flickvännen. Det var gårdagen.

Fredag idag, wiiiiiiiiiihooooooooooooo.
Bara jobb som gäller på dagen, sen ska jag iväg och göra ett simprov till polishögskolan. Ska visa för en badvakt att jag kan simma både bröstsim och ryggsim, samt hämta en stackars docka på botten. Lite nervös, men det är saker man kan, så egentligen är det inga problem. Kvällen till ära sen är inte alls planerad. Jag får se vart vinden tar mig. Har jag sällskap på något sätt kanske, kanske jag ska hämta Olle (som troligen kommer vara smått berusad) nere på Strandpaviljonen efter en studentfest och köra honom hem, men det får tiden utvisa.

Hm, vad ska jag äta till lunch?

Hampus tog bilder på Svante också




Det löser sig

Nyss hemkommen från Folket Hus nere i stan där jag, mamma, Ingrid och Linda har spenderat de två senaste timmarna tillsammans med några andra. Vi har nämligen varit på seans. Väldigt, väldigt intressant och spännande, minst sagt. Jag förstår om folk inte tror på sånt här, och jag vet själv att jag har tänkt likadant, men efter ikväll vet jag inte riktigt vad jag ska tro. Det känns alldeles för overkligt att tro på, men samtidigt är det alldeles för stort att ignorera.

Nu är jag hemma, och som vanligt på onsdagar ska jag krypa upp i soffan och fundera på kvällens händelser samt titta på Efterlyst.

Sugrör är underskattade

Gårdagens Öppet hus / föreläsning var enligt mig super intressant. Enda nackdelen var att där var för lite stolar (eller för mycket folk) så det blev två jobbiga timmar eftersom vi inte lyckades haffa åt oss sitt platser och fick stå under hela tiden. Mycket av det som sades står, precis som föreläsaren sa, på deras hemsida. Så en del hade man ju redan läst igenom. Det var mycket information och man fick chans att ställa frågor direkt till poliserna som fanns på plats. Två aspiranter, en som gick på polishögskolan just nu, en hund polis och lite andra folk.  Hur som helst, mötet avskräckte verkligen inte mig, snarare drog mig fast ännu mer. Polisyrket verkar vara så... perfekt.
Nu kan perfekt tolkas olika, men i mina ögon är det vad jag vill och jag ser det näst intill som det perfekta yrket för mig.
Direkt efter hemkosten och att jag släppt av Linda körde jag snabbare än blixten (inte fortare än vad hastighetsgränsen är såklart) vidare till Malin kusins lya där Emelie&Ullis befann sig tillsammans med ballonger och lite andra överraskningar till Lina som fyllde 20 år igår (grattis igen gullet!). Vi släppte ballongerna från balkongen, och sen hade de förberett en munktårta(en munk med 20 ljus, ett för varje år såklart) samt ställt fram nacho chips, gräddfil, guacemole och lite godis samt dricka. Det bästa var sugrören som vi så sött drack upp vår dricka med. Super trevligt!
Ullan gullan tog bilder som jag ska försöka haffa åt mig.
Helt enkelt en toppen kväll med en toppen bra avslutning.

Blåljus och information

Som så många andra dagar på sistone, måste jag stressa hem. Efter en rekordsnabb färd hem (förhoppningsvis) måste jag haffa något i kylen, äta det snabbare än blixten för att sen slänga mig in i RF (röda faran) för att bege mig ut på Jet och tanka, samt hämta Olle och tillslut Linda, för att sen bege oss till Helsingborg där ett informationsmöte om polisyrket äger rum. Jisses vilken lång mening, svensklärarna hade inte blivit glada över den, tur för mig att jag inte går i skolan längre...
Aja, mötet ska bli super intressant, får hoppas att det ger lika mycket som jag förväntar mig. För höga förväntningar är dock aldrig bra, så jag minskar dem något och hoppas på det bästa.


Hälsning från Thailand




Ny frisyr, ny färg, ny Johanna?


Nej, riktigt så drastiskt som rubriken säger är det inte, dock har jag ny frisyr och ny färg, men det är samma gamla Johanna som är kvar. Jag har precis kommit hem från frisören och jag kom hem helnöjd ska jag säga. Lite ljusare nyans med inslag av guld och honung. Hm, vilken beskrivning, hur som helst är jag nöjd. Sitter här i soffan med mitt hollywood svall och väntar på att ugnen ska bli varm så att jag kan grädda en bulle som får bli min kvällsmat. En varm och god bulle med gott pålägg och lite yoghurt sen är magen nöjd. Fick ett roligt samtal för en stund sen också, fina Mandy är hemma i byn (äntligen tänker jag) och kommer snart och hälsar på. Otroligt längesen, så det ska bli kul, på tiden :)

syster yster, jag saknar dig också, mycket, mycket ♥

Hampus tar otroligt fina bilder







(från vår lördag på stan)

Back to basic


Vilken härlig helg!
Som sagt, fredagskvällen spenderades tillsammans med Lina, Kajsa, Malin och Paulina. Vi beställde hem mat, satt i pyjamas och tittade på film, eller ja, halva skaran gjorde i alla fall, medan andra halvan slumrade till. Super mysig kväll som inte kunde varit bättre. Efter alldeles för få timmars sömn för min del serverades det frukost från trädgårdscaféet. De hurtiga, Lina, Malin, Kajsa och Paulina promenerade dit vid nio tiden på lördags morgonen, men jag fick inte upp energin och ändan till det, så jag låg med glädje kvar i soffan en stund till. Sedan präglades lördagen av promenad med Hugglo, filmtittade, matlagning och bara avkoppling. Helt perfekt. Min lördagkväll avslutades med Katzenjammers nere på Inferno, dock kom vi inte in, men vi fick första parkett utanför fönstret, så det var helt okej. Efter ett besök på Tycho var det dags för hemgång och vad är bättre än skjuts hem? Tur man har underbara vänner som ställer upp, vid halv ett kom Malin och Kajsa och hämtade mig och körde mig hem.
Idag har också varit en hel skön och lagom dag. Kalas kl 14 följt av pizza hemma hos Jonas föräldrar. Nu sitter vi här, båda två i soffan och tittar på "Trollkarlens hemligheter", eller ja, jag tittar och Jonas ligger och sover i mitt knä, trött?
Ska snart krypa ner i sängen och läsa lite för att sen somna gott och vakna pigg och glad och redo för en ny arbetsvecka, yeah!

En bild säger mer än tusen ord



   

   

   

super trevlig helg!