2016 knackar på dörren

Snart tackar 2015 för sig och året har bjudit på en hel del händelser och annat skoj. Jag tänker inte rabbla upp saker men jag känner en känsla att året har varit bra. Det har varit en hel del plugg och jobb som tagit upp mycket tid men allting har liksom rullat på bra. 

Nu är det bara fyra dagar kvar av 2015 och sen väntar 2016, året då jag tar examen och titulerar mig socionom och samtidigt inleder min jobbkarriär. Det känns lite övermäktigt men jag är så redo, men först väntar ett härligt nyårsfirande med fina vänner 😊

Jag är med andra ord väldigt redo för 2016 och allt som det kommande året kommer erbjuda, det kommer bli grymt!
Om 17 dagar är det examenshögtid och om 18 dagar slår jag till med fest, wiho! 🎈

Uppesittarkväll

Kvällen har spenderats i Häljarp och det har varit alldeles sådär lagom. God mat, lugn och ro och fin, fina vänners sällskap. Oh Vilmer, lillkillen som charmar sin omgivning, han är så fin och snäll. 




Oskar och Jonas vann dessutom på sina lotter så kvällen blev om möjligt, ännu mer lyckad. Nu väntar en god natts sömn innan vi kliver upp och firar julafton. En dag för kärlek och massa härliga mysstunder. 

God jul! 

INLÄMNAT

Katching! 
Arbetet är inlämnat. Nu finns det ingen återvändo och det känns bra. Vi är nöjda alla tre och det är en bra magkänsla vid inlämning så nu hoppas vi det den håller i sig hela vägen. Nu tar vi en välförtjänt julpaus och sen tar vi tag i den muntliga redovisningen. 


Det fick bli en smarrig frukost på sängen imorse också. Därefter hämtade Tulle upp mig och sen har vi spenderat dagen på stan, på jakt efter julklappar.

Åh det är så härligt att vara ledig. Den härliga dagen fortsätter i denna trevliga anda och alldeles strax kommer Kajsa, Lina, Malin, Anna och Paulina hit för lite mat och glöggmys. Underbart. Och imorgon firar vi lillejulafton i häljarp med Sandra, Oskar och lille Vilmer. Bingolotto och julmat tillsammans med fina vänner..åh dessa dagar alltså..jag njuter. Hoppas ni också gör det! 😊


Så nära mållinjen

 
Imorgon lämnar vi in vårt allra sista arbete för utbildningen. Det sista alltså. Det är en märklig känsla och jag kan inte riktigt förstå det. För första gången under hela utbildningen så har jag jullov utan uppgifter eller tentor ska skrivas efter jul.

Så imorgon, efter lunch någongång så skickar jag in vår rapport..sen vet jag inte vad jag gör, dricker glögg och ligger raklång på soffan? Ja det är absolut ett tänkbart alternativ. Äh, det är för mycket att ta in just nu. 3,5 års utbildning är på väg mot sitt slut...Jag får helt enkelt handskas med den känslan när den väl är här, jag har några timmars plugg kvar. 

Ha en fin måndag! 

Jul i vårt hus

Efter ett dygn i Malmö är vi nu hemma igen. Vi har haft det väldigt mysigt och fått skratta av oss ordentligt. Vi inledde kvällen med tapas och vin innan vi traskade till Stadsteatern i Lund där Robin och Batras standupshow ägde rum. Så jäkla kul! Det är verkligen befriande att få skratta av sig och man får mycket bättre efteråt. 

Imorse blev det en supersmarrig frukost på hotellet och herregud vilken frukost. Där fanns allt och vi är fortfarande mätta. 

Därefter tog vi tåget hemåt och nu har vi alldeles nyss kommit hem efter vår julgransjakt. Åh jag är så nöjd. Det blev en liten men ack så fin gran. Det doftar jul och ljuset är sådär behagligt mysigt i hörnan. Nu tänker jag slå in lite julklappar innan vi cyklar till mamma och pappa för julfirande där hemma. Det är några dagar för tidigt men eftersom de ska fira julen på Mallorca med Liziz så blir det julfirande för oss ikväll istället.  Ho-ho-ho!




Måndag och tio dagar till julafton


Ohoj gott folk. Det är måndag och då finns det alltid möjligheter för nya tag och nya löften. För mig handlar det om att hitta motivation till träning, som så många gånger förr. Jag mår bättre, blir piggare och är en härligare person att handskas med när jag får tid till träning i min vardag. Första steget efter monsterförkylningen inleds alltså idag och jag är pepp. 

I övrigt har det varit en härlig måndag och den har spenderats på jobbet i Helsingborg. Jag fick så många lovord med mig i bagaget idag så jag tänker sväva på dem ett tag och faktiskt inse mina styrkor som jag kan använda i framtida arbetet som socionom och inom socialt arbete. Det är viktigt att stanna upp och reflektera över sig själv med jämna mellanrum och det gjorde jag i eftermiddags. Det är värt det. 

Nu är det slut på det filosofiska, alldeles lagom tills bussen är framme och jag ska hoppa av. Hem och byta om, sen blir det alltså träning. 


Ha en fin måndag! 

Lillkusinen ska på äventyr

Ikväll blev det middag på speakers tillsammans med en del av kusinskaran. Cornelia ska iväg på en liten resa till Australien och hälsa på Emelie samt medverka på hennes bröllop. Det kan utan tvekan läggas till att jag är måttlig avundsjuk, jag vill också vara med och jag vill också till Australien. Jag tror oavsett att Cornelia får en grym resa och att Emelies bröllop blir vackert, ska nog lyckas delta på ett eller annat vis 😊 



Imorgon är det jobb som gäller och sen håller jag helg. En helg som innehåller en hel drös med plugg men även annat, mycket roligare. För övrigt är det galet att jag snart ta examen...3,5 år(!) går mot sitt slut. 

2:a advent

 Sovmorgon, julkalender och sen adventsfika hos Anna tillsammans med henne, Kajsa, Lina och lille Leo. Pepparkakor, glögg, saffransbullar och julmust, hur gott som helst. 





Julshow


Jag är fortfarande proppmätt efter årets första julbord. Igår var vi på Sundspärlan julbord/julshow med Jonas jobb. Maten var grymt god och showen var väldigt trevligt. Uno Svenningsson, Patrik Isaksson och Tommy Nilsson levererade helt klar!




Nu tittar jag på "till vildingarnas land" och i eftermiddag är det dags att fira Jessica som fyllde år förra veckan. En rolig oh härlig lördag. 

Några dagar för sent...



... Men nu så! Nu har vi också fyra adventsljus på plats och alldeles nyss tände jag första. 


Jag är dunderförkyld så jag ska passa på att njuta lite extra ikväll och försöka känna in lite julkänsla. Adventsljus, glögg och *trumvirvel* Jul med Ernst! Första programmet ikväll och jag sitter bänkad, denna mysgubbe, som faktiskt är lika mysig och snäll i verkligheten, det kan jag intyga. 





Några dagar i Berlin

Hallo, som man säger i Tyskland. 

Jag befinner mig på Schönefeld flygplats utanför Berlin och jag har spenderat de senaste timmarna just här. Liziz flyg gick redan 11.00, så jag har varit här i snart...tre och en halv timme och än kvarstår två timmar..mindre kul. Nåja. Jag har P3 dokumentär och en bok med mig så jag klarar mig, sen är det faktiskt rätt kul att kolla på folk, det är härligt att folk är så olika!

Vi har haft tre intensiva men vra dagar i Berlin och jag är utan tvekan nöjd med vår vistelse. Stasimuseum, koncentrationsläger, Berlinmuren, Checkpoint Charlie och julmarknader är bara några av alla de saker vi hunnit göra. Bjuder på lite bilder, var så goda 😊