Inget tålamod

JAG KLARAR INTE DET!
Anna Book och Pernilla Wahlgren i samma program?! Jag som gillar Fångarna på Fortet, men ikväll blir jag bara arg. Det går bara inte... herrgud.

Mr D

Tjoho!
Dannis är hemma från Halmstad och sitter just nu i min soffa, alltid lika trevligt! Nu är det dags för kaffe och sen kommer Linus och Tinky också och hälsar på en stund.

Lördag

Hej å hå. Jag har hunnit med rätt mycket idag och nu har jag placerat rumpan i soffan med en bit äpplepaj med vaniljsås på ena sidan och en stor kopp med rykande kaffe på andra sidan. MHM!
Dagen började med en liten sovmorgon innan jag och mamma var och hälsade på morfar och tog ut honom på en kort promenad mellan regnskurarna. Sen var det dags för dagens utomhusaktivitet, nämligen fotboll i Härslöv. En bra och viktigt vinst där ute som fortsatte med en vinst för Arsenal också (alltid bra för husfriden här hemma...) och nu är jag som sagt här hemma. Vi hoppas på fortsatta vinster under dagen också, både United och BoIS. Jonas sitter/ligger här sidan om och tar djupare och djupare andetag, han sover nämligen, precis som den andre mannen i huset också gör, Svante. Det är bara jag som är vaken... tråkigt. Får väl sätta mig och göra läxor som vi har till måndag, eller ta en bit äpplepaj till? Andra alternativet låter bättre

Fredag


Dagen kan bara bli bra när man börjar den med en hjärtformad skiva av det supergoda brödet "LandskronaLimpan". Snart sticker jag till skolan och i eftermiddag är det dags för föredrag, håll tummarna!


Doppboll

Tjoho, idag har varit en bra dag!
Skolan gick bra och allting flyter på. Fyspasset gick också bra, vi hade en rolig och lättsam lektion, vi spelade doppboll, basket och innebandy. Sen hann jag dessutom med vip invigningen ute på nya Coop Forum. Jisses vad stort och snyggt! Jag och mamma gick och hade en trevlig stund och tyckte det var himla smart och roligt att handla "shop express" apparaten. Jag passar på att göra lite reklam för pappas arbetsplats. Ni måste ut där och titta, himla fint och fräscht, så har ni inget att göra, stick och besök Coop Forum, de öppnar imorgon!



hipp hipp hurra, hipp hipp hurra!


GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN VÄRLDENS BÄSTA SYSTER! ♥


Bränd!


Ops! Jag är helt off här inne, men skolan tar rätt mycket tid nu i början. Fysen idag var något lättare, styrka och sen brännboll, det gillar vi! På onsdag är det dock dags för löpning, b-u-h-u. Antar man måste börja någonstans, annars kommer man inte framåt :) Annars är allting fortfarande bra. Klassen känns härlig och vi sitter och planerar en teambuildningshelg i en stor stuga någonstans, kan bli hur bra som helst. Nu ska jag alldeles strax hugga in på maten innan jag sätter mig ner med en kopp te och börjar skriva på mitt föredrag. Nej, just det, jag har inte valt ämne än... jag kan inte bestämma mig. Får bestämma mig ikväll och börja där efter, det ska sitta perfekt på fredag eftermiddag! Nu, mat. Trevlig kväll

Tips?

Första läxan, vi ska hålla ett föredrag om valfritt ämne. Det ska vara mellan 3-6 minuter och jag är helt tom i huvudet. Har ni något intressant ämne som ploppar upp så hojta till! :) Det kan vara vad som helst och gärna ett ämne där man kan demonstrerar något, visa bilder, planera frågeställningar osv, jag tar som sagt gärna mot förslag!


Man känner att man lever

Okej, helt ärligt. Jag kan inte röra mig. Vi hade vårt första fyspass igår med en kille som faktiskt också kom från Landskrona. Minns inte hans namn, men kanske Johan? Hur som helst, han har varit fystränare både för Frölunda Hockey och Mif Redhawks och nu oss alltså, hahaa. FY FAN. Ursäkta språket men mina ben alltså, jag lider. Det jag är mest rädd för är att min träningsvärk brukar vara värre andra dagen, vilken är imorgon...phjuuu. Annars är det bättre än förväntat. Vi har fått reda på massor av saker som står på schemat, allt från klassresa (troligtvis till Polen) en hel studiebesök på polishögskolan i Växjö, på polisstationer, rytteriet, agera offer på brottsplatser, självförsvar m.m.
Jag gillar det!
Har varit tidiga dagar än så länge så idag har jag hunnit med att träffa Farah över en lunch, göra ny musli, städat undan lite och lagat mat. Nu spelar Jonas tv spel en stund och jag tittar på Sommar med Ernst, men snart tänkte jag slänga ihop lite glass med varma hallon, mums!
Sen ska jag fjäska och fråga Jonas om han kan massera och smörja in mina stackars ben med voltaren eller aloe vera kräm så jag förhoppningsvis kan gå upp imorgon.

Jag återkommer med bilder och annat skoj när jag har ork... och förmågan att resa mig för att hämta kameran. Trevlig kväll.

Östra Grevie folkhögskola

Jag är redan hemma och det är super skönt! Andra dagen i skolan är redan avklarad men det räknas fortfarande som introduktion så imorgon är det schemat som gäller. Första fyspasset är imorgon eftermiddag också... aaahhhh nervös. Fystränaren såg ut som värsta militären så första intrycket var "herregud" ungefär. Nåja, det ska väl gå bra. Annars känns allting super, vi har träffat klassen, gått runt på skolan, träffat poliser och fått vårt schema som ser helt okej ut. Långa dagar måndagar och onsdagar annars rätt tidigt.
Nu ska jag äta lite snabbt sen köra ner på City Gross och få färdigt veckohandlingen, sen tror jag bestämt att jag kryper upp i soffan och slappar en stund.

Plugghäst

Nu har vi precis sett Beck- I stormens öga, en helt okej film men ingen hurra heller. Nåja. Söndagen har annars gått i ett lugnt tempo. Jag har varit på middag hos mamma och pappa och sen bara varit hemma med Jonas. Snart kallar sängen eftersom det blir en tidig morgon, jag måste förbereda mig både psykiskt och fysiskt en stund innan skoldagen börjar. HELT GALET!. Jag hoppas och tror det blir en lugn inledning, kanske lite presentation, rundvandring, schemautdelning och så.. men vet vem, spännande. Jag återkommer imorgon med en rapport.
Om jag hinner, det är BoIS på kvällen också, heja BoIS!


Hit ska jag imorgon, rätt fint :)


Vinst

Äh, det blev varken kycklingfilé eller potatisgratäng. Istället blev det hämtmat från Basilika, blir lätt så när man är lat. Gott var det dock! Matchen var dramatisk men slutade tillslut med ett mål för Härslöv och noll för Billeberga, heja härslöv! Nu sitter vi här hemma igen, Oskar är också här, vi äter godis och dricker coca cola. Så med andra ord, jag hann fixa alla mina ärende och handla mitt älskade godis, smask. Godkväll.

Lakritsnappar, geisha, cola, m.m

Potatisgratäng, kycklingfilé och bearnaiesås, det låter väl inte helt fel? Det är en typisk fredagmiddag här i vår lilla familj och som det ser ut nu verkar det bli kvällens middag. Om vi orkar och hinner vill säga, det är ju dags för match ute i Härslöv igen och givetvis ska jag följa med, problemet är bara om man ska äta innan eller efter matchen? Nåja, det löser sig alltid.
Annars sitter jag här, samlar enerig till att duscha och byta om så jag kan köra ner i stan och fixa lite ärende. Högst upp på listan står godis från hemmakväll, det har jag längtat efter i flera dagar men inte haft ork att köra ner till stan. Idag däremot måste jag ha godis, det är fredag och det är dags. Godis under matchen låter inte heller hel fel. Kall coca cola måste jag också ha... mhhhm. Illa, illa, men gott!
Tror jag får gå på ett friskis pass imorgon, kanske basstyrka 10.00?

Fredagen den 13:e...

Nu har jag också sett filmen Hachiko, filmen om den fantastiskt söta akita hunden och dess relation till sin ägare. Jag gjorde frukost, tog med den in i sovrummet och satte igång filmen. Den var helt klart en söt och mysig film men jag grät mig inte genom hela. Jag vet inte vad mitt problem är men jag finner väldigt få saker sorgligt. Missförstå mig inte, det var en fin och underbar film men jag kan inte gråta till den. Däremot vill jag gärna ha en sån hund, så jag ska bege mig ut till tågstationen och se om där kommer fram en hundvalp till mig...


12 augusti 2010

Träning, stan, middag och Viasat installation har präglat min torsdag. Jonas har äntligen fått sin Viasat box med massa sport kanaler och vi har spenderat den senaste timmen med installationen av det hela. Nu verkar allting fungera och nu har vi tydligen ca 150 kanaler gratis i 60 dagar eller något liknande. Allt från DisneyChannel till Al Jazeera, haha. Nåja, jag klagar inte, men gladast är nog Jonas, han var som ett barn på julafton när jag kom hem efter att ha hämtat ut boxarna. Nu tänkte jag byta om, tända lite ljus och sen blir det kaffe och troligtvis en film på någon av alla våra kanaler.


Feeling free

Tjoho!
Sovmorgon, brakfrukost med nyinköpt valnötsbröd och kaffe har satt igång min dag på ett bra sätt. Nu sitter jag här i mjukiskläderna och tittar på Våra Bästa År (jag kommer aldrig tröttna!) och bara njuter av ledigheten. Jonas ligger inne i sovrummet och vilar och det enda som saknas just nu är regnsmatter mot fönsterrutan, det hade varit pricken över i:et. Får se vad dagen bjuder på mer, jag funderar på träning, men samtidigt känner jag inte för det, jag sparar nog det till imorgon och njuter av dagen som den kommer istället. Vi har massa filmer här hemma, så jag tror vi sätter igång någon av de fram mot eftermiddagen.

cut me down

Då var sista dagen på jobbet avklarat. Min kaka blev succé och jag gick från kontoret med en bra känsla i kroppen. Nu har jag några dagar på mig att göra färdigt allting som står på min att-göra-lista, sen på måndag är det dags för anteckningar, klassrum, lektioner och allt vad skolan innebär.

Förresten, jag har äntligen fixat mitt hår. Nu är det urblekta, slitna och fula håret borta och nu har jag en fin färg och mjuka toppar, precis som det ska vara. Sved till i plånboken men som man säger, vill man vara fin får man lida pin... eller, plånboken får lida. Direkt efter frissan cyklade jag ut på BoIS och vilken match det bjöds på, tjoho! Heja BoIS säger jag bara! Trots jag är ledig imorgon verkar det bli en tidig kväll ändå, gäspningarna kommer allt tätare och sängen ser som vanligt mjuk, varm och underbar ut. Lika underbar som Jonas :)


LÖRDAGKVÄLL - TJEJMIDDAG

Jag forstätter med bildbomb från helgen och nu är jag framme vid lördagskvällen som spenderades hos Kajsa med ett stort och härligt gäng tjejer. God mat, dricka, spel och musik är ord som kan förklara kvällen på ett bra sätt. Enjoy.






LÖRDAG - HVEN

Det är något speciellt med Hven, fast man inte gör något speciellt när man är där så är det en härlig plats att vara på. Precis som förra året cyklade vi runt, grillade och njöt av vädret, nytt för i år var att jag och Linus spelade mini golf. Gissa vem som vann? ;) Dock fick vi spela med en boll eftersom vi tänkte efter och var "smarta" då bestämde oss för att börja baklänges, alltså med sista hålet för att slippa vänta på de som var framför. Linus börjar, sätter sin boll, skryter om en hole in one tills det vi går fram och upptäcker att bollen försvann ner i en låst låda eftersom de var sista hålet, hahah. Snacka om tabbe, haha, men kul var det.


time for goodbye

Sitter här, precis tittat färdigt på CSI NY och jag börjar känna mig trött, vilket innebär att den tomma sängen snart kallar.
Imorgon är det sista dagen på jobbet. Sista dagen på ungefär nio månader. Det känns bra men samtidigt nervöst, spännande och pirrigt, allt på en gång.  Jag antar man ska känna såhär, det är väl nyttigt. Annars intalar jag mig det i alla fall. Imorgon blir det till att städa kontoret, äta lunch med kollegorna och till eftermiddags kaffet tänkte jag bjuda på min schweizernötkaka!


FRIDA 21








Var ska jag börja?!

Jag har massor av bilder från helgen som gått och jag vet knappast var jag ska börja. Antar det är lättast att börja från början, första bildserie blir alltså från i fredags. Vi firade som nämnt Fraaaaaaaaaaaajda med buller och bång. Super god mat och dricka och givetvis ett hejdundrans sällskap, alla samlade, det gillar vi! :) Kvällen fortsatte ner på Hamnfesten och Beatstones, allt enligt traditionen. Väl där efter, runt halv två tackade jag för mig och störtade ner i sängen för att vakna alldeles för få timmar timmar senare då det var dags för Hven tillsammans med Linus och Dannis. Dock är vi inne på lördagen då, så det tar vi senare. Först, bilder från fredagen!

HVEN


Äntligen. Nu sticker jag och mina två favoriter, Linus och Dannis, till Hven. Det är nämligen dags för årets utflykt. Hoppas vädret håller i sig, inget regn vare sig under dagen eller kvällen då det är dags för tjejmiddag (när ska jag hinna vila?!). Upp och hoppa gott folk!


Reach the sky

Nu är jag färdig! Snacka om effektivitet. Jag slutade jobba 16.00, körde direkt till Väla för att byta en av våra nya ljuslyktor som redan(!) gått sönder, in på Apoteket samt Lindex och sen hem igen. Duschen, byta kläder och svisch, jag är redo! Nu sticker jag iväg och firar Frida, party party.

Grattis igen Frida!


It turned out good


På tal om köket, vilken makeover det har blivit under tiden egentligen. Hittade gamla bilder från när vi precis köpt lägenheten och börjat renovera;
Maj 2008


Juni 2008

Juni 2008 - Augusti 2010

NU


Voilá

Titta!
Bortse givetvis från kaklet som fattas där i mitten, det var ju den olyckshändelsen jag nämnde sist, men den SKA åtgärdas, så fort mästarkaklaren Olle har tid :)
Vi gillar det.


PARTYPEOPLE



GODMORGON!
Det är fredag och det ser ut att bli en härlig sådan. Idag blir kalas för hela slanten. Frida ska nämligen firas och det med buller och bång, tjohoo! Först måste jag vakna till och jag tar hjälp av det svarta vattnet.

Just my luck


Neeeheeej?!
Gissa vad som just hände? Jag tappade min byxknapp, rakt ner i toalettstolen. Plums. Tre timmar kvar på jobbet utan byxknapp, haha. Hur ska det här gå?!

Torsdag

Okej, jag har glömt min telefon hemma och jag blir genast stressad av någon anledning.. Jag väntar inget viktigt samtal eller något överhuvudtaget, men man känner sig tom utan den elektroniska saken. Illa hur beroende man har blivit, nåväl, som sagt ingen mobil idag.
Idag är det torsdag och nu har jag bara fyra arbetsdagar kvar innan jag släcker ner lamporna, tömmer skrivbordet, plockar ner mina foton och stänger dörren. Känns väldigt overkligt men samtidigt spännande och roligt. Det är många känslor på en och samma gång. Jag hoppas och tror det blir alldeles perfekt!
Ikväll väntar matdebut på Slottscaféet tillsammans med familjen Rudolfsson och som vanligt när man slipper laga mat så ser jag fram mot det! :)

Som sagt, makeover?

Eh, det där med makeover får vi dra ut på ett litet tag. Det var inte så lätt som vi trodde. Det hela började med att två kakelplattor lossnade och bestämde sig för att trilla ner och inte sitta kvar på väggen där de egentligen ska sitta. Den gamla hyllan satt med andra ord stenhårt och det blev som det blev. Har ringt världens bästa kakelsättare, nämligen Olle, och förvarnat honom om att vi behöver honom inom en snar framtid.

Hur som helst, jag är optimist ut i fingertopparna så jag tvekar inte en sekund på att det kommer bli bra tillslut. Man får ha lite tålamod bara! Kvällen avslutades med en smarrig kebabpizza från Don Pedro som även får bli min lunch idag, smask.


Makeover

Okej, hopp in i bilen, iväg till gymmet och sen hem för att se förvandlingen i köket. Vi har nämligen köpt lite nya saker till köket, ny hylla, nya muggar/koppar att ha saker i,  skena och nytt diskställ, ni vet sånt där typ "flygande" som man hänger på skenan? Hur som helst, jag tror det kommer bli grymt! Thomas och Ingrid kommer och hjälper oss och sen slår vi till med en gemensam middag efter det, som tack för hjälpen.
Men först, gymmet!

TIMBUKTU-HELSINGBORGSFESTIVALEN


Right now

Okej, kvällsfikan är framdukad, jag har tänt mina fina nya lyktor på balkongen och nu sitter jag inväntar Malin, Anna och Lina, Kajsa kommer om hon hinner vilket jag hoppas! Detta är verkligen en perfekt och alldeles lagom måndagkväll. Vindruvor, knäcke, melon, te, kaffe och lite kanelbullar, underbart.
Paulina, vi saknar dig redan!



Jag älskar fynd!


Fina kökshanddukar som blir perfekta till våra nya krokar i köket.
 10:- på City Gross!


Måndagsseg


Hej och hopp!
Helgen har varit perfekt, köpenhamn, helsingborg, ikea, poolparty (tulle, heeej! haha..) och sen en härlig söndag i lugnets tecken tillsammans med Jonas. God middag, em-silver, glass med varma hallon och mys.

Måndag idag och nu har jag endast sex dagar kvar att jobba. Jag har nog inte hunnit förstå det riktigt än, men det är verkligen dags att börja göra det. Jag måste tömma kontoret och fixa med massa saker som jag inte hunnit med än. Som tur är har jag en lista att gå efter och den ska vara helt avbockad innan den 16:e augusti..

                                                           grattis på födelsedagen Mormor ♥


Söndag

Idag stod egentligen Ven på schemat, men efter att prognoser om regn och dåligt väder bestämde vi oss igår för att flytta fram det hela. Nu sitter jag här, klockan är ca 15.30 och det har inte kommit en droppe regn på hela dagen, snacka om att meterologerna inte haft många rätt. Nåja, istället har det blivit en lagom söndag, vi har hunnit vara en runda på Ikea och handlat det vi missade att handla sist och nu sitter jag här och samlar energi till att börja städa. Måste tvätta fönsterna också, men suck... jag vill ligga i soffan och läsa tidningen. Jag tror jag börjar med det, sen fårvi se hur mycket jag orkar. Igår var vi förresten i Helsingborg efter Köpenhamn och tittade på Timbuktu! Oj oj, jag kommer aldrig tröttna på honom och hans musik, han är grymmare än grymmast!