det handlar om trivsel

En mjuk och god doft sprider sig här på kontoret. Jag har tänt ett doftljus för att höja mysfaktorn lite. Smattrandet från regnet är ett underligt men mysig ljud och tillsammans med ljuset och en fin bild på oss utgör de en härlig och positiv stämning här på kontoret. Fredagskänsla.


Valborg

Efter en kväll med endast förluster då BoIS förlorade mot Öster och Härslöv förlorade mot Billeberga välkomnar jag fredagen, som ser ut att bli desto mer positiv. Först är det jobb som gäller, följt av lite shopping på City gross och systemet inför kvällens aktivitet. Det blir grillning hemma hos Anna och André där "Fixar-Morsan" Kajsa står för pastasallad, såser samt efterrätt. Det enda vi andra behövde ta med var ett glatt humör och något kött att grilla. I mina öron låter detta fantastiskt och jag tänkte sätta mina tummar i arbete nu, denna gången gäller det inget jobb utan ett bättre väder. Jag håller mina tummar för att vädret spricker upp och tillåter oss äta ute, kanske med några filtar var, men vi att vi förhoppningsvis slipper regnet. Godmorgon! 

LANDSKRONA PROPAGANDA



torsdag

Godmorgon!
Här sitter jag, pigg och vaken och redo att möta dagen. Det blir jobb följt av ett besök på lasarettet innan jag och röda faran beger oss ut och utforskar det skånska landskapet och kör till Billeberga för att se matchen mellan Billeberga och Härslöv, heja Härslöv! Stort grattis till Farah också som kirrade jobbet, mina tummar måste vara magiska. Två jobb på en vecka!


att blicka framåt

Äntligen! Resan är bokad och ingen är lyckligare än jag, jo kanske Jonas, så, ingen är lyckligare än oss. Det ska bli helt fantastiskt underbart. Vi slog på stort och bokade faktiskt tolv dagar, vilket nu i efterhand känns ännu bättre än igår kväll. Tolv dagar av sol, bad, god mat och kärlek. Ringde Liziz som också blev glad, så det kan inte bli bättre. Tolv dagar med världens bästa syster och världens bästa Jonas. Så den 17 juni, dagen efter min födelsedag, packar vi väskan och säger adiós Suecia, hola España!


war of my life

Come out angels
Come out ghosts
Come out darkness
Bring everyone you know

I'm not running
I'm not scared
I am waiting and well prepared

I'm in the war of my life
At the door of my life
Out of time and there's nowhere to run

I've got a hammer
And a heart of glass
I got to know right now
Which walls to smash

I got a pocket
Got no pills
If fear hasn't killed me yet
Then nothing will


catch me if you can

Otroligt vad livet kan vända på några millisekunder. Nu har jag i alla fall avklarat ännu en tisdag och nu är det 17 dagar till långhelg och "bara" 49 dagar till min efterlängtade semester. Det ska bli så skönt!
Efter jobbet har jag hunnit med den traditionella tisdagssysslan, nämligen tipsrundan med farmor och sen har jag, mamma och pappa varit på lasarettet.
Nu har jag kommit innanför dörren och på spisen väntar en alldeles förträffligt god korv stroganoff som Jonas kokat ihop. Efter det får det bli en kvällspromenad, skönt att komma ut och rensa tankarna, om så bara för en liten stund. Jag hoppas få med Jonas också, aldrig fel med sällskap.
                                                              ♥


forever and ever

Jag tror på duvan som vet vart den ska
Jag tror på godhet och bättring
Driver mellan grenar och stenar
och en nattfjäril är min besättning
Inga vakter vid porten
Inga hänglås vid grinden
Bara rösten som kallar
i den evigt viskande vinden

vilket väder

Var ute en kort promenad på lunchen och vilket fantastisk väder! Det blåser ljumma och helt underbara vindar. Det betyder att det blir en promenad ikväll också, då jag glatt traskar ut på IP och hejar fram Landskrona BoIS till vinst.


en fantastisk söndag



lördag

Efter en härlig dag som spenderats ute i Kågeröd tittandes på fotboll fortsätter kvällen med en god middag hos mamma och pappa, sen får vi se vart kvällen tar oss.

on the road again

Än så länge har dagen varit mer än perfekt. Glada besked som värmer i hela kroppen och jag är super glad. Äntligen börjar allting ordna upp sig och ingen förtjänar det bättre än er! Pricken över i:et är att underbara Kajsa kom på besök och med sig hade hon nybakta cupcakes. Hur kan man inte älska det? ♥ Helt fantastiskt.
Nu tänkte jag fortsätta fredagen med att packa ner två filtar, vantar och mössa. Sen kör jag en runda och hämtar upp Lucas, Jonas, Cornelia och Tove, och sen kör vi vidare ut mot Härslöv för att stötta Jonas och de andra i Härslöv.


katt dusch


next stop


: Subway och vidare hem till Emelie där vi tänkte vara ekonomiska och brygga eget kaffe istället för att gå ut och köpa. Låter som en alldeles förträfflig lunch dejt.

GODMORGON


PRECIS SOM DET SKA VARA



















vad vore man utan vänner och kärlek?



WORKOUT

Nej men se där.. det haglar. Är det detta som kallas april väder?
Jag sitter här och varvar te med halstabletter eftersom Jonas smittat mig med sitt halsont och det gör mig allmänt hängig. Jag tänkte träna ikväll (måste!) men nu blir jag osäker. Visst är det inte bra att träna när man har ont i halsen? Eller är det ännu en sån träningsmyt? Istället kanske jag bestämmer en dejt med Emelie som faktiskt lyckades komma hem igår ♥

RELAX

En kväll helt i min smak. Efter ett besviket besök på Peugeot Helsingborg körde jag och pappsen hem och sen stack jag till Tommy för att lämna saker till grabbarna. Han har tur den där Tommy, hans flyg går som planerat, så han får minsann sin semester. Sen styrde jag bilen ner mot City Gross och plundrade affären på massa smått och gott och nu är kylen full igen. Fullkomligt älskar när man har många valmöjligheter när man öppnar kylskåpet. Kvällens middag är också färdig, en smarrig tacogratäng, jag är nyduschad och insmord och har krupit upp i soffan och här tänkte jag stanna och vänta in Jonas som kommer hem vid halv nio tiden. Sen blir det Efterlyst, lite te samt choklad innan sängen kallar. Helt lagom lill lördag med andra ord.

THE book

Puh, boken är färdig. Nu lämnar vi över jobbet till tryckeriet och sen har vi en välförtjänt "paus" på ca två veckor innan den kommer tillbaka till oss, färdig tryckt och redo att skeppas ut i världen. Har suttit här med världens hög på bordet och korrekturläst och nu äntligen är den färdig.
före;
  
efter; (obs, 2009)

   


April 21, 2010

Än så länge ingen Emelie i sikte. Nu är hon ombokad tills ikväll, så jag fortsätter att hålla tummarna, det är fler som behöver dem idag! Annars är onsdagen här och den erbjuder än så länge inga hallelujah händelser. Jag och pappa ska köra till Peugeot Helsingborg och försöka se om det finns något att göra gällande min älskade bil. Tar med mig pappa som är bättre på sånt här och kan ställa lite bättre frågor och stå på sig bättre än vad jag kan. Sen blir det en runda inom Tommy för att lämna lite saker till grabbarna som han förhoppningsvis kan ta med sig imorgon.

Godmorgon.



SANT


Fide, sed qui, vide


April 20, 2010

Det här med flygkaoset är helt otroligt. Jag har äntligen börjat släppa lite på min bitterhet och börjat inse att jag är hemma och sitter på kontoret istället för att äta en god frukost och shoppa på Barcelona gator (..suck). Nu sitter jag istället och tänker på hur många som egentligen påverkas. Jag sitter hellre här hemma, säkert, än att sitta fast i ett främmande land där de skickar dig runt mellan olika länder för att försöka hitta en alternativ väg hem. Emelie skulle kommit hem idag, istället är hon ombokad tills imorgon (håller tummarna!), Amanda och Birgitta kommer troligtvis inte iväg till Rom på tordag och Tommy kommer troligtvis inte heller iväg till Barcelona som är planerat på torsdag. Det är helt otroligt det som händer och på något sätt är jag ändå "glad" att jag inte kom iväg med tanke på omständigheterna. Istället får jag återgå till verkligheten. Idag är det tisdag och det är dags för en ny tipsrunda tillsammans med farmor. Vi satsar såklart på alla rätt, igen ;)


BACK ON TRACK

Sitter på jobbet, inte med den vanliga motivationen men jag är här och det är det som räknas. Skulle njutit av semester, strosat på Barcelonas gator och umgått med grabbarna men istället sitter jag och sliter på kontoret. En inkorg full med mail och en bok som ska gå till tryck inom ett par dagar. Lite skillnad så att säga. Istället har jag skickat in min önskan om sommarsemester till chefen och snart får jag reda på om jag får ok och då är det jag och Jonas som bokar resa till Mallis och till älskade systeryster ♥ 10-12 dagar utav sol, god mat, bad, avslappning, utflykter och mys. Dock har jag lärt mig att man verkligen inte ska ropa hej förrän vi är på plats.

TIPS


EFTER REGN KOMMER SOLSKEN

Kebabrulle, Körslaget och mitt duntäcke. Där är min kväll. Och inte minst, det får inte glömmas, jordgubbar! Just nu är det de som gör mig glad denna rätt dystra lördagskväll. Jag är verkligen inte på bra humör, så jag tror jag stannar i soffan resten av kvällen.

NEVER GIVE UP?

Jaha, lördag morgon. Jag skulle landat i Barcelona för 40 minuter sedan, istället sitter jag i pyjamas som alla andra lördagar. SUCK! Ja, med andra ord, mitt plan är inställt och jag kommer inte iväg och det suger. Jag vaknade i natt runt fyra och fick för mig att mitt plan inte var inställt och fick panik. Jag sprang och startade datorn och gick  in på flygbolagets hemsida men där fick jag det svart på vitt. CPH - BCN cancelled. Jaha, det var det. Jag är jätte ledsen över det, jag behövde verkligen den här resan och jag behövde verkligen träffa grabbarna, men jag antar jag får göra det bästa av situationen. Har ni tips på hur jag kan få Landskrona att kännas som Barcelona? Mitt första försök börjar 14.00 då jag bytar ut Camp Nou mot en match på Ulkavallen, det är ju nästan samma sak, eller? BLÖÖ! Äh, orkar inte sitta här, jag vill sitta i Barcelona och ha picknick, precis som vi hade bestämt...

INTE ALLS GLAD




JAG ÄR REDO

Okej..det ser inte alls bra ut. Kastrup är fortfarande stängt men fan, jag ger mig inte! Jag är redo. Jag har skrivit ut biljetten, jag har handlat hemmakväll godis, hot and sweet chili sås och ferraribilar. Jag har packat väskan, lagt fram åk outfit, laddat mobilen och fört över pengar på kontot, jag är redo. Jag vägrar sitta hemma ikväll och äta godiset själv, jag vill vara i Barcelona och dela det med grabbarna. SKITHELVETE.

SNÄLLA GUD, LÅT DET LYFTA

Snälla, snälla, snälla. Jag måste åka. Jag har längtat något helt otroligt efter detta och vad fan är oddsen för att något sånt här ska hända? Helt jäkla otroligt. Låt det börja snöa, blåsa, regna och hagla, ja allt för att aska ska försvinna. I alla fall runt Kastrup på lördag. Kalla mig egoistisk, jag bryr mig inte. Det är min tur nu!

Jag behöver en dos av Dannis och Linus!


NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ

Det får inte hända, nej, nej, nej, nej! JAG MÅSTE ÅKA.
Snälla gud, blås bort den där skiten.

Vulkanutbrott stoppar flygtrafiken

SISTA MINUTEN

Godmorgon gott folk. Solen skiner, humöret är på topp och jag har vinkat och skrikit hej till farmor, precis som vanligt. Jag gillar verkligen mina morgonrutiner, cyklar i min egen takt, lyssnar på musik, hälsar på damen med hunden, vinkar till farmor och möter gubbarna som är på väg ner mot kallbadhuset. Varje dag är den samma och det blir bara bättre och bättre med alla blommor som sprider sig runt i Slottsparken, helt underbart. Nog om det, tillbaka till verkligheten. Jag hann fixa det mesta igår, var hos Hampus och Linus, fick deras saker (som nästan tar upp en hel resväska), växlade pengar och åt hos mamma och pappa. Dock fick jag sålla bort badet då tiden plötsligt tog slut. Hur som helst, Christina kommer med Dannis saker idag, sen är det bara ferrari bilar och hemmakvällsgottis kvar, sen är DERAS packning klar. Min egen har jag inte börjat med än, men kläderna är tvättade och klara, tack vare mamma!

Just det, rubriken är en påminnelse till mig själv att jag är korkad som alltid väntar in i sista minuten när jag ska söka in till program och kurser. Nåja, jag får sitta med det idag och leta fram några jag är intresserade av, så det löser sig.
Man kan väl söka fram till 24.00? Eller?

ÄLSKADE GUBBAR



Ni förgyller min eftermiddag!
Och snacka om att man blir stolt när man läser sånt här;
"En klippa i det tysta"
Heja Linus!

RF OCH JAG, VI ÄR GODA VÄNNER

Jisses, vi är verkligen bortskämda med vädret för tillfället. Helt fantastiskt. Sitter, just i detta ögonblick, och njuter av solen som skiner rakt in på kontoret och ger en behaglig värme. Dock hörde jag från en liten fågel att Barcelona har molnigt och regn, h-a-h-a? Äh, jag kan inte egentligen inte bry mig mindre om vädret men det förstör mina planer gällande packningen. Äh, det löser sig, det gör det alltid. Dagens planer är många. Ska köra till Väla direkt efter jobbet och växla pengar, sen hem till mamma och pappa och tvätta, samt titta efter resväska. Sen blir det till att köra ytterligare en runda för att hämta upp saker hos Linus och Hampus. Där i mellan tänkte jag äta kvällsmat, ta en promenad och kanske bada när jag ändå är hos mamma och pappa, jag får se vad som hinns med helt enkelt.



UNA CERVEZA POR FAVOR

Hola!
Får börja finslipa min spanska nu när det bara är fyra dagar kvar till Barcelona! Woho! Har en del kvar att fixa, som att växla pengar, hämta saker hos Hampus föräldrar, Linus föräldrar och Dannis föräldrar, packa, tvätta och handla hemmakväll godis. Egentligen går det snabbt att göra men jag har ju annat och göra sidan om också, men det löser sig alltid. Ikväll är det dags för veckans tipsrunda tillsammans med farmor och hennes väninnor. Har haft fullt pott båda de föregående gångerna så vi hoppas på det idag igen. Behöver många poäng nu när jag missar nästa veckas runda, haha. Annars då? Ska veckohandla tillsammans med Jonas, leta fladdermus på balkongen och sen blir det en god middag följt av kvällsfika/dejt med Ullan gullan och sen visar nog klockan att det är dags för läggdags. Adíos


ÖRK!!

"Gemensamt för alla arterna är vingarna, som består av hud utspänd mellan kroppssidorna och armens förlängda fingrar, utom tummen, som hos flertalet arter är fri och försedd med en klo"

Vet ni vad ovanstående mening förklarar? En fladdermus.
Och vet ni vad vi hade på vår balkong i går kväll? EN FLADDERMUS.
En vidrig sak som gjorde ett märkligt ljud och skrämde skitet ur både mig och Jonas. Det värsta är att vi inte vet var den är. Vi smällde igen balkongdörren efter vi upptäckt vad det var och när vi vakna i morse låg den inte kvar. Vilka töntar vi är egentligen, men det ryser i hela min kropp och jag totalvägrar att öppna dörren. Som det ser ut nu får mamma och pappa, eller Thomas och Ingrid komma och hjälpas oss, för "mannen" i huset är minst lika rädd som mig, haha

 


HUR KAN MAN INTE SAKNA DEM?


TOPPEN HELG

Tillbaka till kontorsstolen men det känns faktiskt helt ok. Om fem dagar lyfter planet och några timmar senare landar det i Barcelona och jag får äntligen träffa mina grabbar igen. Har skrivit upp saker som jag ska hinna med, så det blir fyra intensiva dagar, wooh. Tillbaka till verkligheten. Har en fullspäckad vecka så tiden fram till lördag ska nog inte känna alldeles för lång. Helgen har varit toppen med all dess innehåll, tidiga morgnar, sol, uteservering, nybakta bullar, fotboll, middag, vänner, kramar, kaka, grillning, pussar, skratt, fotboll igen och massa annat. ♥

DANNIS, TITTA!

Min


Original



Rätt nöjd faktiskt, det enda som saknas nu är texten "Pink Floyd Live at Pompeii"


FULL FART

Det blev en tidig morgon idag. Eftersom vi båda somnade i soffan igår runt halv elva så var vi uppe med tuppen idag. Jonas gick upp lite innan åtta och jag kom ungefär en halvtimme efter. När jag väl var uppe så slängde jag ihop en deg och 45 minuter senare luktade det nybakta bullar i hela lägenheten. Love it. Nu ska jag bara klä på mig sen sticker jag iväg och börja dagens aktiviteter. Solen skiner, humöret är på topp och jag tror detta blir en alldeles fantastisk dag i vår alldeles fantastiska stad. Adíos amigos

mums!


FREDAG

Nu har vi precis placerat ändan i soffan efter en väldigt effektiv fredagkväll. Direkt efter jobbet stack jag iväg och träna och jag är mäkta imponerad av mig själv, man kan verkligen om man bara vill. Sen hem och duscha för att sen tuffa vidare ner mot City Gross och inhandla ingredienser till vår kaka som vi lovat stå för inför morgondagens middag. Nu är vi precis klara och vi är hel nöjda med kakan. Jonas är helt lyrisk! Nu blir det soffan och Batman Begins innan vi kryper ner i sängen och laddar om batterierna. Imorgon blir det en runda ner i stan, solning och sen, äntligen, är det dags för hemmapremiär, Landskrona BoIS - Degerfors, heja BoIS!

OFRIVILLIGA BILDER

                                                         ♥



       
      


SMS 09.19 FRÅN FRIDA


"Hjälp!! Jag är röd som en tomat...haha"

Jag antar hon ser resultat från solningen igår kväll :)




TAPIO SALONEN - EN MYCKET KLOK MAN


"Vi har följt händelseutvecklingen och den bild som vi ser visas upp av etablessemanget i Landskrona är att staden nu står enad mot våldet. Men vi tror inte att den entydiga bilden stämmer, det finns nog många olika bilder, säger Katarina Sahlin, redaktör för Debatt." (
hd.se)

Och, vadådå? Det är väl ett rätt självklar sak att inte hela staden har en entydig bild. Hur många grupper och organisationer har det egentligen? Kolla bara på alla partier som finns, inte ens de är eniga om alla frågor de tar upp. Det kommer alltid finnas människor som inte tycker och tänker som andra, då det i princip är omöjligt att göra alla nöjda. Känns som allting bara görs för att smutskasta Landskrona när man får chansen. Visst, här är problem, precis som alla andra städer, ja, det är här som Sverigedemokraterna fick 22 % av rösterna i valet 2006, men det är en helt underbar stad. Det är lätt för media och utomstående att säga vad de tror och hur de tror allting fungerar här, men jag tror och tycker att de flesta har fel. Antar att ämnet är till för att diskuteras, men jag blir så irriterad, nu gjordes något positivt, och det var otroligt många människor i Landskrona som slöt upp för att visa sitt stöd och ändå ska de gräva och hitta dem där negativa och bittra människorna som aldrig är och kommer bli nöjda. Alla måste hjälpas åt och innerst inne tror jag att alla är på väg mot samma mål, en bättre stad, för alla, oavsett ursprung. Ut på stan och aktivera er, synas på stan, gå en promenad, stanna inte inne och vänta in rädslan. Ut och möt verkligheten, och inse att den inte är så farlig som den målas upp att vara!

Slår, med glädje, följe med Ellen och hennes Landskrona proganda! Landskrona ♥



HÅLL TUMMARNA

Nu kör jag och hämtar upp Jonas och sen brummar vi vidare till Väla bil och Peugeot. Ska visa dem "skadorna" på bilen som jag är ganska orolig över för att vara ärlig. Har aldrig sett något liknande tidigare och jag hade helst sluppit att betala en massa pengar, så vi får hålla tummarna. Vi tänkte gå in på Väla också och äta kvällsmat där innan vi brummar tillbaka igen. Sen ska jag träffa tjejerna för en kvällsfika på 261, där Kajsa även jobbar ikväll, så vi håller henne sällskap en stund. Efter fikan blir det ett snabbt stopp på solariet tillsammans med Frida. Tänkte bättra på brännan lite, så jag slipper skrämma bort och blända alla spanjorer när jag landar i Barcelona.


THURSDAY, I'M LOVE



CONVERSE ELLER INTE CONVERSE

Vilket jobbigt beslut jag måste ta, haha. Jag beställde ett par grå, fina converse från La Redoute för ett tag sen, med en rabatt kod på 50%, vilket gjorde att skorna var alldeles lagom i pris. Jag fick ett leverans meddelande att "skorna" fanns ute på Kvantum, men icke. Det enda jag fick var en sketen katalog och ett brev med texten "Tyvärr har din produkt blivit slutsåld, vi beklagar detta och ger dig 100:- rabatt vid nästa köp". Nästa köp? Aldrig i livet. Jag väntade över en månad, skrev mail med kundservice och frågade om skorna och fick svar att inom tio dagar skulle skorna levereras, in my ass. Nu sitter jag här, utan mina grå fina skor, och funderar på om jag ska lägga 700:- för att köpa ett par ändå. Ska iväg till Center Syd med mamma, så jag får se vad magkänslan säger när vi väl är där.


GUILTY OR NOT GUILTY

Okej, jag kommer alltid på mig själv sittandes med huvudet alldeles för nära skärmen och helt fastklistrad i en artikel på nätet. Jag har en viss förmåga att sätta mig in i många artiklar som skrivs på nätet och när jag väl börjat kan jag inte sluta förrän "historian" är avklarad. Den senaste jag kommer ihåg jag fastnade för, var om morden på Saga och Max i Arboga, samt deras mamma som i samma händelse blev allvarlig skadad. Jag tycker det är otroligt intressant att dyka ner i en historia man inte följt från början och sedan följa utvecklingen. Senast i raden gällande artiklar som fångat mitt intresse (förutom mordet här i Landskrona) är mordet på Linda Chen, och den rättegång som gäller hennes mordmisstänkte pojkvän Mats Alm. Den där mannen, det är något skumt med honom. Säger att han varit kidnappad samtidigt som man hittat bilder på honom från Stockholm och sen påstår han att det inte är han på bilderna, hans märkliga uttalande i Efterlyst för några veckor sedan, hans skämt om att mörda Linda Chen för att få ut hennes livsförsäkring, hans datorn med mystiska meddelande m.m.
Viktigt att komma ihåg, man är alltid oskyldig tills motsatsen bevisats.

Någon mer som följer den rättegången förresten?
-->Kvällsposten, mer, och mer
-->Aftonbladet, mer och mer.

MANIFESTATION



FULL FART

Okej, nästa stopp är Friskis och Svettis, därefter duschen, sen fotboll följt av manifestation på torget i Landskrona melln 14.00 - 15.00. Be there

DO THE DISHES

Hejåhå
Efter en alldeles förträfflig kväll igår, först med en smarrig middag och sen en kort utgång med Kajsa, Lina och Anna, vaknade jag upp pigg och vaken och redo att möta dagen, men blev rätt besviken när jag hörde regnet smattra mot fönstret. Jag som var sugen på att gå ut och gå och sen spendera några timmar ute på Ulkavallen och lite fotboll. Istället sitter jag fortfarande i pyjamas och tittar på Dr Dolittle 2. Klockan fem tar vi bilen hem till mamma och pappa för en god middag och kanske lite Bingolotto spel. Fast innan vi sticker måste jag diska och eftersom vi fixat bänkskivan i köket måste jag diska i duschen, haha. Spännande. 

NO PHOTO, NO PHOTO


LÅNGFREDAG

Efter en härlig morgon promenad i solen sitter jag här framför datorn och läser om det senaste som hänt i utredningen kring mordet. Det verkar som det går framåt i alla fall och tacka gud för den, den här personen ska inte få komma undan!
Klockan elva ska vi traska till farmor som har påskbjudning. En liten fågel viskade i mitt öra att det vankas massor med bullar och det låter för mig helt underbart. Jag har inte ätit någon frukost än, så magen börjar skrika efter mat nu, perfekt. Sen blir det en lugn dag som troligtvis bara kommer präglas av städning, här ser ut som...
ja, jag vet inte vad.

WOHO, GISSA VAD SOM STÅR I RECEPTIONEN?

Årets påskkorg, woohoo. Trodde ett tag att chefen glömt den, men icke. Mums.
Under påsken får man faktiskt unna sig några (en hel del) godbitar.