Semester

Godkväll!

Gissa vad? Jag har semester! Det ska bli riktigt skönt att bara ta det lugnt i några dagar och bara vara. Imorgon har vi bokat ett jätte fint hotell nära centralstationen i Köpenhamn, badkar och nybakta bullar hängades på dörren låter väl inte fel?  Vi sover över en natt, äter gott och sen spenderar vi onsdagen på Ströget.
Nu sitter jag här i soffan, nyduschad och varm men känner att jag börjar frysa så jag får gå "ljus-rundan" och tända lite ljus här i lägenheten. Det blåser ju tokmycket och vinden kommer in överallt och gör det kallt. Jag tvingade mig ut på en ordentlig promenad trots vinden och jag är mycket nöjd med det. Däremot är jag inte lika nöjd över regnet som valde att dränka mig under mina sista minuter innan jag var hemma. Nåja, man ska inte klaga. Jag fick se en (faktiskt två...) fantastiska regnbågar och det är inte fel. Nu ska jag mysa här hemma med Stina och sen tänkte jag slänga ihop lite mat, lagom till världens bästa Jonas kommer hem efter träningen.

Vad ska man säga?



"Någon, det kan ha varit Wayne Rooney, kliade sig i skallen och sa:
– Grabbar, jag har räknat ut att vi måste vinna med sex mål för att täppa igen käften på City.
Så Manchester United gjorde 8–2 på Arsenal.

Eight-fucking-two."


Vissa har det lite bättre än andra

Stina är en av dem. 180cm. Helt för sig själv.




ETT FYRFALDIGT LEVE

 HURRA HURRA HURRA!

Grattis på födelsedagen världens bästa och mest underbara syster


Sometimes you need to run, to see who will come after you

Gårdagen kunde varit bättre än den visade sig vara men det är bara att ta nya dag och ta en dag i taget. Jag kom i alla fall ut och sprang... alltid något.

Idag är torsdag och det innebär två arbetsdagar kvar, sen äntligen, ledighet! Idag ska vi köra och handla till vår middag som vi ska ha på lördag. Olle och Sofie kommer nämligen till oss, vilket verkligen är på tiden. Har lite små problem gällande maten men jag ska nog lösa det. Sofie är mjölkallergiker, och jag som aldrig någonsin tänkt i dessa banor får verkligen tänka mig för när jag planerar maten. Jag vill inte vara orsaken till eventuella problem. Just nu lutar det åt lite italiensk inspirerat i alla fall, får se helt enkelt. Nu ska jag ta en kopp kaffe och jobba några timmar till.

....

Jag älskar sanningen en smula mer när det är jag som finner den, än när någon visar den för mig
- Vincent Voiture

Himmalagad pizza, True Talent och en hel del Wordfued


GODMORGON GOTT FOLK!

Det är onsdag idag och det betyder tre arbetsdagar kvar, sen är jag ledig, wiho! Bokade ett superfint hotell igår så Köpenhamn blir av. Åker in på tisdagseftermiddagen, checkar in, tar det lugnt, går ut och äter en god middag, sover, äter hotellfrukost(!) och sen har vi hela onsdagen enbart till shopping och mys innan vi åker hem på eftermiddagen. Det låter väl inte helt fel? Jag längtar! Ska bli riktigt, riktigt skönt att få åka iväg och bara vara.

Igår bestämde jag och Tulle oss för att slänga ihop en "himmalagad" pizza och vilken pizza! Salami, mozzarella, basilika, paprika och svamp, mums. Samtidigt som vi mötte varandra i Wordfued tittade vi på tv3:s nya storsatsning, True Talent. Vi var lite skeptiska till en början då han Ola nånting hoppar in i rutan (tänker bara på a-amigo, a-a-amigo!) men sen kom rysningarna. Ingen av oss kunde förklara varför men jag antar att man har hittat ett lyckat koncept om tittarna får rysningar... fast det kanske bara var vi som fick det?


Stina ♥


Nya tag, nya rutiner

Igår började "mitt nya liv" som man brukar säga. Jag vet inte riktigt vad det kommer innebära men förhoppningarna är b la mer regelbunden träning och bättre mat. Ska absolut inte tvinga mig själv avstå från saker som jag vill äta och är sugen på men däremot kanske inte i samma mängd som tidigare osv. Så igår ringde klockan, 05,50 och femton minuter senare var jag ute på en härlig morgonpromenad med Mix Megapol som sällskap i öronen. Det kändes faktiskt helt ok, morgonpromenader är helt enkelt underskattade.


Upp och ner

Igår var dags för tjejmiddag hos bästa Paulina och vilken middag hon bjöd på. Smördegsknyten med räkor och pesto, pasta med en tokgod sås med kyckling i och som pricken över i:et, en chokladtryffelkaka till efterrätt, hallelujah! Massa vin, snack och skratt satte prägel på kvällen och såna kvällar är verkligen underskattade.
Idag är det söndag och dagen är snart slut. Jag har ändå hunnit med en del, besök hos Morfar tillsammans med pappa, bytat kolsyrepatron, handlat nya fina blommor till lägenheten, tvättat och städat. Precis vad man ska göra på söndagar kanske? Nu har vi precis kommit innanför dörren efter en smarrig middag hos Jonas kära föräldrar, grillat, bearnaiesås och sallad. Nu blir det mjukisbyxor och några avsnitt av Six Feet Under.

Imorgon är det ny vecka och det innebär att nedräkningen till några dagars ledighet har börjat. Sju arbetsdagar sen är jag och Jonas lediga några dagar. Tanken är att vi ska övernatta i Köpenhamn en natt, shoppa och äta gott men inget är bokat än så vi får se vad vi känner för.

En annan nedräkning, något mer sorglig men ändå fantastisk är den att älskade, älskade Kajsa flyttar till Odense och får påbörja sin dröm att bli läkare. På onsdag är det dags. På onsdag flyttar hon. På onsdag har jag inte längre henne i stan, inte ens i samma land. Jag är så otroligt glad för hennes skull men jag kan ändå inte låta bli att vara egoistisk, vad ska jag göra utan dig, K?
Usch, jag tycker inte om sånt här. Det är alldeles för många som är långt ifrån mig. Liziz, Emelie, Ullis, Dannis, Olle. Jag antar att man får försöka hitta det positiva, men just nu känns det bara skit.

Gårdagen

Tacos, glass och Monopol

efterlängtad fredag


GODMORGON!
Här sitter jag och har alldeles nyss druckit dagens första kopp kaffe. Vädret utanför att grått och tråkigt men ändå mysigt. Jag älskar när det börjar bli kallt och man kan tända ljus och krypa ner under filten i soffan, utan dåligt samvete. Jag klickar mig in på aftonbladet och läser att kungahuset tycker att Victorias graviditet är "underbar", att SMHI varnar för stora mängder regn, att Marie Serneholt köpt en ny och egen lägenhet, att börsen än en gång rasar och att en man blivit skjuten i magen på Kullagatan i Helsingborg, jag har uppdaterat mig själv med dagens största nyheter och klickar mig därför vidare till Hemnet. Hemnet, min plats för drömmar just för tillfället. Tydligen blir jag förälskad i alla möjliga hus och börjar tänka vilka väggar vi hade tagit bort, var vi satt upp nya och hur vi hade ändrat köket. Som jag skrev igår, jag är inne i vill-ha-stadie och det är inte kul. Jo, eller nej. Det är liksom på gott och ont.

Hur som helst, ikväll är det tacokväll med Oskar och Sandra! Hur gott?! Mums. Jag längtar redan. Vi har köpt allt som ska finnas på ett tacobord och jag ska frossa. "Taco-hej"

Jag vill ha!


Jag har insett, eller egentligen alltid vetat det, att jag inte är en sommarmänniska. Jag är en höst-vinter-vår människa och gillar när det är kyligt och man kan ha mjuka och gosiga kläder på sig. Hur som helst, jag vet inte vad jag ville ha sagt med det men jag är inne i vill-ha-period. Jag klickar runt och tittar på fina höstskor, mysiga tröjor och stickade kläder, röda påslakan som passat bra till julen (vad händer?!), smycken, kuddar, tavlor, lampor, tidningar, tallrikar, hus, etc etc och jag blir helt tokig. Varför hamnar man i såna perioder? Det enda som tar ner mig på jorden igen är tanken och insikten att jag inte har råd med allt jag vill ha. Jag antar att det är bra, det blir en del pengar och hälften är egentligen onödiga saker men ändå...
Fast, ett par skor kan man väl unna sig?

"Brottsplats"


Det är alldeles nyligen som jag hittade till den här bloggen. Det är Martin Melin som skriver och honom har man ju sett lite överallt, i diverse tvprogram. Jag fastnade dock för hans blogg, väldigt lättsam och rolig. Eftersom en av mina stora drömmar här i livet handlar om att bli polis, så får ju Martins Melins blogg ett extra plus eftersom det är just vad han är utbildad till. Hur som helst, bloggen är rolig och inlägget "Låt barn få leka vad de vill" kan vara det roligaste inlägget på länge, precis min humor! Jag ska också leka brottsplats med mina barn.
Läs hans
blogg här!

IMORGON ÄR DET DAGS


Man kan ha det sämre

Vi hade onsdagsmys igår efter Jonas match. En romantisk middag på tu man hand. Två kebabrullar, tända ljus och Six Feet Under, varför klaga liksom?


Onsdag


God förmiddag gott folk!

Utanför fönstret skiner solen men blåsten är inget att hurra för. De små träden här utanför kämpar för sina liv, men det ser ut att gå sådär. De står helt på sne, trots sina stödpelare. Nåja.. idag är det onsdag och jag vet inte riktigt vad dagen och kvällen erbjuder. Det är ju landskamp, både u21 och det "stora" landslaget, men samtidigt spelar Härslöv mot Vallåka. Jag menar, toppmöte i division 7 eller landskamp? Jag vet faktiskt inte, just nu lutar det åt att stanna hemma eftersom jag inte har något sällskap.. vi får se. Jag måste dessutom fixa ett DHL paket så jag kan skicka iväg mina (eller inte nu längre) jeans till sin nya ägare. Kanske bäst att göra det på lunchen så jag får det gjort.

Dags för kaffe!

Chokladälskare? Ja!

Artikel från aftonbladet


Älskar du choklad och vill äta det mest hela tiden? Här är 6 tips för dig som inte kan avstå men ändå vill kontrollera ditt chokladbegär.

1. Välj mörk choklad framför mjölkchoklad. Studier visar på den mörkare chokladens fördelar, till skillnad från mjölkchoklad.

2. Kombinera din choklad. Välj chokladöverdragna bär som till exempel jordgubbar eller russin. Dessa är också enkla att göra själv genom att smälta lite choklad och doppa en torkad favoritfrukt däri. Blanda några chokladbär med lite nötter och du har ett gott snacks. Tänk bara på att inte sätta i dig för många.

3. Köp mindre storlekar. När du är sugen på en chokladkaka köp den mindre sorten. Undersökningar visar att vi äter upp hela kakan även om vi tänker att vi ska spara en del av den.

4. Beställ frukt. Till efterrätt på restaurang kan du beställa in lite frukt med en bit choklad på sidan. Enkel och ljuvligt gott med frukt och choklad. Vill du göra en smarrig efterrätt hemma kan du ringla lite smält choklad över din fruktsallad.

5. Sug på chokladen istället för att tugga. Fokusera på den goda smaken i munnen och njut av hela biten. Om du äter samtidigt som du är distraherad av teve eller telefonprat är risken att du av vana fortsätter stoppa chokladen i munnen eftersom du inte riktigt njutit av den.

6. Ge efter för ditt chokladbegär. Brukar du äta något annat för att undvika att äta det du egentligen vill äta? Det slutar oftast med att man äter en massa för att sen ändå äta det man vill ha. Så spara på alla onödiga kalorier och ät en liten portion av det du är sugen på, och njut!


Six feet under

Nu när jag bläddrar neråt här inne så märker jag att det var alldeles för längesen som jag bjöd på bilder. Jag har varit väldigt dålig med bilder på sistone. Det finns väl egentligen ingen riktig anledning mer än den att jag inte hittar datorsladden så jag kan lägga över bilderna. Jag lovar förbättring!
Hur som helst, dagen och kvällen har spenderats med min älskling. Vi har äntligen städat och tvättat bilen, plockat undan här hemma, lagat god mat och tittat på alldeles för många avsnitt av Six Feet Under.
Vi är helt sålda på serien och som tur är så har vi alla avsnitt och alla säsonger eftersom Jonas fick de i födelsedagspresent.

Torsdag

Ohoj!

Jag fick alldeles nyss sålt ett par jeans på Tradera för 530 kronor, hur grymt?! Jag som är i behov av pengar efter Stinas alla veterinärbesök, det kunde inte komma mer lägligt. Woho!
Vad annars? Jobbdagen tickar mot sitt slut och direkt efter är tanken att mina kära arbetskolleger, Hampe & Farah, ska åka med i bilen för att sen titta på Hampes framtida lägenhet. Alltid kul att kolla hur andras lägenheter ser ut. Vad kvällen bjuder på är ett oskrivet blad, men det brukar alltid bli bra.

Nästa lördag är det dags


Scones och te

Efter jobbet igår hann jag handla, städa undan här hemma, medicinera Stina och sen cyklade jag ner till stan, till Fiskargränden och världens bästa Kajsa. En lugn och mysig kväll med sin bästa tjejkompis är aldrig fel. Vi satt på innergården, drack kaffe och åt fantastiska goda scones med hallon och blåbär i, mums! Sen gick vi en runda till Godisparadiset eftersom Kajsa skulle hämta ut paket, vad vi gjorde därefter är fortfarande hemligt men jag hoppas att vi har fixat det tills ikväll, jag är så jäkla pirrig och förväntansfull att jag knappt kan bärga mig. För många hade det varit en liten skitsak men för mig är det stort och coolt. Mer om det ikväll, förhoppningsvis. Nu återgår jag till kaffet.

Höj volymen


Forever and ever, you stay in my heart

Den dagliga uppdateringen försvinner när det är helg, jag antar att man har roligare och viktigare saker för sig. Hur som helst. Det blir mycket Stina prat här just nu men det är vad som präglar våra dagar. Lördagen började med ännu ett besök hos veterinären eftersom besöket på fredagen inte gick som vi ville... jag tycker så synd om Stina och jag vill inget hellre än att hon blir frisk. Nu ska vi dit imorgon igen, sen hoppas jag att vi får ta en paus från alla besöken och att medicinen hjälper henne som de ska och att alla sympton snart är borta. Ni kan väl hålla tummarna?
Tjejmiddagen var i alla fall jättetrevlig och alla verkade nöjda, så det var tur. Laxen blev dessutom en succé, t om Jonas tyckte om den! Då har man lyckats. Vi satt här hemma och snackade, rökte vattenpipa och drack vin. Vid ett tiden gick alla utom Farah hem, så efter diskningen traskade vi ner i stan för lite nattamat innan vi mötte upp våra fulla och glada pojkvänner. Vid halv fyra slängde jag mig äntligen i sängen och fick några välbehövda sömntimmar.
Gårdagen gick, som många andra söndagar, i lugnets tecken. Det blev en kort promenad till Larssons Lager och Netto med Farah och Micke sen intog vi sofflägge resten av kvällen. 
Måndag idag och snart är denna dagen också över, den avslutades med en härlig BoIS vinst och ett Criminal Minds avsnitt. Sov gott.