Nothing to wear

Goddag!

Dagen har spenderats i Svedala samt i Lund. Nyårsklädsel stod på schemat men istället kom jag hem med ett par jeans. Fina jeans såklart och jag är nöjd men jag var egentligen på jakt efter en klänning, nåja. Jag får köra en ordentlig rensning och genomgång av garderoben sen ikväll eller imorgon och har jag tur så kanske där dyker upp något roligt och fint plagg.


Säg hej till Maggy


God fortsättning!

Vi hade en supermysig julafton med god mat, snaps, musik, julklappar, godis och allt annat som hör till. Det enda som saknades var snön...men man kan inte få allt. Vi passade på att ta en promenad på söndagen när snön vräkte ner så jag fick den dos jag behövde.
Jag tänkte skriva nu är julen över men så är det faktiskt inte. Imorgon firar vi jul med Rudolfssons och de ska bli mysigt! Kalkon står på menyn, nom nom!

Idag däremot... Soffan! Boxingday och massa filmer är på min agenda idag.


Fjärde advent

Julkänslan börjar smyga sig på igen. Det blev tyvärr inget firande igår hos Rudolfssons för stackars Ingrid blev magsjuk. Vi tar det i veckan istället och det blir hur bra som helst, våra fina paket väntar så gärna på sina ägare här hemma :)

Idag är riktig slappedag. Vi var en runda nere i stan, lämnade julklapparna inför imorgon hos mamma och pappa och nu har vi intagit soffposition. Jonas är i köket och värmer upp lite glögg, pepparkakorna står på bordet och nu alldeles strax blir det fotboll i form av Manchester United mot Swansea.
Kvällen blir också lugn, bingolotterna ligger redo på bordet och miljonerna är mer än välkomna hem till oss!

Och nu faller snön utanför fönstret! Bortser man från blåsten så är det riktigt mysigt. GOD JUL!


Lyxbrunch

Det blev några mysiga och härliga timmar i Malmö tillsammans med tjejerna. Det är inte alltid vi får ihop tiden men när vi väl träffas så är det alltid lika uppskattat och roligt. Och vilken brunch Lina slog till med.. mhm! Äggröra, bacon, bullar, smoothie, kaffe m.m.


"Specialare"

Brödet blev bra.. Hoppas jag. Det ser fint ut i alla fall.
Dock hade jag för små formar, så där blev en del deg/smet över efter jag fyllt mina ordinarie formar. Det ska helst vara två liters formar men mina var bara 1,5 men det löste sig ändå. Jag fick improvisera och titta, ett hjärtformat bröd. Det var väl fiffigt? :) Skivorna blir lite annorlunda i formen men vad spelar det för roll, haha. Hoppas nu bara att de smakar bra.. Jag har plastat in de och lagt de i frysen, tror de bevarar färskheten bäst så, men håll tummarna!

Ikväll var jag och Jonas ute och åt, det har blivit lite som en tradition. Tredje året i rad som vi går ut och på någon av dagarna innan jul, mysigt. Ikväll blev det på Fellini, mhm. Magen är helt klart nöjd. Nu kallar snart sängen för imorgon ringer klockan då det vankas brunch i Malmö med tjejerna. :)


Snart

 
 
Idag är det dan före dan före dan före doppardagen! 
Imorgon står det brunch i Malmö på schemat tillsammans med Kajsa, LIna, Anna, Malin och Paulina och på eftermiddagen är det dags för julfirande med Rudolfssons. Det ska bli så mysigt, god mat, julklappsspel och bara avkoppling. Mmh, jag längtar! 

Nu sitter jag här i soffan och inväntar brödet i ugnen. Jag har bakat kavring. Jonas pappa, Thomas, har ett recept som hans farmor brukade baka efter och nu har jag fått ta del av detta, så det blir spännande och se om jag lyckats. Såfall står jag för kavringen till julafton! 

Bebis med helt rätt klädsel

Vi vart bjudna på en god middag hos Olle och Sofie igårkväll. Spagetti och köttfärssås följt av kaffe och lussebullar. Svårare än så behöver det inte vara, mhm så gott!
Novalie var såklart också där, men hon låg mest och sov och såg söt ut, haha. Lilla prinsessan. Måste ju visa, pappa Olle har ju skött sig och köpt helt rätt kläder till henne. Glory glory Man United!
Det tog emot för Jonas när han höll henne men han godkände det ändå :)


Förresten...

tips på nyårsklädsel? Inom hyfsad budget? Skriv vet ja!

JULLOV

 
 
Woho!
Julen närmar sig och idag hade jag sista föreläsningen för året. Det känns helt fantastiskt. Har en del plugg att göra under julen med tanke på tentan som är i mitten av januari, men det är ok. Det är inga schemalagda saker, så jag väljer att kalla mig ledig.
Tog bussen ner i stan efter skolan och fick fixat en massa småsaker som har förföljt mig de senaste dagarna, så det är skönt. Dagarna nu som kommer blir lugna, träffa ullis, baka bröd, sovmorgon och lite annat mysigt därtill. På lördag firar vi jul hemma hos Thomas och Ingrid, god mat, julklappspel och mys, åh så härligt! På lördag kommer dessutom Liziz hem, woho. Hon har dessutom med sig lilla Maggy, äntligen får jag träffa den plutten, så det ska bli kul.

Nu väntar jag in i Jonas och runt halv sju ska vi till Olle, Sofie och lillan för att äta middag. Lyx såhär mitt i veckan. 

Rasism och media

 
Har spenderat en stund vid datorn och letat efter artiklar som speglar medias bild inom rasismen. Det är ett minst sagt intressant ämne och imorgon ska vi ha ett seminarie/diskussion kring detta. Tiden på seminariet är dock snäppet för tidigt men vad gör man inte... 08.15 ska jag befinna mig i skolan och redan 10.00 är vi klara. Nåja, vi ska stanna kvar ett tag efter och fixa med vårt arbete, då känns tågresan mer nödvändig i alla fall. Vi är i princip klara med arbetet men där är en del finslip kvar. Slutanalysen ska också skrivas, men tanken är att den blir klar imorgon. Jag har tagit på mig uppgiften med referenserna... har inte mycket kunskap eller erfarenhet kring det, men en utmaning är väl aldrig fel. Nu stänger jag ner datorn och snart hoppar jag ner i sängen. 

Och så lite mer sötsaker

Har hunnit få massa julkänsla idag. Sovmorgon följt av julgransköp och sen julgodisbak hemma hos Malin och Jeppe i Asmundtorp. Vi fick ihop fudge, dajmkola, vit choklad med polkagris och chokladkola med havssalt. Smask. Nu är det soffhäng som gäller, lite Vem kan slå Filip och Fredrik innan sängen kallar.

Här är vår fina gran, vad tycks? Vi skulle ha en kort(liten) och smal men kom ändå hem med en hög och bred.. Är svag för julgranar, men så fint det är!


Se så fin!

Fick en tidig julklapp av Jonas idag när vi var på Emporia. En "uggleskal"!
Visst är den fin?? :)


Lussebak (igen..)

Igår var det dags att baka lussebullar till luciafirandet som vi ska ha ikväll. Oskar kom till oss runt 18.00, sen satte han igång och börja knåda. Jonas och Jonas var iväg och tränade men kom en stund senare med mat. Så det blev en god middag under tiden degen jäste. Oskar fick sköta lussebullarna och jag slängde ihop en cheesecake med kaneltopping..lite osäker på den men vi får se ikväll om den smakar bra eller om den åker i soptunnan, haha.

Nu, dags för föreläsning med Tapio, om fattigdom i Landskrona. Intressant! :)


ZzZzZzz


Mina ögon går i kors... jag är trött. Som vanligt nu för tiden, men åh, det är ju skönt att sova. Var hos Johanna och  fixade mitt hår igår och jag är såååå nöjd. Lite fräschare och ljusare, så nu är jag julfin. Jonas kom också dit och fick håret klippt sen avslutade med vi med en middag tillsammans med Rasmus och Johanna. Sandra tittade också förbi en liten stund. Vi satt och tog det lugnt, pratade och tjatade, vilket passade perfekt en måndagkväll. Såna kvällar behövs också. Dock blev det lite för sent med tanke på min tidiga morgon, så ikväll blir det tidigt i säng. 

Idag har vi varit iväg och fått allting fixat allt till torsdag, då vi ska "fira" lucia med några vänner här hemma. Vi gjorde samma sak förra året och det var en uppskattad tillställning så vi tänkte slå till med samma sak i år igen. En sak är ny för i år, nämligen julklappsspelet! Haha, det kan bli väldigt roliga julklappar... Det mesta är klart men imorgon tänkte vi fixa med lussebullar och lite annat. Oggi kommer hit imorgonkväll och hjälper till. Perfekt när man kan hjälpas åt! Jonas får också hjälpa till, kanske med städningen... 

Nä, lite Big Bang Theory, sen sängen!

Godmorgon 2 advent

 
Sådär ja. Ägget är kokat och kaffe har runnit ner så nu luktar här gott och jag ska alldeles strax sätta mig och äta frukost. Jonas är redan iväg och jobbar och lär vara det x antal timmar till, stackaren. Vi får hålla tummarna att han inte fastnar i en snödriva där ute på landet :)
Tänkte passa på att plugga lite också, skriva några rader på vårt arbete som ska vara klart i januari, så varför inte när jag har lite tid över.
Helgen annars har varit lugn och det har jag behövt. Jag tror inte jag är ikapp med sömnen än eftersom jag känner mig konstant trött men så länge jag är frisk så spelar det inte så stor roll. Man får vara glad för det lilla!

I fredags var vi bara hemma, kollade på tv och åt pizza och hela gårdagen spenderades ute i Idrottshallen där det var dags för den årliga Night Cap turneringen. Eller ja, först hälsade jag på Olle, Sofie och lilla Novalie och blev bjuden på lussebullar och kaffe av Klara, mums. 
Nu ska jag tända andra ljuset på adventsljusstaken. Ha en mysig söndag!

Underbara jul och snö

Jag är så glad! Idag har ätit ordentlig (och varm!!) mat för första gången på fyra dagar och utöver detta så har jag även varit utomhus och fått andas in frisk luft. Åh det var så härligt, ännu bättre och mysigare är det såklart tack vare snön också, mmhmm!
Nu ligger jag raklång på soffan, med lite magknip, jag tror det blev lite för mycket på en gång för lilla magen men det var ju så gott. Criminal Minds visas på tv oh därefter blir det sängen, jag är fortfarande mör och tröttheten är en ständig följeslagare.
Kan ju bjuda på lite fina vinterbilder från min lilla promenad.


Åt helvete

Fy fan vad dåligt jag mår. Det var senast i tisdags som jag sa "jag har aldrig varit magsjuk". Nä tack för den...
Ligger hemma och mår skit. Allt började igår men tänkte inte så mycket på det, mådde småkasst men tänkte att de berodde på helgen och avsaknaden av sömn men icke.. Jag och toalettstolen har blivit bättre vänner än någonsin, fast jag hade hellre skaffat en annan ny vänskap än just denna men nu är det som det är. Försökte äta lite innan men det gick inte bra.. nu kommer snart Jonas hem och jag tänkte snällt be honom handla lite snälla saker som magen tåler. Coca cola, nyponsoppa, blåbärssoppa etc. Andra förslag mottages gärna!

Som pricken över i:et så har jag en hemtenta som behöver skrivas.. Åh vad härligt detta är. Suck.
Malte håller i alla fall mig sällskap här i sängen.


Julskyltning


Hej mitt vinterland

Fredag och lördag, utgång båda kvällarna. Det var inte igår det hände men vilken rolig helg jag har haft. I fredags firade vi Jessica som har fyllt år med god middag hemma hos henne och sen dans i stan. Igår spelade vi glöggaboll med Härslöv, inomhus fotboll och det var skitskoj. Gjorde inga mål men... haha. På kvällen blev det familjepizza med en del av laget innan vi sen slog klackarna i taket för andra dagen i rad.

Och idag är det söndag, detta kan inte bli bättre, 1:a advent, julskyltning och SNÖ! Kan ni förstå? Här är snö i Skåne och jag fullkomligt älskar det. Dagen till ära så har vi varit hos farmor på frukost/lunch innan vi städade, drack glögg och pyntade här hemma. Därefter blev det en mysig promenad ner i stan och julskyltningen. Jag fick handlat en julklapp men annars gick vi mest och mös. Tog lite lotter hos Djurskyddet, handlade apelsincurd och mer glögg på Smakfullt och sen traskade vi hemåt för lite kvällsmat i form av scones. En underbar söndag.

Vinterhuset är klart! Det fick bli en ny hyresgäst i år eftersom kissarna tuggande sönder förra årets men denna är minst lika fin.