Adventsmys

Oh, julen närmar sig med stormsteg. Förra veckan var det julmarknad och denna helgen har bjudit på den traditonella provsmakningen av julskinkan hemma hos farmor i förmiddags, följt av julskyltning tillsammmans med Emelie. Och som pricken över i:et, adventskvällsmat med Jonas i form av massa plockmat och glögg, mums! 




Julshow med Loreen

Igår var vi bjudna på julshow tillsammans med Jonas jobb och vilken kväll det var. Det var god mat och dricka men själva showen var absolut det bästa på kvällen! Loreen är grym alltså, vilken röst! 

Vi hade lyxen att sitta bland de främsta borden så det var häftigt att se en typ av konsert på så nära håll :)







Fullproppad

Tjabbatjenahallå!

Idag har varit en lärorik dag, BBIC-utbildning stod på schemat och det visade sig vara mycket intressant. Jag är helnöjd med dagen och gillar verkligen när man får fylla knoppen med vettig och användbar information. Jag är jättetacksam att jag fick delta i den här utbildningen och den kommer hjälpa mig på många olika sätt i mitt framtida arbete, woop woop!

Nu tänkte jag alldeles strax hoppa i pyjamasen och sen vidare ner i sängen. att lära sig nya saker tar på krafterna så jag passar på att krypa ner tidigt ikväll. Och så kan jag kolla Malmö-Juventus samtidigt och sen förhoppningsvis somna gott när Malmö vunnit. Heja MFF!

Hotell Öresunds brunch

Mhm, den här brunchen är något jag rekommenderar! Erikstorp är snäppet mysigare men hotell Öresund erbjuder fler valmöjligheter, så båda är lätt värda pengarna. Ett stort PLUS med hotell Öresunds brunch är dessertbordet, alltså...det vattnas i munnen när jag skriver. För en dessertälskare som mig så var detta helt fantastiskt, ett tre meter långt bord med desserter, förstår ni?! Pannkakor, grädde, sylt, kärleksmums, croissant, pannacotta, chokladmousse, skorpor, kakor och tårta...himmelriket! 





Jul och allt som det innebär alltså...

...jag fullkomligt älskar julen! 

Traditionsenligt så var det julmarknad på Gamla Kassan idag, en vecka innan julskyltningen. Jag och mamma spenderade någon timme där och kom hem med massa smaskiga saker och nu är vi fyllda av julstämning och idéer, precis som det ska vara!







Hallå din get!

Se vilka jag stötte på under morgonens promenad! 




Jag försökte locka med gräsfrukost men detta var inget som var intressant alls...kräsna typer. 

Hallihallå!

Torsdagkväll. Jonas är iväg och tränar och jag myser i soffan till kvällens andra avsnitt av The Walking Dead, oohh, det är så spännande. Snart slut på säsong fyra... 

Imorgon är det fredag och jag är minsann ledig. Har hoppat in på praktiken de senaste två fredagarna men imorgon håller jag fritt. Jag har inget större planerat och det är väldigt skönt. Städa, träna, kanske åka till Ikea, Väla för att handla julklappar? Möjligheterna är oändliga :)



Träningsvärk deluxe


Puh!
Tur man har mobilen och slipper gå för att hämta datorn när man har sån här träningsvärk. Fast jag har precis kommit hem från en kvällspromenad, allt för att försöka röra igång kroppen igen och få träningsvärken att släppa. Vad har jag då gjort för att få förtjäna detta? 
Jag gav 10000% på Härslövs gåsaboll i lördags såklart. Ger jag mig in i något så ska till vara till 100% och så blev det alltså, min insats resulterade i två mål (egentligen tre..men enligt domaren så "var tiden ute"..pttf!!) och en fjärdeplats för laget jag var med i. Det var en väldigt lyckad och trevlig dag som avslutade med middag, lite drinkar och dans tillsammans med härliga vänner! 

Idag är det måndag och kvällen blir lugnt. Ska slänga ihop en enkel middag och sen blir det soffhäng med Jonas :)

Dejtkväll






En underbar kväll med världens bästa kille. 

Denna fantastiska känsla




Kvällspromenad!

Ett och två, traska på!




Magen full av gottigheter

Puh, vilken gottehelg alltså!

Kalas x 2 som har resulterat i massa kakor och annat gott. Nu får det vara stopp (för några dagar i alla fall...haha)
Vi inledde lördagen med tvåårskalas för lilla Novalie. Hon var nöjd med dagen och alla paket, och det var ju huvudsaken. Därefter tog jag stålhingsten och cyklade ikväll till nästa kalas, nämligen ett överraskningskalas för Ullis. Vi lyckades genomföra överraskningen och kvällen blev lyckad med god mat, dricka och massa snack. 

Idag har vi hållt söndag, tvättat och städat och lite annat smått och gott. Sen var det dags för farsdagsmiddag hemma hos mamma och pappa. Åh vilken middag! Köttfärslimpa med sås, potatis, grönsaker, lingon och gurka. Wiwwaeaaaa! Så gott! 

Nu är vi mätta och belåtna och tackar för en härlig helg. Jonas spelar tv-spel och jag ligger och läser en bok, så alldeles snart blir det skönhetssömnen som kallar. 




Grattis på födelsedagen

Min lilla favorit Novalie fyller två år idag! Hurra hurra hurra 🎈 







Bröstcancerfonden

I veckan beställde jag ett armband för att stötta Bröstcancerfonden och igår fick jag det i brevlådan. Se så fint! 😊 

Vill ni också stötta, gå in på www.iloveboobs.se och beställ!



Märkligt

Impulsivitet när den är som bäst!

Vilken upplevelse :)







Tradition

Precis som alla andra år, ett besök på kyrkogården och minneslunden för att tända ljus är ett måste. Det är något speciellt där, lugnet och alla ljus, man tänker lite extra på de människor som har fått lämna jorden men som finns med oss i våra tankar varenda dag, och jag blir alldeles lugn och varm i kroppen. Det är verkligen en tradition och högtid som ligger mig varmt om hjärtat. 

Alltid i mina tankar 






Hej från Pippi

Igår var vi och åt en god middag i form av planka hemma hos Pippi Långstrump  :) se så fin hon är!  Novalie har verkligen fått dille på Pippi och ska gärna gå klädd såhär hela dagarna. Efter en hel del bus och bollkastning somnade Pippi och vi åt ostkaka ( så gott! Aldrig smakat det innan), drack kaffe och kollade på Idol, en härlig fredagkväll med fina vänner helt enkelt!




 Ikväll blir det halloweenfest ute i Vadensjö, buhhuuuu! Laddar upp batterierna nu och sen i eftermiddag blir det kläder, sminkning och blod. Spoky!