Alltså kolla...

De här två, de äger en STOR plats i mitt hjärta!
Vi var hos Olle och Sofie igår, käkade goda mackor och bytte julklappar. Givetvis busade vi med lillan också, eller mest Jonas, han blev den lyckligt utvalde för kvällen att agera lekkompis :) 
Myssöndag

Såhär spenderar katterna sin söndag och jag och Jonas har intagit ungefär samma position. Soffläge, kaffe och Homeland. 
Besök i Trelleborg

Efter en god frukost tillsammans med Lina, Kajsa, Leo och Paulina hämtade Jonas upp för mig dagens utflykt, nämligen Trelleborg!
Det stod innebandy på schemat, skånederby mellan Höllviken och Helsingborg. Helsingborg vann så vår biltur var absolut inte i onödan :) Nicklas levererade en assist och ett mål, woopidoopido. 
GOD JUL

Jag bara njuter!
Vi firade lillejulen hemma hos Jonas föräldrar igår med en smarrig kalkonmiddag, marängsviss, julklappsspel och mys. 

Nu blir det strax en god julfrukost här hemma tillsammans med Jonas. Prinskorvar, äggröra, kaffe, skinka och annat gott står uppdukat. Tror vi äter lagom till julkalenderns sista avsnitt som visas 10.00. 

Därefter kör vi lite ärende och sen vid tre infinner vi oss hemma hos mamma och pappa för att fira jul där hemma. Underbart!

Sällskap vid matlagning

Se så fint han sitter! Lille Malte, han är duktig på att hålla mig sällskap när jag är i köket. I vanliga fall brukar han ligga på kylskåpet men för tillfället står pallen i köket och då passar det bättre att sitta där, närmre maten också!
Paketinslagning
Barnvakt


Novalie, den lilla busungen, har varit hos mig under eftermiddagen. Vi har tittat på  Bamse, jagat katterna, bakat chokladbollar och varit ute på lekplatsen. Och just det, vi har målat naglarna också! Vi har helt enkelt haft en mysig och rolig eftermiddag tillsammans :) min lilla favorit. 

Äntligen

Nu är den här, årets julgran har intagit sin plats i lägenheten. Vi var iväg på jakt igår och på första stoppet hittade vi en liten men ack så fin silvergran som fick åka med hem i lille bilen. Nu står den här, med sina röda kulor och fina ljus och sprider sin fantastiska doft. Åh julen alltså! Bara åtta dagar kvar till fantastisk god mat, familjemys och avkoppling. 
En dag fullproppad med fotboll

Sådärja, nu är vi alldeles nyss hemkomna från nightcap. Det gick minsann väldigt bra för härslöv men det räckte inte riktigt hela vägen men killarna kämpade på bra :)

Under en paus tog jag och Linnea tillfället i akt och stack iväg för att käka en god middag. Det blev pizza, mums. En romantiskt middag på tu man hand, haha. Nu kallar John blund! Imorgon är det söndag och då ska jag iväg för att fira bästa Kajsa som fyllt år, wiho! 
Godnatt! En bättre tisdag

Vardagslyx, det är verkligen något man borde anamma mer och oftare. Det är ju så enkelt. Ett glas vin och en liten extra god middag, sen är man hemma. Och bra sällskap såklart, det viktigaste :)

Nisselek

På praktiken har vi en hemlig "nisselek" som går ut på att man ska lista ut vem som är min hemliga nisse samt att man själv är hemlig nisse åt någon av de andra i gruppen. Jag fullkomligt älskar den här grejen, komplimanger, snälla gester, småpresenter, dikter med mera, det är bara att låta fantastisk flöda. Det gör så mycket och piggar verkligen upp när man upptäcker att sin hemliga Nisse varit i farten när man kommer på morgonen. 

Se så fint jag har det nu! 
Köpenhamn.

Vill man få julkänsla så är helt klart Köpenhamn ett hett tips. Stämningen, dofterna och alla ljus är fantastiskt. 

Efter en smarrig lunch och shopping på Ströget så stod Tivolis julmarknad på schemat. Som vanligt lyckas de och där är verkligen hur fint som helst, men dessvärre tar antalet människor ner känslan lite, att gå i flock och i princip inte ha möjlighet att gå ur "ledet" för att gå in i någon affär eller tomtebod är väldigt synd. 

Kvällen avslutades i Malmö med en god middag innan vi tog tåget hemåt. Härlig och julig lördag :)
Det doftar jul!

Sådärja!

Dagen bakning, saffranssockerbullar med fyllning av vit choklad!
Ohlala!
Extraval alltså...

...jag är kluven i det här alltså. Det kan verkligen gå hur som helst och det gör mig lite orolig. Det blir minst sagt spännande när det är dags i mars. Släkten när den är som bäst

Såhär ser det ut när alla kusiner och kusinbarn träffas, bus och åter bus.