Bästa pluggsällskapet


Gääääsp

Jag har varit bortskämd med hyffsat bra tider i skolan men imorse fick jag känna på en tidig morgon. 05.55 ringde klockan, trots det så var jag rätt pigg men nu fram mot eftermiddagen så kommer tröttheten. Idag hade vi gästföreläsare från Kuba vilket var väldigt intressant, och nu sitter jag och läser om internationellt socialt arbete. Jag tror vår tenta är i slutet av oktober men än så länge (peppar peppar..) ligger jag hyffsat till i litteraturen.

Idag invigde jag mina nya gummistövlar! Låga, röda och fina. Tycker faktiskt det är fint med gummistövlar och dessa kommer fungera bra som vardagsskor nu när hösten är här.
Nu ska jag återgå till boken och sen får jag se om det blir en stund på löpbandet, dock bara gående, slutar med penicillinet imorgon sen ska jag äntligen börja träna ordentligt igen.


GODKÄND

Första stora uppgiften samt seminariet är avklarat och jag fick godkänt! Det känns faktiskt jäkligt skönt och nu kan jag hålla helg med gott samvete. Det kanske var Maltes sällskap som gjorde plugget till en mysig grej? Var ordentligt nervös inför det här eftersom det var första stora saken i skolan och nu släppte det. Nu blir det helg på riktigt, en helg med massor av skoj! Fotboll (x5?!?) men får se vilka matcher jag hinner se, namngivning för finaste Carl, kusinmys, fixa håret, träffa vänner och säkert mer! Åh härliga helg. Vi startar med en god middag ikväll och massa tända ljus. Hösten är verkligen här. Trevlig fredag.


Tjoho!

Antiobiotikan börjar sätta in och jag är pigg igen. Förkylningen är kvar men jag är helt klart på bättringsvägen.
Har varit i skolan, städat och fixat mat. Ikväll blir det enkelt, grillad kyckling, tomat/mozzarella sallad, ost och kex sam melon med parmkaskinka, mmhhhhm.
Imorgon är jag ledig från skolan men dagen lär präglas av plugg eftersom vi har en stor inlämning + redovisning på fredag och gissa vem som är nervös? JAG!.
Vill verkligen klara den här första grejen så man känner sig lite hemma och inne i studierna... men det ska nog gå bra.
Nu, mat!

Te, tabletter, te, mat, te

Usch och blä. Jag är fortfarande sjuk och det suger. Nu har jag varit liggande sedan i onsdags utan större förändringar. Halsen blev bättre för att sen bli kass igen så imorse ringde farbrorn doktorn. Nu ligger jag nerbäddad med bihålsinflammation och två kurer antibiotika. Suck. Jag hoppas jag börjar märka skillnad inom de närmsta dagarna, för nu är jag riktigt trött på det här. Förhoppningsvis är jag tillräckligt pigg för skolan imorgon, jag vågar inte missa för mycket...


Lägesrapport

 
Nä... halsen vägrar ge med sig. Jag hade hoppats på en större förändring idag men det verkar inte vara så. Halsen ömmar och hosta börjar även göra sig hörd. Det suger att vara "halvsjuk", fast det visste jag ju sedan innan. Bättre att få ut skiten ordenligt och börja märka skillnad än bara känna sig halvkrasslig hela tiden. Blööö. Om det inte sker någon förändring till måndag så får jag traska till herr doktorn och få det kollat. Åh. Jag vill träna, träffa vänner och ta vara på dagarna! Jag som ville testa Träningsvärkets provpass med crossfitness, trx och cirkelgym men jag får snällt vänta... suck. 

Vad annars? Det är fredag och jag har fått gjort min uppgift till skolan. 16.00 på måndag ska den vara inlämnat, både i pappersformat och via mail. Rätt löjligt att jag (och alla de andra som pendlar...) måste åka till Malmö ENDAST för att lämna in papperskopian, men det är bara att lyda. 
Kvällen erbjuder lite olika saker, jag får se vad jag bestämmer mig för helt enkelt, stark mat och serier kanske?

Peppar, peppar ta i trä

Jag var duktig och gick till skolan trots min onda hals. Det började smyga sig på igår och imorse var det rena helvetet. Fyra timmars föreläsning men nu är jag hemma igen. Ska äta nudlar, ta en Alvedon, dricka mycket vatten och vila. Jag vill så gärna iväg med Jessica ikväll så jag hoppas det blir bättre efter lite vila. Malte passar på att mysa också, han ligger här och tar hand om mig.


Måndag


Jag har ju saker att skriva och jag vill ju skriva av mig som vanligt men jag har inte riktigt hittat tiden än. Det är så mycket i skolan och jag vet inte riktigt vad och hur jag ska prioritera saker men jag antar att det kommer med tiden. Det rullar på bra i alla fall och vi har rätt mycket att göra redan. Imorgon väntar en lång dag, och väl hemma tänkte jag samla energi till gymmet. Onsdag är det kort dag och på kvällen lite kvalitetstid med finaste Jessica då det nämligen är dags för match för Härslöv, trogna supportrar!
 

Ny vecka

 
13.15-16.00, Föreläsning om Socialt Arbete med Tapio Salonen.
 

Fredag

Jag har intagit soffan efter en smaskig middag och innan dess var jag och pappa på fotboll, Borstahusen vann, woho. Linus, Sofie och Nellie var också på plats, fick minsann en del fina bilder på plutten, en riktig linslus.


Mysmorgon

Jag ska träffa mamma och äta lunch vid 12.30, fram tills dess inget annat planerat. Därför är det okej att Malte somnat på min arm, jag kan ligga kvar i sängen med gott om tid och gott samvete.


Jag håller helg

 
Se där, det är torsdag och jag håller helg. Veckan har varit intensiv och mycket nya intryck och utmaningar. Skolan känns bra men jag är helt klart förvirrad och har dålig koll på saker. Jag har beställt en del böcker och försökt struktera upp planeringen, sen får vi se hur länge det håller. Vi har blivit uppdelade i mindre grupper och det känns väl både bra och dåligt. Jag är en person som gärna gör det på mitt sätt och gärna sköter mitt eget. Jag gör alltid mitt bästa och jobbar hårt för ett bra resultat, så grupparbete är en utmaning för mig, men det ska bli spännande. Hur som helst, imorgon börjar jag läsa lite litteratur så jag är förberedd inför måndag men sen håller jag helg ordentligt. Ikväll blir det lugnt, ska alldeles strax slänga ihop scones, lagom tills Jonas kommer hem från träningen. 
 

Spontanköp

Eftersom det blev en längre dag i skolan än planerat igår så var det inte lönt att åka hem innan chokladprovningen. Farah slutade jobba några timmar senare än mig och detta resulterade därför i en shoppingrunda i Malmö och ett alldeles för onödigt spontanköp men den stod där så fin och såg ensam ut.. Den fick helt enkelt följa med hem!


Malmö Chokladfabrik

I födelsedagspresent fick jag en chokladprovning och idag var det äntligen dags att besöka Malmö Chokladfabrik tillsammans med Farah. Jag har längtat i tre långa månader och blev inte alls besviken. Det var en bra "lärare" och intressant att höra och se hur choklad framställs och hur olika de olika bönorna smakar osv. Det är verkligen något jag rekommenderar, både att ge bort men även att gå på själv. Chokladen var supergod och givetvis köpte vi med oss hem, en smarrig mjölkchoklad. Malmö Chokladfabrik är för övrigt den enda fabrik i Skandinavien som tillverkar egen choklad, ni kanske känner igen märket 1888? Helt klart värt ett besök!


Tisdag


Söndag

Snart är helgen över och därmed även min minisemester. Jag har hunnit med allt jag ska så imorgon är det dags för skolan. Jisses. Det kommer verkligen bli en omställning..om några månader kommer jag sitta och vara lika bitter och irriterad som dagens pendlare, haha.

Helgen som har gått har varit mysigt och precis det jag behövde. Bio och middag i fredags, hemmamys igår med killarna spelandes kort på balkongen, idag har jag varit i Ekeby följt av Härslövs match som de dessvärre förlorade. Nu blir det chill ett tag innan vi hämtar hem mat från Basilika. Mums!


Bio

Igår såg vi äntligen Snabba Cash och det var som jag hört och läst, man kände att det var en "mittimellan" film men den var bra. Den får klart godkänt trots att där saknas en del från boken men så är det väl alltid vid en filmatisering, allting går inte att få med. Hur som helst, helt klart godkänd och nu väntar man med spänning på nästa film. I övrigt så är det en jäkla bra biohöst för svenska filmer det måste jag säga. Hamilton 2 och Hypnotisören är två filmer som jag ser fram mot, men jag hoppas innerligt att Hypnotisören är bra, för boken (böckerna...) är bland de bästa jag någonsin läst.

Nu, dags för frukost innan jag blir upphämtad av Jessica. Det är dags för loppis!