Smygstart

Egentligen har jag strikta direktiv från mannen här hemma gällande julpyntet, på söndag ska vi pynta, inte innan dess. Jag kan, till en viss del, hålla med honom, det är något speciellt att pynta på 1a advent men hur som helst, jag smygstartade idag. Jag, Olle, Sofie och lilla Novalie var ute i Tullstorp och där passade jag på att köpa grönmossa, kanelstänger och en hyacint, och här nedan är resultatet. Nu är det adventsstaken och julhuset kvar, och givetvis allt annat också! Mhm älskade jul. Men först, några föreläsningar, hemtenta, bakning, träning och glöggafotboll!


Det är ok att börja nu...

Nu är det faktiskt ok att börja räkna ner till olika saker som har med december och julen att göra. På lördag, dvs, om fyra dagar börjar årets julkalender och mina förväntningar är höga. När Mysteriet på Greveholm sändes första gången så blev det en megasuccé och i år är det alltså dags igen. Spöket är tillbaka! Undrar om det kommer ett nytt dataspel också.. Hm, det hade varit kul! Nu ska jag inte överdriva, jag slutar här.

Hur som helst, förutom julkalendern så har man annat att se fram mot. 1a advent, (2, 3 och 4:e också..) julskyltning, Farmors årliga provsmakning av julskinkan, night cup, glöggaboll med Härslöv, luciamys med vänner, julklappsshopping, massa julmat, snö, kyla, julmust m.m, listan kan göras lång! Åh ja.. Härliga tid.


Söndagsmys


Julklappsshopping

 
Japp, idag var det dags. Eller i alla fall dags för start. När Jonas slutat jobba och vi fått tillbaka bilen från service så styrde vi oss vidare mot Väla. Jakten på julklappar gick faktiskt bra och vi kom hem med en del kassar innehållande klappar till nära och kära. Alla är inte klara än, men det känns skönt att vara en bit på väg.

Nu sitter jag här i soffan, med tända ljus och med Jonas sidan om mig. Han spelar sitt nya tvspel (det var visst inte bara julklappar som köptes idag...) och jag letar efter ideer till fler julklappar. Helt enkelt en mysig fredagkväll. Imorgon väntas det kalas för den blivande 25-åringen, kusin Linus, och det ska bli kul, jag älskar kalas och vad resten av helgen bjuder på återstår att se, men jag hoppas på någon julmarknad :)

OOOhhhh

 
Jag tror jag hade fått lite panik av allt folk och trängsel men ändå så upplever jag en smula avundsjuka mot de som har fått biljetter till Swedish House Mafias konserter.. oh. Vilken grej egentligen. Det ser sjukt coolt ut. Kolla den här bilden från Aftonbladet.

G

 
Jag loggde in på hemsida, letade upp mitt nummer och där stod det, G. Jag klarade tentan!
Woho, det var en befrielse att se rätt bokstav där efter koden... Nu återstår bara tentaresultatet för den andra tentan, men jag har ingen aning om när den förväntas vara rättad. Skit samma just nu i alla fall. Jag klarade min allra första tenta och det räcker ett tag för mig! 
 
Vad annars? 
Vi har satt igång på en ny kurs, sociala förhållande och livsvillkor, och det verkar vara en riktigt intressant kurs med föreläsningar om media, genus, rasism, segregation, klasskillnader och etnicitet. Parallellt med föreläsningar, grupparbeten och seminarier ska vi även skriva en detaljerad områdesbeskrivning om ett valfritt utsatt område. Eftersom de mest intressanta områdena i Malmö försvann snabbt så beslöt vi oss för att ta Koppargården, eller förlåt, Kopparängen som det faktiskt heter. Det ska bli spännande och riktigt intressant! Idag kommer min basgrupp till Landskrona så jag ska passa på att visa staden innan vi börjar med vårt arbete. 

Gamla Kassan

Igår var det dags för den årliga julmarknaden på Gamla Kassan. Trots det lilla regn som föll så fick jag en hel del julkänsla med mig hem och det tackar man inte nej till. Handlade med mig glögg, bröd och apelsincurd.. Mhm. Nu är det ju ett helt år till nästa gång men jag kan verkligen rekommendera det, där är fantastiskt fint och stämningen är på topp. Om jag förstått det rätt så är det Råås julmarknad nästa helg, undrar om jag kan lyckas få med mig Jonas dit...


Helg

Härliga helg!
Jag kom hem i torsdagskväll efter en lång dag, först tåg från Odense till Köpenhamn och sen då Köpenhamn till Malmö där jag sen skulle ha föreläsning om psykisk sjukdom som handikapp. Föreläsning var sjukt intressant så jag var relativt pigg och uppmärksam men på tåget hem så kom tröttheten ikapp mig. Jonas hämtade mig på stationen, sen blev det pizza till middag innan jag dök ner i sängen.

Igår bjöd Sandra på vin och ost hemma hos henne och idag har jag varit på Enkla Tings julinspiration följt av en lyxig middag på haraldkiosken Härslövs tillsammans med Johanna, haha. Väl därefter så blev det en tur till IP där Härslöv spelade en testmatch. Tacka Gud för min fjällräven jacka...brr.
Nu blir det en stund på soffan innan vi beger oss ut igen. Vi ska äta middag hos Sofie, Olle och lilla Novalie. Mys!


Odense

Ohoj!

Här är allting super, vi har hunnit med en del. Föreläsning på Syddansk Universitet, shoppat i en antikhandel, promenerat i stan, bakat bröd(mest Kajsa), tittat på film, myst, pratat och bara haft det bra.
Vi har nyss ätit en smaskig frukost och alldeles snart ska vi bege oss ut på stan. Vi har en del affärer kvar eftersom vi inte hann med allting igår. Vid tre blir det en quiz tillsammans med några från Kajsas klass och ikväll lutar det åt en hemmakväll med scones.
Har tittat runt på julklappar och men än så länge har jag inte hittat det jag är ute efter, vi får se om turen vänder idag.


Tågtrip

Efter en härlig helg med goda middagar, fotboll och vänner så är det måndag igen och idag är det även kursstart!
Sitter på dagens tredje och sista föreläsning, sociala livsförlopp och levndadsförhållande... Hyffsat intressant men tröttheten börjar smyga sig på.

Har kanske glömt nämna det men ikväll åker jag på tågtrip! Jag ska nämligen åka till Odense och hälsa på världens bästa Kajsa och det ska bli helt fantastisk. Har en stund kvar här i Malmö men sen tänkte jag handla lite proviant innan jag tar mig till Köpenhamn. 18.30 går mitt tåg från Köpenhamn och 20.01 ankommer jag till Odense station och där står förhoppningsvis Kajsa och väntar. Det blir tre dagar med mys, shopping, mat, träning, julinspiration och en bästa vän, vad mer kan man begära?


Fredag

Vi pratar inte om tentan. Jag är osäker men gjort är gjort, så där finns liksom ingen återvändo. Jag var hemma runt ett tiden och sen har jag tagit tag i sovrummet, rensat alla korgar och lådor, slängt saker, dammat, dammsugat lägenheten, diskat och nu ligger jag utslagen i sängen.

Fast här ska jag inte ligga hela kvällen, kvällen till ära så ska vi faktiskt ha en riktig myskväll/firarkväll med god mat. Jag har bestämt att vi ska passa på att fira mina tentor innan resultaten kommer, haha. Visar resultatet att jag klarat dem så blir det ännu en sak att fira men för att inte gå miste om det så passar vi alltså på ikväll. Vi ska laga god mat i form av skagenröra med vitlöksbröd till förrätt, sen lövbiff med rotfrukter och tillsist yoghurt med bär, mumma. Det enda som saknas, och som är en stor del av kvällen är Jonas, stackaren jobbar över och jag har ingen aning om när han kommer hem, men jag hoppas det blir snart. 


 
du är det bästa jag vet
 

Då var det dags igen

Tenta nummer två, håll tummarna mellan 10.00-12.00!


titta så fin!

 
Bilden är tagen från Helsingborgs Lasarett, Webbisar.

GRATTIS

7 november 2012 är en dag att minnas. Inatt blev en av mina bästa vänner pappa till en liten flicka. Jag är så lycklig och glad för deras skull, Olle och Sofie, ni kommer bli fantastiska föräldrar!


Alla helgons dag

Jag och Jonas var alldeles nyss på kyrkogården, det har blivit lite som en tradition för oss att vi går dit under alla helgonskvällen. Har ni inte varit där under just denna dag så är det verkligen något jag rekommenderar. Jag tycker rent allmänt att kyrkogården är en fin plats och jag går ofta där genom. Fast just ikväll så är det speciellt, det är så otroligt vackert med alla ljus som lyser upp och man får en möjlighet att sakna och skänka en extra tanke till de människor som har lämnat jorden för tidigt men som fortfarande vakar över oss.


Halloween naglar

Just det! Vi var på en annorlunda och spännande bröllopsfest igår med spök/halloween tema. Jag hade inte direkt någon utklädnad men Sandra var snäll och kom hit för att hjälpa mig pimpa mina naglar och här är resultatet, vad tycks? Lite fulsnygga tycker jag :)


Lördag!

En fullbokad lördag väntar.
10.30 är det brunch hos Tulle med alla kusiner och bebisar. Liziz är hemma i helgen så därför tog Tulle tag i saken och fixade ihop en liten träff med alla så liziz också får träffa alla småpluttar.
Därefter är husfriden här hemma hotad eftersom Manchester United möter Arsenal.. Hm. Tror jag ska hänga upp min halsduk här hemma, mer vågar jag nog inte göra, hehe. HEJA UNITED i alla fall!
Sen ikväll är det kalkonmiddag hos mamma och pappa, åh härliga dag. Matkoma here I come! :)


Tentan alltså..

Jag vet inte ut eller in. Jag är inte alls nöjd med tentan och inte min prestation heller. Jag känner nu i efterhand att jag kunde gjort helt annorlunda och skrivit andra saker och jag antar att det alltid är så, men jag kände ändå att jag kunde ämnet och området men fick ut långt från allt jag ville.. Nåja, jag får hålla tummarna att det räcker helt enkelt annars får det bli omtenta.

Kom hem från Malmö för en stund sedan och nu blir det mat innan jag ska gå igenom redovisningen inför seminariet imorgon. Nästa inlämning är på tisdag och nästa fredag är det dags för tenta nr två...

Ikväll håller jag mig från böckerna. Träning och spökafton på stan står på schemat och ikväll kommer dessutom Liziz hem! Woho. Så helgen blev uppbokad med massa middagar och kusinträff, inte mig mot :)