Prison Break är beroendeframkallande

En av julklapparna från Jonas var Prison Break säsong tre och fyra. Jag hade ett och två sedan tidigare och nu äntligen är samlingen hel och full. Nu när jag har jullov är detta den perfekta aktiviteten. Jag gick upp tidigt imorse och nu ligger jag här i soffan med Stina och myser och har igång Prison Break. Vid ett tiden kommer Dannis på kaffe och lussebullsfika och sen i eftermiddag när Jonas har slutat kör vi iväg till Center Syd i hopp om att hitta en klänning alternativt ett halsband, det beror på. Hittar jag klänning, inget halsband, hittar jag ingen klänning ska jag istället leta efter ett halsband som jag kan ha till en gammal klänning som jag har hängandes i garderoben. Nu, tillbaka till Prison Break.

Vi drar till Malmö

Då var det dags att ge sig in i leken och bege sig ut på mellandagsrean. Jag letar egentligen inte efter något speciellt men det är alltid skoj att se hur tokiga människor kan bli över några kläder. Hur som helst, jag ska hämta upp Kajsa och Malin om någon timme sen styr vi röda faran mot Malmö och Lina. Mys!

Christmas

Efter två supermysiga dagar fortsätter vi med ännu en mysig dag iklädd pyjamas. Lillejulafton spenderades hos Thomas & Ingrid med en supergod kalkonmiddag, julklappsspel, Bingolotto och julklappsutdelning. Igår var vi hos Farmor och avnjöt ett hederligt och smaskigt julbord tillsammans med Lucas, Cornelia, Jonas och mamma och pappa. Båda dagarna har varit helt perfekta och jag är helnöjd med alla presenter, både som jag fick och som jag gav bort. Nu ligger jag fortfarande i sängen, jag har redan avverkat Kalle och Chokladfabriken och nu tittar jag på Hajar som hajar, älskar när det visas såhär många och mysiga filmer. Känner att hela inlägget är väldigt kärleksfullt men det är helt enkelt så jag känner, lugn och harmoni i kroppen :) Nu ska jag fortsätta mysa här hemma i min nya prickiga pyjamas tillsammans med Jonas och Stina, sen får se vad kvällen erbjuder.

Uppdatering

Nu har jag suttit och kollat runt på massa olika hemsidor och som det ser ut nu kommer jag hem som jag ska imorgon. Kölns flygplats har inte varit avstängd under tiden och Kastrup har inte haft problem med flyg från Tyskland, men för säkerhetsskull, håll alla tummar!
Vi har det supermysigt här, vi har shoppat (både till oss själva och julklappar), letat julgran, slappat, bakat och kört moppe. Julgransletandet blev dessvärre ingen höjdare. Tydligen så säljs julgranar i krukor här. I krukor! Vi vägrade köpa en sån så det hela slutade med att vi köpte en plastgran...inte alls samma känsla men det fungerar ändå. Idag har köpt julgranskulor och lampor så det blir pyntning senare, men först siesta!

Dag 1 - bilder


Mallorca


Goddag!
Jag har äntligen anlänt till Mallis, ungefär åtta timmar senare än vad jag skulle och totalt tog hela resan 15 timmar från dörr till dörr. Jisses. Det var verkligen ingen höjdarresa. Planet från Köpenhamn - Dusseldorf var försenat vilket resulterade i att jag missade min mellanlandning och sen fick jag boka om min biljett. Nästa plan skulle gå 15.05, så det blev en tre timmar lång väntetid och under tiden började snön vräka ner utanför fönstret. När klockan var 14.20 gick jag mot gaten i hopp om att få boarda planet i tid men icke sa nicke. Tydligen var hela kabinpersonalen och piloten borta, försvunna. Det betydde att även det här planet blev försenat i ytterligare tre timmar. Jag skulle lyft 11.30 men lyfte istället 18.00, haha. Det ska också tilläggas att jag satt fast i Tyskland, TYSKLAND! Av alla länder så fastnade jag där..dessa otrevliga människor som inte kan prata något annat språk än sitt eget. Vartenda meddelande från speakern var på tyska och översättning till engelska kom inte på tal. Nåja, nu är jag äntligen här, här är jätte fint, vovvarna är mysiga och jag har fått en natts välbehövd sömn. Nu ska vi strax ut på jakt efter en julgran och sen ska vi leta upp alla kattungarna som finns här på gården någonstans.

Abba? Zingo? Tuss?


En vecka senare... en vecka fylld av både glädje, tomhet och lycka. Vi fick dessvärre avliva vår älskade Svante förra tisdagen pga av hans aggressioner och jaktinstink. Det var bland det värsta jag varit med om, jag trodde aldrig det skulle kännas så hårt, tungt och jobbigt som det faktiskt gjorde. Vi kom hem och möttes av en fruktansvärd tomhet och beslutade oss nästan direkt att så kan vi inte ha det, därför började jakten på en ny kissemisse. Det kändes på ett sätt dumt men det var ändå det vi behövde göra, Svante finns och kommer alltid finnas kvar i våra hjärtan men vi kan inte leva med tomheten som vi upplevde. Allting gick så fort men i söndags hittade vi vår nya kärlek, en orange liten krabat, ännu utan namn.  Igår hämtade vi hem henne och nu traskar här runt en lurvig liten sak som fyller tomrummet. Hon kan aldrig ersätta Svante men hon kan ersätta tomheten och det lyckas hon fantastiskt bra med. Mamma och pappa fick vara "kattvakt" i eftermiddags då jag var i skolan och Jonas på jobbet, allting gick bra och hon är himla snäll. Imorgon stannar jag hemma från skolan, dels för hennes skull men också pga alla mina ärende jag måste göra innan jag flyger till Mallis på fredag. Min to-do list är skrämmande lång och det hade varit superskönt att ha det avklarat så jag slipper stressa när jag kommer hem den 22:e. Stan, julklappar, kuvert och papper, handla, baka m.m står på listan och imorgon börjar arbete med att bocka av punkt efter punkt.



Saknad



Älskade, älskade Svante
Jag saknar dig redan

Vila i frid
2010-12-07

En fantastisk söndag


En smarrig frukost, mys i soffan och snö utanför fönstret har gjort min söndagförmiddag extra bra. Det andra ljuset i adventsljusstaken är tänt och på tv:n visas Prinsen av Egypten, en väldigt lärorik film faktiskt, alltid bra att uppdatera religion- och historieminnet. Alldeles strax ska jag börja städa och plocka undan lite här hemma, sen när Jonas kommer hem ska vi pynta balkongen med ljusslingor, tjoho. 


Julklappsjakt


Nej, här kan jag inte sitta längre. Jag var uppe med tuppen trots min lediga dag, men julkalendern går före sömn! Haha, nej riktigt så illa är det inte, men Jonas skulle ändå upp så jag klev också upp, bryggde kaffe, åt en smarrig frukost och slängde mig därefter i soffan. Nu har jag hunnit plugga lite och det känns bra men nu vill jag ut. Därför sticker jag ner i stan och möter upp mamma och pappa och startar en julklappsjakt. Jag har redan köpt fyra stycken men jag tänkte fixa sakerna till julklappsspelet. Eftersom jag sticker den 17:e tappar jag några dagar, så det hade varit skönt att vara färdig innan jag sticker.

Vintern är här!


Brrr!
Satan vad kallt det är och vinden gör det verkligen inte bättre. Ikväll och imorgon väntas ett nytt snöoväder och gissa vad? Vi blev hemskickade från skolan i förmiddags pga snön och vädret och detsamma gäller imorgon, med andra ord, ingen skola! Vi avvaktar ang. fredagen men möjligheten att stanna hemma även då finns. Lite mysigt är det faktiskt, speciellt när man kan ligga kvar under duntäcket, titta på julkalendern och njuta av julmyset i lägenheten.