Tid över?

Om ni skulle ha en timme eller två över så kan jag varmt rekommendera de två avsnitten som finns på Kanal 5Play. av Sofias Änglar. Vilket fantastiskt program och vilka fantastiska människor det finns, än ska man inte tappa förtroendet till människan! När man minst anar det så kan det ofattbara inträffa. Man ska vara rädd om sina nära och kära. Visa lite extra kärlek, säg att du tycker om någon, säg jag saknar dig till någon du saknar, säg jag älskar dig, ge en extra lång kram, skriv ett sms, säg tack, detta är bara några av få saker man kan göra för få både sig själv och andra att må bättre.
Du kanske, utan att veta om det, förgyller en annan människas dag.


Tisdag

Onödiga tisdagen är här. Vi var på gymmet igår och körde ett härligt pass jag och Tulle, alltid roligt med sällskap även om Jonas och Jonas också är där, men de tränar lite andra maskiner än vad jag själv gör. Nåja, jag sitter här och är nöjd med passet igår. På onsdag är det dags igen därför tänkte jag ha en riktig myskväll hemma ikväll. Jonas är iväg och tränar så jag har lägenheten för mig själv, så vad kan jag göra? Först ska vi alla fall veckohandla så kylskåpet lär inte vara tomt, vilket innebär att jag kan laga i princip vad jag vill, hm. Jag får återkomma med mitt resultat. Godmorgon.

Foto & Ramar


Det slog mig nyss att vi hade en stor fotovägg (inte hel vägg och jag hann inte ens fylla alla ramarna innan vi tog ner dem igen) och att vi troligtvis sparat alla ramar nere i källaren. Det får mig att vilja förändra lite i köket med hjälp av citat, bilder och ordspråk. Har tre tavlor i köket som jag skulle vilja byta ut men även öka på med bilder på hyllan ovanför vasken och diskbänken. Kan väl vara mysigt att läsa lite citat och ordspråk när man står och lagar mat? Jag har en del bilder sparade men har ni fler sidor och idéer var jag kan hitta just det ovannämnda så skriv en kommentar.
Pinterest är redan en självklar favorit!



Surprise!

Gårdagen blev en lyckad tillställning, jag tror Oggi blev riktigt nöjd med vår present, nämligen ett minikylskåp! Jag och Jonas var först på Väla under fredagen och påbörjade en jakt efter det perfekta kylskåpet. Home Electrolux, Harald Nyborg, Rusta, Siba, Clas Ohlson, Teknikmagasinet och till sist, Elgiganten. Elgiganten hade vad vi sökte efter men givetvis inte på lager så därför fick vi köra till Center Syd på lördagen och istället och där lyckades vi få tag på det nästsista exemplaret. Kylskåpet blev perfekt i Oggis nya grabbrum där killarna lär spendera många timmar. Sandra slipper i alla fall passa upp dem, de får plats med både mat, dricka, snacks och annat i det fina kylskåpet!

Hår, hår, hår.

Just ja, jag klippte mig i lördags. Det blev rätt kort, enligt mig i alla fall. Nästan 20 cm försvann och jag ångrar det inte en sekund (än så länge...). Det är lite längre än axlarna och det känns lagom. 
Det är riktigt skönt, håret känns tjockare och har en fin jämn klippning.


Jump, jump

Tack vare herr Arvidsson som hittar bra musik så kan jag i min tur lägga upp de här. Just för tillfället är jag inne i en period där jag gillar och lyssnar på det mesta. Häromdagen la jag upp en annan låt, Sak Noel och dessförinnan Lloyd. Idag blir det Vato Gonzalez. Nu firar vi Oggi, skål!


Gymmet kallar

Hur stavas egentligen gymmet? Gymet? Gymmet? Ett gym, flera gym. Jag ska gymma, jag ska gyma? Nåja. Jag ska dit nu alla fall. En härlig start på lördagen och vet ni, idag ska Tulle följa med! Himla kul tycker jag, nu är vi rätt många som valt att träna på träningsvärket så man har ofta någon att träna med. Ikväll blir det umgänge och lite fest hemma hos Oskar och Sandra eftersom Oskar är vår födelsedagsgris dagen till ära, grattis på födelsedagen Oggi! 
Nej, gymmet (..gymet?) kallar, hejsvejs!

Minnen


Jag var inte den typiska tjejen som lekte med barbie och så när jag var liten. Jag var (är) mer pappas flicka och följde mer än gärna med på fotbollsmatcher istället. Hur som helst, jag läste en artikel idag och fick syn på Polly Pocket, kommer ni ihåg? Detta var faktiskt något jag tyckte trots allt det rosa och tjejiga, det var rätt kul och jag minns jag hade ett flertal små hus/askar. Kajsa, vad hette de andra vi lekte med? Med tjejerna i huset, fast större dockor? Det var typ det och just detta Polly Pocket som jag minns extra mycket. Rätt skoj när man tänker tillbaka, finns de fortfarande?


Blommig skjorta


Jag gjorde ett fynd häromdagen. Halva reapriset, 50 kronor fick jag betala. Sånt kan göra min dag.
Idag är det fredag så jag kanske lyckas göra ännu ett fynd när jag och Kajsa ska till Happy Hilda efter jobbet? Mhm, jag har längtat efter att åka dit men aldrig riktigt tagit mig tiden eller lyckats tajma min tid med deras öppettider men idag så.


Enkel middag


-Tunnbröd
-tzatziki/yoghurt sås
-stekt kycklingfilé
-tomat & gurka
-sallad
-philadelphia ost

tadaa! en supersmarrig tunnbrödrulle!

Uppföljare

Har ni hört den senaste från Sak Noel? Om inte, här är uppföljaren. Jag gillar den, precis som jag gillar Loca People också men denna känns som en kopia. Nåja. Däremot är jag fortfarande helst fast i Adeles Someone like you. Den hittar punkterna som sätter igång känslorna. Gåshud varenda gång!


Födelsedagsfirande


Grattis på födelsedagen kära svärmor Ingrid!

Ikväll firade vi henne på Inferno med en god middag och fint sällskap. Restaurangbesök sådär en lill lördag är ju aldrig fel! Jag hade lite tid att spendera innan vi skulle ses så jag tog med mina presentkort, men det blev inga köp idag. Funderar på att ge det en ny chans imorgon på lunchen. Nu ska jag försöka tina upp genom att krypa upp i soffan och gosa ner mig under två filtar.

En bra måndag

Oskar och Sandras flytt gick bra. Jag hann bära upp en blomkruka sen var det färdigt, haha.
Min klippning och färgning drog ut på tiden och allt jag hann bära upp var som sagt en blomkruka, sen var resten redan på plats. Snabbt och enkelt. Fast det blev ändå en lång dag eftersom vi hjälpte till med gardiner, möbler och annat smått och gott. Superfin lägenhet är det i alla fall!

Idag är det måndag och det är en måndag som varit helt ok ändå. Fått en del svar och även bekräftelser från annonsörer på jobbet och kvällen lär bli bättre. Gissa vad jag ska göra ikväll?
Okej, rätt svårt att gissa men jag ska träffa Kajsa. Fina och bästa Kajsa. Hon är hemma några välförtjänta dagar efter två tentor förra veckan och ikväll får jag träffa henne. Inte nog med det, jag tror minsann att jag får träffa Lina, Anna och Malin också, tjoho! Scones och kaffe(te) står på menyn och jag är så nöjd med det. Ha en fin kväll!

NYÅR

Jag har ju helt glömt bort att jag har massa bilder från olika tillfällen som jag glömt lägga upp. Märker ni någon skillnad på bilderna? Mhm, just det, jag har fått en systemkamera och ingen är lyckligare än jag!
Jag fick en Nikon D3100 av Jonas i julklapp och efter att chocken lagt sig så kom glädjen. Nu kan jag visa upp snygga och fina bilder och inte minst, den åker med Rom när vi ska dit i april!

Nyår, det var det jag skulle skriva om. Vi var här hemma med Oskar och Sandra och det kändes alldeles lagom. Smårätter till förrät, fondue, sallad och massa tillbehör till varmrätt och en himmelskt god semifreddo till efterätt, den ni ser på bilden vill säga.
Vid tolvslaget stod vi med balkongfönsterna öppna och skålade i champagne.

Värt att läsa


SNÖ!


Just det!


Jag ska klippa och färga håret på lördag. Jag har inte alls bestämt mig för hur men jag är sugen på att göra något. Ljusare färg? Slingor? Samma mörka? Klippa av? Behålla längden? Jag kommer aldrig kunna bestämma mig, eller jo det kommer jag men det lär bli när jag sitter i stolen. Får rådfrågorna min frisör och höra vad hon tycker. Faktiskt sugen på att börja om, med andra ord klippa mig kort.. inte kort, kort men kort. Typ axellångt.

(bilder från google)
Kanske?


Uppföljare

Har ni hört den senaste från Sak Noel? Om inte, här är uppföljaren. Jag gillar den, precis som jag gillar Loca People också men denna känns som en kopia. Nåja. Däremot är jag fortfarande helst fast i Adeles Someone like you. Den hittar punkterna som sätter igång känslorna. Gåshud varenda gång!


Torsdag

Idag är det torsdag och det innebär att helgen alldeles snart knackar på dörren. Helgen till ära bjuder på flytt (inte vi, utan Sandra och Oskar), troligtvis träningsvärk, middag och annat smått och gott, så jag fram mot helgen, den är är välkommen, som alltid.
Igår hade jag, Sandra, Jessica och Johanna tacokväll hemma hos oss. Massa tillbehör, såser och annat som man ska ha till tacos, vin och massa snack om allt mellan himmel och jord. Tycker det är jätte roligt att vi kommer så bra överens och trivs med varandra, så det lär bli fler middagar framöver.

Ikväll är tanken att jag ska bjuda Farah på födelsedagsmiddag men eftersom stackaren var sjuk igår och idag så är jag lite osäker om det blir av, jag får ringa och undersöka saken! Toodels.

Gekås


Jakten är inte över..

Inte ens Gekås hade en kalender! Ahh! Blir tokig då jag känner att jag verkligen behöver en kalender, gärna nu, i skrivande stund. Nåja, jag får väl gå till min reservplan, nämligen Bokia och köpa en som alla andra har. Vilka vardagsproblem, att man vågar klaga egentligen..

Hur som helst, imorgon fyller ingen mindre än Fru Erichsén år och därför har jag bjudit ut henne på födelsedagsmiddag, dock inte förrän på torsdagkväll men ändå!
Var och när vet hon inte än, men jag tänkte berätta det först på torsdag, så det blir en liten överraskning.
Jag hoppas hon kommer gilla det i alla fall.


Dagen till ära bjuder för övrigt inte på så mycket... nysningar, snytningar, täppta näsborrar och ett tungt huvud, det är det enda jag kan erbjuda men vill någon ha det så var så goda.

Jo, en annan sak! Ullis kommer hem i april, hur underbart är inte det? Mhm, du är så välkommen!


Spontant

Tydligen har jag varit på Gekås idag? Jessica skickade sms först inatt men eftersom jag sov så såg jag först det runt nio tiden och tänkte att det var för sent, men icke! Någon timme senare satt vi i bilen tillsammans med Johanna och hade ställt i gpsen på Ullared. Jag kan inte minnas att jag varit där tidigare så det var en upplevelse. Handlade faktiskt bara vettiga och nödvändiga saker så som rengöringsservetter, svart kofta, en träningströja och lite annat, faktiskt riktigt nöjd! X antal timmar senare är vi hemma igen och nu väntar sängen, måndag imorgon och jobbet knackar på dörren...

Ja.. det stämmer



”All träning är som att sätta in pengar på en banken, ju mer du sätter in nu ju mer kan du ta ut i framtiden”

 

En bra text som inspirerar mig att gå till gymmet och det var exakt det jag gjorde imorse. 09.00 befann jag mig på crosstrainern och det var riktigt skönt att vara färdigtränad lagom till halv elva. Sen stack vi ner i stan och käkade en god lunch på Plan B tillsammans med Oskar och Sandra.

Jag intog har lördagspositionen för en stund sedan med nybryggt kaffe, Eldvittnet och ryggläge i soffan men vi ska snart köra en runda och handla lite gott till kvällen. Vi ska även passa på att leta efter Jonas bil, han vet nämligen inte var den är? Troligtvis har den blivit stulen eller så är herr Arvidsson väldigt förvirrad.

Så vi ska på biljakt innan jag intar lördagspositionen igen.


BÄST just nu


Kalender


Jag är i stort behov av en ny kalender för 2012! Det är alltid samma sak, jag tänker på det långt innan året är slut och att jag ska handla en så jag kan börja skriva in saker direkt men ändå sitter jag här, småstressad över sakerna som jag har i huvudet och som jag vill skriva ner i kalendern. Var finns det snygga och enkla kalendrar egentligen? Ja, Bokia vet ja, men någon annanstans? Tips?
Förra året hittade jag min fina och perfekta kalender på Lidl, mycket otippad men även mycket uppskattat, billig och bra! Jag får helt enkelt ge mig ut på jakt.. jakten startar idag.

H-A-H-A

Klantar. Idioter. Tjuvar.
Rätt åt er!

I branten intill låg de två rånarna och gömde sig

Titt upp!

Nova säger hej!

Bakdags!


Vi veckohandlade igår och det blev bla en hel del olika mjölsorter. Det behövs märkligt nog en massa sorters mjöl, men nåja. Nu har jag allting hemma och jag började redan igår, så igår blev det en smarrig sirapslimpa, mmhhhm! Direkt från ugnen med smör och ost, slurp!


Jaha, vad händer?


Det händer en hel del, mest vardagliga saker men även andra saker som tar upp mycket tid och tankar från mig. Både jobbiga och roliga saker, helst skulle jag vilja radera de som är tråkiga och jobbiga men jag antar man måste ta tag i såna saker också. Nåja. Vad annars?
Den lilla ledighet som man har haft är över... helgen kändes dock lång och det är väl bra? Vi var som sagt iväg och handlade kläder och mös ordentligt på fredagen. Jag hittade ett par nya jeans från Tiger som satt som en smäck och ingen är nöjdare än jag. Inte ofta jag hittar jeans som sitter exakt som jag vill och som inte töjer sig efter en minut. Kanske skriva ett minischema?

Igår var det måndag - bjöd på jobb, kattvakt, paj och en timme på gymmet.
Idag är det tisdag -  bjuder på jobb, bilbesiktning(håll tummarna!), kattvakt, handla och städning.
Imorgon är det onsdag - bjuder på gymintruktion, konditionsträning och pastagratäng med broccoli.
Dagen efter imorgon är torsdag - bjuder på jobb och sen "möte" gällande en sak jag inte ens förstår, än.
Efter torsdag kommer fredag - bjuder på jobb och en middag på Basilika!

Se där, nu vet ni var jag finns om det skulle vara något!

6 januari 2004

Tänk, det är åtta år sedan jag och Jonas hittade varandra. Kan ni fatta egentligen? Åtta år. Det är faktiskt så att jag själv också är imponerad. Vi trivs så bra ihop, har samma humor och liksom fullbordar varandra. Jonas är min själsfrände, det är jag helt säker på. Det kommer vara vi, föralltid.
I torsdags blev jag ordentligt överrasknad när Jonas kom hem med tio röda rosor, fullkomligt fantastiska och inte nog med det, han hade bokat bord så det blev ett smarrigt restaurangbesök också. Igår, som var vår riktiga dag "firades" genom att göra det vi gör bäst, shoppa och slösa pengar, haha. Vi var nere på Swedala Outlet, Ikea och tillslut Nova Lund där vi även åt kvällsmat. En dag helt i vår smak, precis som det ska vara.

Jag älskar dig Jonas!



Nästan fyra års vård..

... har resulterat i följande, vår palm är totalt förstörd.
Inget grönt, inga blad, inga blommor, ingenting. Gardingstången och mina fina gardiner har också fått sig en känga. Vem som ligger bakom? Alltför busiga men underbara Malte och Nova såklart.


Fast, kom igen?

Det börjar spåra ut på riktigt i Malmö. Man är liksom tudelad gällande allt som händer där nere. Visst, gå och skjut varandra, så länge det inte drabbar oskyldiga människor, men samtidigt...
det är fortfarande människor som mister sitt liv. Människor som har en fru eller man, barn, en mamma och en pappa och andra nära och kära som älskar dem. 

Fem döda inom loppet av en och en halv månad. Det är sjukt och jävligt skrämmande.
Läs om händelsen idag, på aftonbladet.

En annan sak, som kanske är bisarrt, kalla det vad ni vill, men jag önskar jag vore polis i dagsläget. Stationerad i Malmö. Jag tänker inte gå in på varför av den enkla anledningen att jag inte ens riktigt kan förklara det för mig själv, men spänningen, upplevelserna, lärdomarna, arbetet m.m. Galen?

2012

Första inlägget 2012. Märkligt att skriva en tvåa istället för en etta, men det är väl en vanesak. Nytt år, ett år som säkert kommer innebära många nya händelser, nya personer, nya upplevelser, mycket kärlek, mycket glädje och allt därtill. Jag hoppas att 2012 blir en härlig år med mycket spännande saker, och att allting går åt det håll jag vill. Hösten var... ja, inte speciellt positiv och vintern har också varit sådär, men det handlar om att se saker positivt och jag ska göra allt för att förbättra vissa saker.

Nåja, kvällens schema och aktivtet är storstädning och källarrensning. Låter urtråkigt och det är det också men det behövs! Föreningen hemma erbjuder en container på gården där man får slänga allt, utan sortering och sånt där tråkigt så vi ska verkligen passa på. Allt gammal och sånt som inte används ska ut, bort! Ren start på året lär det blir!
Återkommer med bilder och annat skoj!