HELT PERFEKT

Vilken härlig dag!
Efter en härlig sovmorgon var det dags för brunch hemma hos Alex och Lina, och VILKEN BRUNCH! Jisses. Så himla gott allting. Pannkakor, ägg, bacon, bullar, scones, fil, yoghurt, muffins, pastasallad, paj, pålägg, kaffe, ja, you name it. Snacka om att man blev mätt. Därefter fick vi köra ut på ÖB för att handla tvättmedel och sen har Jonas sprungit upp och ner i tvättstugan samtidigt som jag har diskat och städat undan lite här hemma. Vi hann rensa lite i garderoben också vilket av någon anledning alltid behövs. Nu har vi precis smaskat i oss lite kvällsmat och nu ligger jag här i soffan med en tv spels spelade sambo sidan om. Jag är snäll och låter honom spela en liten stund, han har ju inte spelat på hela dagen, haha.
    
  


Det enda som saknas idag är en dos av Dannis och Linus. Det har bara gått sex dagar. Sex dagar, det är egentligen ingenting, men jag saknar verkligen mina grabbar. Jag blir glad när jag läser att Linus saknar mig också, men att han drömmer om mig? Hahah.
"Jojo jag saknar dig hela tiden.. Drömde om dig inatt"

ÄLSKADE FRUKOST

Ägg, ost och skink macka, juice, fil och musli. MUMS. Jag fullkomligt älskar när kylen är full av goda saker, i detta fallet en stor och härlig frukost som jag ska trycka i mig nu. Om ca en timme blir jag upphämtad av Jonas och sen kör vi ut till Häljarp för att titta på Härslövs (äntligen!) första träningsmatch. Sen får vi se vad som händer. En lugn lördag är enligt mig aldrig fel.


DET VAR INTE MENINGEN

Igår fyndade jag. Det var inte alls meningen att jag skulle handla, men hoppsan. Dock var det på rean, så Jonas godkände köpet, hehe. Gick en promenad med finaste, brunaste och bästa Emelie och vi traskade glatt in på H&M där en alldeles förträfflig kjol hängde i sin ensamhet. Min storlek, rätt snygg. In i provrummet och med kommentarer som "du får snygg rumpa och smala ben" kommandes från Emelie kunde jag inget annat än styra benen mot kassan och sen var klippt. Faktiskt nöjd, så bra Emelie att du övertalade mig! Sen blev det ett nytt nagellack också minsann, ett silvrigt och lite glittrigt. Lite lagom fint och klatschigt, haha.
Runt sju tiden blev jag upphämtade av Anna och André som sen släppte av oss hos Kajsa där det bjöds på förträffligt goda mat muffins med philadelphia ost, lemon curd, ost och smör. Så goda! MUMS! 10 poäng till K:et. En mysig dag och kväll helt enkelt. Idag är det fredag, och ikväll är det party, woho.

 

 


FREDAG


TYPISKT

Nej! Gud så tråkigt.
Aja, vi får glädjas åt OS guldet igår kväll istället, heja Sverige friskt humör! Godmorgon!

KOM IGEN


HEJA SVERIGE, HEJA SVERIGE, HEJA SVERIGE

(bild från google)


GUESS WHO'S HOME?

Virrpanna 1 och 2 :)


VET INTE

Ganska tom uppe i huvudet och har kommit på mig själv tittandes på resor till Barcelona alldeles för många gånger. Dags att ta nya tag helt enkelt, blää!
Tisdag idag och snart är arbetsdagen slut. Direkt efter jobbet tänkte jag rensa tankarna lite och bege mig ut till friskis för ett spin pass. Sen blir det middag hos mamma och pappa, lite avskedsmiddag för Liziz. Ja, hon sticker ju också, imorgon. Då går flyget tillbaka till Mallorca. Ännu ett avsked, som inte heller är kul. Det är ingen höjdare när folk åker, men desto bättre när de kommer hem igen. Så det hela jämnas ut lite med tanke på att Ullis och Emelie faktiskt anländer till Sverige imorgon efter en månad i Thailand, dessa tokstollar :)

Nej, dags för ordentlig träning istället för skriv träning.

JAG ÄR INTE ALLS PÅ HUMÖR

Linus fick välja mat och såklart blev det Max Hamburgare, så det var bara till att styra bilen dit och uppfylla han önskan. Nu är jag hemma igen och grabbarna har lyckats packa bilen (ett under i den lilla bilen) och bör vara på gång ut i Europa nu. Suck. Det känns faktiskt redan tomt, jag kanske överdriver, men nej, det känns tomt. Vem ska jag spela cod med? Vem ska bjuda på tacos på lunchen? Vem ska komma på spontana besök? Vem ska tuta och ragga på tjejer från min bil? Vem ska komma med alla klockrena kommentarer? Äh, detta blir bara deppigt, men det är vad det är just nu. Antar man får se det positivt istället, det lär bli en resa till Barcelona! Då ska jag kolla om de satt upp fotona som jag framkallade åt dem, bilder på mig och på oss tillsammans, så de inte glömmer bort mig bland alla spanjorskor ;)

NU BLIR DET TOMT

Ja... nu är dagen här. Linus, Dannis, Hampan och Martin lämnar Sverige för att i princip bosätta sig i Barcelona under en alldeles för lång framtid. Det enda jag vet är att Dannis kommer hem igen någongång i juli, vilket är fem månader för länge. De andra ska nog stanna så länge möjligheten finns. Jag är såklart otroligt glad för deras skull, men fan, det suger. Igår stod jag och bakade bullar till killarna, precis som jag lovat (som den lilla mamma jag är) och sen efter jobbet ska jag direkt iväg och träffa dem. Vi ska äta tillsammans och Dannis ska få mina lussebullar som jag också lovat, sen sticker de runt sju tiden. Fan. Det blir verkligen tomt.
Mina grabbar, jag kommer sakna er ♥


HEJA SVERIGE FRISKT HUMÖR

Heja, heja, heja!
Det blev en extra tidig måndagsmorgon med tanke på hockeymatchen mellan Sverige och Finland. 05.50 ringde klockan och sedan dess har vi suttit uppe och följt matchen. Nu har jag kommit fram till jobbet och satt igång radion istället för tv:n, så jag inte missar slutet av matchen. Dags att sparka igång dagen och det gör jag som vanligt med en kopp rykande kaffe, ciao.


SNÖFLINGOR ELLER SNÖBOLLAR?

Jisses vilket väder. Jag var nog den enda som nästan sprang rakt in i dörren för att hinna ut när det föll stooooora flingor från himlen, fint är det. Nu sitter jag dock inne igen, tänkte smaska in mig lite pasta från Mamma Teresa och allmänt chilla såhär under lunchtimmen. Efter jobb bär det iväg mot systemet och sen tar vi det färdmedel som går till Helsingborg för att spendera kvällen med lite fest och allmänt häng hos Olle och Sofie. Men först, lunch och några timmars jobb kvar.


TORSDAG KVÄLL

Äh, jag som trodde på ett OS guld ikväll, men inget än så länge. Vi får heja på Björn "Ferrytale" Ferry istället. Heja, heja!
Vad annars... här händer inte mycket hemma hos oss. Vi sitter båda i mjukisbyxor och zappar mellan kanalerna, har tryckt i oss korv stroganoff också, samt lite naturgodis som står på vardagsrumbordet och bara skriker "ät upp oss" så, varför inte. Har varit hos frisören också idag, blev inte riktigt som jag tänkt, men jag hade nog för många önskemål så detta blev det bästa resultatet för stunden i alla fall. Fin färg blev det, vilket räcker gott och väl. Nej, nu stänger jag ner här och kryper lite längre upp i soffan för att sen krypa ner i sängen om en stund. Fram till dess kan vi nynna på denna låten, som fastnat totalt i min skalle idag.


MAN BLIR SOM MAN UMGÅS

Svante har också lärt sig att tycka om skidor.

(fast han är ivägen...)


UNDERBART

Att några få ord kan få en att må mycket bättre och känna glädje är underbart


FARSAN

Förresten, vi var som tidigare nämnt på bio i söndags och vi bestämde oss för att än en gång gynna lilla Landskrona och gick därför på bio här och såg "Farsan". Ni som funderar på att se den, se den! Jag tyckte verkligen om filmen. Jag är vanligtvis rätt less på svenska filmer men just denna, ja jag vet inte. Det var något med den som fick mig att tycka om den. En annan sak också, hur kan man inte älska Jan Fares? Han är fullkomligt underbar i filmen. Filmen är såklart mest rolig men i slutet händer en del saker som gör den rätt sorglig och jag satt minsann där på biografen och var rörd. Nej, tummen upp för "Farsan" och för en faktiskt bra svensk film.


"Utanför Jörgens Cykel sitter tre vänner. Jörgen är rädd för att bli lämnad,
Juan oroar sig över hur labradoren mår, men Farsan, han är förträfflig.
Han är snygg, lagar den godaste maten och vet vad en kvinna behöver.
Snart ska han bli farfar också, till en perfekt liten pojke. Det är helt säkert.
Men när han ger sig ut på jakt efter en härligfarmor är det inte
mycket som går enligt planerna.
...om kärlek, vänskap och konsten att vara man."


GODMORGON


TITTUT

Igår hälsade vi på herr och fru get och bockarna bruse.


NY VECKA, NYA TAG

Guten morgen.
En ny och härlig måndag är här, det är i alla fall vad man får intala sig själv. Fast än så länge är det ingen fara, är relativt utvilad och har inget större bestämt mer än träning ikväll, så det verkar ändå bli en ok måndag. Helgen i sin ära har varit toppen. Fredagen började med middag hos mamma och pappa och följt av ett trevligt släktkalas hos familjen Sörensen. Lördagen började med en brakfrukost hos tulle på tredje våningen följt av en nästan lika kall match som i Ängelholm, men det var nog något "varmare" i lördags. Tråkig match och BoIS förlorade med 0-1, sånt som händer. Lördagskvällen sen spenderades med bästa grabbarna, Linus och Dannis (som snart åker och det suger!). Vi lagade ihop Dannis favoriträtt, tittade på Melodifestivalen, dum, dummare och lite skidskytte. Sen körde vi ut i Örja där Klara hade lite partaj och där befann sig minsann Olle också, så vi fick träffat honom.
Gårdagen, alla♥dag var en lugn och alldeles lagom dag. Sovmorgon följt av nygräddade bullar, promenad till herr och fru get och bockarna bruse. Lite fika följt av bio och sen en sen middag med fina Jonas.
Om ni nu orkat läsa  ända hit ska ni ha en eloge, nu tänker jag sluta och istället gå och hämta dagens första kopp kaffe.

GULLIGT



TREVLIG KVÄLL

Sådär ja, ännu en alldeles för tidig lördag. Vaknade av att Svante välte ner något i vardagsrummet så efter har jag inte kunnat somna om. Det enda jag har "lärt" mig av denna alldeles för tidiga morgon är att det visas väldigt mycket komediserier på morgonen. Är inne på den fjärde nu, Love Inc, aldrig sett eller hört talas om tidigare. Hur som helst, gårkvällen var mysig och lagom. Började med middag hos mamma och pappa följt av ett hederligt och härligt släkt kalas hos familjen Sörensen. 
Snart är det dags för nästa kalas, kl elva, hemma hos Tulle för att fira henne och Lucas. Trodde jag skulle sova lite längre och slå två flugor i en smäll genom att äta frukost där, men icke. Istället sitter jag här med skorpor och te eftersom magen skriker av hunger, jäkla katt! Efter kalaset styr vi bilen mot Landskrona IP för lite fotbollstittande och som det ser ut nu lär det bli vi och snöflingorna som faller mot marken. Godmorgon


FREDAG


HAPPY BIRTHDAY

STORT GRATTIS! FINA OCH BÄSTA LINUS, IDAG ÄR DET DIN DAG, GRATTIS!


JEAH

Fick en avbokad reservplats på gyminstruktionerna  ikväll, så nu, alldeles snart, 
kl 17.00 ska jag gymma! Sen blir det middag följt av solning. Låter alldeles lagom.


CELEBRATION

Massor med födelsedagar nu, vilket såklart är mysigt. Grattis till Pisha/Pelleplutt/Per/U-sväng som också fyller år idag! Även om det inte är jag själv som fyller år så är det jag som får gå på kalas och det gillar jag. Imorgon är det först lite middag hos Carina innan jag får sticka iväg och fira Linus som fyller år imorgon och äntligen ge honom sin present, wiihoo.  På lördag är det dags för nästa kalas hos Tulle, där vi säger grattis till både henne och Lucas. Det låter som en helg i min smak, men först måste vi återgå till det faktum att det bara är torsdag och det är dags att sparka igång dagen med en kopp kaffe och en underbar låt (visst Kajsa?)


INGEN VANLIG DAG

DET ÄR TULLES FÖDELSEDAG, HURRA, HURRA, HURRA ♥


VILKET ÄR BÄST?

Okej, nu har jag fattat ett beslut om att sälja lite kläder. Nu återstår bara fråga om vilken sajt som är bäst som är bäst att göra det på. Tradera eller Blocket? Någon som kanske har lite erfarenhet kring detta, tacksam för tips, annars väljer jag bara en och chansar ändå. Tänkte ta fram plaggen nu i alla fall och fota några fina och tydliga bilder. Räknar inte med att tjäna storkovan, men några kronor eller hundralappar är aldrig fel.


eller



?


ÖVERRASKNING

Sånt här uppskattas! Kommer tillbaka från lunchen och finner ett choklad från min kära arbetskollega Bea liggandes på mitt tangentbord med texten "vassego". Hur snällt är inte det? Det piggar i alla fall upp min onsdag eftermiddag :)


TEMPOHÖJNING

Jo visst, jag lever! Jag överlevde spinningpasset och det känns faktiskt förvånansvärt bra. Det är nästan så att jag längtar efter träningsvärken, men den bör väl dyka upp inom en snar framtid, och när den gjort det brukar det inte vara lika kul, men ändå.  Det är riktigt härligt att vara igång och imorgon är det dags igen, dock inte spinning, utan jag tänkte gå på core, Anna gullet, ses vi då? :)
Snart är det dags för andra koppen kaffe för dagen och sen på lunchen tänkte jag köra ut på Lidl för att köpa massor med frukt, har hört att de har en bra frukt/grönsaks avdelning så varför inte. Någon som vet? Är det sant eller jag kommer bli missnöjd när jag är där ute? Hur som helst, jag får både luft och slipper handla efter jobb.


INGEN VANLIG DAG

GRATTIS BÄSTA LUCAS ♥


MELLANBLONT? LJUSBRUNT?

Jag letar febrilt efter bilder som kan visa upp min framtida hårfärg, men jag börjar undra om jag faktiskt bara hittat på den färg jag önskar på håret. Hittar inte den färgen jag tänker på någons huvud, så jag antar jag får börja om... Vet inte ens vad färgen kallas, tror mellanblont men jag själv tycker ändå det är mer brunt än blont. Hur som helst, det kommer säkert bli bra. Ska inte till frisören förrän den 18:e, så det är några dagar kvar.

Annars då, jo jag tänkte utsätta kroppen för något den sluppit alldeles för länge, det vill säga träning. I fredags förnyade jag mitt årskort och ikväll är det alltså dags. Ikväll blir det spinning, och tacka gud för gelé sadeln jag har, utan den hade det gjort ont i gumpen.

FAVORIT I REPRIS


Vi gör ett Brallan smile !


SÖNDAG

Detta är en söndag helt i min smak. En härlig sovmorgon, pannkakor till frukost, ett kort men uppskattat besök av Dannis, slapp i soffan och alldeles strax ska jag fortsätta med det sistnämnda, slapp i soffan. Tänkte koppla in hörlurarna och njuta till ljudboken också. Ska ställa mig och göra en smaskig pastagratäng till middag också, men det får bli senare, nu ska jag slappa lite till.





Bilder från vår lilla roadtrip, en kall(!) men mysig utflykt.


JUST NU

Okej, det är inte ok att vara vaken såhär tidigt. Jag skulle visserligen upp, men inte riktigt vid denna tiden. Vaknade runt kvart i åtta av att Svante gick i ansiktet på mig, sen efter det har jag inte kunnat somna om. Vinden har tjutit i ventilerna och jag har bara legat och vridit på mig så nu orkade jag inte längre. Ingen bra start på dagen så att säga, men för att försöka ändra på detta har jag satt på en kanna kaffe och nu tänkte jag sätta igång en ljudbok, mest för att ta det lugnt en stund till innan jag börjar göra mig iordning. Sen börjar dagens aktiviteter, heja BoIS.


ROADTRIP

Efter en stor och super god portion av Fläskfilé på grekiskt vis med tzatsiki, feta ost och annat gott är jag totalt proppmätt och snart blir det läggdags eftersom jag ska upp relativt tidigt imorgon för att hämta upp Lucas och Tulle samt köra inom Helsingborg och haffa upp Olle innan vi trycker gasen i botten och kör till Ängelholm. Imorgon är det dags för årets första fotbollsmatch, mellan Ängelholm-BoIS och såklart ska vi dit och titta på kändisen Henrik Larsson, haha, nä såklart hejar vi mest på Linus! Har bett mamma göra pannkakor till mig som jag ska ha med mig i en liten låda, precis som när man var liten. Mest för utflyktskänslan såklart. Äta bör man, annars dör man. Lär väl bli en hel del kaffe och varm choklad också så vi håller oss varma. En filt kanske också är bra att packa ner? Man ska trots allt stå ute i ca två timmar... 
Ja, en filt blir nog bra.

TONIGHT'S GONNA BE A GOOD NIGHT

Hej å hå gott folk, äntligen är det fredag!
Jag känner att dagen och kvällen kommer bli riktigt bra. Förmiddagen har rullat på bra och snart är det dags för lunch. Lunchen idag ska spenderas tillsammans med mamma på stan, tror vi traskar in på Gyllene Koppen som vanligt och äter något gott. Tänkte sticka inom Bokia också och köpa nya klisterkluttar eftersom jag får erkänna att Jonas tydligen hade rätt om att de var slut. Ska dock bara äta något litet eftersom det blir en stor och god middag ikväll hos Jonas föräldrar, hans käre morfar har fyllt år och det ska firas med mat från Danny's Corner, mums!

MER PULKA



  


  


GODMORGON

Efter ett händelserikt äventyr på cykeln i snön (lite spänning i vardagen) så har jag precis placerat rumpan på kontorsstolen. Jag är alldeles strax redo att starta dagen, men först kaffe, och två pulka bilder.


I'M IN

Någon viskade att det står pulkaåkning på schemat ikväll? Jippie, jag är på!

ALLTID EN ÖVERRASKNING

Idag är det dags för en favorit i repris, nämligen lunch hos farmor med bästa kusinerna ♥ Idag blir det jag, tulle, gabby och Linus. Som vanligt har jag inte en aning om vad farmor bjuder på, men det spelar ingen roll, farmors mat är den bästa.

DET ÄR HELT KLART VÄRT DET

Jisses vilket väder. Jag som älskar snö tycker inte ens detta är ok. Det är ok först när det slutat blåsa och snön ligger sådär underbart vackert och glittrar på marken. Eftersom både jag och Jonas är fantasilösa när det kommer till idéer om middag så fick det bli kebab ikväll, så vi trotsade vädret och tog bilen ner i stan. Vi kom i alla fall hem oskadda och nu har precis avnjutit den goda kebaben. Nu tänkte jag värma lite mjölk och göra varm choklad, sen krypa under duntäcket vi har tagit ut i soffan och sen bara mysa ner mig framför tv:n.

En annan sak som hade varit mysigt nu, hade varit att gå på bio.
Jag bara vill, vill, vill se "Till vildingarnas land".
Någon som redan sett den kanske?


NÄ? INTE MIN BIL

Jaha... hur ska man tolka sånt här?
Jag antar att det gäller mig också. Undra vad det kan vara för eventuellt fel?
... min lilla röding.

PÅ TAL OM DANNIS


Det var en bra dag.
Jag kan inte sluta skratta när jag tittar på filmen. Trots att grabbarna snart sticker till Barcelona (blir tomt, mina pågår ju) så hoppas jag innerligt på en repris, kanske inte denna sommaren, men en annan vacker dag, då gör vi den dagen minst lika bra som den förra.


GODKVÄLL

Är det inte typiskt när man väl känner suget att pyssla så hittar man inte det man letar efter. Jag är på jakt efter mina klisterkluttar, eller vad det heter. Dubbelhäftade små, klistriga fyrkantiga saker som är perfekta när man ska sätta in foto i fotoalbum. Enligt Jonas är de slut, men jag är nästan 100 % säker att jag ska ha kvar några stycken, frågan är bara var. Det var just detta jag tänkte göra, pyssla med mitt fotoalbum som jag påbörjade någon gång i höstas och inte blivit färdig med. Nu hamnade jag här i stället, vilket är rätt skönt med tanke på att jag intagit soffläge med datorn på magen och CSI i bakgrunden. Aja, jag ska väl klicka mig runt lite på internet innan jag stänger datorn för dagen. Imorgon är det tisdag och jag väntar med spänning på morgondagens lunch, lunch á la Dannis.


VAR ÄR MIN CYKELNYCKEL?

Jag hittar inte min cykelnyckel... attans rabarber. Sprang runt hemma i lägenheten och lyfte på allting och tittade bakom byrån men jag kan inte hitta den. Jag cyklade i fredags, och sedan dess har jag knappt varit utanför dörren... typiskt. Någon som fått med sig den hem tro?
Annars då, helgen har varit super lugn och skön men är jag ändå ordentligt trött. Sitter och gäspar (fyller på med syre?) och känner att ögonen svider lite när man blundar. När klockan ringde ville jag inget mer än krypa lite närmre Jonas och sova många timmar till, men jobbet kallar och visst är jag på plats. Jag och mina gäspar är på plats tillsammans med snön som faller utanför fönstret.

Emelie och Ullis, man blir lagom avundsjuk när man läser om era fantastiska resa, underbara ni! ♥