Nu får jag hoppas på sticklingarna


Från det här: 


Till det här, en natt med minus på balkongen och då blev resultatet såhär:


Min fina, stora härliga blomma är totalt förstörd. Som tur är så hade jag tagit sticklingar några veckor innan, så nu håller jag tummarna för dessa, att de kan få leva kvar. dålig dag

Efter en fantastisk helg följde en sämre måndag. Imorgon tar jag nya tag!
Julmarknad

Som tradition, julmarknad på gamla kassan. Jag har aldrig varit med om att där varit så lite folk men jag tror det beror på vädret, folk vågar sig inte ut på vägarna och det kanske är ett klokt beslut. Oavsett så var stämningen lika bra och nu är jag fylld av julkänsla och även några påsar är fyllda...bröd, glögg, lussebullar och brända mandlar, allt i en härlig och mysig blandning. 


Lycklig Johanna

Lördagsaktivitet

Sovmorgon, plugg och sen en lunch med den här donnan. Mycket mer behövs ju inte...jo! 
Snö såklart, och vet ni, årets första snö faller just nu utanför fönstret. Det är så underbart och det passar alldeles utmärkt eftersom startskottet för min jul och mina julkänslor påbörjas den här helgen
och efter plugg får man belöning
Fredag

Ni vet vad det är för dag idag? Det är fredag och en fantastisk helg knackar på dörren. 

Ikväll blir det middag och bio, det är dags för sista filmen om Hungerspelen. Alltså denna historia..så bra! Böckerna slår filmerna med hästlängder men filmatiseringen får helt klart godkänd och jag ser fram mot kvällens film. 

I övrigt bjuder helgen på julmarknad, åh det är äntligen dags. Julmarknaden på Gamla Kassan är startskottet för mig, på söndag kommer julkänslan och traditionellt köper jag glögg, bröd och annat smaskigt på marknaden och sen är det igång. Ett stort plus för i år är ju faktiskt det faktum att jag ska till Berlin...vet ni vad Berlin är känt för under november och december? JULMARKNADER! Waaaaowwow! En riktig tysk julmarknad väntar alltså, återkommer med recension. 

Nu ska jag kicka igång dagen, frukost och sen några timmar på biblioteket innan jag tar helg. Trevlig fredag!Orden räcker inte riktigt till
It's just not Paris we should pray for, it is the whole world. 

Visdom
Oroa dig inte för att ingen känner dig, försök att vara någon värd att känna 
❤️

Nej nej nej
Bombdåd som bombdåd men jag hoppas innerligt att det inte är riktat mot boendet för ensamkommande. 

Inte här, det är nog nu, det räcker! 

Taggad!

Tidig morgon...klockan ringde 06.00! Upp oh hoppa, det var nämligen dags för årets upplaga av Härslöv IKs gåsaboll. Se bara så taggad! Dagen var skitkul, tills dess att vi förlorade finalen...surt sa räven. Nåja. Jag är inte bitter...kanske lite. Hur som helst grattis till vinnarna 😊 


Direkt efter gåsabollen så blev det en snabb dusch (ja Li, håret också!) innan jag körde iväg på treårskalas till världens bästa och finaste Novalie. Min lilla favorittjej. Hon fick en cykel av sin farmor som utan tvekan blev kalasets höjdpunkt. 


Nu, har jag äntligen landat i soffan för en liten stund. Ska alldeles snart iväg igen för att möta upp några fina vänner för mat och kanske ett glas vin eller två, trevlig lördag! 

Mysigt sällskap


För dem som lämnat oss


Det är något speciellt med kyrkogårdar. Inget läskigt, snarare...rofyllt och mystiskt på samma gång. Svårt att förklara. Hur som helst, vi besökte kyrkogården, precis som vi brukar och där är extra fint nu under alla helgons helgen.