Måla, måla, måla
Jag är trött!
Åtta timmars målning lär sätta sina spår imorgon, men nu är allting vitt, vitt, vitt!
Imorgon kör vi igen, flyttlasset går 09.00, hejåhå. 

Alltid bra med hjälp

Det är en himla tur jag har sällskap när man gör tråkiga saker. Just idag handlar det om skåpsresning! Malte och Nova är så snälla som håller mig sällskap. 
Nyårsplanering

Goddag!

Idag står det nyårsplanering på schemat. Vår tre rättersmiddag bådar gott och det vattnas redan i munnen, slurp! 

Barnvakt

Såhär mysigt hade jag och Novalie det i måndags när jag fick äran att passa prinsessan några timmar. Vi busade i hennes prinsesstält och hade det så mysigt!Släkten är bäst
Lördag

Julen närmar sig med stormsteg och det är så mysigt. Dessvärre saknar vi snön här nere i Skåne men man kan inte få allt, det är så det fungerar. 

Hur som helst, julen innebär avslappning och mys och det är precis vad dagarna än så länge har innehållit. Sovmorgon följt av en rolig runda i stan med Filip, Linnea och Jonas, fika och sen till middag blev det ryggbiffsplanka. 

Imorgon är det dags för glöggmys, åh så härligt.
Några andra som myser är Nova och Malte, se så söta de är. Malte håller hårt om Nova. 

Mitt tålamod tog slut

När jag vaknade 03.00 inatt med andningssvårigheter och funkande huvudvärk så bestämde jag mig. Doktorn nästa!
Och så blev det, efter en kort väntan (snabb service, heja sjukvården ibland!) så gick jag därifrån med en 10-dagars antibiotikakur, så nu jäklar, nu ska skiten bort.

En annan sak, nu har jag julledigt, woop woop. Vi hade sista seminariet i eftermiddags och nu är det bara min individuella utredning som ska göras färdigt under jul och nyår. Skönt att bara ha eget arbete nu dessa veckorna och kunna bestämma själv hur man planerar osv.
Nu ska vi iväg till Center Syd och försöka fixa min telefon. Trevlig torsdag!

Hejåhå

Okej, jag är uppe och ute. Det var riktigt skönt att komma ut och få lite frisk luft så nu håller vi tummarna att detta hjälper :)


Mina gummistövlar hjälper till att pigga upp humöret i alla fall 😊

Underbara söndag

Idag är det söndag och tredje advent är här. Det innebär att det endast är åtta dagar kvar, sen knackar julafton och allt vad det innebär på dörren. Åh jag längtar! Jag älskar julen.

Förkylningen hänger fortfarande kvar men man får göra det bästa av situationen, därför stack vi till väla och Ikea idag. Vi åkte med ett stort bagage av tålamod men det var faktiskt lugnt, inte alls så mycket folk som vi trodde. Hursomhelst, vi kom hem med bra och nödvändiga saker och nu är alla julklappar förutom två klara. De sista två fixar jag i veckan, sen kan man ta det lugnt. På vägen hem handlade vi även.....*trumvirvel*..... JULGRAN och nu doftar det fantastiskt här hemma.

 

Kolla vilken fin uggla! Den har fått hedersplatsen i granen. Tack Sandra och Oggi! 

Saffranslängd

En självklar sak på bordet igår, saffransläng med vit choklad!

Sämre, bättre, sämre igen

Tjolahoppsanhej!

Det är lördag och jag ligger återigen i soffan. Halsen gör inte alls lika ont längre men istället har skiten förflyttat sig till näsan och huvudet. Jag är hyfsat pigg men mitt huvud känns tyngre än tyngst och jag börjar bli less på det här. Det är inte ofta jag är sjuk (peppar, peppar) så jag antar att man hellre får stå ut en längre tid än fler korta sjukperioder, nåja. 

Igår var det lucia och tidigare år har vi skapat en tradition i form av en kväll tillsammans med fina vänner, julklappsspel och provsmakning av skinkan och igår var det alltså dags igen för denna tradition. Det var mycket trevligt och lyckat! Skinkan var supersmarrig och alla verkade nöjda, finfina vänner, vad hade man gjort utan dem? 


Madagaskar
Dagens filmer, Madagaskar 1 och 2. 

Tyck synd om mig

Här ligger jag, med ett halsont från helvetet och så lite feber på det. Det suger verkligen att vara sjuk och man ligger här i sin ensamhet och tycker synd om sig själv. Har fått i mig lite kaffe och fil med müsli i alla fall, nu tänkte jag slänga igång en film innan Jonas kommer hem med nyponsoppa, apelsiner och alvedon. Mer c-vitamin åt folket!

Lussebullsbak

Idag har jag spenderat ett antal timmar hos Olle och Sofie, ja lilla Novalie var självklart också där. Vi har lekt en massa men främst stod det bakning på schemat och vilka smarriga lussebullar de blev. Vi slängde även ihop en saffranslängd, slurp. Olle var duktig på att rulla lussebullar medan jag och lillan mest satt sidan om och tittade på. 


Äntligen jul i vårt hus

Jag är inte riktigt klar, det enda som återstår är mossbollar som jag tänkte ha hängande på balkongen. Annars har jag äntligen fått julkänsla här hemma också och det är underbart. 
Vinterlandet är också klart! Herr Uggla är på plats och han ser ut att trivas riktigt bra.


Kunde haft det sämre

Vi har en mycket klok lärare som redan igår skickade ut meddelande om att dagens seminarier var inställda, Woho. Men inte undra på liksom, stormen Sven är här med besked, haha. 

Istället ligger jag i sängen och har det bra. Hade ju varit ännu mysigare om Jonas var ledig men man kan inte få allt.
Såhär ser mitt läge ut just nu; 


Och till vänster har jag den här keliga pälsbollen ; 
Jag har gjort min del

Puh. Tentan är skriven och nu kan jag inte påverka vad som händer. Gjort är gjort helt enkelt så nu får vi hålla tummarna. Inom max 15 arbetsdagar kommer resultatet, förhoppningsvis kommer det som en glädjande julklapp men fan, den var svår. Äh skit i det nu, hoppet är det sista som överger en, positivt tänkande! 

Nu ska jag istället ägna mig åt roliga saker, pynta lägenheten och bara ha det bra. Tyvärr börjar den nya kursen redan 08.00 imorgon så det blir ingen sovmorgon men på torsdag, då ska jag sova länge. Mmhhmmmm. 

Göteborg

Göteborg var jättemysigt och nu är jag fylld av julstämning. Jag längtar tills på tisdag när jag skrivit klart tentan (förhoppningsvis köttat den) för då ska jag åka iväg och handla hyacinter, mossa och annat mys som få plats i lägenheten. Väl hemma ska jag städa, lyssna på julmusik och göra fint hemma. Men det är på tisdag det! Först måndag och tenta alltså. 

Men Göteborg! Så mysigt. Liseberg lyckas verkligen med julstämningen, så det är verkligen något jag rekommenderar.