Fjälldrömmar

Just idag hade jag velat vara längre upp i landet. Bland, snö, öppna spisar, afterski och liftar. Jag är riktigt sugen på en härlig vinter och när jag ser alla bilder på facebook från diverse resor och skidåkning som folk är iväg på så blir jag måttligt avundsjuk, jag vill också!
Tänk att fira nyår i en mysig stuga i fjällen, kanske nästa år? :)

Språkrådets nyordslista 2011

Haha, sånt här är skoj! Sitter och läser Språkrådets lista för "nya" ord som använts flitigt eller fått nya innebörder under 2011. Här är några favoriter;

ac-snuva - förkylning till följd av luftkonditionering
flipperföräldrer - förälder som vågar släppa iväg barnen och låta dem klara sig på egen hand (i motsats till curlingföräldrar)
Juholtare - förhastat uttalande som man snart tvingas backa på
lunchdisco - disco mitt på dagen
mobildagis - kollektiv förvaring av mobiler när de inte används.
nysare - person som sprider nyheter och tips vidare
restdejting - en tjänst där man kan matcha sina matrester med andras och få ihop en måltid som man äter tillsammans
sms-livräddare - person som lärt sig hjärt - lungräddning och kan nås via sms
säpojogg - lopp där säkerhetspoliser springer i takt med ett fordon (som på Kronprinsessans bröllop)

Spakväll?


Jag har funderingar kring att göra ett hemma-spa kvällen till ära... Måste rensa huvudet och passa på att koppla av när jag kan, så varför inte genom spa? Fotbad, fotmassage, nackkudde, ansiktsmask och ansiktspeeling, fixa naglarn och sen avsluta med en varm och skön dusch och följt av bodybutter och sen dyket ner i pyjamasen? Hm, det låter faktiskt inte helt fel...

Reebok Easytone


Jag har köpt ett par nya skor, nämligen ett par reebok easytone till ett fantastiskt pris!
Är det någon som har tankar och idéer kring dessa skor så känn er fria att dela med er. Jag är väl lite skeptiskt till det här med att de påstås ska lyfta rumpan men jag har läst lite på internet att de kan vara bra även för hållningen och att de faktiskt aktiverar fler muskler i benen och rumpan än vad vanliga träningsskor gör. Hur som helst, jag har inte hunnit testa de så mycket, men jag undrar, kan man träna i dem? Alltså jogga och så, eller blir det träning på träning? Är lite nojig över sånt här då jag har haft problem med mina fötter och inlägg, sulor och skor innan. Sist jag provade nya inlägg i sulor så fick jag gå på kryckor pga smärtan som dök upp efter sulorna, inget jag vill vara med om igen... Så, vet någon? :)


Myskväll


Dumma mej

Juldagen bjöd på fest och trevligt sällskap och annandagen har bjudit på trötthet, huvudvärk och en hel del sömn. Nu blir det pizza och film med Jonas och vi ska äntligen se Dumma Mej (despicable me)! En film jag velat se alldeles för länge och ikväll visas den på tv1000, woho!


Det vankas fest

"Var: Simon, Jess & Ziggys mansion,
- Är ni trötta på lugna släktmiddagar & gaggiga farföräldrar. Gör er redo för lite riktig fest, byta ut julmusten & glöggen mot groggar & shots. Bring your ass & booze till repslagargatan så kickar vi! "

Det inte riktigt dags än, jag har fortfarande några timmar kvar i soffan. Ska försöka vila en stund och äta gott med Jonas, men sen så, då är det dags för fest! Så, vi ses i dimman?

Julafton

Kan man annat än älska julafton? Jag tror inte det. Man är med nära och kära, njuter av god mat och bara myser. Jag är otroligt nöjd med hela dagen, och än är den inte slut. Just nu spelar vi Kinect, Thomas möter Jonas. En stor och varm kram skickar jag till mamma, pappa, Liziz och Tony samt vovvarna. Hoppas ni också har en mysig julafton!


Mer jul åt folket!

Jag är en lugn person
med takt och ton
måttfull och balanserad.
Jag är tyst och still
och det ska mycket till
innan jag blir exalterad.
Men jag har en last
som håller mig fast
i ett järngrepp varje vinter.
När året är slut
och snön ligger djup
och slädarnas medar slinter.

Jag vill ha mer jul.
Ge mig mer jul.
Jag vill ha mer jul.
Ge mig mer jul.
Tusen stjärnor som tindrar,
glitter så långt jag ser.
Av juleljus som glimmar,
vill jag ha mer.

En show glöms bort
om den bara visar opp
effekter som man knappast anar.
Så ge mig trettio grader kallt,
tomtar överallt
och en skog av gröna granar.
Jag vill ha snötyngda hus,
tusentals ljus,
kulörta kulor i drivor,
bjällerklang
som ackompangemang,
på alla julens skivor.

Jag vill ha mer jul ...

Ge mig en svårknäckt nöt,
sötare gröt,
djupare dopp i grytan,
glittrigare glim
och grötigare rim
och mer Arne Weise i rutan.
Jag vill ha rymligare säck,
segare knäck,
fetare fläsk från grisen,
krimsigare krams,
längre långdans
och raskare räv på isen.

Jag vill ha mer jul ...

Jag vill ha mer, mer.
Ge mig mer, mer.
Jag vill ha mer, mer.
Ge mig mer, mer.

Lillejulafton


Hej alla glada!
Dan för dopparedagen är här, lillejulafton. Traditionen med att spela Bingolotto på deras uppesittarkväll är inget som blir utbytt i första taget, så givetvis ska vi spela ikväll. Jag tog mig friheten att rimma ihop en inbjudan som jag skickade igår, vad tycks?

"Imorgon är det dags att dutta på lotten
och förhoppningsvis vinna största potten.
Programmet börjar nitton trettio,
kanske vinner vi pengar tills vi fyller åttio.
Vi fixar snacks och lite dricka,
men inte sånt som ger fyllehicka.
Kom som ni är, tillsammans firar vi mini-jul,
hoppas ni kan, det kommer bli kul"

Vem kan tacka nej egentligen? :)

Nu lättar dimman över havet
Nu skingras skuggorna på land
Nu kommer gryningen och dagen
och man kan skymta vägen fram

Och jag kan känna hur det växer
Och jag kan märka hur det gror
och hur det fyller mej med glädje
och hur det vaggar mej till ro

Nu blir det bättre
Nu blir det bra
Och allt vi drömde om i natten
ska bli av

Nu blir det bättre
Nu blir det fint
Och det finns inget
som kan hejda våra liv

De'e nåt som skakar och vibrerar
De'e nåt som slamrar som ett tåg
De'e nåt som stör och irriterar
De'e nåt som stiger som en våg

Och jag kan känna…

Nu blir det bättre…

Det har va'tt tunga dar och mörka nätter
Det har va'tt depression och apati
Det har va'tt defensiver och reträtter
och inte särskilt ljusa perspektiv

Det har väl inte alltid va'tt så rolig
Jag har väl inte alltid va'tt så lätt
Det har va'tt ganska arbetsamt och motigt
Men nu börjar nånting hända
Nu börjar vinden vända
Nu börjar pendeln svänga
Nu börjar hoppet tändas

Nu blir det bättre…


Lite nytt och lite gammalt


Det som är nytt är spegeln, innan hade vi en fin i ek men vi kände att det inte passade in längre, så vi fyndade en i silver istället. Det som får representera gammalt är tavelramen och själva bilden. Ramen fyndade vi (mycket fynd vet ni.. älska Larsson Lager och Auktionssalen!) för 0 kronor och vi blev jätte nöjda med den. En grå grundfärg och sen en silvrig sprayfärg är det material som behövdes.
Tavlan/bilden har jag fått av bästa Farmor, det är en reproduktion av Alma Hansson och jag älskar den!
Ser ni var det är någonstans?


Premiär

Alldeles strax ska jag och Jonas inviga det nya gymmet här i stan, Träningsvärket. Vi nappade på deras öppningserbjudande och jag tycker det ska bli skönt att komma igång och hoppas verkligen den känslan är här för att stanna. Ska bli kul att träna med Jonas också, så kan man tjata på varandra och planera hushållet (åh så vuxet det lät...) på ett enklare sätt. Nej, detta blir super,  det är dags att börja ta hand om sig själv.
Vi tänkte börja mjukt med lite enklare konditionsträning, crosstrainer, löpbandet osv. Ohoj!

Nedräkning

Om lite mer än fyra månader, 127 dagar för att vara mer exakt åker jag och världens absolut bästa Jonas till Italien och Rom! Åh, det ska bli så härligt. Vi bokade flyg häromdagen och tänkte avvakta med hotell eftersom det finns hela tiden. Fick tag i riktigt bra biljetter, morgonflyg dit och kvällsflyg hem, helt perfekt. Det ska bli sååååå härligt och efterlängtat. Rom är bara en av få städer som vi planerar att resa till men varför stressa, vi har ju hela livet framför oss ♥


Minijulafton

Det är en händelserik men mysig helg som går mot sitt slut. I fredags var jag och Jonas på bio, igår med start 07.00 hemma hos Sandra och Oskar avnjöt vi en underbar frukost följt av julturen till Köpenhamn. Vi gick på Ströget, in på Tivolis julmarknad, åt god lunch, drack glögg och bara strosade runder, lite julkänsla hann faktiskt infinna sig och ingen är gladare än jag. Väl hemma i Landskrona igen blev det en god hamburgare på Speakers tillsammans med Oskar och Sandra. Väl hemma stupade vi i säng, eller rättare sagt Jonas, jag själv mådde pyton och fick sova på soffan... Nåja. Idag har jag hunnit träffa älskade Kajsa och vi tog en långfika på Store Norregatan 22, har ni inte varit där, så gå dit! Vid fyra tiden så var det dags för minijulafton hos mamma och pappa. Eftersom de ska åka till Mallorca på onsdag så fick vi passa på att fira idag istället. Supernöjd med mina tidiga julklappar och nu ska jag ta en alvedon och krypa ner i sängen.
Bjuder på två bilder så länge! Sov gott.

Mhm, älskade julgran


Heja Nicklas!


aja  baja...


Magont

ZzzZZzZz vad trött jag är. Vi kom hem för en stund sedan, och nu ligger jag i soffan och har magont..blä.
Ikväll har vi varit i Helsingborg och tittat på FC Helsingborg - Warberg. Vår käre Nicklas Lidholm är ju numera en spelare i Warberg och nu fick vi äntligen chans att åka och heja på honom. Jonas hade gjort skyltar med bokstäverna N I C K L A S, som vi stolt höll upp men jag vet inte han såg det.. Nåja, matchen slutade 7-7 men Helsingborg vann extrapoängen. Riktigt kul att se på innebandy live men jag tänker aldrig någonsin sitta så nära Warbergs hejarklack, mina stackars öron piper och mår inte bra. Jisses vad de sjöng och slog i trummorna, såklart härligt för stämningen men ett par öronproppar hade inte varit fel.
Nu ska surtanten gå och lägga sig, sov gott!

Som utlovat


Här är det vi bjöd på igår. Där blev en hel del mat över så jag och Jonas har nästan mat året ut, haha. Nej, inte riktigt men idag fick det bli knäckemackor med skinka och senap på till lunch, smaskens!
Åh saffranskakan, där blev över av den också, hallelujah, såååå god!


Luciamys

Nu har alla våra gäster gått. Vi har nämligen haft Luciamys här hemma tillsammans med fina vänner. Vi bjöd på mjuk pepparkaka, saffranskaka med vit choklad, julskinkan med senap, pepparkakor, ädelost, clementiner, glögg och julmust. Allting verkade väldigt uppskattat och jag själv är väldigt nöjd. Jonas älskling tog ledigt halva dagen och stod för all bakning, underbaring ♥
Nu sover 3/4 av familjen så jag tänkte följa deras spår och gosa ner mig i sängen. Bilder får ni se imorgon!

Luciamorgon


Musikhjälpen 2011



Idag, 18.00 börjar Musikhjälpen igen. Det är ett program som jag verkligen fastnat för, inte minst med tanke på att Timbuktu är en av de tre programledararna utan även eftersom det är ett mysigt och minst sagt viktigt program. Det blir tredje året han är med, i år tillsammans med Dirawi (Ana Gina) och Kodjo Akolor. Känns som en härlig trio och jag ser fram mot att ha något annat att lyssna på än bara Mix Megapol och NRJ.
Läs mer här!


(bild från sr.se)


Söndag

Godmorgon gott folk!
Idag är det söndag och det innebär söndagssysslor!
Jonas sköter tvätten, jag har precis slängt ihop scones som alldeles strax ska avnjutas. Sen blir det städning, följt av provsmakning av julskinkan hos Farmor, handla spegel och pärlsocker (vilken blandning...) andra småärende och till sist, söndagsmiddag hos Thomas och Ingrid. Det låter helt perfekt!

Konversation med Olle

image description

Friday, I'm love

Fredag!
Ikväll styr jag bilen mot Helsingborg och umgås med Olle och Sofie, alldeles för längesen!
Mat, idol, godis, snack och chill, ahh, helt perfekt. Tummen upp!


Underbara och fantastiska Kajsa

svar på inlägget hej mitt vinterland.

"FAST jag vill bara hoppa in i det dær væxthuset och bo hemma hos er december månad.. Tænk vad mysigt fisen.. Då hade du kunnat mata mig med rocky roads varje dag..mig och ælgen, haha! SOV GOTT, puss gumman!"

- kan man annat än älska meningarna här ovanför? 
Hahaha, Kajsa älskling, du är för söt!

Julbak

Pepparkakor, saffranskaka, apelsiner med nejlikor, rockyroads och glögg, mums!


Julklappar


Igår var dagen då vi planerade att bli klar med alla julklappar. Vi hittade en hel del saker.., dock inte julklappar. Vi hade en superidé men den gick i kras så nu får vi börja om. Hm. Nu har jag två julklappar kvar, en av Jonas julklappar ska jag fixa här i stan, hoppas det finns kvar... Nåja, det löser sig alltid.
På tal om julklappar, Jonas var sen hem från jobbet måndags pga att han "fixade något".
När han kom hem körde vi iväg för att köpa kattmat och sprayfärg (vi har nytt projekt på gång, hehe).
Sen styrde han bilen mot Thomas och Ingrid, tydligen låg där en julklapp till mig, i bakluckan på bilen. Åhh, jag blir så jäkla nyfiken! Det slutade med att jag fick sitta kvar i bilen, inte titta bakåt och inte ens följa med in till Thomas och Ingrid eftersom Jonas skulle gömma sin julklapp till mig hemma hos sina föräldrar... Iiihh, spännande!

Jag älskar att ge bort presenter till människor jag tycker om och beundrar men det är minst sagt lika kul att få presenter. Även om julen inte bara handlar om det (yadyadyayay...) så kan jag inte låta bli att tycka om känslan av att få och ge bort julklappar. Jag älskar julen och allt som hör till.

Mer jul åt folket, och snö! Hey, det snöa i Helsingborg igår men inte här, b-u-h-u. 
7 december och jag har fortfarande inte fått se en snöflinga falla..

Hej mitt vinterland!


Såhär blev vår idé. Efter en shopping runda på Sia så hittade jag en snötäckt julgran, en älg (med ballerinakjol?) och en discokula som fick pryda vårt fina vinterland. I botten ligger det grönmossa och en ljusslinga. Vad tycks?

Innan;


Efter;

Julgodis!

En lugn och lagom söndag än så länge. Vi ska strax slänga ihop lite pasta carbonara innan vi beger oss ut en stund. Vi ska till Larssons Lager, hämta ut våra nya gymkort och kanske, kanske en sväng inom Plorrens julmarknad (om jag får bestämma vill säga...). Klockan fyra ska vi iväg igen, då är det nämligen dags för julbak hos Farah och Micke, mums! Mitt uppdrag är Rocky Roads, enkelt och sååå gott!

Kvällsuppdatering

Det blev montering av bäddsoffa och middag ikväll hos mamma och pappa. Vi kom hem för en stund och jag har hunnit diska undan, mysa med dunbollarna, rensat bort utrunnen stearin och fått nya idéer kring vårt planerade "vinterland" som ska vi ska sätta ihop här hemma. Behöver fortfarande lite småsaker innan jag är riktigt nöjd, så det får bli en runda på stan imorgon (vill inom Lindex också, hallå fina toppar!!). Fast först måste vi städa och tvätta, sen kommer bästa svärföräldrarna på fika runt två tiden, där någonstans vill jag hinna ner i stan... äh, det tar vi imorgon. God natt

Drömma får man...


(bilder från hemnet.se)


Har ni tittat ut?


Kanske är det så illa att några av er redan varit ute och upplevt detta fruktansvärda väder? Blåst är i vanliga fall ok, regn likaså, men INTE i kombination med varandra. Fy fan. Jag fryser och vill hem och bädda ner mig. Tanken att min cykel står här utanför och att det är den som är mitt transportmedel hem gör mig frusterad. Jag vill inte cykla! Okej, positiva saker, positiva saker... Julkalendern! Såg ni den? Jag gjorde, och jag känner mig nöjd, den verkar sevärd och sådär juligt mysig som julkalendern ska vara.