Home sweet home

Vi är hemma!
Det blev en lång dag och jag är helt slut. Det är rätt häftigt när man tänker efter, i förmiddags satt vi utomhus, inne i centrala Rom och åt lunch, nu är vi hemma i blåsiga Sverige. Det är dock inte fel, borta bra men hemma bäst.
Vår säng har varit så efterlängtad med tanke på våra betongmadrasser i Rom... Nu ska jag sova, med en, extra mysig och närgången Malte. Nova ligger också här sidan om, saknat dunbollarna!


Sol, sol, sol

Kajsa, kolla!
Det ingick inte i rundturen som jag trodde men där var knappt någon kö så vi passade på att ta oss upp i kupolen och det var värt alla (ca 525!!!) trappstegen. Vilken utsikt! Har som sagt fler bilder på systemkameran så dessa kommer upp senare. Här bjuder vi på en i alla fall! Vi är hemma och pausar nu, varit ute hela dagen och även solat i Villa Borghese. Ikväll lär det bli pizza, så sugen på det.

Linda, jag svarar här, ta inte det med Nova personligt, haha. Hon är lite skygg! Malte däremot, ja, han ät tvärtom :) Skönt att höra att dem mår bra i alla fall.


Våra fötter mår sådär

Allting är fantastiskt! Jag måste bara börja att säga det. Vädret är över förväntan och vi promenerar som aldrig förr. Våra fötter mår ok men vilken träningsvärk vi ligger inne med, bägge två. Vi går, fikar, går, går lite till, fotograferar, går, fikar, går, går, äter, går och så vidare, haha. Vi njuter till fullo, helt klart. Idag har vi varit hos Påven, hehe. Riktigt mäktigt! Bilder och så får komma senare, jag har massor! Nu står Jonas i duschen och snart ska vi bege oss ut igen, vi tänkte gå lite, haha. Middag står också på schemat, lutar mot att utforska Trastavere, ett tips från bästa Kajsa :)

Ps. Ca 25 grader och sol, woho!


ROM

Vi är framme och redan hit gick bra. Vi var lagom trötta när klockan ringde 03.50 men strax över fem satt vi på tåget mot Kastrup. Nu har vi precis kommit hem efter en lång men mysig dag på stan. Vi har utforskat ordentligt men sparat en hel del, imorgon väntar en guidad tur i sixtinska kapellet, Vatikanen m.m. Nu däremot blir det dusch, Real Madrid-Bayern Munchen och varsitt glas vin.


Snart dags..

Jag börjar få koll på läget.
Vi har fixat med ljudböcker, fört över bilder, rensat kameran, städat, diskat, bytat kattlådan, ätit middag, rensat kylen och deklarerat.
Kvar att göra; slänga sopor, duscha, packa färdigt, betala räkningar sen tror jag vi är helt klara.
Klockan ringer 03.50, lagom tidigt... 05.22 går tåget och sen är vi på väg mot Rom. Woho!

2012-04-24


G O D M O R G O N!

Det är en minst lika bra dag idag som det var igår. Solen skiner och det är tisdag, sista dagen på jobbet innan en veckas välförtjänt semester. BoIS tog ju sin första vinst igår också, inte illa, fast de borde slutat minst 4-0, nåja. Landskrona bitterheten när den är som bäst..
Idag efter jobbet blir det en hel del småfix så som packning, föra över ljudbok till mobilen, föra över bilder till datorn osv osv, sånt tar också sin lilla tid men det är inga problem. Sen blir det middag följt av en tidig kväll i säng, fast jag måste orka se "Malmöpolisen".

"21:00 Seriestart: Malmöpolisen
Del 1 av 6. Under fyra månader har ett filmteam följt malmöborna och deras poliser, bakom kulisserna i landets tredje största stad. I kvällens avsnitt limmas gatstenarna fast och polisens insatskostnader räknas i miljoner, när Sverigedemokratisk ungdom och motdemonstranter ska hållas isär på stadens torg. Dessutom en tillbakablick på en period då kravaller satte stadsdelen Rosengård i brand och polisen desperat försökte återta kontrollen över området."

En bra dag, en mycket bra dag


Hejåhå!
Måndag, en måndag som på många sätt är bättre än många andra måndagar. Solen skiner, humöret är på topp, BoIS spelar ikväll, jag har träffat Olle, ätit lunch i solen, pratat, blivit glad, jobbar, middag hos mamma och pappa innan matchen, packa, ladda på mig själv, dvs, Jojo-kortet, match, inse att vi åker om två(!!) dagar m.m. Vilken dag! Jag är helt enkelt extra glad idag!

Sol, fotboll och fina vänner

Supporterbussen gick mot Harlösa igår och i den satt fem förväntansfulla människor. Jag, Johanna, Jessica, Ponte och Robin agerade Härslöv supportrar igår och vi lyckades bra med tanke på att matchen slutade 2-5 till Härslöv!


Söndagslista

- Tvätta
- Städa
- Rensa kylen
- Börja packa
- Hämta ut paket
- Posta paket
- Husvisning x2
- Middag

det närmar sig...

... och då börjar jag hålla koll på vädret med tanke på vår packning. Lite svårt när vädret pendlar men än så länge ser det rätt lovande ut, yes!


Åååhhhhhh lördagslyx!

Pizza och vinmys tillsammans med Kajsa och Lina.


Inramad

Mina fina lpskivor som jag fått av Jonas har äntligen blivit inramade. Det blev jättefint och vi är nöjda bägge två. Dock fick inte alla fyra plats i vardagsrummet så en fick flytta in på hyllan i sovrummet. Fick flytta om lite och byta ut några saker men det blev bra! Ett par bebisskor från Jonas och ett par från mig fick ta plats på var sin sida om tavlan. Hjärtat som vi fick av Simon och Jessica i julas får såklart också vara med!


Fredagen fortsätter...


FREDAG!



Äntligen fredag, denna efterlängtade dag.
Jonas älskling är sjuk där hemma, vilket inte alls är bra med tanke på att vi åker om fyra dagar, det är väl typiskt? Jag får hålla mig långt ifrån honom och hans bakterier så inte jag också lyckas bli sjuk. Har känt av halsen och lite täppt i näsan, så det kanske är allt. Peppar, peppar! Håll tummarna för oss i alla fall, att vi klarar oss ifrån sjukdom.
Nåja, fredag som sagt. Vet inte alls vad dagen och kvällen erbjuder mer än ompyssling av ovannämnda person, men fredag som fredag, det spelar ingen roll, man har en viss känsla i kroppen ändå. Jag fick ju mitt hår fixat igår och jag är nöjd! Tjoho! Något ljusare men ändå brunt och fint. Klippte en bit så nu är "kort" igen. Färgen syns ju inte på bilderna men längden och jag syns ju, så det är väl ett plus i alla fall. Jag bjuder på dem.


Varför?

Varför kom den texten i det förra inlägget? Det gillar inte jag... Hm


Dags för förändring

Här sitter jag hos Johanna tillsammans med Jessica och får mitt hår fixat. Jag klagar inte alls, på bordet står dessutom go fika!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/130352/images/2012/pic_199133046.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/130352/images/2012/pic_199133046.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/130352/images/2012/pic_199133046.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/130352/images/2012/pic_199133046.jpg" class="image">


Ändrade planer


Det blev ingen middag på Haket. Stackars Olle har gått och blivit sjuk så vi ställa in kvällens träff, men jag hoppas den blir av snart ändå. Jag borde tränat med tanke på beskedet jag vänta på, men vet ni vad? Jag struntade i det idag och har myskväll tillsammans med Jonas istället. Vi har handlat och gjort god mat och nu alldeles strax blir det kladdkaka med vaniljglass. Mhm, lyxig onsdagkväll

En kall(!) promenad

Aston var också med på promenixen, han blev trött för en stund och fick åka i min cykelkorg. Tack vare promenaden så fick jag hem min hoj också, två flugor i en smäll!


Stallbesök

Kolla in detta, jag, Lina och ullis har varit i stallet ute hos Frida och hälsat på och lämnat en "vi tänker på dig"-present i form av kinachoklad, kinderägg, brownies och noblesse.


Nedräkning

Nu är det faktiskt okej att börja räkna ner, visserligen har jag gjort det rätt länge, men nu är det verkligen ok. Åtta dagar innan planet lyfter och tar oss till Rom. Det ska bli så satans skönt. Imorgon tänkte jag ta tag i några av sakerna som ska fixas. Dagarna försvinner fortare än vad man tror och det vore typiskt mig att fixa allting dagen innan, men icke, så är inte tanken. Ser även fram mot onsdag, då vi ska träffa Olle och Sofie över en middag på Haket, smaskens. Och torsdag! Då ska jag fixa håret hos bästa Johanna. Det var ett tag sen nu så det ska bli skönt, får se vad jag bestämmer mig för.. är inte alls säker på vad jag vill. Jag får sova på saken, och det är precis vad jag ska göra nu! Imorgon är det tisdag, då är det bara sju dagar kvar...

Fastklistrad

Jag är helt fast i rättegången gällande Anders Behring Breivik, Aftonbladet sänder livechatt och direktbilder från rättssalen i Oslo och jag har haft den igång sedan jag kom till jobbet. 

"På frågan om han anser sig vara skyldig svarar han att han erkänner gärningen, men att han handlat i nödvärn."
Denna människa.. han erkänner inte domstolen då han anser att dessa är utvalda av ett system han inte litar på, han ler vid tillfällen, som när de visar upp videon från sprängningen inne i centrala Oslo, annars rör han inte en min, jo förresten, när de visade upp hans propagandafilm...då grät han. Hemska och vidriga människa. Ni kan också följa
chatten och rättegången här!


Vi har det bra

Malte myser i sängen och jag och Nova ligger här på mattan och myser.


Söndag

Gissa var jag befinner mig?
I soffan såklart, precis som man ska på söndagar. Har lite småsaker som jag tänkte ta tag i här hemma men än så länge så lockar soffan mer. Ska hämta min cykel och kamera hos Lina&Fred också, det får jag inte glömma!

Gårdagen var jättebra och det var som väntat underbart att träffa Ullis igen!
Väl hemma från Kastrup blev det en powernap innan det var dags för inflyttningsfest hos ovannämda i deras fina lägenhet i Löparen. Kvällen var jättebra och det var supertrevligt! Vi stack ner i stan men som vanligt lyckas man bli av med alla innan man vet ordet av det men det tillhör helt enkelt :) Jag fick nattamat med mig hem och sen somnade jag gott.


Grillning och badtunna

Ikväll är vi ute i vadensjö och har det bra. Vi har grillat gott kött, pratar och bara tar det lugnt.


Fredagen den 13:e

Undrar hur många inlägg som börjar med samma rubrik som här ovanför...
Nåja, fredagen den 13:e brukar inte innebära någon större fara och som det verkar nu så blir det en bra dag. Efter jobbet blir det grillning och bada badtunna ute i Vadensjö, så det ska bli riktigt skönt. Vet inte alls vad vi är sugna på att grilla... men jag får traska till City Gross och se vad de erbjuder i grillväg. Det ska komma upp en del bilder här också, men ni vet hur det är, jag glömmer bort det hela tiden, men imorgon tänkte jag sätta mig ner och fixa med bilder.
Imorgon är det dessutom lördag, och då hämtar vi hem Ullis, tjohooo, följt av inflyttningsfest hos Lina & Fred.

The Majority Says


Saker som får en att komma ner på jorden..

Vardagsproblemen man har ibland är skrattretande när saker som detta händer. Älskade Ullis befinner sig mitt i kaoset, gästerna är evakuerade men personalen verkar vara kvar på de diverse hotellen. Emelie har fått telefonkontakt med Ullis och rapporterade vidare till oss här hemma. Hon är ok, men allt är kaos. Usch och fy fan för sånt här. Tre dagar, kan ni förstå? Tre dagar innan hon ska åka hem. På lördag SKA vi hämta Ullis på Kastrup, så enkelt är det ♥


To do



Fast det är två veckor (exakt!!) kvar tills vi åker så börjar jag ändå känna lite resnerver inför resan. Jag längtar så mycket och det ska bli så himla skönt att bara få vara med världens bästa Jonas. Vi har lite småsaker som ska fixas innan vi åker men just nu finns det gott om tid, men dagarna går så jag tänkte faktiskt börja köpa lite saker som vi ska ha med redan nu, så slipper man stressen de sista dagarna.

Hur som helst, dagens planer är;
- jobb
- väla igen. Jonas förälskade sig i en jacka som inte finns i webshopen så vi kör tillbaka och hoppas den finns kvar!
- veckohandla
- gymmet

Hinner vi ? Det återstår att se, men allt går om man vill.

ZzZzZzzz

Gäsp!
Åh nu kommer sömnen ikapp mig, fast jag sov för mycket igår så är jag trött idag, fast jag antar att det är därför.. När man får sova så vill man fortsätta, så enkelt är det. Nåja, sängen kallar om en stund men imorgon är redan onsdag och det klagar jag absolut inte över. Onsdag innebär snart helg, igen! Woho!


Inget fel på sällskapet


Diska kan ju vara sådär... visserligen går det rätt snabbt men tiden innan man tar tag i disken är seg och tråkig men sen när det är gjort så är jag nöjd. Jag gillar inte alls att vakna och se gårdagens disk, så istället tar jag den direkt på kvällen och vaknar därmed nöjd när jag ser att köket är fint och städat på morgonen. Förresten, efter fyra år så har vi äntligen fixat med spotlights ovanför vasken, vad tycks? Om inte detta gör disken lite roligare så gör i alla fall sällskapet det, Malte är nämligen alltid med mig. Han ligger på kylskåpet och håller koll på mig, så att allting blir ordentligt rent.


ZzzzZzzz

Jonas är iväg och hjälper Thomas med lite saker så det blev en tidigare morgon än jag planerat men vad gör det? Istället blev det en smarrig frukost på sängen följt av ett pass på gymmet.


Påskdagen

Det blev en del inköp både på Ikea och på Väla... Jädra Ikea alltså. Man går aldrig tomhänt därifrån. Visserligen var det saker vi behövde.. eller ja "behövde". Förnyelse är ju aldrig fel. Vi köpte nya ramar, stora och små samt nya lådor till garderoben. Efter en ganska lång väntan så har i alla fall mina fina Timbuktu lpskivor äntligen blivit inramade! Det blev jätte fina och vi är nöjda bägge två, bilder kommer! Nu kallar sängen och imorgon får jag ännu en sovmorgon..älska ledighet!

BoIS behöver vi inte nämna något om...


Väla & Ikea

Vi har skrivit en lista med saker som vi behöver/ska fixas och den blev faktiskt rätt lång. Det blir besök både på Väla och på Ikea, bland alla andra tusen människor men äsch det gör ingenting, tycker det är mysigt att vara där och planera inköp med Jonas.

17.20 är det dags för seriepremiär! Woho! Äntligen är fotbollen igång och dagens premiär ses självklart tillsammans med världens bästa Pappa.


Poul Pava

Vad tycks om dessa bilder då?
Jag och Jonas har fastnat för den danske konstnären, Poul Pava, och hans motiv. Vissa är dock väldigt speciella och har konstiga figurer men det finns en del som är riktigt coola. Vi har hittat massa olika saker, även porslin med motivet men inte köpt något än, förrän nu. När jag var hos Kajsa i Odense så hittade vi en butik/atelje med massa planscher, vykort och tavlor och där fanns även Poul Pava så jag kunde inte låta bli. Det blev fyra småbilder men jag funderar på att be Kajsa handla två till...


Påskfrukost

Dagen började på bästa möjliga sätt med världens bästa familj och släkt. Det var påskfrukost hos Farmor som stod på schemat och alla var samlade, inkl de tre fina bebisarna. Det är en omställning men en rolig sådan. Det är fantastisk att se dessa små knoddar och att få följa dem från början. Fina Nellie, Novalee och Carl. Farmor bjöd som vanligt på bästa maten, allt från mackor, pålägg, ostpaj, ägg, lax, tårta, köttbullar, brieost, kaffe m.m.


Ledig!

Tjoho! Äntligen ledighet. Vi har varit iväg och handlat och nu har vi intagit soffposition samtidigt som vi kollar på en film. Malte är såklart också med, så nära och tätt inpå som möjligt


Skärtorsdag


Goddag på er!
Skärtorsdag och påsken bankar på dörren.
Jag suktar efter ledighet och det ska bli SÅ SKÖNT att få bara vara i några dagar. Vi har inget större planerat, mer än Farmors påskfrukost imorgon med hela släkten. Annars är dagarna rätt så öppna för förslag och det känns skönt. Jonas har jouren på lördag, men annars får han också vara ledig och då kan man göra saker tillsammans, vilket alltid är mysigt.

Förresten, vad tycks om dörrknopparna som jag visade här nedanför? Så fina, jag är förälskad. Enkel men snygg detalj som troligtvis får sin plats i helgen om jag får som jag vill. Mest sannolikt är att de hamnar på garderoberna i hallen.

Tummen upp för Odense


Black & White


Kusinmys

God mat, nybakt kaka och nu Barcelona-Milan tillsammans med Lucas, Tulle och Svamp. Heja Milan!


Om vi inte längre kan så får vi lära varandra


Om 21 dagar...


Härliga april

Vet ni?
Man jobbar bara tre dagar till, woho! Detta gäller även för kommande vecka med tanke på att man är ledig på måndag också. Ohh, denna underbara ledighet. Sen jobbar jag sju dagar till och sen, äntligen, är det dags för vår efterlängtade resa till Rom. Det ska bli så fantastiskt att få komma iväg med Jonas och vi längtar verkligen. Fast innan dess händer det en del annat roligt, påskfirande och allt vad det innebär (GODIS!), massa fotbollspremiärer, Ullis hemkomst(!), inflyttningsfest hos Lina och Fred, ja, m.m. Helt enkelt veckor att se fram mot.

Han är här...

...tredje kusinbarnet är här!
Igår 07.45 fick Gabby och Christian sin son, 53 cm lång och 3450 gram, hur underbart är inte det?  Stort grattis till er bägge!
Nu kommer alltså tre små knoddar finnas med på Farmors påskfrukost på fredag. Jag ska nog ta med min kamera och försöka få några fina bilder på underverken. Mys!

Tack Kajsa ♥


Oh helgen har varit så underbar, mysig och rolig! Odense är en riktigt mysig stad och Kajsa har verkligen lyckats förmedla detta under helgens gång. Vädret var på vår sida, fast det kunde blåst lite mindre men inget regn i alla fall. Vi kom fram runt fyra på eftermiddagen, Kajsa bjöd på smarriga cupcakes och kaffe innan vi packade upp och sen till kvällen blev det tacos och vinmys. Vi skulle gått en runda på stan, men vi var sex stycken rätt så trötta tjejer så det blev sängen och massa snack istället.

Lördagen startade med en GRYM brunch på Café Biografen, lax, pastasallad, bullar, juice, pålägg, färsk frukt, äggröra, bacon, musli, fil osv osv osv. Mums! Sen gick vi en runda på stan, jag köpte två dörrknoppar (bilder kommer) och fyra vykort med motiv av Poul Pava. Ville egentligen köpa en stor plansch eller två små men de sved lite för mycket i plånboken...
Runt fem traskade vi hemåt för en fika hos Kajsa och lite vila, sen hade vi bokat bord på Mammas, ,en italiensk restaurang med jättegod mat. Efter middagen blev det några drinkar innan vi gick hem igen. Helt enkelt en bra lördag!

En kort sovmorgon igår, med god bullfrukost och packning, sen var vi redo att starta hemresan kl 12.00. Runt 16.00 var jag hemma hos Jonas, då körde vi och handla god mat som vi åt i soffan, och runt åtta tackade jag för mig och tvärsomna. TACK KAJSA FÖR EN UNDERBAR HELG! Det som också är underbart är att hon faktiskt är hemma nu. Så nu lär det inte gå två, tre eller fyra veckor innan vi ses, utan snarare max en, två dagar. Woho!