Underbara söndag


Over and out

Vad kan jag dra för slutsatser gällande högskoleprovet?

Jo b la känner jag mig:

- korkad
- fullkomligt värdelös när jag inser att jag inte kan en enda av matteuppgifterna
- uppgiven
- lurad på det svenska språket som helt plötsligt är svårare att tolka och förstå än vad tex spanskan är
- otillräcklig gällande både mitt svenska OCH engelska vokabulär
... ja, jag kan fortsätta men jag struntar i det. Nu är det gjort och jag kan släppa det. Nu ska jag bara invänta domen på hur korkad man är...haha. 

Kvällen går i alla fall i lugnets tecken.
Hämtmat, mys, Så mycket bättre (mhm Timbuktu!) och nu blir det Polisskolan 4.

07.11

Detta är inte ok. Klockan visar 07.11 och jag sitter och dricker mitt kaffe. Inte ens Nyhetsmorgon har börjat...
Varför jag är uppe? Det stavas högskoleprov och jag vet inte ens varför jag anmält mig men nu blir det till att bita i det sura äpplet och göra det bästa av situationen. Har ni inget för er så kan ni ju hålla tummarna för mig.

Falska förhoppningar



Vad är det här?! Okej för reklam på diverse bloggar men min blogg har aldrig varit särskilt aktuellt för sånt här. Nu de senaste dagarna när jag loggat in och sett att jag har nya kommentarer så har jag blivit glad men sen visar det sig att ingen av kommentarerna handlar om det jag skrivit eller är från någon av mina vänner. Jag vet i alla fall mina vänner som läser här inne, faktiskt tar sig tid att läsa, vilket de andra med endast reklam i tankarna inte gör. Nåja, inget större problem men däremot tråkigt. Roligare med ordentliga kommentarer. Det var bara det jag ville ha sagt, nu slutar jag vara negativt och njuter av det faktum att det är fredag idag!

Julklappsfunderingar



Mhm, vad jag njöt igår under ansiktsbehandlingen. Ansiktet blev som nytt och det var minst sagt välbehövligt, en massage hade ju suttit extra fint också, då hade hela kroppen fått sig en efterlängtad behandling, men nåja, man kan inte få allt här i världen. Köpte med mig nya produkter också, satans dyrt(!) men jag hoppas det är väl investerade pengar. Kom hem till nylagad mat, världens bästa Jonas och två busiga kattungar, vilka fyllde min kropp med massa värme och kärlek.

Idag blir det mer vardagssysslor, åka och handla, titta igenom matteboken (BLÖÖÖÖ!), laga mat samt en långpromenad med Tulle. Tredje gången denna veckan, imponerande får jag säga, men så skönt det är! Promenader är verkligen underskattade.

Har suttit och spanat efter julklappar till familjen, man måste ju börja i tid. I måndags var det ju bara två månader kvar till julafton... Jag har rätt bra idéer till de flesta, men jag ska ändå kolla utbudet, har dessutom några som inte alls är klara.

Nu ska jag ut i köket och värma min potatis och purjolökssoppa samt ta en bulle med ost till, passar perfekt med soppa i det här vädret, kallt, ruggigt och dimmigt.

G O D M O R G O N



Är alla pigga och vakna? Jag är hyffsat pigg faktiskt, än så länge. Fram mot eftermiddagen brukar det bli tunga ögonlock men jag har en bra och efterlängtad kväll framför mig. Jag ska iväg på ansiktsbehandling med ånga och djuprengöring. ÅH! Det ska bli super skönt att få bli ompysslad för en stund och när jag kommer hem har världens bästa Jonas fixat med kvällsmaten. Så ikväll har jag inget alls att klaga på. Jag känner att min kropp kommer må bra av detta, sånt här är något jag unnar mig alldeles för sällan och tidpunkten för den här behandling kan inte komma mer lägligt. Psyket behöver en välförtjänt paus.


Idag säger jag dessutom GRATTIS till HAMPE, hoppas du får en superbra födelsedag!

Minns ni?

Ja, såhär blev slutresultatet. Vi är jätte nöjda och matplatsen känns mycket rymligare, så det är ju positivt. Jag och Jonas kämpade x antal timmar (..kanske minuter då...) med att få dynorna och tyget bra men det slutade med att världens bästa Mamma fick göra det istället, tack!
Vad tycks?!


Nu är vi plötsligt 4

Det gick fort, men vi bestämde oss rätt tidigt att vi ville ha en ny kattkärlek efter det tråkiga som hände Stina. Jonas kom med idéen om två stycken och jo visst, så blev det. Jonas har erkänt att det är hans "fel" att det blev två men jag sa inte direkt mot. Så i fredags utökades vår lilla familj, två små dunbollar busar just nu omkring här hemma. De jagar alla leksaksmöss, varandra och mina gardiner så det är inte en lugn stund, fast det tar inte lång tid innan de är trötta och somnar igen. Så, härmed presenterar jag Malte och Nova.


Peppar, peppar ta i trä

Nästa gång ni får ont i halsen och fruktar inför varje sekund när ni måste svälja, så måste jag rekommendera er att köpa Echinagard sugtabletter/tuggtabletter/svälja-hela-tabletter. Jag gick till Apoteket igår och köpte dessa tabletter, tog en och kände redan efter ca 30 min att smärtan från halsen var betydligt mindre än tidigare. Jag fortsatte, tog två till under kvällen(man ska ta 4-5 tabletter/dag) och imorse när jag vaknade upp så var nästintill all smärta borta. Hallelujah. Jag har trots denna lyckade kur fortsatt med tabletterna och tänkte göra det dagen ut sen får vi se och känna resultatet imorgon bitti. Hur som helst, dagens rekommendation till er med halsont, Echinagard!


Halsont

Ligger redan nerbäddad i sängen. Jag har tokont i halsen och känner mig hängig... Mycket skit som går och många som är sjuka så jag har varit orolig för detta ett tag.. Tanken är i alla fall att jag ska vinna, därför har jag laddat upp med Zyx och Alvedon och imorgon får det bli mycket satsumas och annan c-vitamin. Nu, tv och några timmars sömn. Sov gott.


Kan man annat än älska veckohandling?


Efterlängtat

En kväll med bästa möjliga sällskap, Paulina hjärtat var dock väldigt saknad. Det var alldeles för längesen vi sågs men igår fick vi äntligen ihop det och kunde träffas. Tacos, cola, julmust, chokladkaka, kanelkaka(!) och massa prat. Efterlängtat och välbehövligt.


Inte min grej, men det är min blogg så...

Det är deppigt här inne, jag vet det. Jag önskar att det inte var det... Idag är ingen bra dag. Jag är trött och har en massa tankar som flyger omkring i huvudet. Jag antar att jag är nere i en svacka och jag längtar till när jag är uppe ur den och kan vara mig själv igen. Jag känner inte riktigt igen mig. Jag känner mig som den ensammaste personen i världen, fast jag vet, innerst inne, att så inte är fallet. Jag är (har blivit?) otroligt känslig och tårarna är nära alldeles för ofta. Jag antar att alla har svackor och dåliga perioder men detta är något som jag inte varit med om tidigare. Det har hänt mycket på sistone och jag tror fortfarande jag bearbetar händelserna. Jag är inte den öppna typen men jag har börjat tänka mycket på hur viktigt det är att prata och visa känslor. Det är inte lätt men det är en sak jag är villig att börja arbete med. 
För att göra dagen/kvällen lite bättre så har jag slängt ihop en chokladtryffelkaka, och den står, just i skrivande stund, i ugnen och gottar till sig. Ett glas med iskall cola till det och idol, sen kan jag somna gott.

What doesn't kill you, make you stronger

Kanske skulle passa bra med lite uppdatering? Jo, jag tror det.
Det har inte hänt så mycket de senaste dagarna... tränat, ätit, sovit, jobbat, ja ni vet, allt det som hör till vanligheterna. Vi har fortfarande inte fixat våra stolar, de bara ligger och väntar på att bli klädda men vi har inte riktigt orken eller tålamodet till det, fast till nästa vecka måste det vara färdigt. Jag ska försöka tjata lite på min fina sambo att vi får ta tag i det, imorgon kanske? Resten av helgen är rätt uppbokad, lördagen kommer till största del bestå av fotboll, det är dags för Härslövs andra kvalmatch och givetvis ska jag dit och klappa händerna. Härslöv till division 6! Söndagen kommer innebära en bakfull pojkvän och jag ska nog hålla mig borta från lägenheten, därför passar en middag med världens bästa tjejer alldeles perfekt på söndagkväll.

Fast vi tar en dag i taget, idag är det bara torsdag... idag blir det lugnt, träna och vara hemma, mysa och ta det lugnt, förbereda lite inför nästa vecka.
Tanken på det får mig att bli varm i kroppen och mitt hjärta känner hopp igen.


Före & Efter

Så, lite skillnad blev det, eller hur? Ni får Leif GW Persson på köpet också.


Lördag

Mörker, tända ljus, filtar och Jonas är vad som präglar min kväll. Vi har bara tagit det lugnt och lagat mat sedan vi kom hem från den lilla roadtripen. Idag spelade nämligen Härslöv sin första kvalmatch mot Vankiva, fyra kilometer norr om Hässleholm. Givetvis satt jag och Johanna på läktaren i Vankiva och hejade på Härslöv. 1-1 är ett helt ok resultat, nu håller vi tummarna för returmatchen på Aspavallen nästa lördag.

För övrigt vill jag bara säga att jag håller med Paulina i
hennes inlägg, jag saknar tjejerna otroligt mycket och ibland fullkomligt suger det att vi är på så spridda platser. Fast när vi väl ses är det fantastiskt kul, och jag hoppas verkligen vi kan ses snart, inom en snar framtid. En ordentlig dos av ert sällskap är efterlängtat.
Nej.. nu kallar sängen, verkar dock som jag får somna själv, då Jonas har jouren, och nu ringde telefonen.
Sov gott

Sakta men säkert


Det tar fortfarande mot och jag känner mig inte hel utan Stina. Att man kan känna en sån sorg... Jag tar dagarna som de kommer och det funkar helt ok. Jag har många bilder och annat som jag vill dela här, vi har gjort färdigt bordet och stolarna, vi har köpt nya luckor till vår bokhylla och lite annat smått och gott men jag har inte riktigt orken. Jag är helt utmattad och jag tror jag behöver några dagar till innan jag kan börja känna glädje och pigghet igen. Tankarna på en ny kattunge finns där, men frågan är om vi vågar? Många säger tredje gången gillt, men jag är feg, jag orkar inte detta en gång till, även om vi har haft maximal otur. En ny kisse kan aldrig ersätta Stina, men den kan ersätta tomheten.



 ♥
älskade Stina


Mitt i prick

Från Amanda Schulmans blogg:
"... Han förklarade att vi är som starkast när vi måste kämpa, så när vi sedan slappnar av så kommer allt som ett brev på posten."