Hur cool?

Kolla in tavlan!
Den finns på gallerix och jag fick syn på den när vi fördrev någon timme på Nova i söndags.. Så jäkla cool! :) Kanske en hint till någon snäll själ som redan funderar på förslag till min 25 års dag... hehe.


Ny vecka, ny dag

 
Hej alla glada,
 
Tisdag idag och en ny vecka är igång. Vi började en ny kurs igår och dessvärre verkar den vara lika seg och tråkig som den föregående. Jag hoppas (jättemycket!) att jag klarar tentan som jag skrev i fredags, för jag vill verkligen slippa den kursen. Så håll tummarna i ca 14 dagar, haha.
Kursen som startade igår heter "arbete, socialpolitik och försörjning", och jag tror kursen är väldigt nyttig och innehållet är viktigt, men bara ordet politik får mig att rysa. Socialpolitik har visserligen en annan innebörd än just "vanlig" politik men ändå, nåja, jag ska inte klaga, jag får se vad kursen erbjuder helt enkelt.
 
Förresten, Jonas handled är bruten. Det var värre än vad vi trodde. Efter x antal timmar, först i Landskrona och sen i Lund så fick Jonas tillslut gipset på plats och vi kunde åka hem. Lille stackaren, fyra veckor med gips på handleden. Vilken tur han har mig :) 

Igår var ingen vanlig dag!

Min fina fina Sandra fyllde år igår och vi firade henne med en god överraskningslunch på Stora Norregatan 22. Oskar hade andra överraskningar till henne men jag hjälpte honom med lunchen och det blev väldigt bra. God mat, vin, ballonger, vänner och massa snack, inte helt fel en lördagsförmiddag.

Efter lunchen gick jag och Jessica, tappra supporter som vi är, till Härslövs träningsmatch mot Wormo, 1-1 slutande den och det var super.
Jonas skadade sig dock, han föll konstigt och hamnade på armen så en del av kvällen spenderades på akuten i Helsingborg. Dock åkte vi därifrån igen. Efter att ha pratat med en sköterska och fått information om att väntetiden på ortopeden var ca sex (!) timmar och att inget kunde förvärras under natten så tog vi beslutet att åka hem.
Ska försöka få en tid idag, här på jourmottagningen i Landskrona istället, så håll tummarna! :)


Hur fina?!

Titta mina fina tulpaner! Jag har aldrig lyckats bra med tulpaner rent generellt, de håller sig i några dagar sen hänger de ner längs vasen men kolla in dessa. Vet egentligen inte vad hemligheten är men jag läste någonstans att tulpaner trivs kallt/svalt under natten så dessa har fått stå ute på balkongen under nätterna och än så länge verkar de fungera! :)


Rain Man

Jag vill gå och se teaterpjäsen Rain Man med Robert Gustafsson!
Såg intervjun med honom på Efter 10 idag och blev väldigt nyfiken på pjäsen. Googlade den men det verkar bara som den går på Rival i Stockholm...typiskt. Vet någon om såna här pjäser sätts upp på fler ställen efterhand eller den kommer bara gå i Stockholm?

Läs här vetja!
http://www.evenemang.se/nyheter/rain-man-blir-teaterpj%C3%A4s.html

Paus

Ohoj!

Tentadags på fredag, än så länge är jag inte riktigt redo men snart så...tänkte ta en paus nu och äta lite lunch innan jag fortsätter. Klockan 16.00 är det dags för bankbesök, och imorgon likaså. Sen är vi klara, då ska vi bara bestämma oss hur vi ska göra. Rätt intressant att se vad de olika bankerna har att erbjuda, det skiljer sig en hel del.
Nåja, dags för lunch, sen dyker jag ner i böckerna igen.

Fredag!

Igår var det redovisning mellan 12-17, och det gick bra. Nu kan jag bocka av den och enbart fokusera på tentan som äger rum nästa fredag...

Fast det är mycket kommersiellt gällande alla hjärtans dag så gillar jag dagen, det känns som folk är lite snällare och gladare just den här dagen. Jag fick en reflex formad som ett hjärta på bussen, de delade ut kaffe oh vaniljhjärtan på skolan och det fanns även "lyckokakor" att få, med en komplimang inuti. Och det gick ju bra på redovisningen så våra lärare var säkert påverkade av dagen också, de var på bra humör och var nöjda med alla :)

Vi hade en mysig kväll igår, bestående av gott kött med bakpotatis och en smarrig efterrätt! Inget avancerat men det behöver det inte alltid vara. Mys i soffan, med tända ljus och några avsnitt av Sons of Anarchy.

Idag blir det lugnt, jag ska ner i stan en sväng, hämta mamma och pappas bil eftersom vi har lite ärende att fixa (är fortfarande utan bil..), sen ska jag hämta upp Jonas innan vi kör iväg och letar ankelskydd till honom, sen är vi bortbjudna på middag till Jonas! :) En härlig fredag!


Godkväll!

Spagetti och köttfärsås fick bli kvällens goda middag. Den har avnjutits med ett antal Sons of Anarchy avsnitt följt av matchen mellan Valencia och PSG. Annars har dagen varit lugn, skolan, plugg och sådär. Imorgon ska jag ge blod, men innan dess blir det frukost hos farmor tillsammans med Liziz och Pappa, vilken härlig start på dagen! :) Efter frullen får det blir lite mer plugg (tenta nästa fredag...) innan jag tar tåget till Malmö och går på dagens föreläsning. Nu, sängen!

Mästare på beerpong

Helgen som gått har varit super. Tacos och bio i fredags med Filip och Linnea. Vi såg Django Unchained, en film jag tror vi alla kan rekommendera. Hemsk, grym och lite bisarr i vissa stunder men helt klart sevärd!
I lördags var det party i Lund hos Lina och Fischer, och det var hur trevligt som helst. Jag testade på beerpong för första gången. Jag var i lag tillsammans med Jocke och gissa vad? Vi vann! 6 raka vinster och vi kunde därmed titulera oss som kvällen beerpong mästare, woho.

Igår blev det slappt, en del avsnitt av Sons of Anarchy och sen en höjdardejt med Kajsa, Lina och Malin. En höjdardejt på många olika vis :)

Idag är det måndag och tillbaka till plugget. Ingen föreläsning idag men jag förbereder till redovisningen på onsdag och till tentan nästa fredag. Förresten, idag kommer Liziz hem! Så det blir middag hos mamma och pappa ikväll :)


Snart helg...

Ohoj!
Redan torsdag och dagarna bara flyger förbi, tokigt. Skolan rullar på men kursen är vad jag skrivit tidigare.. riktigt dryg och föreläsaren likaså. Hur som helst, snart är det helg och det kommer bli en rolig sådan! Imorgon blir det något mysigt i form av tacos och filmkväll, eller kanske bowling? Vi har inte riktigt bestämt oss men något blir det. På lördag är det fotboll, innan det är dags för fest i Lund hemma hos Fischer och Lina. Söndagen, denna härliga vilodag, kommer nog bestå av sovmorgon, slapp framför tv och en träff med Kajsa, som är hemma igen! :) Woho!

2/2 2013

 
Klara Svea Novalie
 

Dopet

Dopet gick över förväntan och jag är nöjd! Min psalm gick bra och Novalie var så duktig. Det var ett fantastiskt fint dop och det var inte många ögon som var torra i Kropps Kyrka. Olle, Sofie och Sonja (prästen) hade planerat en "överraskning" under ceremonin. Plötsligt tar Olle tag i en mikrofon, hans kusin Anna sätter sig vid pianot och sen börjar han sjunga. Han sjunger en helt fantastiskt fin låt om kärleken till ett barn. Han avslutade sången med att pussa Novalie på huvudet och lovade att alltid finnas där för henne. Åh jisses... det var så fint. Jag brukar inte vara blödig eller så men detta blev för mycket, haha. Han och Sofie hade diskuterat om jag skulle få veta eller inte, men hade beslutat sig för att inte säga något, eftersom vi alla redan var tillräckligt nervösa inför dopet. Jag blev min sagt tagen på sängen när jag stod där framme och tårarna föll mot min kind. Det var en ära att få hålla Novalie och en ära att få titulera sig som hennes fadder/gudmor. Hela dagen igår är ett minne för livet. Kvällens avslutades hemma hos Susanne och Håkan, där det bjöds på middag, en middag som är svår att beskriva, det var såååååå jäkla gott!

Idag håller vi söndag, vi har tagit sovmorgon, tvättar, städar och alldeles strax ska vi bege oss till gymmet :)