Gäääääsp

Hejåhå!
Det har varit en lång men intressant dag. Nu är jag nerbäddad i sängen under ett varmt och gosigt täcke. Jonas sitter kvar i vardagsrummet och tittar på en dokumentär, jag själv tänker ligga kvar här och läsa för att sen sakta men säkert somna och få en härlig nattsömn. Imorgon är det fredag, och då får jag finbesök i form av Yasmine och Maria. Ska bjuda på en enkel lunch, ta en promenad för att visa upp Landskrona och annat kul, och sen slår jag till med äppelkaka och kaffe på eftermiddagen. Det blir bra! :) 

Promenad genom stan

Landskrona alltså! I mitt hjärta
Vinterklädd

Jag är alldeles strax redo för att spendera två timmar på IP. Mössa, vantar, tjocktröja, fodrade skor och en varm jacka är planerat, det bör ju räcka. Ikväll är det en måstematch för BoIS och jag ska (precis som under hela säsongen) dit och ge stöd och klappa händerna. Jag tycker verkligen det hade varit så otroligt synd om BoIS trillar ner. Nä, de har inte spelat bra och allt det där som resulterat i deras position i tabellen, men fan, jag vill fortsätta gå på Superettanfotboll... Jag vill att BoIS ska vara där, av så många olika anledningar, laget ligger helt enkelt mig väldigt varmt om hjärtat.

En till...

...kaka, såhär på en lördag. Mammas efterrätt var supersmaskig. En cheesecake med mjölkchoklad och hallon, yummie! :)


Lördag

Det blev en runda i stan följt av en god fika. Vi hittade lite saker som behövs till halloweenfesten nästa helg så det känns bra och vi är ute i god tid! Tummen upp. 

Nu blir det strax födelsedagsmiddag hemma hos mamma och pappa. Idag fyller nämligen världens bästa mamma år, grattis!!!
FREDAG

Tjoho, idag är det fredag!
Dagen har bjudit på blandade aktiviteter. Jag blev alldeles nyss färdig med städningen här hemma och det är ju så skönt när hemmet är rent och städat och doftar gott, aaaahhhh! Nu har jag har alldeles nyss landat i soffan och strax blir det en varm dusch, sen en god middag och kanske en bra film, förslag? 


Trevlig helg! :)

Så mycket kärlek och vänskap
Inte varje dag...

Klockan är 21.25 och jag sitter på ett tåg från Malmö till Helsingborg, och dricker kaffe. Men vad gör man inte när man vill vara effektiv. AW med kollegerna från praktiken först i Malmö (supertrevligt!) och nu alltså tåg mot Helsingborg för att möta upp Jonas, Jonas, Linnea, Filip, Julia och Nicklas. Det vankas skräckfilm! Annabelle....iiihhhhh!
Tungt men så viktigt!

Idag fick jag äran att medverka under en utbildningsdag på Dunkers i Helsingborg. Ämnet för dagen var hedersrelaterat våld och förtryck. Vi har fått lyssna på väldigt duktiga föreläsare och fått lärorikt material med oss hem. 

Jag är jättetacksam för att jag fick vara med under dagen. Jag har haft dålig koll på vad detta uttryck innebär och vad det är som skapar detta. Man har hört det i olika sammanhang och skolan har väl nämnt det i några enstaka fall. 
Efter idag så har min kunskap blivit mycket större och jag skulle önska att alla som arbetar med någon form av socialt arbete får möjlighet att få samma kunskap. Det är ett otroligt viktigt ämne och det är så (!) mycket mer än det vi kan läsa i tidningarna. Det är inte kopplat till en viss religion, det handlar inte om en viss grupp av människor, det är mycket mer än så och förtryck finns tyvärr i alla religioner. 

Gå gärna in på youtube och se den här filmen; http://youtu.be/pAqtz-e3D3Q


En sak bara......Zlatan alltså, vilken människa. Jag får rysningar! Det var allt jag ville få sagt. 

Måndag

Tjolahoppsan hej!

Det är måndag och en ny vecka har inletts. Jag är något trött idag efter helgen men det kunde varit värre så jag ska inte beklaga mig mer än så. 

Vill mest slänga in en liten påminnelse...idag är det nämligen två månader till lucia! Det innebär i sin tur att julen och allt vad den innebär också närmar sig...wiho! Jul, jul, stråååååååååålande jul :) 

Snor, snor och åter snor

Hejåhå!
Det är redan onsdagkväll och dagarna bara flyger förbi. Jag dras med en jäkla förkylning, men jag är igång. Tung i huvudet och trött på kvällarna men så länge jag slipper feber och annan skit så är jag nöjd, en förkylning kan jag hantera :) 

Senast jag skrev några rader här var i lördags och det känns som det var igår...och då har jag ändå gjort massor (!) under dagarna där mellan. Som vad då tänker ni, jo varit både i Göteborg och Borås, varit på rättegång i Lund och haft utredande samtal :) Praktiken är skitskoj ich jag trivs jättebra och suger åt mig all erfarenhet och kunskap jag kan. Mina handledare är superduktiga och väldigt tillmötesgående och jag känner mig trygg i deras sällskap och i rollen som praktiken kräver av mig. Häromdagen höll jag mitt första utredande samtal, och det gick bra! Något hoppigt mellan frågeområdena men överlag är jag nöjd, wiho! 

Turridning på Söderåsen

Igår var vi iväg på turridning, det är verkligen något jag kan rekommendera :) vi hade minst sagt tur med vädret också så dagen var helt perfekt. 

Vi avslutade dagen med god mat och dricka hemma hos Kajsa. Dessvärre började jag känns mig kass på eftermiddagen, förkyld och ont i halsen, så idag håller jag tummarna att det inte blir värre! 
Tadaaaaa!

Här är resultatet!
Kanelbullar, fläta och en kolatryffelpaj. Slurp! Malte var som vanligt också med på ett hörn, han brukar vilja hjälpa till :)Nu blir det alldeles strax Idol och godis!

Pssst

...imorgon är jag ledig! Och på lördag är det kanelbullens dag så gissa vad jag ska göra imorgon? Ha sovmorgon, njuta och baka, ah så härligt :)

Min onsdagkväll

Såhär bra kan man ha det!