Vilken dag!

09.00 befann vi oss på malmö central och därefter fick vi en picknickpåse innan vi skulle ta tåget igen. Tåget gick mot Köpenhamn och vips så vad vi i Christiana. Jag har aldrig varit där men jag vill utan tvekan dit igen. Jag kan inte riktigt sätta ord på det men det är något fascinerande och skrämmande på samma sätt. Folket och stämningen är...loose och avslappnad men samtidigt vet jag i bakhuvudet att saker och ting är olaglig och vad droger kan göra med människor och det skrämmer mig. Visst, alkohol är ännu värre men..nu är ju lagstiftningen vad den är.  Hur som helst. Jag uppskattar verkligen dagen där och vill absolut åka tillbaka för att kunna där och kolla in området ordentligt. Efter Christiana blev det lunch på Copenhagen Street Food och det kan jag rekommendera. Vilket ställe :) mat för alla sorter och väldigt härlig ide. 







Dagen slutade inte där!
Vid 16.30 lämnade jag mina fina arbetskollegor för att möta upp Maria, Lina, Yasmine och Marlene. Vi skulle fira uppsatsen och hade bokat bord på Fridays. Mums! Nu efter mat och kanske lite för många drinkar är jag på väg hemåt. Så nöjd med dagen och tackar alla inblandade! :) 

Världens bästa kursare! 


Njuter fortfarande

Dagen började med några timmars jobb och jag har längtar efter att kunna jobba utan stress från uppsatsen...ja det låter kanske konstigt men det är liksom skönt att gå dit och veta att man är där med gott samvete utan någon stress och vetskap om att uppsatsen väntar där hemma, slut på det! 

Därefter blev det bus hemma hos Olle och Sofie med finaste tjejerna. Vi fikade på lekplatsen, gungade, drack kaffe och kollade på Rio 2, fantastiskt ungar! Och Sofie såklart!! :) 





Dessutom, jag fortsätter på mitt belöningssystem! Ikväll har jag och Jonas ätit räkmacka och druckit vin. Vi ses inte så mycket i helgen så därför firar vi (mest jag) att uppsatsen är klar :) 
Snart ska jag sluta tjata om den..bara lite till, det är en så härlig känsla. 




Det är över!

Två månaders slit är över. Vår kandidatuppsats är skriven och inlämnad och det känns helt jävla fantastiskt. Om jag är såhär glad och utmattat nu, hur kommer det kännas vid själva examensdagen om cirka ett halvår? Nåja. Lev i nuet :) 
Vi är nöjda och nu kvarstår opponering innan nästsista terminen är avklarad...tre års studier, finito. Var fasen tar tiden vägen alltså?! En termin kvar sen är jag färdigutbildad socionom...smaka på det. Underbart. 

Idag har jag haft en riktig belöningsdag. Efter inlämningen väntade 50 minuters massage följt av en kaffe i på espresso house. Därefter blev jag upphämtad av Tulle och vi körde en runda till Hm Home innan vi styrde bilen hemåt igen. Sedan slängde vi ihop en grym pasta och firar med rödvin. Åh perfekt dag. Imorgon är det jobb och sen ska jag mysa med Sofie, Novalie och Nelia! :)







Nu köööör vi!

Okej, sista heldagen med uppsatsen, nu jäklar! Vi fick jättebra feedback av handledaren så nu är det småfix och justeringar kvar sen lämnar vi in på onsdageftermiddag. 

HUR FANTASTISKT?! Så jädra fantastiskt. Kan knappt förstå att det gått nästan två månader och vi suttit med uppsatsen i princip varje dag...klapp på axeln alltså! 





Här sitter vi



Heja oss! 

På cykeltur




AW i Lund

Igår lämnade vi in ett utkast på hela uppsatsen. Nu är det bara att vänta på domen..på måndag ska vi ha enskild handledning och få feedback, så håll tummarna att där inte är för mycket saker att ändra. Åh det hade varit så underbart. Sen har vi måndag, tisdag och onsdag till småfix och klurande sen lämnar vi in bunten, tjoho! 

Som ett mini firande mötte jag upp tre kollegor för en AW i Lund. Något glas vin, snack och skratt är liksom aldrig fel, sen tog jag tåget hemåt igen för en god fredagsmiddag med Jonas. 





Här var det grönt!


Grönt är skönt

då var jag här igen...

skriver, skriver och åter skriver. Det närmar sig verkligen slutet och pressen börjar uppstå. På fredag är tanken att vi lämnar in och just nu saknas ett antal sidor...men vi kör på! Heja heja!




På föredrag om Syrien

Gårdagskvällen spenderades på Landskronas fina teater tillsammans med Li. Där var ett föredrag/föreläsning om Syrien och hur flyktingläget ser ut där just nu men också hur det kan visa sig längre fram. Den som höll i det var en utrikeskorrespondent från Sveriges Radio och det var väldigt intressant. Dock var tiden alldeles för knapp för att hinna reflektera och försöka hänga med i redovisningen av all historia mellan länder, krig, olja/gas konflikter m.m. Kvällen var dock väldigt lärorikt men jag hade gärna velat ha en lite längre genomgång och även lite mer om det själva aktuella läget i Syrien och så vidare men nu ska jag inte vara bitter och gnällig, jag är glad jag gick och att jag hade ett härligt sällskap med mig :) 




Bland tärnor och bestmans

Åh vilken helg. Jag har stängt av måstet med att skriva uppsats i några timmar denna helgen och det har varit helt fantastiskt. Jag har spenderat helgen med nära och kära och njutit varenda sekund. Igår bjöd Olle och Sofie in till bröllopsplanering med tärnor/bestmans/bestwoman och det var en härlig kväll med god mat, intressanta diskussioner och bröllopssnack. Åh det ska verkligen bli så kul med två bröllop i sommar..kärleken..den är bäst. 



Idag började jag dagen med brunch hos Johanna tillsammans med henne, Jessica och Linnea :) mums! 



Nu har jag laddat upp batterierna igen och är redo för slutspurten, 28:e maj är det inlämning och nu får det bli skriva, skriva, skriva tills det är dags för middag. På återseende. 




En bra fredag

Plugg, lite häng i solen med fina vänner, gos med hundvalp, vila, middag på stan med Jonas familj, irish coffee och sen en cykeltur hemåt...fantastiskt. 





SOL!

Vi har tagit vara på dagen så gott det går. Jag inledde förmiddagen med en kortare sovmorgon och lite plugg för att sen ta en paus tillsammans med Kajsa. Vi tog en rejäl och härlig promenad i solen och samlade energi. Därefter fuskade jag lite med min planering och cyklade ner i stan med Jonas för att äta lunch i solen,..men NU (och sedan några timmar tillbaka) så sitter jag här framför datorn och försöker producera text. Det går framåt... det är väl det. Jag har bryggt nytt kaffe och har lite naturgodis sidan om så jag hoppas det går bra ett tag till. På återseende.

Mjau





Dejtkväll

En kväll tillsammans, bara jag och Jonas. Det behövs och jag tycker det är så mysigt att få bara vara med honom. 

Igår blev det dejtkväll i Lund. Vi inledde med en god middag på Stortorget och ett glas prosecco, därefter gick vi mot Lunds Stadsteater där vi hade bokat biljetter till Jesper Rönndahls standupshow "Bildbevis". Kan rekommendera den, väldigt kul! 
Men det bästa med kvällen var sällskapet, världens bästa Jonas. 








I övrigt borde man gå på standup och skratta av sig ordentligt med jämna mellanrum, det är väldigt härligt och en bra känsla att ha kramp i käken :) 

Kär


Iiihhhh så glad för mina nya solglasögon! Häromdagen kom Jonas hem och höll för mina ögon för att sen komma med en överraskning, nämligen de här assnygga brillorna som jag spanat in under en längre tid😎 

Min man han kan!




Ledig kväll

Åh jisses vad det var välbehövligt. Igår blev jag hämtad av Tulle på stationen, sen blev det en kort stund av bus tillsammans med Gabby, Loui och Carl innan vi styrde bilen hem mot Tulle. 

En kväll med lite vin i solen, räkor och annat gott, en fantastisk kusin och en soffa, sen är man hemma! Tack. 

Nu har jag blivit fulladdad (precis som himlen, jisses vilket oväder..och ja..jag är riktigt obekväm med det..det är något övermäktigt med åska och blixtar som inte alls tilltalar mig) med ny energi och nu skriver jag uppsats igen :)






Jag borde...

...så mycket just nu men orken finns riktigt. Jag borde ha skrivit mer på uppsatsen under kvällen men istället har jag legat på soffan och läst (dock har jag läst litteratur till uppsatsen!) så saken jag har gjort har visserligen koppling till uppsatsen...åh. 

Ja..jag ska inte klaga egentligen, vi ligger i fas och vi har koll på läget och vet vad vi ska skriva men jag börjar tröttna på det faktum att allt är måsten just nu. Och måsten är inte kul och tar mycket av min energi...det gäller att stå ut och verkligen göra det bästa av situationen. Känslan när uppsatsen är klar och den belöningen som väntar då väger över allt det tråkiga, så nu sätter jag fart igen! Pepp, pepp, pepp. 



Eftermiddag i solen

Min paus från uppsats och transkribering idag fick städning och fotbollsmatch. Jag klagar inte alls på valet faktiskt, inte ens på städningen. För tydligen är ALLT så mycket roligare än transkribering och skriva uppsats så jag kunde fortsatt att städa i några timmar till... 
Nåja. Jag njöt av två timmar utomhus också då jag kollade Landora-Härslöv tillsammans med Li och grabbarna Måns och Hugo :) matchen slutade med vinst till Härslöv, wiho! 

Så jag har tagit vara på dagen , nu blir det kaffe och några timmar med hörlurar i öronen och fingrarna på tangentbordet, hejåhå! 







Hej!



1:a maj alltså...vi har inte demonstrerat, istället har vi vårstädat och rensat här hemma (väldigt välbehövligt) och sen under kvällen har vi haft fina vänner på middag så dagen har varit alldeles lagom! Och dessutom, hur skönt att det endast är fredag, underbart!