In the making


Något som passar alldeles utmärkt att göra när man behöver tömma förpackningar är müsli! Därför fick det bli förmiddagens aktivitet och med smak av kanel och kardemumma så doftar även hela lägenheten fantastiskt gott. 


Nu när jag är socionom...


Den här damp ner i brevlådan häromdagen. Ibland är sånt där kusligt, hur snabbt information sprider sig, ja jag förstår att offentliga handlingar finns tillgängliga och allt det där men fasiken, de är snabb med sånt här för att locka till medlemsskap osv. Måndagen efter examen låg det brev från både SSR och vision..tre dagar efter avslutad utbildning alltså. Nåja. Tidningen nedan visade sig vara rätt intressant så den fick bli kvällens läsning. Sov gott! 
Flytthjälp och lugn söndag


Igår agerade vi flytthjälp åt Adam och Malin i Malmö och det var minsann en smidig och rolig flytt. Vid 14.30 styrde vi bilarna hemåt för dusch och omklädning innan vi blev bjudna på en hejdundrans god middag hos Eskil och Christine. En köttgryta med créme fraiche, guacamole, bröd och lime som tillbehör, mums! Därefter blev en tidig kväll i säng och söndagen har spenderat i soffan innan jag tog tag i dagen och begav mig ut på promenad med destination farmor och sen mamma och pappa. 

Förresten, första jobbveckan är avklarad, så knäppt, det gick så jädrans fort. Och imorgon är det måndag igen och jag påbörjar vecka nummer två, med glädje och spänning! I övrigt blir det en vecka med blandade aktiviteter, middag ute, arombastukväll på Karlslundsbadet, träning och annat smått och gott! 

Sov gott 🌙

Dessa människor...

...bilden visar några helt fantastiska människor. Världens bästa farmor och kusiner och jag blir så glad när jag ser den här bilden. 


❤️

Examensfest


Jag vet inte riktigt vart jag ska börja... Jag är så otroligt nöjd med min helg och jag är så tacksam över alla de fantastiska människor som jag har omkring mig. Festen i lördags blev jättelyckad och jag tror alla var nöjda och hade en härlig kväll, inklusive mig själv. God mat, god dricka, fina vänner och ännu finare presenter, och presenterna var verkligen mitt i prick. 
Igår sparkade jag igång det nya livet, arbetslivet. Jag är på plats på min arbetsplats och det känns bra! Det är skönt att vara på plats 100% och bara ha ett fokus istället för två. Och känslan när jag kommer hem...känslan av ledighet. Läsa tidningar, träna, träffa vänner, laga mat i lugn och ro, läsa skönlitteratur, ta promenader och bara vara, det är ju helt fantastiskt. Jag njuter! 

TacksamJag njuter och kommer leva på de här dagarna en lång tid framöver. 


EXAMEN


Dagen är här!
Nu blir det en mysig och lugn morgon och förmiddag innan vi tar tåget mot Malmö och examenshögtiden. Mamma, pappa och självklart Jonas åker med idag och medverkar under ceremonin. Två timmar med tal, underhållningsmusik och utlämning av minnesgåva. Sen tackar jag Malmö högskola och socionomprogrammet och beger mig vidare på min livsresa. 


Hejdå!Firande


Ikväll hänger jag i Malmö med en gäng härliga tjejer från klassen. Vi äter gott, dricker gott och pratar om allt mellan himmel och jord. Det här är vi värda. 

Det är över.


På tåget hem. Hem från socionomutbildningens sista uppgift och redovisning. Sista någonsin. Det är lite svårsmält om jag ska vara ärlig. Handledaren avslutade redovisningen med att säga att samtliga är godkända utan komplettering. Vilken befrielse men alltså, är jag klar nu? 3,5 år är över och nu börjar jag bli känslosam. Jag kan minnas första dagen som den var igår. Jag stod där med min Kånken väska och letade efter en person som såg snäll ut och som jag kunde "följa efter", haha. Jag hittade Maria, och idag har vi utvecklat en jättefin vänskap som jag är så glad över. Yasmine, lina, Marlene för att nämna några..dessa fina människor. 

Jag kommer sakna plugget utifrån de vänner man fått men i övrigt så är jag rätt klar. Jag vill ha struktur, hitta en bra vardag och för att vara ärlig, tjäna pengar och komma vidare i livet. Plugget är härligt på sitt sätt med föreläsning, eget ansvar och allt det där men jag är redo för allt det andra. Slippa ha fokus på två saker samtidigt eftersom jag jobbat extra under princip hela utbildningen. Jag är nog mer en jobbmänniska och därför gör det mig ännu mer stolt att jag har klarat av utbildningen utan större problem. Visst har jag fått bita i det sura äpplet ett antal gånger men jag har kommit igen och gjort om och gjort rätt. 

Nu väntar två dagar av total ledighet och jag ska njuta, njuta och njuta för att sedan fira den här tiden i mitt vid tre tillfällen. Torsdag med några från klassen, fredag med familjen och sen slår vi till på stort med en härlig fest med alla nära och kära på lördag. Åh det är härliga dagar som väntar. 

Nu blir det en dusch och sen ska jag krypa ner under täcket och njuta av det här. Det är en stor grej och jag ska ta tillvara på stunden och ge mig själv en klapp på axeln. 


Älskar min nya lampa
Se så fin den är! Min fina, fina lampa som jag fick av Jonas i julklapp. Så ja, det är ju inte bara min lampa, den pryder ju vår lägenhet men ja ni hajjar poängen. Så nöjd! 

Jag var också "på plats"


Ibland är det extrakul med fantasi. Efter mycket om och men så var Annelie med på Emelies bröllop och därför tog jag tillfället i akt att skicka med mig själv i hennes bagage. Se här! Det är ju som om jag var på plats!

Eländes elände

Jag ligger nerbäddad sedan igår vid 13.00 tiden. Morgon började med halsont och under förmiddagen blev det bara värre och värre, och nu? Ännu värre skulle jag vilja påstå. 
Kroppen ömmar, jag svettas, jag fryser, det känns som jag har en boll i halsen varje gång jag sväljer och hur jag än ligger i sängen så gör kroppen ont. Jag försöker sova men kommer inte till ro på grund av den ömmande känslan i kroppen. Jag dricker te, vatten, nyponsoppa och jag har fått i mig lite varm gulaschsoppa. 
Malte är som vanligt världens mysigaste  och tar hand om sällskapsbiten när jag ligger nerbäddad. Jonas håller sig undan och har en flaska med handsprit nära till hands hela tiden. 


Om jag ska hitta något positivt med det här (som den optimism jag är...) så är jag otroligt glad att den här skiten kom denna helgen och inte nästa. Nu ska jag bara försöka läsa genom två rapporter och öva in min presentation tills på tisdag, tur det är två hela dagar kvar tills dess. 

Positivt tänkande!05.20

ringde klockan. Bröllop i form av livesändning från Australien stod på schemat. Ingen sjukdom eller hälsotillstånd skulle hindra mig från att se det. Det var dessutom väldigt skönt att få några minuters frisk luft. 

Såhär mysigt hade Niclas fixat det!

6:e januari 2004

 
 
Datumet ovan är en dag för tolv år sedan. I tolv år har jag haft världens finaste kille vid min sida, i medgång och motgång. Vi har delat otroligt mycket tillsammans och det finns ingen annan för mig. Jag ser fram alla kommande år tillsammans med dig, tack för du är du och för att du är min.
Jag älskar dig ❤️Tisdag

Halvdag på jobbet vilket resulterar i mer tid till förberedelser och planering inför kommande fest. Och lite skolarbete. Jag vill gärna tro att jag är helt färdig men så är ju inte riktigt fallet. Vi har en stor redovisning kvar och den ska vi göra grym! Vi ska ses på torsdag och fredag och bli klara och därefter är det redovisning den 12:e och sen....ja ni hajjar. Woopidoopido! 

Examensfest alltså...snart är det dags. Dock kvarstår en del jobb och förberedelser. Jag har en bild av vad jag vill göra och hur jag vill ha det men frågan är om tiden finns. Det är en del annat som tar upp min tid fram tills dess att festen äger rum men jag får försöka ta mig tid och göra det jag hinner. Oavsett så ska det bli riktigt härligt att få fira min examen tillsammans med alla nära och kära, jobbet och förberedelserna lär vara värt mödan. 

Dags att sätta igång! 😊

Gatsby nyår
Tack för en grym dag och kväll!

Måla, måla, måla

Förmiddagen spenderades hos Filip och Linnea i deras nya hus. Åh hus alltså. Målning stod på schemat och vi hann precis det vi skulle. Resultatet såg lovande ut när jag lämnade rollrar (roller i plural?), penslar och färg så jag hoppas resultatet kvarstår. 

Därefter fick det bli en ordentlig veckohandling. Nu så, nu är det nya tag och rutiner som gäller. Slut på rester och skräpmat och hej hemlagad mat, matlådor och fyllt skafferi, härligt!

Inleder året med struktur

Sådärja.

Det nya året är här och jag inleder året med struktur och planering. Jag tror på 2016 av många anledningar och en bra planering är grunden till mycket. 


Så nu kör vi!