Låt er inte luras imorgon

Imorgon är det äntligen fredag och slutet på en jobbig och energikrävande vecka. Imorgon är det kort dag, en väldigt kort dag för att vara ärlig. En timme och tjugo minuter sen åker jag hem igen, underbart! Vid tolv tiden imorgon middag kommer Jonas älskling också hem eftersom han har ledig eftermiddag och då blir en runda ner till stan följt av fika och ett eventuellt köp av skor. Jag har totalt fastnat för ett par, men de är något dyra...jag får sova på saken! :)

Jag borde egentligen återgå till min akademiska uppsats men jag orkar inte just nu. Jag tar en paus med andra ord. Det är roligare att leta resor! Har hittat en del som verkar riktigt bra men jag väntar fortfarande på besked om min semester, håll tummarna!
Känner jag mig själv rätt så kommer jag inte öppna den lilla datorn mer ikväll men jag har ju trots allt tre dagar kvar, så jag hinner nog till söndag, tror jag...

Efter regn kommer solsken

Jag har en riktig jävla skit dag idag och vill egentligen bara gå och lägga mig. Sånt här tar en enorm energi, energi som jag behöver till annat, speciellt allt jäkla plugg jag har den här veckan. ÅH! Allt är så patetiskt och löjligt att jag knappt tror det är sant. Låt det snart ta slut!

Vroom

Lärarna har lagt in ett planeringsmöte idag vilket resulterar i att vi endast har fys idag. Tänkte först strunta i det men jag tar lille bilen och kör ner ändå, bara för en lektion. Men vädret är fantastiskt så jag hoppas vi är utomhus! 
Jag har hunnit en del med tanke på min tidiga morgon. Har hunnit plugga lite men jag har även planterat om blommor och sått nya fröer, dags för rädisor och broccoli. Undrar hur det går :)
Nej, nu ska jag tanka sen kör jag. Ut och njut av vädret!

Sen middag

Jag skulle egentligen hunnit med mycket mer på min akademiska uppsats som vi har i skolan men jag varken haft lust eller ork till att ta tag i den. Jag har med andra ord njutit av dagen och det solsken som vi fått idag. En härlig sovmorgon, god frukost följt av en lång och härlig promenad i solen tillsammans med världens bästa Dannis som är hemma! (Lika glad varje gång jag har min favorit hemma!) Sen somnade jag visst en stund i soffan när Jonas tittade på Arsenal, antar att matchen inte var någon höjdare, hehe.
Nu har jag precis gjort i ordning kvällsmaten och nu väntar jag bara på min andra halva som är iväg och jobbar men han kommer nog strax. Tills dess tänkte jag förbättra min allmänbildning genom programmet " Smartare än en femteklassare".

Helt slut

Efter en tidig morgon, en lång bussresa, ett intressant studiebesök, ännu en lång bussresa och tillslut en tågresa är jag äntligen hemma igen. Kvällsmiddagen är nere i magen och jag har alldeles nyss tagit en varm och skön dusch. Vi har varit i Växjö idag, på polisskolan, eller ja, Linnéuniversitetet som det heter. Polisskolan ligger i samma byggnader som de övriga programmen och kurserna. Väldigt givande dag med massa nya intryck och häftiga saker man har fått se. Vi fick se hur man hanterar ett snatteri (de har byggt upp en hel närlivs butik och en bar där de övar bla snatteri, rån, slagsmål osv), och även en skjutövning. Vi var även inne i två uppbyggda lägenheter, en 1:a och en 2:a där de också övar särskilda fall så som lägenhetsbråk, misshandel och allt annat som kan hända i en lägenhet. Nej det var kul! Riktigt kul.
Kan ju säga så mycket som att, om jag var sugen på polisyrket innan så är jag ännu mer sugen nu!

16:e mars

Godmorgon!
Solen skiner, här sitter jag och njuter av frukosten och av en ordentlig sovmorgon. Tv4s nyhetsmorgon är igång och jag blir lika illa berörd varje gång jag hör nyheterna om Japan, det är hemskt! Vi människor är skrämmande små när det kommer till sånt här. Nu verkar det som att en av reaktorerna läcker ut radioaktiv ånga och igår hade franska och amerikanska expeter ökat graden på den s.k Ines skalan, till en sexa istället för en fyra vilket är skrämmande högt då man kan jämföra med Tjernobylkatastrofen, 1986,  som mätte sju på samma skala.
Usch ja.
På tal om något annat, det här är ju skit coolt. Den utbildningen vill jag också få, när (inte OM!) jag är färdigutbildad polis.

GÖTEBORG

Bättre sent än aldrig!

Söndag

Solen skiner och humöret är på topp. Vaknade för en stund sen av att Stina kom och puffa mig i ansiktet. Väl upp slängde jag ihop smeten till scones och gissa vad, jag lyckades äntligen! De blev riktigt, riktigt smarriga!
Nåja, Jonas är iväg på samlingen nu och jag ska alldeles strax hoppa in i duschen för att sen ge mig ut i det härliga vädret. Det står fotboll på schemat. Heja Härslöv!

Tisdag

Skolan är igång och det är snart dags för andra dagen. Dock har vi bara en lektion så jag sitter i valet och kvalet om att faktiskt sticka dit... Vi börjar med andra ord 13.00 och slutar 14.20, känns en aning meningslöst men vi får se vad jag bestämmer mig för. 
Igår fick vi köra iväg till Regionsdjursjukhuset med Stina plutten, hon såg jätte konstig ut i sitt högra öga, alldeles grumligt och disigt och hon verkade hängig. Någon tusenlapp senare var vi färdiga, med oss hem hade vi tre olika sorters droppar som ska hon ska få typ åtta gånger om dagen + att vi måste tillbaka för en mer grundlig undersökning imorgon. Jag hoppas inte det är något mer än en inflammation så vi slipper mer medicin och pengaförluster, haha. Nåja, dags för frukost!