Mojito


Grillmys

Vi hamnade på Speakers igår och mums vad gott det var. Jonas tog en hamburgare och jag en filé på toast följt av kaffe och mojito, är det fredag så är det!
Sen blev det godis och New Girl i soffan innan vi somnade gott.
 
Solen sken som aldrig förr imorse när vi vaknade så vi stack tidigt till gymmet, fixade med tvätten, handlade grill och korv på City Gross innan vi stack ner vid havet med en filt, vin och det ovannämnda för att avnjuta eftermiddagen i gräset. Jag kan med andra ord inte alls klaga på dagen.

Mat?

 
Det är dags för fredagsmys och vi tänkte slå till på en middag ute i stan någonstans. Hamnkrogen och Stora Norregatan var fullbokat så vi får se var vi hamnar helt enkelt. Spelar ingen större roll, sällskapet gör kvällen.

Ljuuuuus och kooooort


Nytt och fräsch

 
Snart sitter jag hos bästa Johanna och får håret fixat. Vet inte vad det blir men lutar åt samma som tidigare, lite ljusare och fixa utväxten, det räcker nog gott och väl, jag trivs i den här färgen, så varför ändra på ett lyckat koncept. Vilken lyx det är egentligen, att ta hand om sig själv.. man borde göra det oftare, så som massage m.m, synd bara att det kostar därefter. På tal om massage så har jag det inbokat nästa vecka..mhhm.. längtar. Hur som haver. Tänkte fixa något gottigt på lunchen som jag kan ta med mig till Johanna så vi kan fika också, kanske sitta på balkongen och ta det lugnt.

Pigg och glad

 
 
DET ÄR SOL UTE! WIIEE

Midsommar (del2)


Mer Midsommar(del 1)


Tisdagsmys hos Jessica


Husets goda á la J & J

Se så fint!
Flaskan med ingraveringen fick jag i födelsedagspresent av Linda. Gillar personliga och lite oväntade presenter och den här är ju så snygg. Just för stunden har vi fyllt den med rosévin, så det får vara Husets goda för tillfället men man kan ha vad man vill, snyggast är nog rosé eller rödvin eftersom texten syns bättre då.

3-3

En hyffsad match men jag tycker allt att BoIS kunde dragit det längsta strået men man kan inte få allt. Idag är det tisdag och jag är mer trött än jag var igår. Gäsparna avlöser varandra så det är dags för kaffe. Godmorgon!

Dags för match

 
 
Ikväll klappar vi händerna för BoIS som möter Halmstad.

Födelsedag

 Lite bilder hade väl varit på sin plats?


Rosor och vitt

 
Tro det eller ej men symaskinen åkte fram igår igen. Det var äntligen dags för kuddfodralen att bli klara. Detta projekt var i alla fall något lättare än hissgardinerna och jag vågade därför ta tag i detta på egen hand. Snabba tag och vips så var det klart. Lättare än jag trodde, men för att vara ärlig, jag fick sprätta...
Det blev ljusare och mer fräscht i sovrummet nu, perfekt såhär till sommaren (som aldrig kommer...). Jag är helt enkelt nöjd med min insats.
 

Små grodorna

 
Ah, vilken härlig helg. Midsommardagen i fredags var jättefin och lyckad på alla sätt och vis. Den firades i Vadensjö tillsammans med fina vänner. Snaps, god mat, kransar, lekar, skrapsår, kattungar, midsommarstång, lerduveskytte och sång, med andra ord, ingenting att klaga på. I går blev det pizza och fotboll hemma hos Rasmus och Johanna, vi var alla lika möra så en kväll med pizza och soffhäng med vänner satt precis där det skulle. Idag blev det Väla och allt som det innebär följt av middag hos Thomas och Ingrid. Nu har vi krupit ner i soffan, tänt lite ljus och nu är det dags för sista kvartsfinalen, heja England!
 
 

Laserdome


Torsdag

Appen som brukar vara så smidig och enkel att använda fungerar fortfarande inte och jag har inte suttit vid datorn en längre stund när jag varit hemma, vilket som ni ser resulterat i noll bilder. Ikväll kanske det finns en stund över, innan kvällens match, Billeberga-Härslöv.
Jag skulle behöva sy mina kuddfodral också.. köpte faktiskt vit sytråd på City Gross häromdagen men inte fan visste jag att tråd var så dyrt, hur som helst, nu har jag 500 meter vit sytråd, så jag kanske hittar något annat att pyssla med också.

I övrigt kan vi försöka hålla tummarna för att vädret kan vara någorlunda imorgon, eller hur? Såg sådär ut imorse på nyheterna, hela Sverige, utom lilla Skåne hade en stor sol... Hoppet är det sista som överger en, vi får hoppas på det.

She's hooooome

Äntligen kan jag få nämna det. EMELIE ÄR HEMMA! Efter mycket tvivel och många timmar på Kastrup, så kom hon äntligen genom dörren i ankomsthallen, fina, fina Emelie. Blev Speakers med en hel del skratt innan det var dags för den stora överraskningen, nämligen den att överraska Cornelia, personen vi alla hållt detta hemligt för. Och vilken överraskning! Tårar, tårar och åter tårar. En kort videosnutt finns på Facebook. Åh, jag är så glad att ha dig hemma Emelie, fyra härliga veckor!

Appen fungerar inte?


Försöker uppdatera med bilder från helgen via mobilen men appen har totalvägrat i flera dagar nu... tråkigt.

Nåja, jag försöker så gott jag kan man det är ju roligare med bilder och de är mest lättillgänliga från mobilen.. det löser sig. Fast idag hinner det inte bli bilder, har annat skoj för mig. Mycket roligare saker om jag ska vara ärlig, mer kan jag inte säga men det lär märkas senare, tjoho.

Förresten, SHM till Sverige i November, HUR grymt hade det varit? Åh jag vill, jag vill, jag vill!


Laserdome, födelsedag, söndag


Helgen som har passerat har varit super!

Fredagen bjöd på femkamp på Laserdome i Helsingborg. Vi var elva stycken som tävlade i laserdome, bungeerunning, sumobrottning m.m och det är riktigt skoj. Har en hel drös med bilder så det kommer, som jag brukar säga... men jag ska försöka hålla vad jag lovar!

Lördagen då, min födelsedag, tjoho. Trots ett tråkigt besked på morgonen så blev dagen ändå över förväntan. Mamma, pappa, farmor, Thomas, Ingrid och Linda kom på bullfrukost klockan elva, fick jätte fina presenter, både av dem och av min älskling, inte en, utan två klockor. En svart och en i den finaste orange ni kan tänka er. Fina Jonas. Sen blev det en ordentlig städning innan vi körde och lämnade katterna hos mamma och pappa, de fick nämligen agera kattvakterna med tanke på min fest på kvällen. Festen blev lyckad och alla verkade ha skoj, även jag. Är så glad över alla fina vänner och presenterna var mitt i prick gällande allt. Det blev en lång men härlig dag och jag tackar än en gång för all uppvaktning! Bilder kommer.


Tomt?

Här var det inga uppdateringar...jag har bloggat från mobilen men tydligen har dessa inte kommit upp. Nåja, jag återkommer med bilder och annat skoj. Hade en superfödelsedag igår och jag är så nöjd! Disken är klar, städningen är klar, nu återstår bara soporna, sen blir det pizza och fotboll för hela slanten. 


Mono & Me

 

harmony, friendship, devotion

Grönt är skönt

Nu när det vankas kalas i helgen så passade jag på att köpa lite nya och fräscha blommor till lägenheten. Är ingen höjdare på att ta hand om blommor men om inte annat så bör de hålla minst två dagar. Två dagar känns ok, det ska jag nog klara.

Hahahha



Det här är faktiskt rätt skoj, texten är väl något grov men jag hoppas jag hittar en krona, då ska jag spara den!

Läs här!

Färdig!

Nyputsade fönster och ny, hemmagjord hissgardin. Jag är faktiskt riktigt nöjd men ett stort tack till Sandra för all hjälp och tålamod för att få en träslöjdstjej som mig att förstå en hur man ska sy, haha. Som sagt, här är resultatet, nu ska vi heja fram Danmark!


Syjunta


Efter en viss osäkerhet så bestämde jag mig för att försöka sy en egen hissgardin till köket. Jag hittade ett supersnyggt och billigt tyg på Ikea, åkte dit, glad och förväntansfull men förgäves. Tro fan att tyget utgått. Slut. Finito. Med stor besvikelse traskade jag ut från Ikea (köpte givetvis annat...Ikea syndromet) och vad tror ni jag ser? Jo, vid utgången hänger minst 15 meter av MITT tyg, blöö! Tänkte gå in igen och försöka blinka och charma till mig det men jag orkade faktiskt inte.
Jag gav upp idén med hissgardin tills igår då fina Sandra var iväg och letade tyg till sig själv. Efter en par skickade bilder så fastnade jag för ett nytt och fint tyg och jovisst. Sandra köpte det och igår var det dags! Vi hade syjunta hemma hos henne, med varsin maskin, nålar, kaffe och måttband. Det tog längre tid än vi trott men det ser riktigt bra ut. Min (alldeles egna, handsydda!!) hissgardin står i garderoben och väntar på att få synas på gardinstången. Peppar, peppar att det blir bra!
Bild kommer framåt kvällen.

Tänk, jag har skrivit ett helt inlägg om tyg och gardiner, det händer inte varje dag...
Hoppas Farmor kommer bli imponerad på lördag när jag berättar om min alldeles egensydda gardin!

"Vill du ha säkra spelare så ge dem en säker struktur, ge dem roller de känner igen sig i och uppgifter de kan gå i land med"







Vi behöver inte ens diskutera gårdagen. Besviken. Vi som laddade som aldrig förr. Jessica och Simon hade pimpat ovanvåningen, min Sverige tröja var på, Rasmus och Johanna hade sina Sverige onepiece men ingenting hjälpte. Det är helt enkelt nya och starkare tag som gäller på fredag mot England. Den matchen missar vi dock..."dålig" planering från min sida eftersom vi ska göra femkamp samma dag men så får det bli, Sverige får klara sig utan oss helt enkelt.
Simon Bank har skrivit en bra krönika om gårdagens förlust,
läs den här!

Vad annars? Tisdag och det närmar sig lördag och min födelsedag, tjoho! Tårtan och bullarna är beställda och idag ska vi handla resten som vi behöver, sen är det färdigt, så slipper vi stressa. Jag har en del annat jag vill fixa innan dess också, så jag kommer inte ligga på latsidan direkt. Städa, tvätta fönster, sy kuddar, träna och lite annat smått och gott.


Snart dags...

Jag är redo!


HEJA SVERIGE


VI ÄR SVENSKA FANS ALLIHOPA

Måndag igen... börjar känna det här tröttheten igen, den tröttheten som börjar smyga sig på när det återstår några veckor kvar att jobba. Det var samma sak innan vi åkte till Rom, fyra fem veckor innan så var jag ständigt trött och likaså nu. Gäsp. Jobbet i sig gör väl en del eftersom vi har väldigt lite att göra just för stunden. Väntar in våra formulär som vi ska skicka men innan dess finns inte så mycket att göra.

Ikväll är det i alla fall dags för Sveriges första match i EM och den kommer spenderas hemma hos Simon och Jessica med några vänner. Tillsammans ska vi nog heja fram Sverige till vinst, men, Markus Rosenberg? Nä Hamren, där är vi inte riktigt överens, men det återstår att se, Rosenberg kanske imponerar. Helst ska ju Zlatan, Mellberg och Sebastian Larsson vara bäst på plan med tanke på min EM-elva (jag ligger sist i vår turningen, nöjd tulle, jag erkänner!) För att vara ärlig så får jag väl erkänna att Tulle leder, men vänta bara...


Nä men,
läs här! Fina, fina Sandra ♥

Rekord

Elgiganten, Ikea, Väla, Bali och tillsist Härliga Hem. Det blev en lång runda men gissa vad? Pappa följde med på allt (nästan..han satt i bilen när jag och mamma var inne på Väla). Duktiga pappa! En dammsugare, några kaffekoppar, glas, tyg, smycken och skor rikare, jag är nöjd! Nu blir det middag hos mamma och pappa innan det är dags för Spanien mot Italien.


EM-elvan

Det var bara ett samtal som behövdes. Tulle ringde på lunchen och sa till mig att skapa ett lag i "EM-elvan" på Aftonbladet. Ja visst, sagt och gjort. Nu tävlar vi mot varandra i ett gruppspel, släkten Olsson. Rätt roligt faktiskt och matcher blir ännu roligare att följa med tanke på att man vill att de spelarna jag själv valt ska vara bra, inte bli varnade, släppa in mål osv. Första matchen hade jag inga spelare men nu i andra så började det sådär, Petr Cech ska helst inte släppa in mål...


Open your eyes


Middag och bak

Med hjälp av Sandras brödrecept så slängde jag ihop lite bullar som kan passa perfekt att ha i frysen. Jonas fick äran att provsmaka dem efter träningen, lagom varma med smör och ost. De fick tummen upp!


Släkten är bäst


Om någon månad när Liziz väljer att besöka Sverige (äntligen!!!) så får vi försöka ta en ordenlig bild där alla kusiner och bebisar är med. Det ska jag ha som uppdrag, kanske passar det bra på frukosten som Tulle ska anordna på karnevalslördagen?


Nationaldagen

Åh vad man vänjer sig snabbt vid ledighet... jag vill ha mer! Får stå ut i 36 dagar till. 36 dagar, det är ändå helt ok, där i mellan fyller jag år, det är midsommar, massa grillkvällar, Jonas födelsedag och inte minst karnevalen, så jag tror jag överlever. Igår var en härlig dag, sovmorgon, gympass, en runda till Center Syd och sen hyrde vi film och köpte godis. Vi önskade (bara nästan..) att det skulle börja regna för att sitta inne med gott samvete men äh, det gjorde vi ändå.

DIY

Det blev lite annorlunda än jag tänkt mig men de funkar ändå, tror jag. Linjerna skulle varit tydligare men färgen har lyckats tränga genom, nåja, vi kallar det charmigt.


No matter what

       


Gottegrisar



Måndag


Det är måndag, det är dags att klappa händerna för Landskrona BoIS, heja heja!

...

Bilden kom ju inte med..


Projekt 1

Första projektet är påbörjat!


Egen mugg

Larssons Lager levererade idag. Både Jessica och Johanna fyndade fina saker, jag fastnade för en uggla(såklart) men lät bli att köpa den. Med tanke på att jag köpte en uggla i fredags så fick det vara nog, haha.
Sen blev det en runda på city gross eftersom Jessica behövde fylla på lagret med tvättmedel, diskmedel, m.m nu när de är lyckliga husägare! Woho! Fina vänner som de är så fick jag en ugglemugg som vi hittade för en billig peng. Denna ska jag ha hemma hos båda två, en hos Simon och Jessica och en hos Rasmus och Johanna, haha. En helg egen mugg, det är inte fel!


Världens bästa

Vi har en riktig mysdag/myskväll för första gången på länge. Jonas har spelat match på fredagkvällarna innan men inte idag så vi tog tillfället i akt och började med en liten shoppingtur i stan innan middagen. Det blev premiär för Jonas men nu har han äntligen varit på nu Stora Norregatan 22. Gissa om han är frälst? Självklart! Maten var, som alla andra gånger jag varit där, helt fantastisk. Vi började med en plocktallrik följt av pasta med kallrökt nobellax och pasta med prosciutto. Mhm! Nu blir det soffan med filt, choklad och världens bästa sidan om.


1:e juni



FREDAG!

Några timmars jobb sen håller vi helg.
Om vi har tur så börjar vår sommartid gälla idag, vilket innebär att vi slutar 16.00, håll tummarna!
Tänkte ta mig en runda på stan efter jobbet, är på jakt efter smycken till min klänning eller helt enkelt en ny outfit, haha. Det vankas examensfest för Anna imorgon och jag kan inte riktigt bestämma mig för vad jag önskar klä min kropp i, nåja, det blir säkert bra. Sen är det ju midsommar också, där har jag väl någorlunda koll på kläderna men det finns gott om tid för ändringar...