ODENSE

Tjoho!
Vi är hos Kajsa i Odense och allting är jätte bra. Vi satt här hemma igår och tog det lugnt. Idag har vi varit på stan, ätit brunch och shoppat. Har faktiskt köpt lite små saker till lägenheten så det ska bli spännande och se vad Jonas tycker om det. Nu ligger vi i sängen, dricker kaffe, äter kakor och myser. Klockan åtta har vi bokat bord inne i stan och sen ikväll blir det dans.


Jag börjar gilla det här...

Igår var jag och Tulle hos Malin och Jeppe, dels för att se deras hus men givetvis också för att hälsa på underbara Novalee. Jag börjar gilla det här med bebisar, fast än så länge bara på den nivån att jag tycker det är lagom att "låna" av andra och hålla dem en liten stund. Det är verkligen jätte roligt med alla bebisar och allt har gått bra. Vi väntar fortfarande på tuppen i hönsgården, nämligen Gabby och Chrilles knodd men han tittar ut när han känner för det. Troligtvis lär där vara tre små knoddar på Farmors påskfrukost på fredag...

Här nedan ser ni då alltså först, Nellie och Tant Johanna följt av Novalee och Tant Johanna:)


Roadtrip

Imorgon är det dags. Det står roadtrip på schemat och det ska bli jätte roligt att äntligen få hälsa på Kajsa och få se Odense. Jag har tagit ledigt imorgon eftermiddag så när Anna anländer med tåget från Helsingborg står jag och Paulina och väntar, sen kör vi till Malmö där vi plockar upp Malin och Lina, SEN kör vi raka vägen till Odense.
Vi håller tummarna för att vädret är på vår sida så vi kan utforska Odense ordentligt. Jag tänkte köra iväg nu och handla lite smått och gott som jag kan ha i bilen. Jag kör, så lite mackor, kaffe och naturgodis passar perfekt.


Bebisutflykt

Woho, idag ska jag få hälsa på ännu en kusinbebis, nämligen Novalee, Malin och Jespers lilla knodd. Jag och Tulle ska köra till Asmundtorp strax efter jobbet, jag ska passa på att utforska deras hus också. Jag har nämligen inte varit där ute sedan de köpte det för några månader sen, så det ska bli skoj. Ska först fixa en liten överraskning till Jonas också, mitt lilla hjärta har ju namnsdag idag och min familj så gör man dagen lite speciell med en present eller så, och idag är inget undantag.
Senare ikväll när jag kommer hem lär det även bli en härlig kvällspromenad, Jonas är iväg och tränar så vad ska jag annars göra? Städa och sånt kan man visserligen göra men det är roligare att välja bort det... och ta en promenad istället! Woho!

HUR lyckas man?


Alltså, okej om man har det svårt när det kommer till att hålla i pengarna och lägga dessa på rätt saker. Jag har också det problemet vissa dagar men att ha
218(!!!!!!!!!!!!!!!!!) olika lån, kom igen?! Hur har man lyckats med det egentligen och hur har man haft tid med det?! När man är på väg att ta sitt tionde (eller egentligen andra, och tredje också...) så borde man väl börja fundera? Ändå fortsätter man och tar ytterligare 200 lån?! Jag förstår inte... jag gör verkligen inte det.

Myskväll med gottis och fotboll

Gymmet - check
Handlat - check
Middag - check
Myskväll - ska alldeles strax påbörjas


Äntligen!

Igår fick vi fixat vår häll. Jag kunde göra kycklinggryta OCH koka ris samtidigt, tjoho!


Hoho, solen?


Vart tog den vägen?
Jag och Jonas planerade ju premiärgrillning idag... åh, kom fram igen. Visserligen har vi vår elektriska grill så vi är ju inte beronde av vädret på så sätt men det hade varit mysigt att sitta på balkongen och njuta av solen. Nåja, vi får se vad som händer. Först ska vi till gymmet i alla fall, och sen behöver vi fylla på kylskåpet med lite nytt. Inte mycket men lite. Jag är iväg hela helgen (ODENSE!!!) och Jonas är iväg på träningsläger så det lär inte lagas någon mat men mjölk, bröd och allt annat vardagligt behöver vi.

Malte kan det här med att mysa


Solen skiner


Goddag!

Solen har valt att skina även idag och det tackar man för... fast jag hade hellre suttit ute och fått lite färg än suttit inomhus men kan inte få allt här i världen. Idag ska vi byta vår söndriga häll, så ikväll kan vi förhoppningsvis använda fler än en platta när vi ska laga mat, tjoho!
Vad annars? Inget tror jag. Blir en lugn kväll ikväll, min hals och jag är inte helt överens än och passet på gymmet igår gjorde nog det lite värre, men jag ska nog se till att vinna kampen!

Le Creuset

Jag fick två orangea minigrytor, Le Creuset, i julklapp av bästa svärföräldrarna och först i lördags blev det premiär. En smaskig potatisgratäng fick inviga grytorna, och både jag och Jonas tyckte det kändes lite lyxigt och extra gott att servera och äta ur dessa.
Två eller varför inte fyra grytor står faktiskt redan på min önskelista, de är så fina och finns i massor av färger.


Måndag


Tjabba!

Måndagen är snart över, om ca två timmar väntar gymmet sen blir det lugnt ikväll, med andra ord, soffhäng. Ah, älskade soffa.
Igår var jag och Jonas på "spabehandling" i Malmö. Riktigt skönt och avkopplande. Vi fick ansiktsbehandling, ansiktsmassage, skalpmassage följt av rygg-och nackmassage, en bra start på dagen helt enkelt. Sen körde vi till Stadium + på Svågertorp och hittade en del saker vi letat efter. Därefter avnjöt vi en lunch på Nova Lund innan vi körde hem och tvärdäckade på soffan båda två. Helt slut! Efter två välbehövda timmar på soffan åt vi lite gott och tittade på tv innan vi slockade igen. Antar vi behövde sova helt enkelt...


Nytt till lägenheten

Kan man annat än älska fynd? Bland matvaror på City Gross hittade vi den här fina korgen. Det tog inte lång tid innan katterna tyckte om den lika mycket som vi gjorde.


Jag saknar er




FREDAG!


Halllååå!

Idag är det fredag och vem är inte lycklig på en fredag? Jag är i alla fall. Det onda i min hals är borta så i eftermiddag är det gymmet som väntar. Har hållt igång med promenader i veckan men det ska bli skönt att kombinera med lite styrka också. Annars ikväll blir det nog lugnt, en god middag och mys hemma med Jonas, och det är absolut inget jag klagar på.

Ekonomisk eller snål?


Jag kan inte bestämma mig. På söndag ska jag och Jonas på spa i Malmö och från början var allting bestämt att vi skulle åka till malmö, shoppa, gå på bio och sen sova på hotell för att sen vakna och äta en efterlängtad hotellfrukost innan vi stack vidare till spaet. Nu har vi andra tankar. Om nästan exakt en månad åker vi till Rom och jag kan inte låta bli att tänka att det känns "onödigt" att lägga pengar på hotell så nära inpå den resan, men samtidigt, vi har inte gjort något sånt här tillsammans på länge och det hade varit super mysigt att unna sig det här men snålheten i mig kommer fram. Fast kallar man det ekonomisk så låter det genast bättre... Hm.

Jag fick ansvaret innan jag gick imorse och bestämma vad vi ska göra, så det är upp till mig om vi bokar hotell eller inte. Åh, dilemma.

Stora Norregatan 22

Lyxig onsdagsmiddag med bästa Tulle som avslutades hemma hos Sofie, Linus och Nellie. Passar på att säga grattis till Linus och det nya jobbet samt till övergången till den "nya" klubben.


Recept


Jag vet att mamma och Paulina ville ha receptet på färskpasta och fläskfilén, så jag slänger upp det här. Smaklig måltid!

4 pers.

2 paket färsk pasta, gärna tagliatelle
500 gr fläskfilé
1 msk margarin
1 dl creme fraiche
1 msk kalvfond
2 msk vatten
1 ask cocktailtomater
1 paket mozzarella, skuren i mindre bitar
1 dl färsk basilika

Jag gjorde dubbel, om inte tredubbelsats gällande creme fraichen och vattnet. Jag tog även i lite mer kalvfond men det är ju bara att smaka sig fram!

1. Putsa fläskfilén och skär den i ca 1½ cm breda skivor. Banka ut skivorna något, och salta och peppra dem. 
2. Stek fläskfiléskivorna i maragrinet tills den fått fin färg på båda sidorna.
3. Häll på creme fraiche, vatten och kalvfond, och låt allt puttra ihop i stekpannan.
4. Lägg i de hela cocktailtomaterna i fläskfilén med såsen, så att tomaterna blir ljumma.
5. Koka pastan enligt instruktioner, och låt den sedan rinna av ordentligt i ett durkslag.
6. Lägg pastan i en stor form och häll fläskfiléskivorna, såsen och tomaterna över pastan. Lägg även i mozzarellabitarna och den hackade basilikan. Blanda ordentligt.

FÄRDIGT! Mhm så gott!

Fin, fina påskliljor


2 av 3


Woho, ännu ett kusinbarn har tittat ut. I natt fick Malin och Jesper sin lilla flicka! ♥
Stort grattis önskar Tant Johanna & Jonas. Åh, nu är det bara sista knodden som ska titta ut och möta världens ljus. Gabby och Chrille, som vet att det blir en pojke, blir sist ut och blir också den enda killen i gänget. Två flickor och en pojke, iihh så skoj!

Gapa stort


Godmorgon!
Tisdag den 20:e mars och jag ska till tandläkaren. Var helt inställd på att det var den 30:e, då vi ska till Odense, så jag tog en extra halvtimme ledigt den dagen men igår fick jag ett sms "vi påminner dig om din tid på Folktandvården 20/3 11,50". Se där, tur jag fick det smset.
Nåja, nu får jag vara ledig lite längre den 30:e istället men vad gör det? Åhh, det är nästa helg och det ska bli sååååå mysigt och skoj att äntligen få hälsa på fina Kajsa i Odense. Shoppa, äta gott och bara vara, det kan ju inte bli fel!

Mums!


Ekar tomt

På helgerna njuter jag till fullo så det blir tomt med uppdatering här trots att jag har med mig mobilen överallt. Helgen har varit (och är fortfarande) bra. I fredags hade vi Jonas på middag och på kvällen såg vi Tintin filmen. Igår var jag på fotboll med pappa innan jag körde till Tullstorp och förnyade lägenheten med nya blommor, påskliljor är ju så fina! På kvällen blev det en romantisk middag för två ute på Burger King på Milstolpen eftersom Jonas var sugen på hamburgare. Kvällen avslutade med film och gottis hemma hos Oskar och Sandra. Idag är det söndag, älskade söndag. Vi startade dagen med bullfrukost tillsammans med Jonas. Hur härligt är det inte att vakna upp till sms "bullfrukost?" och en halvtimme senare ha färska bullar och god frukost serverad? Jonas, gärna fler söndagar! Väl därefter stack vi till gymmet och nu ligger vi bara i soffan, precis som man ska. På återseende!

Snabbt och gott

Middagen igår blev över förväntan.
Fläskfilé med färsk pasta, cocktailtomater, basilika och mozzarella, mhhm!
Hur gott som helst och snabbt också, det hade gått ännu fortare om vi hade haft två plattor att använda på spisen men det löste sig ändå. Kan alltid lägga upp receptet här, men det gör jag senare.

Lördag idag, vad ska man göra? Har inget alls planerat mer än att jag funderar på att se Härslövs träningsmatch men det är tråkigt att stå där ensam och vädret är ingen höjdare. Kanske kör till Tullstorp och byter ut några av blommorna här hemma?

FREDAG!


OHOJ!
hur står det till i solen? Här rullar dagen på fast jag sitter och är något nervös över det jag känner i halsen. Känner mig svullen och det börjar göra ont när jag sväljer. Jag vill inte bli sjuk!(bara för jag skrev det här
inlägget häromdagen..) Jag som hade min utepremiär gällande löpningen i onsdags, jag vill ut igen, b-u-h-u.
Nåja, jag har druckit c-vitamin och köpt en nyponsoppa som får vara min krigare dagen till ära.
Ikväll blir det gym följt av en god middag och en förhoppningsvis bra film.

come a little closer

mysig


Fääääärdig!

Puh!
Premiären är avklarad! Det var skönt men jobbigt. Solen sken lite fortfarande så det var inte alls kallt. Passade även på att hälsa på herr get och fru gris.


Premiär?


Jag är sugen på utepremiär idag. Det står konditionsträning på schemat idag och just nu lutar det faktiskt åt att jag beger mig ut och tränar istället för att vara inne på gymmet. Har en tid hos optikern (synintyg till polisansökningen...) kl 17 så jag funderar på att skynda mig hem, byta om till träningskläder, iväg till optikern, få mitt intyg och sen sticka direkt och träna. Det kan funka? Träna en stund, duscha och sen köra iväg och veckohandla... puh, det låter som en utmaning men jag är villig att anta den! Åhej!

Vi myser

Igår blev Malte & Nova steriliserade/kastrerade och för Novas del har det resulterat i en tratt kring halsen. Den här tratten är dock ingen favorit, hon har svårt att äta och dricka ordentligt samtidigt som Malte är efter henne konstant. Vi får kela och skämma bort henne extra mycket under dessa tio dagar som tratten ska vara på. Man märker dessutom skillnad på henne själv också, går efter oss och vill mysa mer än vanligt, som nu, nu ligger vik sängen och har det bra.


Önsketänkande



Åh, jag vill så mycket men lär inte få klarhet i någonting alls den närmsta tiden. Det hade varit så skönt att på något sätt ha saker och ting bestämda, men ändå inte?
 Det här SKA jag plugga, det här VILL jag plugga, det här KOMMER jag att plugga osv. Samma sak gällande jobb. Just nu har jag så mycket tankar och funderingar att jag varken vet ut eller in. Ena dagen är jag all in för det, andra är jag tvekan själv och funderar på hela andra saker. Antar att det ligger någon sorts spänning i det hela men jag har inte riktigt hittat den känslan att spänningen är något bra, den gör mig snarare tokig.


Måndag


zZzZzzZZzzz

Godmorgon söndag!
Kebabrulle, coca cola och soffan har präglat vår dag än så länge. Det blev utgång igår efter en jätte trevlig kväll hos Jessica och Simon. Som vanligt var kameran med men som vanligt har jag lämnat kvar den och ska hämta den senare. Bara för att skriva min åsikt och vem jag höll på igår, så skriver jag Danny. Jag tycker han förtjänar att vinna men Euphoria grym men jag höll trots det på Danny, så då var det sagt. Hur som helst så skickar Sverige ett bra nummer och bidrag.
Har lite ångest över vädret som verkar vara fantastiskt men jag ska faktiskt ut om en stund. Ska träffa Kajsa över en kaffe i stan innan det är dags för en försenad födelsedagsmiddag hos mamma och pappa. Låter som en helt ok söndag.

Hm, åsikter?

Det här är alltså Rysslands bidrag till Eurovision... jag vet inte?



Ska det vara utflippat så gör det på riktigt, som Ukraina gjorde 2007, bästa låten!


Lördag

Är ni vakna där ute? Jag är! Kaffet är klart och jag avnjuter dagens första kopp. Tanken är att jag ska sticka iväg till gymmet och sen köra ut och titta på killarnas match. Får se hur det går med det schemat med tanke på att soffan och kaffet lockar mer... ikväll är det i alla fall dags för Melodifestivalenmys/fest hos Simon & Jessica.

"To bring:
*Booze
*Vars en oskrapad trisslott(för dem som vill medverka i tävlingen)

Dresscode:
*Tänk melodifestival!"

Så, var finns en rosa fjäderboa?!

15 år


Ännu ett grattis måste jag ju nämna här, nämligen till bästa kusin Cornelia. Stort grattis på 15-års dagen!  Jäklar i havet vad tiden går fort...När jag var femton träffade jag Jonas, haha. Fina, fina Jonas. Vi håller ihop i vått och torrt och jag önskar mig inget annat, men tiden springer minst sagt iväg.
Hur som helst, grattis Corre, vi ses ikväll!

Fredag i all ära men..


.. idag börjar jag dagen med att skriva ett stort grattis till Elin & Robban som inatt fick en liten flicka. Grattis, grattis, grattis! Det blev bra planerat trots allt, Kajsa kom hem igår eftermiddag och natten till idag valde knodden alltså att titta ut. Nu är Moster Kajsa allt nöjd ;)

Kvinnodagen kommer i andra hand




För idag fyller världens bästa Pappa år!
De är visserligen iväg men kommer hem ikväll så jag får ställa en liten överraskning hemma hos dem så han inte tror jag har glömt bort honom.


Bästa syster ♥

Vissa dagar saknar jag dig extra mycket, som ikväll när jag går igenom bilder från våra Mallorca resor.

MINIONS!


Babypresent

Har haft en mysig stund hos Elin, Robban och Ian ikväll! En god fika och massa prat om allt mellan himmel och jord. Elin är så fin i sin mage men nu håller vi tummarna att knodden väljer att titta ut under de närmsta dagarna eftersom Kajsa kommer hem på torsdag. Ihhh vad skoj!


6 mars

Lite ändrade planer inför kvällen. Först stod det konditionsträning på schemat men jag bytar ut det mot en fika tillsammans med Elin. Hon går minst sagt i väntans tider, rättare sagt idag. Hon är beräknad till idag men än så länge ingen bebis så därför passar vi på att fika tillsammans i eftermiddag. Jag har en liten present där hemma som jag tänkte ta mig. Jag vet visserligen inte vad det blir för knodd men jag har köpt saker i neutrala färger, så det ska inte vara några problem. Fast jag hoppas jag får träffa knodden när den väl möter dagens ljus också men man vet inte när det blir så Elin och Robban får som sagt presenten idag.

Om...


... 30 dagar får jag äntligen känna av lite ledighet. Jag längtar och det ska bli så satans skönt.
Då har jag jobbat i 90 dagar, utan ledighet (förutom helgerna såklart.) eller sjukdom. Rätt duktigt ändå? Så fredagen 6:e april är minst sagt efterlängtad och likaså måndagen den 9:e april.
Det blir med andra ord långhelg, underbart!

party del 2


Pannkakor!


Lördag


Dags för ett gympass sen ska jag ut i solen. Jag kombinerar sol, luft och fotboll idag. Jag och Hampe ska nämligen ut till IP och kolla på Härslövs träningsmatch och man kan inte klaga på vädret direkt.
Solbrillor på, sen är jag redo!

Vad tycks?


Med stor hjälp av Farah har jag lyckats åstadkomma en helt ok blogg, eller vad tycks? Nu står risotton och gosar till sig, kycklingen är stekt och godiset är upphållt i en stor skål. Det är dags för en mysig hemmakväll med världens finaste Jonas.

WOHO!



Jag satt i världens längsta internetkö till
biljetter och Jay-Z och Kayne West i Globen, Stockholm.
Igår blev det officiellt att de kommer till Malmö, dagen efter Stockholm. Vad gör man då?
Bokar fler biljetter såklart! Nu ser vi dem i Malmö istället, untz untz untz!
Jisses, nu har vi alltså tre biljetter till Stockholm också, så vill någon eller vet någon annan som vill köpa, så hojta till!


Torsdagkväll

Resultat av kvällen;

- Skype är bra, men får mig att sakna Kajsa mer än vanligt
- Städning kan vara helt ok
- Badrummet/vasken är fan alltid smutsig
- Resultatet av städningen är en härlig belöning till sig själv
- Det luktar gott efter städning
- Det är vidrigt att rengöra spisfläkten

Party, party


ZzZzzzzz