Det blev en lång lista...

Dags att möta folkmassorna på Coop! Inhandling av mat står som nästa punkt på schemat. Kan ni gissa vilket julgodis jag ska stå för på söndag? Kolla på första bilden, längst ner till höger...


Peppar, peppar ta i trä

Jonas klarade inte att stå mot förkylningen som attackerade honom i söndagskväll efter flytten. Än så länge känner jag bara av lite snuva men inget större. Tröttheten är däremot fortfarande ett faktum. Jag är helt slut när jag kommer hem men jag har ändå fått lite gjort idag. Städat sovrummet, lagat mat, lagt upp gardiner och satt upp ljusslingan på balkongen. Känner mig rätt så nöjd. Bilder på julpynt och annat skoj kommer under dagarna! Imorgon är det onsdag, lill-lördag, och tanken är att jag ska veckohandla efter jobbet innan jag och mamma går på smyckesparty. Låter helt ok. Nu, förkyld älskling, glögg och mys i soffan.

Bäddat för jul

Jag är slut som artist. Mina händer ömmar fortfarande och mina ögon svider varje gång jag blinkar. Jag orkade inte ens julpynta igår, då är det illa. Jag tror inte jag orkar idag heller... vill bara sova, zZzzZzz


Regn och blåst

Jag är helt slut. Mina fingrar ömmar och mina ben skakar. Nu äntligen är vi klara med mamma och pappas flytt. Det rullade på bra, tack vare Jonas, Hampe, Tulle, Jonas och jag, så tog det endast fyra timmar. Regn, blåst, kyla, svett och muskler kan sammafatta dagen. Om jag kan stå mot en förkylning efter idag så har jag jävlar ett bra immunförsvar. Nu väntar en lång och varm dusch följt av mys i soffan innan jag samlar ihop den sista energin och börjar med mitt julpynt. Det är visserlingen inget energikrävande, bara underbart mysigt så jag ser faktiskt fram mot det. Jag har ju hela eftermiddagen och kvällen på mig eftersom julskyltningen och alla aktiviteter i stan blev inställda pga av stormen/orkan. Jätte synd men jag hoppas de flyttar fram till det till andra advent så man kan avnjuta julskyltningen enligt tradition. Nu, dusch!

Tjuvarnas jul

Regn istället för snö? Suck.
Nåja, vi har julpyntat här på jobbet och nu lyser adventsstakarna sådär mysigt som bara de kan.
Om en stund cyklar jag hem och inväntar helgen, som är så efterlängtad!

Förresten, jag såg alldeles nyss trailern till årets julkalender och jag måste säga att den verkar mysig och spännande. Tjuvarnas jul heter den och verkar vara precis så som en julkalender ska vara. Fem dagar kvar, sen får vi se om det lever upp till förväntningarna.
Läs mer och se trailern här!


Nöjd!


Jag kan andas ut, förslagen och spekulationerna på årets julvärd innehöll en del personer som jag inte alls kan tänka mig utföra jobbet (Marie Serneholt!?! HALLÅ? BUU!) men nu är jag nöjd. 
Jag tror verkligen att Kalle Moraeus kan sköta jobbet som julvärd på ett exemplariskt sätt. Jag är med andra ord riktigt nöjd över valet gällande detta prestigefyllda uppdrag och nu längtar jag ännu mer till julen.

Förresten, en månad kvar till julafton och en vecka kvar tills julkalendern börjar! 

Älskade, älskade jul!

Läs här!


Titta bara hur söt och gullig han är!
bild från hd.se


Se så glad man blir av snö!

fina, älskade kusiner

Tillbaks till arkivet

Det här inlägget skrev jag den 19:e november förra året, då föll årets första snö, 2010 alltså. Nu är det den 23:e november och det finns ingen som helst tillstymelse till snö. Det är fortfarande flera plusgrader och inte ens kylan är här. Jag vet jag är en av få som uppskattar det här med kyla, vinter och snö, men det är orättvist. Det är varmt (ta det med en nypa salt...) fler månader än vad det är kallt, så varför klagar man? Är det vinter så är det vinter, så enkelt är det. 
Så, därför slänger jag iväg en önskning till någon högre makt om att sänka temperaturen och ge oss snö i vinter, lagom till advent hade passat bra. Om inte det går, så får du några extra dagar på dig, 1:a december går också bra. Tack.

Planer?


Onödiga tisdagens planer?

- Köpa ny bil
- Slösa x-antal tusenlappar på kläder
- Äta på lyxrestaurang
- flyga till London över natten
- Sova på hotell

Visst låter det bra?
Haha, NÄ, det ska jag såklart inte göra men tänk om? Så ska man inte heller tänka.
Tänk istället om, om inte fanns.

Nåja. Jag är nöjd med de riktiga planerna också;

- Jobb
- Byta bil
- Promenad
- Matlagning
- Fotboll
- Sova

Det låter helt ok trots allt. Känns som tråkiga saker men det måste göras och jag känner att det är ok.
Livet liksom rullar på.

Innebandy

Lite ovanligt att vi tittar på innebandy på tv här hemma men ikväll hejar vi på Warberg och såklart Nicklas. Heja Nicklas! Just nu står det 5-5, så det är väldigt spännande... jag tror Nicklas avgör! Tror Warberg möter FC Helsingborg nu i december någongång, så det hade varit skoj att åka dit och se en match live, blir ju inget av det här hemma längre eftersom Falcons inte är intressant utan Nicklas, haha.
Vad annars? Måndagen är snart över och det känns skönt. Haft en jobbig och ständig huvudvärk hela dagen och äntligen börjar den släppa, lagom tills man ska sova igen..

Gamla Kassan

Lika mysigt varje år. Traditionen med att köpa årets första lussekatter följdes givetvis idag, åh vilka goda bullar. Nu tänkte jag städa och plocka undan lite här hemma innan det blir en härlig söndagspromenad.

Julinspiration

Åh, julen närmar sig med stormsteg och idag smygstartade jag och mamma. Vi var ute på Enkla Ting och besökte affären och fick lite inspiration inför julen men kikade givetvis på allt annat också, så mycket fint! Idag fick dock inget följa med hem (jo, en julklapp till mig själv, som mamma köpte men det är egentligen hemligt för mig) men det är definitivt inte sista besöket där ute. Ett snabbt besök på Djurskyddets loppis blev det också följt av en kort runda på stan. Hos Djurskyddet blev det faktiskt ett köp, två små vaser för åtta(!) kronor. Imorgon fortsätter julinspirationen och julkänslan kommer öka ännu mer när vi besöker julmarknaden på Gamla Kassan. Denna fantastiska julmarknad. Har ni inte varit där, åk dit. Jag har äntligen lyckats få med mig Jonas, så det blir premiär för honom imorgon. Ni kan läsa mer här.
Nu blir det lite fotboll följt av kvällsmat, räkor, bröd, aioli, och chokladmousse, mums!

Alla håller inte med men...

Jag vet att det finns många som inte alls håller med mig, och det struntar jag fullkomlig i, men jag blir faktiskt lite ledsen när jag ser att experterna inte tror det kommer någon snö här nere i Skåne.
Jag älskar snö. Jag gör verkligen det och har många gånger ställt mig frågan om jag borde vara född längre norrut eftersom jag längtar efter snö. Hela julen och vintern blir så mycket bättre och mysigare med snö på marken. Snöbollar, knaster under fötterna, snögubbar, mysiga vinterpromenader, att allting blir ljusare av snön, snöänglar m.m. 
Åh, jag hoppas verkligen dem har fel och att vi får en vit jul, snälla tomten?


Barmark? BUU!
 Läs mer
här!


Vackra Landskrona


G O D M O R G O N

Jag säger godmorgon med hjälp av Malte och Nova, våra små dunbollar.  



Inte riktigt kantiga...

... men dessa krukor pryder nu vårt sovrumsfönster. Jag fyndade dem på Bolagret till ett lagom pris. Inte riktigt såna jag var ute efter från början men jag är nöjd med dessa ändå, riktigt nöjd.


Vad kan man säga?

De flesta vet om det sedan tidigare, men jag fullkomligt älskar Timbuktu. Efter gårdagens avsnitt i Så mycket bättre så växte min kärlek till honom, vilken underbar person och människa han verkar vara.
Och Laleh, vad ska man säga? Hon levererar, varje gång!

Torsdag

Broccoli och kasslerpaj, julmust, två sovande kattungar och tända ljus är vad som präglar min kväll.
Jonas är iväg och tränar, vem planerar en träning 20.30-22.00? Drygt. 
Nåja, jag passar på att njuta av lite egentid samt "hotellshopping". Vi har funderingar på att åka till Rom till våren, så jag sitter och dagdrömmer mig bort och jämför priser.
20.00 är det dock dags för final i Robinson, heja Ola!

Onsdagsutflykt

Nästa stopp blir IKEA följt av Väla. Det kan väl passa bra såhär en onsdagseftermiddag? Det tycker jag. Julklappsshopping, eller i alla fall julklappsletning står på schemat. Jag har hyfsad (hyffsad? hyfsad?) koll på alla men jag har några kvar, så förhoppningsvis blir planeringen och budgeten fastställd idag. Förresten, det är ju Fars dag på söndag också... Jag har faktiskt en idé "redan" nu, så det ska jag också försöka fixa idag. Inget viktigt eller behövligt på IKEA men man måste ju i princip dit ändå. Julsaker!

Typiskt

Jag har gått och velat länge gällande en beställning från Jotex. Ikväll tog jag äntligen tag i saken då jag fick ett mail om 150:- i rabatt (snål som man är...) om man beställde för minst 200:-. Sagt och gjort. Det blev två påslakan och två badrumsmattor för totalt 218:-, som hittat tyckte jag men när jag loggar in på internetbanken ser jag att de dragit 370:- istället, vilket är den "egentliga" summan utan rabattkoden. Har jag gjort fel eller räknat fel? Någon som brukar beställa därifrån som vet? Min order överstiger ju 200:- men detta är inklusive expeditionsavgiften... är det felet? Att ordern måste bli över 200:- utan denna kostnad? ÅH VAD JAG BLIR IRRITERAD. Varför kan inte allting fungera som det ska?
Nu har jag mailat dem och hoppas på snabbt svar!

Vita, höga krukor?


Någon som har tips eller idéer på var man kan hitta höga och kantiga krukor? Helst vita. Jag har kollat runt på olika sidor men inte riktigt hittat det jag är ute efter. Typ dessa här nere, fast högre (dessa är bara 15cm) och som lämpar sig till buxbom eller andra plastblommor. Tips mottages gärna!


(bild från jysk.se)


Enkelt och snyggt

Förra veckan fick jag två ursnygga armband av Mamma, som hon i sin tur köpt av Jennifer. Jag fick ett brunt armband med en guldig fjäder samt ett svart armband med en enkel, silvrig stjärna. Jag gillar verkligen dessa, enkla och snygga helt enkelt. Önskar jag kunde visa bilder på bägge, men i dagsläget har jag dock bara ett kvar... jag hann somna en kväll på soffan innan jag plockat undan sakerna från soffbordet, detta resulterade i ett armband i åtta delar istället för en. Det var tydligen roligt och fick agera leksak till Malte och Nova.
Nu har jag beställt ett nytt, likadant, men fram till dess använder jag mitt stjärnarmband.
Finns att beställa här; Eden Smycken

85.000(!)


Det ska tydligen kändisar till det. Ni som såg Så mycket bättre i lördags såg inslaget om kanindräkterna och det fotot som Eva Dahlgren tog initiativ till. Nu har budgivningen på denna fantastiska bild startat, och det ser minst sagt lovande ut. Om jag vore miljonär...eller ja, något rikare, då skulle jag också buda på den, jag tycker den är helt underbar. Nu är jag dock inte miljonär, så att..

Kolla
här;

(bild från http://www.bukowskismarket.com/items/274492-eva-dahlgren-fotografi-sign)

6:e november

Idag är det världens bästa Farmors födelsedag. Man hade som alternativ att komma och fira henne antingen innan 11.30 eller efter 16.30, så jag valde det senare alternativet. Så alldeles strax traskar jag iväg och firar henne, jag hoppas på lite gott där hemma, godis, coca cola, choklad? Sånt där som är typiskt Farmor ♥

Alla helgons dag

Kyrkogården är helt fantastisk och fridfull plats. Jag och Jonas var där för en stund sedan och tände ljus för dem som inte längre finns med oss. Där är helt underbart att vara, och inte minst en kväll som denna då.


Malte & Nova

Nova
Malte

Morgonmys

Blev en rätt tidig lördag och det tackar vi Malte och Nova för. De var på bushumör vilket resulterar i "tånafsande" och maratonspring genom hela lägenheten. Fast vad gör det, nu får man ta vara på dagen istället, se det positiva istället för det negativa. Jonas har jouren och är iväg och jobbar, han fick uppdraget att köpa nybakta bullar på vägen hem men sen slog det oss att det är röd dag, vilket innebär stängda konditorier. Nåja, vi hittar nog något gott här hemma också. Jag själv ligger nerbäddad i soffan, men två sovande kattungar (nu passar det tydligen), planerar dagen och bara myser. Idag är det Alla Helgonsdag så idag blir det ett besök till kyrkogården tillsammans med Jonas.
Idag är en dag då jag hyllar och tänker lite extra på Farfar, Mormor och Morfar ♥

Bäst just nu

(tack Jonas)

Fredag

Äntligen fredag!

Helgen knackar äntligen på dörren och nu är det bara någon timme kvar innan jag kan låsa dörren och börja promenera hemåt. Alla andra (eller de flesta) jobbar endast halvdag men här sitter vi och jobbar..nåja.
Kvällen blir nog lugn, kanske idol och fotbad?


Polis, polis, potatisgris


Efter att ha loggat in på Facebook och mött två olika inlägg, från två olika personer, dock gällande samma sak, nämligen att de kommit in på Polishögskolan i Växjö respektive Umeå fick mig rätt deppig och sanningen kastades rakt i ansiktet på mig. Jag är inte alls så långt fram och just nu känns det väldigt avlägset. Man ska inte ge upp, jag vet det, men det suger och man måste få känna såhär ibland. Den senaste timmen har jag därför kollat massa andra utbildningar, bara för att.. kanske för att få mig på bättre humör och tänka på annat men också för att inse att det finns oändligt med utbildningar som kan passa mig och som väcker min nyfikenhet.

Däckbyte och grillad korv

Japp! Eftermiddagens schema är satt, direkt efter jobbet rullar Röda Faran mot svärföräldrars garageuppfart och där väntas däckbyte. Jag trodde att det var den 1:e november som gällde men det är visst en månad senare, 1:e december som gäller för vinterdäck. Hur som helst så är vi i alla fall ute i god tid och vem vet, det kanske börjar snöa imorgon?
Dessutom bjuds det på fika/middag i form av grillad korv och bröd, MUMS! Man kan helt enkelt inte stå mot. Nu först är det i alla fall kaffe, det lär behövas, tröttheten närmar sig och kylan här på kontoret är inget att leka med. Brr! Kanske borde snurra runt min favorithalsduk kring halsen för att hålla värmen..


Det räcker nu!



Okej... jag har förstått att Rihanna är i Sverige. Jag har förstått att konserten i Malmö blev inställd och jag tycker riktigt synd om de som köpt biljett och sett fram konserten. Jag har förstått att Rihanna ska spela i Stockholm idag och jag har förstått att NRJ ger bort biljetter till kvällens spelning men komigen, de spelar ENDAST Rihanna låtar hela dagen! Vet ni vad det kan göra med en persons psyke?!
Jag blir tokig. Allt går på repeat. Det är nog tionde gången jag hör "we found love", "SOS" och "Man down". Rihanna i all ära, men vi som inte bryr oss om biljetterna, kan man få höra lite mer variation på radion?
Nu bytar jag till p1 eller p3.

Förslag?


Måndagen passerade utan problem, jag skulle dock hämtat min cykel hos mamma och pappa men tankspridd som jag var igår morse så glömde jag allt som heter nycklar, så det var bara till att promenera. Efter jobbet träffade vi Dannis en stund innan jag och Hampe fortsatte den "långa" promenaden hemåt. Jonas jobbade över, så på vägen hem drog vi ut honom från kontoret och traskade hem i regnet tillsammans. En stund senare kom Jonas och Hampe med alla ingredienser till tacos! Mums. Så en annars rätt vanligt måndag blev till en mysig middag med kompisar. Vardagslyx.

Idag är det däremot tisdag, den onödiga dagen. Vad gör man egentligen på tisdagar? Inte mycket. Det känns alltid lite extra seg och lång. Jag sitter och funderar vad man kan göra åt det... för att få bort känslan av dagen är tråkig. Hur kan jag sätta guldkant på tisdagen?
Än så länge har jag kommit fram till; en kvällspromenad med Tulle, en god middag och fotbad. Det är ju helt ok och känns bra, men vad kan man göra under dagen? Förutom jobbet såklart, men på lunchen eller på mini-pauserna?