Lyx


Frieri?


Jaha, skottdagen, dagen då tjejerna "ska och kan" fria.
Nä, det där är ingenting för mig. Är oftast inte speciellt intresserad av traditioner och sådär men just frieriet tycker jag är killens uppgift. Eller både och. Jag tycker absolut man kan bestämma tillsammans också, då blir det mysigt och bra för bägge men tycker nog ändå att det är lite, lite mer killens grej att sköta. Så, nej, idag blir det inget frieri, varför stressa?
Jag har det så bra med min fina Jonas ♥

Fina, fina hus


Åh, jag är förälskad!
Huset har allt jag vill ha... men VARFÖR?! ligger det i Teckomatorp, suck.


(bilder från hemnet)


Spöket Laban

Det här fick lilla Nellie av Tant Johanna i söndags. En röd body med spöket Laban och en scarfs (dregelscarfs, hehe). Pappa Linus och mamma Sofie fick smaskiga chokladmuffins och en bukett tulpaner :)


28 februari


Ja, som sagt, jag somnade igår. Det blev inga bilder och jag vet inte om jag kommer orka och hinna idag heller. Bloggen blir ju lite roligare med bilder men tiden räcker inte riktigt till.

Idag ska jag till lasarettet, eller rättare sagt blodgivarcentralen. Tanken är att jag ska bli blodgivare, duktigt va? Jag tänker att det är en enkel men livsviktig sak som jag hjälper till med. Jag förstår de som är rädda för nålar och dylikt men jag har ingen större fobi och tänkte därför ta tag i saken. Lite nervös men det hör väl till.

Annars?


Måndag och det är en trött sådan. Helgen har bjudit på fest, melodifestival och bebissöndag, så med andra ord, en väldigt bra helg. Tillställningen hos Sandra och Oskar i fredags var jätte trevlig och jag har en hel del bilder därifrån men inga från lördagen. Tydligen var det fotoförbud inne på arena (trots att 99% har en mobilkamera...) så jag tog aldrig med systemkameran. Jag tänkte lägga upp bilder ikväll, om jag orkar. Först står det träning och middag på schemat och känner jag mig själv rätt så kan jag råka somna där efter.

Bra start på dagen

Jag satt precis i en jäääääävligt lång kö för att få tag i biljetter till Watch The Throne med Kayne West och Jay-Z men vet ni vad? I made it! Fick tag i biljetter precis när jag trodde att hoppet övergett mig. Satt och sökte, sökte, sökte och sökte och plopp så dök dem upp. Fick dock bara tag i tre stycken men jag får vara glad för det lilla. Synd för någon annan men hallelujah för mig!
29 maj, Globen, Stockholm

Tant Johanna & Nellie


Melodifestivalen

Tjoho!
Nu är vi hemma från Melodifestivalen som gick av stapeln i Malmö. Det var faktiskt skoj att se hur allting fungerar men man märker att allting är väldigt anpassat till tv (såklart). Ljudet i arena var ok men man hade svårt att höra programledarna när de pratade men äsch. Det var en rolig upplevelse. Danny och Lisa Miskovsky gick vidare... nja sådär nöjd. Danny var en självklarhet men hade gärna sett Dynasty eller Charlotte Perelli vidare direkt. Hur som helst, klockan visar bara 23.30 men jag ligger redan i sängen. Gårkvällen tog musten ur mig och med endast några få timmar sömn i bagaget så har jag alltid krupit ner i sängen. Mitt sällskap för kvällen är ett marabou choklad och två små dunbollar.

Lördagsmys

Vi ligger under filtar i soffan och Malte & Nova har intagit den varma platsen ovanpå elementet.


BABYLYCKA

Första kusinbarnet är här! Stort grattis till Linus & Sofie som 15.48 idag, 2012-02-24 födde sin lilla dotter Nellie. Åh så mysigt. Fick ett sms som sa att alla tre mår bra och allt är underbart.
Nu längtar jag tills jag får träffa lillskruttan. Än en gång, ett stort grattis!

FREDAG

Åh efterlängtade fredag!
Ikväll vankas det som tidigare nämnt party till Sandras ära med tanke på att hon fyllde år igår. Paketet är inslaget men kvällens kläder är dessvärre inte bestämda. Vet inte alls vad jag är sugen på... jeans och topp? Klänning? Nåja, det löser sig alltid. Funderar även på att ta med mig systemkameran, så jag kan få några härliga partybilder också. Tjoho! Som sagt, efterlängtade fredag, du är så välkommen!

Ohlala, vilken modell



Checka in detta ;)

Bilden är från i somras, eller förra sommaren?! Jag och Farah var ute i naturen och tog lite småfina bilder. Inte van att vara framför kamera, ensam, men jag är rätt nöjd. Har några till som ligger i en mapp och snart är det dags att fylla på den. Vill ha några till mig själv men även fota andra med min egna kamera! Farah kan säkert ge mig ett och annat tips!


Hoppas mormor bakar en god kaka till dig



Grattis på namnsdagen älskade Morfar Torsten ♥
saknar dig


Vågigt

Det vankas ju party på fredag. Ingen mindre än fina och bästa Sandra fyller ju år. Visserligen imorgon men hon firas av oss på fredag. Alltid lika kul att träffas och umgås! Kvällen till ära funderar jag på vågigt hår, ungefär som på bilderna. Får en helt annan effekt efter min klippning, lättare med kortare hår.


Middag


ohoj!
Ikväll blir det mat från Basilika med familjen Rudolfsson. Linda åker till Thailand imorgon (inte alls avundsjuk...) så det blir en liten "avskedsmiddag", inte mig mot!
Fast innan det är dags för middag så ska jag pumpa lite muskler på gymmet, tjoho!

Heheh, sånt här är kul



"Med len och krämig Balle"


(bild från Aftonbladet!)


Våffelmys

Våfflor, glass, choklad, sylt, kexchoklad, oboy, socker och mysigt sällskap


G O D M O R G O N


Hej alla glada!
Onödiga tisdagen är här och måndagen som passerade var en bra sådan. En måndag jag väntat på och som gjort mig rätt nervös men som gick över förväntan. Jag är nöjd och jag känner mig mycket lättare i kroppen. En ordentlig förändring och det behövde jag. Nu ska jag blicka framåt och göra allt i min makt för att få det som jag vill. Jag skriver kryptiskt och sådär men jag måste. När jag är redo att skriva ut det här så gör jag det men nu måste jag få vara mig själv och bara skriva av mig.

Vänskap


Då var det dags


BIG BROTHER!

Träningsmusik








Olyckshändelse

Nova var på bushumör och befann sig uppe på fläkten i köket, hoppade ner på glasburkar som stod sidan om hällen och vips så var olyckan framme... en spricka rakt igenom, från ena sidan till den andra. Igår var vi på Väla/Ikea och fick fixat en ny. Man brukar säga att en olycka sällan kommer ensam men fler såna här utgifter kan vi gärna skippa!

Mys såhär en fredag


Det är något speciellt med den här låten..


En fundering

Idag på gymmet så gick jag på bandet och framför mig hade jag en tjej som tränade på en crosstrainer. Jag brukar också göra det men jag går framåt. Hon trampade bakåt. Ni som tränar, speciellt på crosstrainer, gör det någon skillnad eller tränar man någon kroppsdel mer genom att trampa bakåt? Den här tjejen önskar (eller är det så?...) nog att den tränar rumpan för hon vickar på bakdelen som aldrig förr. Jag brukar inte bry mig eller titta på när andra tränar men hennes rörelser och vickningar är totalt oundvikliga.

Så, kan någon informera mig, tränar man hårdare, mer eller bättre genom att trampa bakåt?

SVART PÅ VITT

Ett beslut som jag velat kring ett tag fick ytterligare en bekräftelse idag. Jag har helt klart bestämt mig och det är dags att börja tänka på mig själv och våga ta klivet. Det blev självklart idag och jag undrar egentligen hur jag tänkt innan? Nåja. Jag är ett steg längre fram än jag var igår och det är jag jävligt nöjd med. Det lär dröja några månader innan jag hade båda fötterna utanför men jag är på god väg framåt. Tacka gudarna för det.


Smileysar

Det tog mig alldeles för lång tid innan jag skaffade smileysar, sju kronor är ju liksom sju kronor? Haha snålfia. Nu däremot så lär jag överutnyttja dessa små filurer och Sandra blev den "lyckliga".


Slutresultatet


Dags för cupcakes!


Jag är så lycklig...

... när jag är med dig ♥


Vilken version är bäst?

1.


2.


Sconesfrukost när den är som bäst


mmhhmm


Söndagsmys

Vet ni? Vi blev bjudna på middag också. Vilken helg alltså, inte lagat mat en enda gång. Nästan så att jag saknar att laga mat... nej det gör jag inte. Eller jo kanske. Jag tycker det är roligt att laga mat så imorgon är det dags igen. Det enda "negativa" är att vi inte har några matlådor till veckan men det löser sig, finns ju mat att köpa.

Nu sitter Jonas och äter ballerinakex och jag har precis gjort iordning dipp och grönsaker som vi tänkte smaska på när det är dags för ännu en Wallander film. Söndagsfilm är underskattat. Soffan, filt, Jonas, något gott att äta och film, det kan ju inte bli fel.

Alla ♥ dag

Jag sitter här och funderar om jag ska överraska Jonas med något litet på tisdag med tanke på att det är alla hjärtans dag, jag kan tycka att alla saker och reklam kring den här dagen är lite överdrivet men jag tycker det är mysigt att visa uppskattning och då kan jag ju faktiskt passa på att göra det på kärlekens dag. Jag tänkte inte köpa något men funderar på att baka något. En hjärtkaka? Cupcakes? 
Har ni förslag så hojta gärna till. Jag sitter här och letar bloggar och recept för att se om jag fastnar för något gott. Ja fastnar gör jag ju, i princip hela tiden, allting ser ju supersmarrigt ut men än så länge har jag inte hittat just det jag är ute efter.

Kelly, som skriver en blogg om bakning har ju riktigt söta och smarta idéer, kolla in
dessa! Ketchupformar kan tydligen användas till muffinsformar också. Kanske göra paj eller chokladmuffins med hallon? Smask.

Middag, middag, middag

Bjuden på kalas, dvs, middag igårkväll, brunch imorse och en middag för tre ikväll. Jag klagar inte direkt!


Mmh brunch

Ligger och klappar mig på magen efter en smarrig brunch hemma hos Thomas och Agnetha där vi firade bästa Tulle. Hon fyller minsann 25 år idag, så än en gång, stort grattis. Det bjöds på massa gott och resultatet är en väldig mätt Johanna. Nu tänkte jag ligga här i soffan och jäsa (och njuta av Manchester Uniteds seger...) fram tills vi ska iväg ikväll igen. Tror det blir middag också men vad återstår att se. Jag ska hålla lite extra koll på lången, bomben och stryktipset också, vi hade lite tips lördag a la Olsson i förmiddags så nu håller vi tummarna att det blir vinst på någon av lapparna.
Ikväll blir det som sagt middag, vin och melodifestivalen hemma hos Simon & Jessica.

Jag förstår inte?

Alltså.. Jag har visserligen inte tittat på hela QX galan men alldeles nyss så fick Judit & Judit pris för bästa duo. Jaha? Ja de är två stycken men jag förstår inte, har de gjort något bra förutom underhållande reklam? Har de gjort något annat som jag missat? De står där och hoppar i likadana kläder och ser likadana ut och vad mer? Nej, jag förstår helt enkelt inte. Hade de vunnit pris för "bästa reklamfilm" eller något med humor men bästa duo? Nåja, galan verkar har varit trevlig i alla fall. Vi har precis kommit hem från en supermysig tillställning hemma hos Cliff&Lucas. Kameran var med men jag min nöt hade glömt ladda batteriet men jag får en andra chans till fina släktbilder om några timmar eftersom det är kalas kl 11.00 imorgon. Sov gott!


Fin, fina släkten


Ikväll, 18.00, är det dags för kalas. Det var ett tag sen man träffade alla underbara släktingar så det ska bli mysigt ikväll. Kvällen till ära firar vi Lucas som fyllde år igår och imorgon är det dags för ännu ett kalas, nämligen Tulles. Hon slår till med brunch, så man blir bjuden på kvällsmat idag och frukost/lunch imorgon, härligt!
Jag tror jag tar med min systemkamera också, måste verkligen passa på vid såna här tillfällen att använda den. Det blir så bra och fina bilder och just på kalas är de flesta samlade, så då får man passa på att ta bilder som man kan spara och ha.
Annars händer det inte så mycket idag, tanken är att jag och Tulle ska gå en runda på stan efter jobbet för att hitta en fin present till Luci, jag ska se om där är något till nämnda fröken också men den presenten får hon såklart inte vara med att köpa eller titta på. Jag tänkte även gå en runda på Lindex och kolla om där finns något skoj, har man presentkort så har man..

Lets have fun




Nöjd

Ännu ett pass på gymmet är avklarat och jag är riktigt nöjd med kvällens pass. Konditionsträning när den är som bäst. Crosstrainern är min nya vän.
Nu har jag precis smaskat i mig kvällsmat här i min ensamhet. Jonas är iväg och tränar, det är dags för säsongens första träningsmatch på lördag. Så snart är det dags för serien igen och då ska vi agera fotbollsfruar, eller hur Johanna, Sandra & Jessica(!!!). Kaffe, godis och sällskap är ett bra koncept och det kan vi göra samtidigt som vi klappar händerna för Härslöv, så inga undanflykter.

Nu däremot, så har jag tänt lite ljus och nu kryper jag upp i soffan och läser det senaste numret av Hus & Hem.

Fallskärm

Hm, alltså. Timbuktus nya singel, Fallskärm, premiärspelades idag mellan 12.00-13.00 på p3 och nu alldeles nyss hörde jag den på NRJ. Jag vet inte vad jag ska tycka? Jag älskar Timbuktu(no shit sherlock) men denna fastnar inte. Såklart kan inte alla låtar fastna men denna gör inte ens ett hjärtligt försök. Jag är besviken. Oskar Linnros i alla ära men han borde hålla sig till sin musik och Timbuktu till sin. Att blanda dessa två resulterar enligt mig i en blandning som bara smakar surt och tråkigt.

På tal om ugglor..

.. den här illustrationen vill jag ha hemma! Jag tror minsann jag ska skriva ut den och hitta en lämplig plats i lägenheten. Jag vet inte vad det är med mig och ugglor men jag har verkligen fastnat. Fascinerande djur, vackra mönster och så himla olika. Äh, vad fjantigt det där lät, men jag gillar ugglor helt enkelt.


Jag & mina ugglor


Biceps, triceps, mage m.m...

Det blev ett sent men bra pass på gymmet ikväll. Vi var inte där förrän runt 20.00 tiden så nu dyker jag ner i sängen. En stort glas vatten, en varm dusch och ett äpple har jag hunnit fixa med också. Imorgon är det torsdag, det innebär en dag närmre helg. God natt.


Onsdag!


Hallloo!
Det är redan onsdag och det känns härligt. Halva veckan är klar och helgen ser ut att bli en härlig sådan, fotboll, kalasx2, middag, melodifestival och säkert mycket annat. Idag är det som sagt onsdag och träning står på schemat. Jag är inne i en period där jag längtar efter gymmet och det är en härlig känsla. Det är roligt när vi är många som är på samma gym då chansen är rätt stor att vi är där samtidigt. Idag blir det styrka eftersom jag inte riktigt återhämtat mig från konditionspasset i måndags. Phuu! Jag avled nästan, och jag insåg hur dålig kondition jag har, så det är dags för förändring, man ju måste börja någonstans, eller hur? Intervaller passar mig rätt bra så imorgon, ev lördag lär det blir ännu ett konditionspass men nu blir det dagens första kaffekopp, slurp!

Tips på middag?

Ett fantastiskt gott recept på lax i folie, snabbt och enkelt!
Man kan nog ha i det mesta men jag hade i skivad potatis, morötter, purjolök, champinjoner och lök. Salt, peppar, cayennepeppar och smör. Tillsist en skvätt grädde och sen in i ugnen, färdigt!


Mhhm kaka!

.. måste ge er ett hett tips, nämligen denna makalöst goda chokladkaka. Muuummms!


Glada nyheter

Just det! Jag måste passa på att skriva ett stort GRATTIS till min fina och älskade kusin Gabby som tillsammans med sin pojkvän köpte hus förra veckan. Hur galet, tokigt och häftigt är inte det? Underbart också får den delen. Fick ett samtal (och ett sms senare..) där Gabby ringde och tackade för tipset om huset och att de lagt ett bud. Säljaren accepterade budet och vips, idag skrivs kontraktet. Huset är jätte mysigt och fint och kommer passa deras lilla familj perfekt. Jag vet hur det ser ut eftersom jag och Jonas också var nyfikna på det så vi var på visningen förra söndagen. Jag tyckte om huset men vi kollar mest för det är skoj, men nu kommer jag få vara i huset ändå, så det är bara positivt. Nu kommer de ha nära till mig, Tant Johanna, också när den lille knodden väljer att titta ut. Än en gång, grattis till huset!
Fantastiskt, tänk jag ska få inte bara ett, utan tre, kusinbarn ♥

Ja eller nej?

Det verkar bli en riktig slappsöndag och det har jag absolut ingenting mot. Vi har nyss varit hos Sandra och hjälpt henne hämta hem en snygg byrå som hon fyndat på loppis och nu har vi placerat oss i soffan igen. Det är synd det blåser annars hade en söndagspromenad varit skönt. Nåja, jag ska vara ärlig, jag klagar inte över att sitta i mjukis, läsa hus&hem och dricka kaffe just i detta nu. Funderar däremot på att sticka till gymmet senare... Jonas ska kanske iväg och kolla på fotboll så då sticker jag eventuellt och gymmar, eller så kryper jag längre upp i soffan och stannar här? Det återstår att se.

Lördagsmys...

...med Sandra och Jessica. En smarrig middag i form av kött, ugnsstekta grönsaker, beasås sallad och en smarrig mint/polka chokladkaka. Slurp!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/130352/images/2012/pic_187832743.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/130352/images/2012/pic_187832743.jpg" class="image">


Tummen upp för fredag!

Den spenderas i Malmö med bästa tjejerna


Jakten är avslutad

 
 Svart & enkel, precis som jag vill ha den.


Det är de små sakerna som är viktiga



- "Då var det tack vare dig h*n var lite piggare i eftermiddags!! vi hörde att h*n pratade i telefon....och sen började h*n städa lite:-)) såååå glad jag blev!! så tusen tack bästa Jojo!!!"

Det värmer i hjärtat ♥


Vår i badrummet

Före:
            

Efter:
              

(observera att bilder EJ är omgjorda gällande färgerna.
Så grått och vitt var där alltså innan mina nya köp kom på plats)