Bland spöken och andra monster



Goddag eller kanske godkväll?
Hur som helst, välj vilket som passar bäst. Här sitter jag i soffan och inspektera vad Jonas packar ner i sin väska. Han och fyra andra grabbar sticker nämligen ner till Tyskland imorgon för att spendera helgen där och se fotboll, Dortmund - Stuttgart. Så nu väntar en helg utan min andra halva men det är helt ok, att sakna varandra är mysigt!! Och dessutom ska vi åka till *trumvirvel* ULLARED på lördag. Ja ja ja jag vet, det har vari löning, det är höstlov och det är en lördag, men det skiter vi i. Vi tar allt som det kommer och går i vår egen takt så löser det sig nog. Vi är fem tjejer som åker upp i två bilar och jag hoppas på fynd. Har eb lista att gå på med lite julklappar och annat nödvändigt men jag ska verkligen försöka vara förnuftig och tänka vettiga tankar när jag står där i ullaredsvärlden och plötsligt börjar tycka att allt verkar vara så jäkla billigt, den behöver jag, såna behöver jag etc etc. Fokus på det nödvändiga helt enkelt! 

Nu ska vi köra lite ärende i vår nya bil. Nääää vi har inte köpt ny (önsketänkande) men killarna har hyrt en Volvo inför resan imorgon och nu tänkte vi cruisa lite, man måste ju passa på när man har chansen. Sen tar vi nog oss ner i stan och går en sväng på spökaftonen som äger rum ikväll, kanske springer in i ett spöke eller två. Buuuuuuu! 



måste tillägga...

att min lunchlåda såg för jävligt tråkig ut på den tidigare bilden men så var inte fallet. Innehållet var smaskigt och mättande! Bulgur, fetaost, soltorkade tomater, lök, paprika, gurka och lite annat smått och gott.

Onsdag

Veckans seminarie är avklarat , 08.00-12.00 och nu är jag på tåget mot Landskrona. Såhär kan en lunch på ett av Öresundstågens tåg se ut. Det är här jag avnjuter dagens lunch eftersom det väntar ett arbetspass klockan 13.00. 
Effektiv dag, det gillar vi!
Väl hemma ikväll så väntar en god middag i form av spagetti och köttfärssås...mmhhmmmm. Längtar. 



Bra val

Vaknade imorse av en puss från Jonas strax innan han skulle sticka iväg till jobbet. Somnade om en stund sen ringde klockan. Hoppade glatt upp ur sängen, nä, där ljög jag, men klev ur sängen, fixade kaffe och kokte ägg. Åt en smaskig frukost framför Nyhetsmorgon och just när vädret visades så bestämde jag för mig att stanna hemma. Och vilket bra val! Klapp på axeln. 16.00 ställdes alla tåg in i hela Skåne och då hade lilla jag stått där på Triangeln med x antal arga, frustrerade och inte så tålmodiga tågresenärer. 
Nu befann jag mig istället hemma och kände mig helnöjd med mitt beslut. 
Jag fick mycket gjort här hemma,  b la rensning i skafferi, verkligen på tiden.



Nu, dags för glöggpremiär! Åh denna härliga dryck. Vi smygstartar ikväll, passar bra när stormen håller igång utanför fönsterna och när vi har tänt massa ljus inomhus.

Vrooooom

Nyss hemkomna från en heldag tillsammans med fina vänner. Gokart följt av middag i Malmö. Nu är jag så mätt och belåten och det ska bli skönt att slänga sig i sängen. Tack för en härlig kväll! 




Dagens drygaste

Att stå upp hela tågresan, att dessutom stå precis utanför toaletten. Och en sak till som är drygt, det är att stå still 15 minuter på Malmö Central helt utan anledning (mest troligt finns det en anledning men jag tänker inte positivt nu...) åh suck. 



Godnatt




Tisdag

Amen hallååååå!
Tisdagen är snart över och jag har alldeles precis kommit hem från Johanna där även Linnea och Sandra var. Vi har druckit te, ätit ostbricka och haft det tisdagsmysigt helt enkelt. En kväll som passade mig alldeles utmärkt efter att ha suttit inne vid köksbordet hela dagen och förberedd mig inför seminariet imorgon. Vi planerade även Ullaredsvistelsen som äger rum nästa helg. Iihhh så skoj! Nu har jag påbörjat min lista om vad som ska och vad som kanske ska inhandlas. Inget onödigt ska med hem (lätt att säga nu men jag ska verkligen försöka..). 
 

Hemmagjorda knäckisar





Kolla in dessa smaskiga knäckebröden. Mmmmm med ost och philadelphia, hallelujah. Har fått receptet av bästa Johanna, tack tack tack! 

Pizzahäng med vänner




2:a placering

07.00, laddad och klar!

07.20, det var kallt imorse och premiär för skrapning av lille bilen


09.00, tjejerna blev utnämnda till lagkaptener! Mitt lag kom på en hedrande 2:a plats och vi är nöjda. Psst, jag gjorde tre mål! Wiho. 

Nu blir det soffläge en stund innan vi träffas upp igen för pizza och häng. En bra lördag. 

Tagga, tagga

Klockan har ringt, jag har duschat och fått i mig en kopp kaffe. Nu styr vi bilen mot Härslöv där dagens aktivitet kommer äga rum, det är nämligen dags för gåsaboll och jag tänkte minsann vara med som deltagare. Håll tummarna att jag gör mål! 

ZzzZzzZzzZz

Vi håller kväll och laddar inför gåsabollen imorgon. 



Innebandy


 
Vi hejade och hejade men det räckte inte hela vägen. En grym upphämtning från 0-3 till 3-3, men sen blev tyvärr förlust med 4-5. Kanske...vi som medför otur... 

Sconeskväll

Hallihallå!
Onsdagen har spenderats hemma och som vanligt har jag haft massor att göra här hemma. Städat, rensat, sorterat sopor, sålt en jacka, ställt ner saker i källaren, lagat mat och sådär men det är lika skönt varje gång när det är gjort. 

Nu har kvällens gäster precis lämnat lägenheten och vilken härlig kväll vi har haft. Jag bjöd in till kusinkväll med scones, ost, frukt och kaffe. Carl har härjat runt och lilla Loui har legat och sprattlat på golvet. Gabby, Chrille, Tulle och Cornelia var också här.
Nu blir det en kopp kaffe i soffan till Efterlyst innan jag hoppar i bingen. 







Prinsessan Nova






Höstpromenad






psst

Förresten, jag måste bara nämna brunchen som vi avnjöt idag, den är verkligen en rekommendation och tummen upp till Erikstorps Kungsträdgård. 
Äggakaka, bacon, scones, müsli, kaffe, apelsinjuice, äppeljuice, salami, skinka, pumpasoppa, höstgryta, fläsk, ost, marmelad, brieost, ja jag hade kunnat fortsätta men rekommenderar er istället att boka bord och uppleva maten på egen hand. 139:-, välinvesterade pengar, utan tvekan. 

Oj oj oj, vilken söndag

Sovmorgon, brunch med fina vänner, långkok, innebandy i Helsingborg med Jonas och Jonas, kalops till middag, några avsnitt Homeland, dippa och grönsaker, och snart blir det sängen. Härlig och fantastisk dag! Några bilder för att sammanfatta dagen. 





Lördag

Nu väntar god middag, tända ljus och mys i soffan. 




En härlig lördag


Det har varit en härlig lördag som har spenderats i stan tillsammans med Li och Hugo. Pommes och Cola på speakers innan vi gick en runda i stan. Man får passa på att njuta av vädret så länge man kan och det gjorde vi idag. Nu är jag hemma en stund och snart hoppar jag på stålhingsten och tar mig till idrottshallen för att heja fram Tulle och Falcons till vinst. 





Jaså, kanske en beställning?

Oj oj oj, kolla vad som damp ner i brevlådan. En hel katalog med jul! Och 25% rabatt, ihhhh snart är julen här. Bara 74 dagar kvar , hoho 🎄🎅



Jag erkänner

Jonas brukar klaga på att jag köper nya blommor lite för ofta. Anledningen till varför är oftast olika, ibland vill man ha färg och blommor som passar just för säsongen, ibland vill man ha gröna osv men Jonas menar att jag köper nya hela tiden eftersom våra blommor ständigt dör, MEN så är inte fallet. De vi har i köket har hängt med i fem år, likaså garderobsblomman och yukkapalmen men hur som helst. Nu tänkte jag vara ärlig. Den här gången dog faktiskt blomman, den totalt kollapsade och jag erkänner det. Nu är den dock utbytt (och därmed har jag alltså köpt en ny). Skillnad?




Resultatet

Dagen blev bra tillslut och jag fick gjort en hel del. Sängen är renbäddad, fönsterna är tvättade, sommarskor är nu placerade i källaren, disken är tvättad, samt böckerna jag lånade på biblioteket är nu tillbaka på sina hyllor. Middagen är också avklarad så jag måste säga att jag är riktigt nöjd med dagen, sjukt effektiv. Kvällens aktivitet, måla naglarna och låta dem torka ordentligt, samtidigt som jag tänkte unna mig lite god, mörk choklad.


Förslag?

Jag är ledig från pendlingen och skolan idag (som våra lärare säger, ni är ALDRIG lediga, skolan är som ett heltidsjobb..yadidiadad) och jag vet inte riktigt vad jag vill eller ska göra. Vilket problem va?
Jag borde rensa här hemma, byta plats på sommarjackor och vinterjackor, likaså med skor, jag borde ju läsa i mina kursböcker men jag är fortfarande på "off" efter tentan i fredags, jag borde gå och ut gå i det fina vädret, jag borde bädda rent i sängen, jag borde diska, men vet ni, jag känner inte alls för det. Jag har ingen aning om vad vill göra idag. Jag brukar ändå känna för det ena eller det andra men inte idag... så vad ska jag göra?
Jag får gå en runda här hemma och se vart jag fastnar.

Vi håller söndag

Det blev en bra fest och kväll igår. Huvudet är lite tungt och soffan lockar extra mycket. Återkommer.

Klippeliklipp

Här sitter jag med fötterna på bordet och väntar på min tur. Jag ska klippa håret och bli ompysslad av bästa Johanna. Linnea sitter i stolen nu men sen är det min tur, wiho. 
Kvällen till ära står det fest på schemat. Runt 16.00 kommer ett gäng härliga tjejer hem till mig för lite snacks, vin och drinkar innan vi får skjuts ut till Härslöv där festen äger rum. Trevlig lördag! 




Ryggläge

Sådär, tentan är skriven och nu är där ingenting jag kan göra. Jag skrev sista ordet 11.59.59 och jag kan konstatera att jag aldrig varit så stressad under en tenta som under denna. Den ena lagen skapar nya funderingar om andra lagar som kan passa in i sammanhanget och likaså alla paragrafer. Nåja. Gjort är gjort alltså. Nu har jag precis kommit hem och med mig hem i en liten vid prasslig påse ligger tre kanelbullar. En tänkte jag äta nu, i sängen (bara för jag kan) tillsammans med en kopp kaffe och de andra två bullarna sparar jag till min lilla älskling när han kommer hem. 



Mössan är på

När klockan ringer 05.30 och termometern visar 6 grader, då åker mössan på! 
Nu sitter jag på tuff tuff och 08.00 börjar jag skriva tenta. Håll tummarna!
Klockan ett håller jag helg, och denna dag tänkte jag fira med kanelbullar (det är kanelbullens dag idag!!) och ikväll ska jag äntligen få träffa Novalie och hennes fina föräldrar. Ha en fin fredag gott folk.



 

Imorgon är det dags




Smått bitter

Här står jag på stationen som ett fån, och här har jag stått i snart 50 minuter. Varför?
Jo såhär ligger det till, jag tänkte vara duktig, åka tidigare till Malmö för att plugga tillsammans med Lina och öva inför seminarieuppgiften som ska redovisas 14.15. Jag tog bussen hit, och gick till perrongen, stod och läste om bomblarmet i Malmö, skrev på whatsapp och höll koll på klockan. 11.39 skulle tåget gå. 11.36 tar jag upp mitt lort och inser att jag ska ladda på ny period, mitt kort är alltså inte giltigt. Snabbt ner för trapporna , inget tåg än, trycker ladda period, godkänner 805 kronor, titta över rälsen, inget tåg än, stoppar in mitt kort, chip ej läst, försök igen, fortfarande inget tåg, testar kortet igen, köpet avbryts. ÅH!  Springer till nästa automat, trycker ladda period, godkänner 805 kronor igen, ser tåget komma, stoppar in mitt kort, håller upp jojo-kortet, tåget står på perrongen, godkänt, kvittot skrivs , jag springer ner för trapporna, hör pipan oh där missar jag tåget med ungefär 20 sekunder. Kul. Verkligen kul. 
Där stod jag, i god tid, som ett fån i några minuter och precis innan kommer jag alltså på detta och missar tåget. 

Hur som helst, sånt här kan inte få förstöra min dag, det är bara att gå vidare, nu har jag spenderat 40 minuter på stationen, varav 15 inne på Netto och det råkade resultera i mini-shopping, antar för att väga upp min irritation. Nu kvarstår 10 minuter, sen hoppar jag på tåget ,med nyladdat och godkänt kort, och snart sätter jag mig med seminarieuppgiften. Ändå en bra onsdag... 


En mysig och effektiv tisdag

Dagen började med en kort sovmorgon, frukost, plugg och sen veckohandling. Jonas är ledig idag så vi passade på att hjälpas åt, vilket är uppskattat, så drygt att bära och handla själv tycker jag. Nu är kylskåpet påfyllt och jag kan välja nästan precis vad jag vill och är sugen på. Nu har vi precis myst till det med en eftermiddagsfika och kaffe. Jonas spelar lite tv spel och jag ska förbereda inför seminariet imorgon (varför har man schemalagt både redovisning OCH seminarie på samma vecka som tentan ska skrivas? Blir tokig). Ville bara få ur mig det, tillbaka till böckerna.