ÖVERRASKNING

Jag tänkte överraska mina övernattningsvänner med chokladmuffins!



JONAS ÄR EN VINNARE

Haha, så kul!
Hd hade en tävling där man kunde vinna en Henke tröja, BoIS tröja såklart. Som den BoIS nörd jag är så ställde jag såklart upp i tävlingen och jag skickade in svar på Jonas namn också, för att öka chansen liksom. Och visst, klart vi vann! Dock inte tröjan, men skit i det. Igår ringde någon från Hd till Jonas och sa "Grattis till andra pris i Henke tröjan tävlingen" hahah. Jonas som inte ens ville vara med... tur han har mig så vi kan vinna lite, hehe. Idag blir han lycklig (hehe) vinnare till en hd-bag, ska bli intressant och se vad detta innebär, hahaha. Så roligt.


ROBINSON FINAL

Är det någon mer än jag som faktiskt följer Robinson?
Hur som helst, ikväll är det dags igen. Sista programmet innan själva stora finalen på lördag. Jag har inte riktigt bestämt mig för vem jag hejar på än, men Anders och Jimmy ligger rätt nära till. Ingen av de gamla gubbarna i alla fall och inte Mikko! Undrar om jag kan få tjejerna att titta på Robinson finalen på lördag, hehe. Äh det löser sig. Jag ser i alla fall fram mot helgen, ska bli riktigt, riktigt kul. Sleep over mellan fredag-söndag med massa god mat, vänner, dricka, musik, chill, film, gottis och säkert en massa andra saker.



Förresten, har ni hört Max Hamburgare nya reklam film på tv? haha 
Bästa Maria Montazami!
"Finns som chicken också... alltså kyckling"

 


NYA REGLER?

Har denna regeln funnits länge på vårdcentralen? Att man måste ha blåa plast skor på fötterna när man är hos tandläkaren? Jag var tvungen att titta mig runt om det var ett skämt eller på riktigt. Till min stora förvåning såg jag att alla andra faktiskt hade dessa förträffligt fina(?) skor på sig, så det var bara till att följa strömmen och bli en av dem. 
           


KORS I TAKET

Landskrona slutar aldrig att förvåna


PULKA 4-LIFE









Efter 1 ½ timme ute i snön tillsammans med Tulle, Gabby och Cornelia, så är jag helt slut. Har fått frisk och härlig luft vilket alltid är bra, och nu ska jag faktiskt dyka ner under mitt puffiga duntäcke och sova några timmar för att möta en förhoppningsvis givande torsdag(bortsett från att jag ska till tandläkaren, blä!)


SNACKA OM FYND

Förresten, jag och Jonas var iväg på Nova Lund och Center Syd igår och vi fyndade faktiskt båda två. Jonas ett par träningsbyxor och jag ett helt träningset från Nike. Fick skor, linne/topp och byxor för 899:- vilket för mig var som hittat. Snygga kläder var det också. Det enda problemet var att skon inte fanns i min storlek, men det löste sig. Vi fick köpa fel storlek på Nova, sen köra till Center Syd och byta till rätt, inte svårare än så.
Nu är jag redo för träning!
Sen var vi på Bauhaus och tittade på badrum, hoho. Vi är inne på att köpa ny dusch och handfat eftersom det vi har inte är någon höjdare. Jätte fina duschar, men jag tror inte det får plats dessvärre, så vi får se helt enkelt, vi får mäta och mäta igen och se till att det blir rätt.


SNÖN YR

Godmorgon!
Jag är på plats, sittandes i min kontorsstol. Jag har hunnit byta om från utstyrseln med halsduk, mössa, vantar, termobyxor och jacka, till lite mer bekväma kläder, så nu är det lugna puckar. Den ovannämnda utstyrseln åker på igen när det är dags för lunch och jag måste upp på stan, hämta mina skor samt byta ett par byxor. Myspys.
För en gång skull har meterologerna haft rätt gällande vädret. Snön är på väg och det faller redan ner, men det känns som det är lite blandad skit, det ska ju vara stora och fina flingor annars kan det va. Halt var det i alla fall, det är en sak som är säker. Vi får se hur mycket snö det kommer, 1 dm hade varit härligt. Pulkaåkning!


HOROSKOP

Tvillingarna 22/5-21/6

Du har massor av energi över men mår ändå dåligt av att stressa. Trots att det är frestande är det klokt av dig att inte höja tempot nu. Ta en sak i taget och njut av dagen som den kommer. Mest lovande är ditt kärleksliv, på den fronten kan det hända väldigt seriösa saker just nu.

kärlek/sex 5
kul/nöjen 3
tur/pengar 4


FRÅN HANNAS FACEBOOK


Haha, glada Ullan och jag, blekfisen. Jag har egna foton också från i fredags, men lat som man är har jag inte fört över dem till datorn än, men de lär dyka upp inom snart framtid.


SOME HELP, PLEASE

Okej, är det någon av mina tappra läsare som är sko kunnig? Jag har nämligen stött på ett problem, min klack/sula har släppt totalt och nu lunkar jag fram med olika höjd på skorna och det ser ju inte riktigt klokt ut. Jag vet inte var sulan är, eftersom jag märkte det först nu. Så den kan ligga var som helst mellan Suellsgatan och Lilla Strandgatan. Hur som helst, går detta att fixa? Kan skomakare fixa sånt här? Det är liksom delen som sitter vid hälen som har valt att gå en annan väg. Kostar det mycket att fixa, så mycket att det inte är värt det?
Tacksam för ett eller två svar i alla fall, hehe

HUR GÖR MAN? JAG KAN INTE?

Gäsp! Att min naturlärare en gång sa att man gäspar för att andas in mer syre i kroppen måste ha fel. Visst, det kanske är det som gäspen egentligen ska göra, men just nu känns det som jag gäspar endast pga trötthet. Samma sak, varje måndag. Nu ska jag slänga ihop en enkel middag innan jag ger mig ut i kylan igen. Det är tänkt att jag ska möta upp Emelie, Lina och Ullis på Tycho för att än en gång säga adjö till hoppetossarna som nu ska iväg till Thailand. "Kul". ;). Som det verkar nu får det bli en tidig kväll för gäsparna har inte gett upp..

BRRR

Det gäller att klä sig rätt, sen att man ser ut som en rånare, det struntar jag i.
Härlig och frisk luft får man på morgonen i alla fall. Godmorgon!


SÖNDAG

Gårdagen blev riktigt trevlig, grabbarna kom hem från Helsingborg runt halv sju tiden, Simon ett gips på armen rikare dock..stackare. Efter en snabb dusch var vi redo igen och då hämtade upp Jonas och Oskar och sen vidare ner på stan för att äta något smarrigt. Vi hamnade på tycho där vi avnjöt en god middag, sen stack vi hem till Jonas och skrattade till Gabriel Iglesias. Har aldrig hört talas om honom innan, men fy fan vad roligt och söt han är. "I'm fluffy", hahaha. Har ni en stund över, gå in på youtube och sök på honom, sen "I'm not fat, I'm fluffy", sen har ni något att roa er med! Ett tips såhär på söndag förmiddagen.
Nu ska jag fortsätta dagen i soffan, fram till dess att det är middag klockan fem. Ciao.

LÖRDAG

Ohoj!
Nu har jag nästan precis kommit innanför dörren efter en del shopping i stan. Egentligen inga saker jag behöver, men hey, what the hell! hehe. Det var egentligen bio, Snabba Cash,  som stod på schemat ikväll men som vanligt är vi ute i sista sekund och även denna helg så är biljetterna näst intill slut. Där finns biljetter, men precis som förra helgen är alla utspridda och det vill vi inte, så vi får se vad som händer ikväll istället. Typiskt.
Jonas, Jonas och Oskar sitter i Helsingborg och håller Simon sällskap, stackaren trillade på träningen och gjorde illa armen. Verkar som den är bruten men det är inte säkert än. Himla otur, på första träningen. Jag hoppas allt går bra i alla fall, jag håller tummarna Simon :)

Nu tror jag att jag slänger mig på en soffan en stund, ZzzZzz

KOM IGÅNG



LIKA ROLIGT VARJE GÅNG


Okej, ännu ett inlägg om Haiti. Haiti är det väl det ämnen som många människor talar om och tänker på just nu och även jag, eftersom man hör och ser det överallt. Hur som helst, huvudstaden(största staden i alla fall) Port-au-Prince är den plats som är värst drabbad som jag har förstått det, men jag måste bara fråga. Är det någon som vet hur detta faktiskt ska uttalas? Rubriken kanske är lite missledande då tragedin faktiskt inte alls "lika roligt varje gång", men det som är roligt är hur alla reportrar uttalar namnet. Hur hade ni gjort det?

- [Pårt-å-prins]
- [Pårt-åo-prän]
- [Pårt-å-prinsch]
- [Pårt-å-prääns]

?


ÄNNU EN KLASSIKER


DET ÄR PÅ TIDEN

Vet ni vad jag sitter och gör? Jag målar. Äntligen.
Vet inte hur många gånger jag har tänkt att "nu ska jag sätta mig ner och sitta en stund" men det har liksom aldrig blivit än, förrän nu. Här sitter jag på golvet i vardagsrummet, med massa tända ljus, en lampa, alla färger och pennor. Det ska också tilläggas att det är Lars Winnerbäck underbara musik som får prägla kvällen till ära. Hans låtar passar på något sätt in, i alla fall just för kvällen. Jag tänkte faktiskt fortsätta en stund till, innan jag tar en varm dusch och sen kryper ner i sängen. Får somna ensam ikväll efter Jonas är ute på äventyr (Call of Duty äventyr). Det ska väl gå bra, jag brukar somna rätt fort och när jag vaknar upp är det fredag, tjoho.
      


Du ser andra halvan av solen när den sjunker i väst
Jag sitter ensam här och undrar var vi hamnar härnäst
Med dig på andra sidan jorden får jag tid till ingenting
Medan natten fäller blå, kalla skuggor häromkring

Vi skulle klara vad som helst, vi skulle aldrig säga nej
Och vad du anförtror åt mig, ska jag anförtro åt dig

En storm på väg i natt, rannsaka och bekänn.
Guds son ska komma nerstigen från himmelen igen.
Du ska stå naken framför sanningen och jordens alla kval.
Han ska pröva din styrka, han ska testa din moral.

Vi står tysta framför skälet, där sommaren tar slut
Som tonårsbarn på hemväg efter gårdagens debut
Nu skulle inget bli som förr, vi var i en annan division
Vi kunde höra höstens mörka vatten brusa under bron

Vi skulle klara vad som helst, vi skulle aldrig säga nej
Och vad du anförtror åt mig, ska jag anförtro åt dig

Och alldeles nyss fick jag lyssna till ditt skratt
Och du berätta' att du saknar mig i natt, det gör jag med
Det är så tyst nerifrån gatan som det aldrig annars är
Det är som om natten här har sett allting och stilla sjunger med

En elegi för alla sorger den där hösten handla om
För en mor som sjukna in, för ett barn som aldrig kom
För skuggan över gårn där aldrig solen lyste in
För en ork som inte fanns, du sakna min, jag sakna din

För en tystnad mellan väggarna som skar genom cement
Två ögonpar i tomhet från september till advent
För en man som gick till jobbet som om inget hade hänt
För en kvinna som sa "allting är förstört, allt är bränt"

En elegi för alla vägar som vi inte vandrat än
För en tid som bara går och aldrig kommer igen

Vi skulle klara vad som helst, vi skulle aldrig säga nej
Och vad du anförtror åt mig, ska jag anförtro åt dig

GAMMAL HÄRLIG MUSIK=BRA HUMÖR



GODMORGON!


JAG ÄR NÖJD


Jag tog sovmorgon imorse, ställde klockan hela 20 minuter senare än vanligt pga gårdagens sena hemkomst, hehe, och dessutom tog jag bilen imorse. Vilken jävla underbar uppfinning bilen är för övrigt, fantastisk. Kom som vanligt i tid till jobbet och hann också prata lite med chefen och fått fixat en del saker, poäng till mig! Nu tänkte jag hoppa in i den fantastiska uppfinningen som jag nämnde här ovan, traska upp för trapporna till lägenheten, pussa extra mycket på Jonas innan jag ska iväg och träffa Linus, Dannis och Hampe för en kvällsfika. Off we go.

Ps. Kajsa, Lina, Malin och Anna gullet, ni får snart en överraskning. Eller snart och snart... typ fredag. Håll utkik! Ds.


DÅ VAR DET DAGS

Det snöar, igen. ♥


...

Det var för övrigt rätt komiskt att just Röda Korset hade en annons under mitt föregående inlägg gällande just hjälporganisationer och Röda Korset.
Bara en tillfällighet?

Bjuda in eller bli inbjuden?

Jisses vad mätt jag är. Varför kan jag inte hejda mig och känna efter mättnad. Smaskigt är det i alla fall, sallad, bulgur och grillad kyckling, slår faktiskt det mesta just nu. Nu sitter jag här, och gör egentligen ingenting, kollar runder på internet, läser om Haiti och små sneglar på Jonas när han spelar tv spel. Annars händer det inte så mycket mer förrän lite senare då jag och Emelie (Lina?:)) ska hämta ullan gullan på svågertorp, runt tio tiden tror jag vi trycker plattan i mattan. Tror vi ska ses en stund först, kanske över kaffe eller varm choklad?


Bitter?

Det går knappt en minut utan att man hör eller läser o tragedin som ägt rum på Haiti. Det är fruktansvärt och alldeles för många människor har fått lämna jorden ofrivilligt. Antalet skadade ska vi inte ens börja nämna, då det säkert är ofantligt många. Ändå finns där något, bakom sympatin som får mig att ifrågasätta dessa insamlingar som hjälporganisationer startat. Det kan vara så att jag aldrig hört talas om dessa tidigare, men Hoppets Stjärna och Läkarmissionen är några hjälporganistaioner som får mig att rynka pannan. Går pengarna verkligen till rätt personer och rätt område? Kalla mig gärna girig, men jag har svårt för sånt här. Jag lider, innerligt, med personerna som drabbas av sånt här, men ändå har jag svårt att skänka pengar till det. Jag tror det värsta, att pengarna hamnar hos en vapenhandlare i Bagdad istället för att hamna hos dem som verkligen behöver det. Det är fantastiskt hur mycket pengar som faktiskt samlas in på en kort tid, och alla människor ska ha en fet eloge för detta, utan generösa människor hade världen varit ännu mer orättvis och tragedierna betydligt större. Trots min tveksamhet, så har jag faktiskt skänkt pengar genom en hjälporganisation som jag "tror" på, Röda Korset. Jag lär aldrig få veta var pengarna hamnade, men jag får svälja det och tro på den lilla ärlighet och rättvisa som förhoppningsvis finns i världen.

Skickas det automatiskt?

Okej, jag är lite osäker. Min kurs är äntligen klar och jag sitter faktiskt och är riktigt nöjd med att jag faktiskt klarade den så bra som jag gjorde. Det är inte så enkelt som man tror, och att ha den självdiciplinen att faktiskt sätta sig ner och plugga. Vissa kvällar var det inte alls lockande. Grupparbete är inte heller det lättaste när närmsta gruppkompis sitter i Växjö och chansen till att träffats är näst intill obefintlig, men hur som helst, vi klarade det. Visst, ibland var man inte helt överens och fick ge med sig, men ändå. Resultatet räckte dit vi ville. Nu till frågan, behöver man be om intyget/betyget eller skickas det hem automatiskt ? Någon som har koll?

Snart börjar alla lämna "mig" igen...


MEN, imorgon ska vi hämta den här skrutten.


Alltid lika fascinerad

Än så länge har jag haft en alldeles förträfflig lördag och jag tror faktiskt den fortsätter i samma anda. Vaknade runt nio tiden och en timme senare satt jag och smaskade frukost, kaffe, ägg, macka och juice, nästan som på hotell. Sen stack jag ner i stan och mötte upp mamma och liziz, och idag, äntligen, köpte jag de perfekta jeansen som jag nämnde igår. Det slutade faktiskt med att jag tryckte på mig två storlekar mindre än vad jag hade tänkt från början, och det gick förvånansvärt bra. Inga knappar som flög!

Nu är jag hemma igen, Jonas är iväg på fotbollsträning för första gången på väldigt länge, så jag håller tummarna för honom. Går det alltför illa lär det väl vara jag som får massera hans ben ikväll, haha. Nu ska jag koka en kopp kaffe till, och fortsätta titta på Gränsbevakarna USA, vilket alltid gör mig lika fascinerad, vilket jäkla arbete de har, så häftigt! Sen tror jag faktiskt att jag kryper upp i soffan och börjar läsa en ny bok.





Denna ska jag köpa och börja läsa, efter ett tips från Hampe. Den ska visst komma på bio också snart, fast med ett annat namn, Shutter Island.


00.14

Nej, det blev ingen bio. Vi orkade faktiskt inte leta vidare efter biljetter, så vi flyttar fram det till nästa helg istället. Istället har vi avnjutit en god middag sen har vi varit på skilda håll. Jag har träffat Linus, vilket jag inte gjort på alldeles för länge och vi gjorde vad vi alltid brukar göra, nämligen spela tv-spel, hehe.
Just det, jag hittade ett par perfekta jeans i stan också, men jag köpte inte dem. Varför? Därför jag alltid hamnar i mitten mellan två storlekar. Tar jag det paret som sitter bäst, vilket oftast är storleken större, slutar det oftast med att jag blir lika arg och besviken efter två användningar eftersom byxorna töjt sig och sitter skit fult. Därför funderar jag på om jag ska ta storleken mindre, trots att jag knappt kan knäppa knappen och hoppas det töjer sig och blir till de perfekta jeansen... svårt det där.
Jag får helt enkelt sova på saken, godnatt.

En till!


Hur kan man glömma bort såna här klassisker...
No, no, no, no, no, no, there's no limit


FREDAG

Woho! Äntligen fredag och jisses vad veckan har rusat förbi, tack för det!
Första koppen kaffe har runnit ner i magen och alldeles strax ska jag hämta en ny, hurra för kaffe på morgonen med andra ord. Har verkligen inte tid att sitta här, då jag har galet mycket att göra, men jag samlar energi som det så fint heter. På lunchen tänkte jag traska upp på stan och leta efter ett par svarta jeans. Har varit utan detta fantastiska plagg alldeles för länge och nu är det alltså dags för jakt efter ett par nya, och när jag väl är på stan unnar jag mig nog något smarrigt att äta också, kanske en subway? Vi startar dagen med en gammal klassisker;


Typiskt

När det är en film jag för en gång skull vill se riktigt mycket, är det såklart tusen andra som också vill se den. Antar att Snabba Cash har rätt höga förväntningar, eftersom bio biljetterna är nästintill slutsålda överallt, Helsingborg, Lund och Malmö. Visst, det finns platser, men på spridda ställen. "HALLÅ DÄR BORTA, TYCKER DU DEN ÄR BRA?". Nja, det är väl sådär. Nu ska jag ringa vårt sista hopp, nämligen lilla, älskade Bio Maxim här i stan, där kanske, kanske finns några biljetter kvar. Håll tummarna. (Ja det är väl vårt eget fel att vara ute sent, men bortse från det nu)

16 olästa mail

Hurra! Internet fungerar, vilket betyder att jag har två dagars arbete att jobba ikapp, lite mindre kul, men ändå. Gick och höll tummarna och se där, min "önskan" slog in (min egentliga önskan hade varit att få vara ledig). Nu ska jag alldeles strax sätta igång, men först en stor kopp kaffe. Godmorgon.

Att få sluta tidigare är aldrig fel

Jo men visst, ännu en dag utan internet på jobbet. Hann som vanligt sortera in alla papper som låg huller om buller, samt slänga en del skit, men sen? Nada. Verkligen ingenting att göra, vi kan varken skicka mail eller ta mot mail. Därför har jag spenderat nästan hela dagen med näsan i boken Snabba Cash. Måste ju ha läst ut den tills på fredag, då den har Sverige premiär. Vi tänkte nämligen försöka boka biljetter och gå sen den. Hur som helst, nu är jag hemma, lite tidigare och redan färdig, vilket är fantastiskt underbart. Nu ska jag mysa en stund med Jonas innan tjejerna börjar droppa in här hemma. Ikväll står det nämligen paj kväll på schemat. Vi ska slänga ihop en köttfärspaj (Paulina står för den) samt en grekisk paj som jag och Malin tänkte stå för, sen fick jag också höra att Kajsa slår till med en överraskningspaj, vilket i mina öron låter wonderful. Jonas får såklart också smaka, men efter maten kastar vi in honom i sovrummet, hehe.

Säg hej till Herr gungstol


Nu saknas det bara en härlig fårskinnspläd och en annan kudde,
sen ska den nog känna sig som hemma.


Äntligen färdig!

Okej, klockan har hunnit ticka över tio och nu är vi äntligen färdiga med den sista inlämningsuppgiften och det känns super-duper-mega-underbart-fantastiskt.
Nu återstår bara inskickningen sen är det adjöss med kursen och hej till lite mer i bagaget till nästa sökning till Polishögskolan. Hur som helst, med det tänkte jag faktiskt hålla kväll, synd bara att ögonen redan börjat gå i kors och att jag antagligen kommer somna inom de närmsta 45 minuterna, haha. Nu ska jag hoppa in i soffan och umgås med Jonas, den lilla stund jag orkar i alla fall. Ni andra, sov gott sen :)


Imorgon får jag lite extra fritid

Jag sitter här och fryser. När det blåser, vilket det gör alldeles för ofta här nere i Skåneland är det ingen höjdare att ha kontor nere vid hamnen. Här blåser det lite extra mycket och det lilla extra är det som tränger sig in i alla sprickor som finns och gör det galet kallt. Jag har med en stor halsduk som jag har svept runt mig som faktiskt hjälper lite, men fingrarna är isbitar, eller ispinnar, vilket som. Detta får mig att fundera på att kanske köra hem till mamma och pappa och slänga mig i bubbelbadet. Ingen dålig idé egentligen, men frågan är om jag har bilen eller inte... Har jag inte bilen, så struntar jag i det. Jag cyklar inte dit, badar, blir sådär gottigt varm (får lite fotmassage, mamma ;), hehe) för att sen ge mig ut och cykla igen? Åh nej, någon måtta får det vara, haha. Vi får se vad jag gör, först ska jag kela med herr lat katt där hemma, och sen är det plugg 20.00. Sista gången. Sista jäkla gången, wooohoo. Imorgon ska sista inlämningsuppgiften vara färdig, sen är det finito och förhoppningsvis sitter jag snart med ett bra betyg i handen.

Vad kan det vara?

Jag har ont i mina tänder. På båda sidorna och vid samma tand. Fast det är liksom inte på eller i en tand, utan det känns som det är mellan tänderna, ungefär som något sitter i vägen och gnuggar mot tanden, fast hur mycket jag än försöker och har känt så hittar jag ingenting. Popkorn har en viss förmåga att fastna mellan tänderna, och visst, jag år popkorn igår, men jag hittar ju ingenting! Det värsta är att jag inte kan låta bli att pilla, vilket gör det hela värre. Åh.

Pixar's Up

Äntligen börjar jag få upp värmen. Jisses vad det är kallt och satan vad det blåser, vilket gör det ännu kallare. Äh, jag ska sluta tjata. Pratade alldeles nyss med Emelie som ville ha med mig till Speakers, men som den tråkmåns jag är så stannar jag hemma och kurerar mig. Jag har nämligen lyckats blir grymt förkyld, igen. Så nu har jag tagit en ipren, kokat te och ska krypa upp i soffan sidan om Jonas. Vi tänkte sätta igång en film, och som det ser ut nu blir det "Up", vilket är helt ok med mig.
Ha en trevlig kväll!



Ps: Vi har fått en ny "familjemedlem". En helt förträffligt fin och gungig gungstol!


Plugg

Vad.gör.jag.uppe? Gäsp

Mot Helsingborg

Och med det sagt tar jag på mig jackan igen, efter en helvetes färd hem på cykeln. Vinden i ansiktet är inte att leka med, inte heller motståndet som snön utgör och sist men inte minst, det är svin jobbigt att cykla på en cykel med lite luft i däcken. Det var allt för mig, hej.

Hitta roliga och fina bilder från en trevlig kväll

  
 (brallan smile)
   

Helt i mitt tycke


Då var det fredag igen, och jag som trodde det var måndag igår. Hur som helst, det är aldrig fel med fredag och dagen till ära skiner solen för fullt. Det är sådär härligt kallt och det blir bara bättre när solen skiner och ger lite lagom värme. Plugget igår gick faktiskt över förväntan, min plugg kompis var dock försenad men det hindrade inte mig. Jag kom igång ordentligt och en a4 sida senare var jag riktigt nöjd och förtjänade min kvällspromenad tillsammans med Emelie. Blev en väldigt märklig runda, men varför inte, omväxling förnöjer ;)
Ikväll blir det middag och allmänt häng tillsammans med Olle, Amanda och Sofie i Helsingborg. Ska nog äta ute någonstans, det ryktas om thai mat (muums!) och sen lite spel och troligtvis Let's Dance.


Bara fem sidor kvar

OHOJ KAPTEN.
Ännu en middag är avklarad och nu har jag bänkat mig framför datorn, nu står nämligen plugg på schemat. Har en 18 sidor lång artikeln på engelska att läsa och som jag nämnt tidigare tappade jag några dagar p ga mitt eget slarv. Hur som helst, det rullar på rätt bra, men jag hatar att sitta och plugga bara man för måste, på något sätt koncentrerar jag mig mindre då, ni ser ju själva, jag sitter här.
Aja, jag får dyka ner i böcker igen, men snabbt får det gå, runt 21 ska jag nämligen ut på en härlig och kall kvällspromenad med Emelie!

Det stämmer, till en del


Mästerkocken

Mm, vad gott! (påminner om igår, Tulle ;))
Jag slängde ihop en alldeles förträffligt god köttgryta för en stund sen. Med svamp, grädde, mango chutney och lite annat smarrigt och serverade den med ris, oh vilken höjdare. Tror faktiskt att den grytan kan vara en stark kandidat till en av mina favoriter. Mums. Nåväl, nu sitter jag här, ska egentligen plugga men råkade bara logga in här istället vilket inte alls var meningen. Upptäckte just att min uppgift som jag trodde skulle vara inlämnad nästa fredag, ska vara inlämnad nu på tisdag, vilket gör mig rätt stressad. Jag tror jag har koll på det mesta, men nu blir det istället att jag måste sitta med den i helgen och det hade jag inte alls planerat.
Hur som helst. Idag har vi vår sex års dag♥ och den har egentligen varit som alla andra, fast lite mysigare på något sätt. Vi tog en lång och härlig morgonpromenad, och sen har vi fixat och donat lite här hemma. Slängt och städat undan, något som tydligen behövs alltid, man samlar på sig en massa jäkla skit. Nej, jag får återgå till plugget och Jonas här sidan om. När jag pluggat färdigt står det nämligen massage på schemat, och det vill jag inte missa.


En tisdag som känns som fredag


Här sitter jag och tuggar på mitt alldeles för gamla tuggummi, att man inte bara spottar ut det, det är märkligt det där. Själv tuggar jag som aldrig förr, tills dess att tuggummit börjar bli hårt och det liksom blir små bubblor som smäller varje gång man tuggar. Hur som helst, ingen som vill analysera mitt tuggummi tuggande. En annan rolig sak som jag la märke till nu, jag har nog aldrig skrivit tuggummi och tugga så många gånger förut på en och samma gång. Tugga, tugga. Nej, jag slutar nu. Jag tänkte faktiskt börja traska hemåt nu och börja kvällen redan. Tisdag idag, fast nästan fredag eftersom man är ledig imorgon igen, tack för den. Detta firar jag och Jonas älskling genom att gynna staden och går på bio samt äter en smarrig middag på Basilika. Fast jag ljög några rader upp, vi firar inte att vi är lediga imorgon, vi firar faktiskt sex helt galna, underbara och fantastiska år tillsammans. (egentligen är det imorgon, men strunt i det, vi firar i två dagar i rad)
Ja, hör och häpna, gott folk. Sex år. Det är faktiskt rätt sjukt. Världens bästa Jonas och lilla jag♥ Det har verkligen hänt en hel del och fan, jag har älskat varje millisekund av det och jag kommer fortsätta älska varje millisekund som livet och vi har kvar att erbjuda. Allt jag har fått uppleva med Jonas är helt fantastiskt, Mallorca, luftballongsresan, Svante, alla födelsedagar, Stockholm, vår lägenhet, Prag, alla mysiga middagar, London, våra skratt, alla presenter, varje kram, varje kyss och varje ny dag jag fått och får uppleva med honom.
Det är du och jag mot världen, nu och föralltid.

Måste komma ihåg att boka bord

Känns som det är dags för kaffe, och visst, det stämmer bra. Om ca sex minuter slår klockan 15.00 och då är det dags för kaffe och lite mellanmål. Just det, som rubriken också säger, jag måste ringa och boka bord, annars står vi utan middag kvällen till ära och det vill vi såklart inte.

Den som väntar på något gott...

Har massa bilder egentligen, lite blandat, gott och blandat. Har från nyår, lite på Svante, från vår lilla roadtrip till Svågertorp och sådär, men det kommer dyka upp i omgångar, annars har man liksom inget man väntar på.
Nu tänkte jag ge upp datorn för en stund, sätta näsa i plugget några få, få minuter innan jag trycker igång tv:n och slappar ner mig i soffan. Sen håller vi kväll.


...

Egentligen är det alldeles för sent med julbilder, men vad spelar det för roll. Kanske någon kusin vitamin som också vill ha bilderna, så varsågoda, här är de. Börjar med bilder från frukosten hos Thomas&Agnetha, tillsammans med släkten, vilket alltid är underbart.





Pictures


Kanske dags för lite bilder i denna allmänt tråkiga blogg? Om inte för någon annan skull, så för min egen :)

Back to basic


Hej!

Jag är tillbaka på kontorsstolen, och det känns helt ok faktiskt. Inte trött, än i alla fall. Jag har massor att göra, 16 mail att besvara och lite annat smått och gott, så man känner att man lever. Rätt skönt att börja lugnt, med tanke på att man är ledig på onsdag igen, så det tackar man för. Det snöar och blåser något enormt, vilket leder till att jag stannar på kontoret på lunchen. Skulle egentligen träffat Farah och Amanda, och ja, jag är ett fan av snö, men inte i kombination med blåst, därav stannar jag här. Har mat i frysen så jag klarar mig. Annars? Allting rullar på, och snart är det den sjätte januari. ♥

Jag lånar från Lina :)

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Ja, det hoppas jag innerligt
2. Höll du några av dina nyårslöften? Jag hade inga.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja.
4. Dog någon som stod dig nära? Nej, tur det.
5. Vilka länder besökte du? Hm, Tjeckien. Var det allt? 
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Kanske en resa, den traditionella till Mallorca och mer positiva besked.
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? Oj, vad svårt. Kan inte nämna ett
8. Vad var din största framgång 2009? Att våga stå på mig och att jag sökte till Polishögskolan
9. Största misstaget? Säkert något, men jag kan inte minnas något specifikt.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Sjuk, ja, men inget allvarligt.
11. Bästa köpet? Massa saker till lägenheten
12. Vad spenderade du mest pengar på? Gissar på "inredning", räkningar och kläder :)
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Livet gör mig glad, carpe diem
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Den enda jag kommer på nu är Sexy Bitch, haha
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Väldigt blandat, kan inte svara faktiskt.
16. Vad önskar du att du gjort mer? "Släppt loss"
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Tagit åt mig
18. Blev du kär i år? Jag blev kär för sex år sen, och är lika kär idag.
19. Favoritprogram på TV? Efterlyst.
20. Bästa boken du läste i år? Snabba Cash
21. Största musikaliska upptäckten? Oj, ingen aning, ingen upptäckt, men för att nämna något musikaliskt, David Guetta på Slagthuset i Malmö
21. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Glad för allt jag fick.
23. Något du önskade dig men inte fick? Ja
24. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Har man dåligt minne om jag inte minns? Jo! Middag med vänner på tycho.
25. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Säkerligen.
26. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Som många andra, leggins och en skön tröja /tunika.
27. Vad fick dig att må bra? Jonas, familjen och vännerna, alltid.
28. Vilken kändis var du mest sugen på? Sugen på? Hm, ingen aning.
29. Vem saknade du? Många, som varit borta ett tag och kommit tillbaka. Ullis, Emelie, Linus, syster m.m.
30. De bästa nya människorna du träffade? Fan, minnet sviker. Alla är bäst!