...

Hej gott folk.
Egentligen har jag bilder och massa annat skoj att lägga in här, men jag orkar verkligen inte. Jag njuter av ledigheten till max och därför ödslar jag inte mycket tid här framför datorn, men jag antar att det blir mer snart igen. Det vill säga när jobbet drar igång på måndag igen. Nu ska jag bara krypa upp lite djupare i soffan och mysa till det ordentligt. Behöver egentligen duscha och baka en kaka tills imorgon också, men som den tidsoptimist som jag är, hinner jag det imorgon. Mellan det att jag vaknar, hämtar Emelie på Svågertorp ♥, hälsar på farmor och lagar all mat tills kvällen, hahah, jisses. Äh, det löser sig, det gör det alltid

Hemmafru

Här var det glest med uppdatering, men jag är ledig och sitter faktiskt inte framför dumburken mer än vad jag behöver. Idag har jag tvättat några maskiner tvätt (utan att krympa något), gjort lite mat, bäddad om i sängen och precis kommit innanför dörren efter inhandling av mat tillsammans med Oskar. Handlade det mesta till nyårsafton, men som vanligt kom jag på några saker som jag glömde, men det kan jag fixa imorgon. Maten lär bli kanon i alla fall, mums. Nu väntar jag in Jonas som slutar runt halv fyra, då tänkte jag att vi skulle fika, då jag varit en snäll flickvän och handlat lite goda bakelser till oss, hehe. Sen får vi se vart kvällen tar vägen, är inbjuden till Olle i Helsingborg på middag, men jag har inte fått svar från honom än, så vi får se, men det låter super trevligt. Nu återgår jag till Fresh Prince i Bel Air.

Upp och iväg

Mellandagsrea!


Helt underbart

Jag är så nöjd. Nöjd med allting just nu. Jag ligger här i soffan, med mina pyjamasbyxor, duntäcke och nya tofflor och bara njuter. På tv:n visas Bröderna Lejonhjärta och sen tänkte jag titta på Förortsungar. Det är verkligen också en bra sak med julen, alla underbara filmer som visas dagarna långa.
Julafton hos Rudolfssons var super mysig och jag är fortfarande mätt från alla mat. Har verkligen haft två helt underbara dagar, och det fortsätter även så idag. Klockan fem är det nämligen dags för middag, och inte vilken middag som helst, utan kalkon middag! Kan inte bli mycket bättre. Senare mot kvällen blir det troligtvis lite partaj, just nu känns det lite sådär då jag äntligen kommit in i jul lugnet och att ligga i soffan hela kvällen är faktiskt något som också lockar väldigt mycket. Men det är några timmar kvar, så vi får se vart kvällen slutar, men nu återgår jag i alla fall Jonathan och Skorpan. God fortsättning


JULAFTON

Godmorgon!
Här sitter jag och njuter till fullo i mina nya pyjamas byxor. Det är snö utanför fönstret, jag har tänt ljus i hela lägenheten, har gjort varm choklad och jag ska alldeles strax väcka Jonas. Igår var en supermysig kväll som vi spenderade hos mamma och pappa. Vi spelade bingo (var så nära att vinna en bil!), åt gott och delade ut julklappar. Eftersom jag ska fira med Jonas i år, så gjorde vi det mamma och pappa igår. Fick massa fina saker som jag är supernöjd med.
Snart är det dags att sätta igång dagen. Först ska jag mysa lite med Jonas, och ge Svante sin julklapp, sen kl 11.00 är det frukost hos Thomas och Agnetha, följt av jul med morfar, sen klockan tre ska jag sitta ner och titta på Kalle Anka hemma hos Rudolfssons. GOD JUL ALLIHOPA!





Dan före dopparedagen

Godmorgon!
Nu sitter jag här på kontorsstolen igen, sista dagen på några dagar nu, så jag ska inte klaga. Har massor att göra innan jag kan putta in stolen och traska hemåt. Där ljög jag, jag ska inte traska hem, jag tog bilen imorse, så jag ska brumma hem. Först blir det ett stopp på Kicks där jag måste fixa den allra sista julklappen, som jag helt glömde bort igår, men det löser sig. Igår slog jag också in alla julklappar, vilket tog ungefär två timmar, då jag gjorde alla korten samt skrev rim. Har några julklappar som är utan rim, men jag kommer verkligen inte på något... får se om jag kommer på något under dagen. Nej dags att sätta igång, först en stor kopp kaffe, sen kickar vi igång dagen.


Ännu en anledning till varför julen är bäst


När man får choklad i julklapp från andra företag.
1000 gram, all for us. Yummie.


Gäsp

Hejåhå. Nyss hemkommen och nu ska jag hoppa vidare in i duschen innan jag slänger mig ner på soffan och bara inväntar att ögonen blir trötta. Imorgon är det tisdag, och sen är det onsdag, vilket innebär att det bara är två dagar kvar innan ledighet, och jag håller tummarna att snön ligger kvar och att vi får en vit jul. Med det säger jag godnatt


Syskonkärlek



Bilderna får tala för sig själv







Som bilderna visar har dagen bestått av pulkaåkning, men först hade vi Thomas, Ingrid, mamma och pappa på adventbrunch här hemma. Tillställningen var himla trevlig och maten blev omtyckt, så jag är nöjd. Nu har jag kommit hem och krupit upp i soffan med en spinnande och mysig katt sidan om och med Musikhjälpen i bakgrunden, med Timbuktu vid mikrofonen. Nej, den här dagen har varit helt fantastisk, och för att avsluta, jag fullkomligt älskar snö!


Helt slut

Halv nio ringde klockan, halv tio hämtade Jonas upp mig och Jonas, sen har dagen präglats av flytt och enbart flytt. Jag kom hem runt halv fyra och sedan dess har jag stått i köket och slängt ihop mandel&chokladkakor samt en västerbotten paj tills imorgon då mamma, pappa, Thomas och Ingrid kommer på advents brunch. Tror det mesta är fixat nu, förutom lite små saker som jag får fixa imorgon men annars är det lugnt. Nu ska jag slänga mig på soffan en stund, se slutet av Shrek 2, samt påbörja Happy Feet innan det är dags för mat från Basilika med Jonas och Jonas. Sen, om jag orkar, kör jag iväg och träffar tjejerna och får en dos av dem, vilket aldrig är fel.

Därmed håller jag helg

... jag hatar papercuts


Puh, tiden bara flyger iväg


Gårdagens julfest var super trevlig. Lite trött är man allt, men vad gör det när det är fredag. Sista fredagen innan jul, iihh, så skoj. Vi började kvällen med en fördrink innan vi skulle börja spela bowls. Bowls var riktigt kul och jag rekommenderar det till alla, testa! Mitt lag vann (såklart, hehe) och ingen var mer nöjd än jag. Sen fortsatte kvällen med julbord och jag måste säga det var ett himla gott julbord. Smaskade i mig ägg, skinka, lax, köttbullar, prinskorvar, bröd och såklart massa saker från gottebordet.
Som sagt, idag är det fredag. En ganska fullspäckad fredag för min del. Massor med jobb som ska göras och sen efter jobbet tänkte jag ta en promenad i stan och försökte slutföra julklappshoppingen för min del. Hoppas verkligen att allting jag letar efter finns inne, men det löser sig. Sen väl hemma, är det dags för sista plugget, sen är vi färdiga. Fyra dagar innan deadline och vi är klara, det känns faktiskt jäkligt skönt.
Att inte alls behöva tänka på det nu under jul, sen efter julen kör vi igång igen, med kursens sista uppgift, hurra!


Man ska tydligen inte ropa hej

NEJ! Min älskade mobil har gått i graven. Tydligen (av en dum jäkla anledning) tillverkas inte min mobil längre, så de skickade med en ny, som Jonas fick med sig. Visst, hurra en ny telefon, men nej ändå inte. Jag vill ha tillbaks min! Var precis inne på hemsidan och jämförde telefonerna och denna nya är såklart bättre, men otroligt ful. Åh vad jag blev ledsen, jag som hoppades att få tillbaka min, typiskt, typiskt och åter typiskt. Det andra alternativet var att få pengarna som den nya telefonen är värd och välja en annan, så jag antar att det är ganska schysst, men det gör inte så jag får min telefon tillbaka...

Ännu ett hurra

Min älskade, älskade mobiltelefon är tillbaka från lagning och jag är mer än glad över detta. Jag har aldrig haft en bättre telefon än denna, bra kamera, liten och nätt, ja, den är helt enkelt perfekt. Dock för några veckor sedan bestämde den sig för att ta en tupplur och sedan dess har den inte vaknat än, men nu äntligen. Världens bästa Jonas är iväg och hämtar den, och jag sitter här och håller tummarna för att dem inte ska ha raderat sms:en som fanns i telefonen. Om dem inte har gjort det, betyder det att mitt efterlängtade sms ligger kvar, hoppas!
Nej, jag får återgå. Massor med mail som ska skickas, massa uppdatering och annat pillidill så det är bäst att sätta fart. Bara fyra dagar kvar, sen väntar elva dagars ledighet! Ikväll blir det dessutom julfest med jobbet, vi ska spela bowls (hoppas jag hamnar i vinnande laget, hehe) och äta julbord, tjohoo! Jag hoppas också på mer snö, snö gör alla glada (nästan), så mer snö åt folket, heja heja. Just ja, sätta fart var det.

HURRA


Mer snö åt folket

Att avsluta kvällen utomhus, i kyla och en decimeter snö är helt jävla underbart. Jag, Liziz, Tony och Luna har varit ute i ungefär i en timme och bara sprungit runt och njutit, eller i alla fall jag. Jag kan inte förklara det, men jag älskar verkligen snö. Allting är så tyst, fridfullt och underbart. På något sätt känns det som alla problem försvinner. Nu kryper jag till kojs och önskar er god natt.


16 december?!


Jäklar i havet. Jag har helt glömt bort att posta mina julkort... fuck. För visst är det sista dagen idag för garanterad leverans innan jul, eller hur fungerar det? Äh, typiskt. Antar jag får ge mig ut på promenad och gå och lämna alla i stället, tjänar både pengar och motion på det, så varför inte.
Idag har jag fixat ytterligare två julklappar och snart, riktigt snart är jag helt färdig och det känns toppen. Bara lite små fix och inslagning kvar, sen är även jag färdig. Det enda som stressar mig är den där jäkla uppgiften i kursen, men vi ska verkligen försöka bli klara senast på fredag, sen skickar vi in den. Håll tummarna för det!


Ett morgontips


Sätt igång och lyssna på p3, Musikhjälpen, antingen via den vanliga radion eller webbradion. Riktigt härligt faktiskt. Massa gäster, härliga programledare (Timbuktu!) och grym musik. Sätt igång!

"Stäng dörren,du får inte titta"


Vem kan se Dannis och Olle dansa till denna, fast i techno remix?
Svar; Jag! Jag har sett det live, hahah. Bästa.


När kommer snön?

Titta, här har jag hittat bilder från Kajsa lilla födelsedagsbjudning, himla trevligt.





Jag har sett Coca Colas julreklam!

Som rubriken säger, jag har äntligen fått se den. När jag satte igång tv:n hörde jag ett bekant ljud och visst var det Coca Cola reklamen. Nu är det verkligen jul, det enda som saknas är lite snö utanför fönstret, men ska man tro meteorologerna lär även den dyka upp imorgon, så jag håller tummarna.
Nu har jag redan hoppat ner i mina nya pyjamas byxor, jag har plugget här sidan om tillsammans med ett stort glas kallt vatten och Svenska Hjältar på tv:n, men snart bytar jag kanal och tittar på CSI istället. Antar att jag lägger ifrån mig plugget strax, eftersom jag hellre råkar vända blicken till tv:n än till böckerna.
Jag har också varit hos K och Mange och hämtat min kamera, så äntligen slipper jag mobil bilderna. Fast de bilderna här nedanför är tagna med mobilen. Det är mamma och pappas fina gran samt mammas lilla pepparkaksland. Med det säger jag tack och godnatt.



"Larsson går till fienden"


Läs
här, här och här.
Häftigt.

Måndag


Godmorgon!
Hoppas allting står bra till, här rullar allting på. Förkylningen är äntligen på väg bort, jag har lyckats inhandla två julklappar till och kylan är äntligen här.
Gårdagen var super mysig och det blev en hel dag med världens bästa släkt. Det började med julskinka hos farmor kl 11, följt av kusin mys hos Cliff och Lucas kl 14. Där i mellan hann jag och Liziz gå till julgransförsäljningen och vi hittade faktiskt den perfekta granen, precis som gubben lovat. Nu återstår det bara och se om mamma och pappa också gillar den. En hög och fin silvergran, och inte alls lika bred som vi lyckats hitta de andra åren, höhö. Eftersom vi var tvungna att skriva på ett intyg om att vi ska hjälpa till att slänga ut den, fick vi hålla tillbaka lite.


Julstök

God eftermiddag gott folk.
Nu har jag precis kommit hem från mamma och pappa där vi bakat pepparkakor och byggt pepparkakshus. Jag gjorde ett väldigt litet hus, men ack så fint. Liziz stod för det största huset. Sen var vi och tittade en julgran också till mamma och pappa, men vi fastnade inte direkt för någon. Den perfekta fanns inte där helt enkelt. Däremot lovade den snälla gubben vid försäljningen att han skulle ta fram en perfekt till oss imorgon, så vi får traska dit igen imorgon. Nu står jag och gör en stor laddning med chili con carne, då jag och Jonas ska bjuda herr Arvidsson (och simon och andy?) på middag innan vi sen sticker ut till idrottshallen och hejar fram BBK till Night Cap vinnare ;)





Tidig julklapp

Puh vad jag blev trött alldeles plötsligt. Tung i huvudet och helt matt. Orkar inte ta tag i matlagningen heller, beställa hem kanske?
Körde inom Kappahl på vägen hem och kunde inte låta bli att handla hem ett par super mysiga sovshorts till mig själv. Det blev ett par vantar också, som ett impulsköp då jag antagligen tappat mina andra och nu smyger sig minusgraderna allt närmre. Blev en julklapp också, men det kan jag såklart inte skriva ut här. Äh nu lämnar jag datorn för en stund, tänkte faktiskt vila ögonen en stund.


fina shorts från Kappahl! 75 riksdaler


Dagens i-lands problem

P3 Street är verkligen underskattat. Jag har gett upp Mix Megapol nu (stänger av efter 10,00 när Äntligen Morgon är slut) då jag nästan kan alla slingor utantill. Finns det någon gräns på hur länge man får spela samma slinga? Varje morgon 09.55 är det antingen Yohanna eller Takida som spelas och det är såååååå tråkigt. Därför satte jag mig och letade efter lite annat, egentligen är Nrj favoriten, men även den blir långtråkig
Därför fick det bli P3 Street och vilken höjdare, skit bra musik hela tiden. Här stannar jag nog, fram till sista halvtimmen då jag bytar till julradio.se och skapar lite julstämning precis innan jag går hem.

Ers majestät, konungen

Nu sitter vi bänkade framför tv:n i hopp om att få se Emelie traska ner för trapporna. För er som inte vet, världens bästa Emelie serverar nämligen på Nobelmiddagen i kväll, i Blå Hallen. Det är helt galet och jag är riktigt stolt över henne, vilken grej. Det roliga är (inte för Emelie just nu) är att jag fått reda på lite saker som gäller ikväll. Hon ska servera från fat, hon ska med i det ledet som går ner för trapporna och ut till de olika bordet, samt att hon ska servera dem som sitter bordet sidan om kungen.
Hur häftigt? Heja Emelie!

Fin va?




Det är inte likt mig


Okej, idag är det två veckor till julafton. 14 dagar. Det är ingenting. Jag har köpt en, en fjutten liten julklapp. Vad har hänt med planeringen liksom. Jag har tappat det, men jag måste hitta den där känslan igen. Antar att det är mycket runt omkring som tar plats och tankarna är ganska utspridda, men nästa vecka måste jag fixa alla julklappar, oavsett vad. Ge mig snö, kyla och en färdig diskussionuppgift, sen är jag redo för julen.

Jag vill ha en ny cykel

Jag tror jag har hittat den lyckliga.
Hur häftig är inte denna? haha.
Att det står "Olssons" på den är såklart pricken över i:et.


Nu har Olle, Dannis och Linus precis lämnat vårt lilla crib. Vi har spelat julklappsspelet och haft det allmänt trevligt. Som vanligt blev det lite små fajt kring vissa paket, mest kring Olles, eftersom han ville ha sitt eget paket blev det ännu roligare att stjäla det från honom. Det slutade dock med att Olle fick sitt eget, sex tärningar, haha.
Dannis fick en av mina presenter, nästrimmern, Linus fick ramen med fotot och Olle fick fickpluntan. Själv fick jag en "magisk" mugg som alla målade på som nu står fint i skåpet, ett shot spel och en mini digital kamera. Nej kvällen var toppen och alldeles strax väntar sängen, först ska jag pussa lite på Jonas.

IDAG KOMMER EMELIE, HURRA!


Neeeeeeeej

Jag har glömt mitt nässpray hemma i hallen, typiskt.


Jag håller tummarna ♥


Gissa vad vi har ätit?

Det satt verkligen där det skulle. Korv och bröd är verkligen en underskattad maträtt, lätt, snabb och super gott. Nu tänkte jag avsluta kvällen i pyjamas, som vanligt, och en (kanske) två koppar glögg med massor av mandel. Sen kvart i nio klappar jag händerna för Manchester United. Glory glory Man United, glory glory Man United!!


Vad händer med Coca Colas jul reklam?

Är det någon som sett den? Det är väl tradition att de kommer med en ny julreklam varje år, eller? Oavsett om det blir en ny eller gammal reklam, så måste det komma en, visst? Jag kanske är helt förvirrad.


Julbak

Hej och hå.
Vilken fart det har varit på mig trots den jäkla förkylningen jag bär med mig. Jag har fixat de perfekta julklapparna till julklappsspelet som jag ska spela med Dannis, Olle och Linus på onsdagkväll. Jag tänkte först att det skulle bli klurigt att hitta något som passade de alla tre, men jag tror faktiskt att jag lyckats, desto svårare blir det nog för dem eftersom deras presenter ska passa både mig och killar, haha. Äh, det blir hur bra som helst. Sen har jag hunnit tanka, varit på Apoteket, bakat 50 st lussekatter samt slängt ihop stuvade makaroner och falukorv, vilken superkvinna! Fast nu känner jag hur matt och trött jag egentligen är, så nu blir det duschen, sen pyjamas, CSI och troligtvis en tupplur i soffan innan jag förflyttar mig till sängen.



Gissa om man är uttråkad..

.. när man sitter och gör hemma knåpade girlanger. Det var väl min största aktivitet under fredagen när internet på jobbet låg nere och vägrade återuppstå.
Något att hänga i julgranen kanske?

 

Gääääääsp

Vad händer? Jag har suttit och gäspat sen vi kom innanför dörren och det har inte blivit bättre. Jonas har redan slumrat till en timme, då runt åtta tiden och jag är inte långt ifrån. Förkylningen sitter fortfarande i och jag tror det är den som spökar lite. I vilket fall som helst så dyker jag nog snart ner i sängen. Jag är galet trött. Imorgon behövs det nya krafter då det är dags för ytterligare lite plugg 10.00, sen en snabb runda på Kvarntorgets julmarknad och sen hem till Mange och Kajsa för en mysig fika där vi firar Kajsa en gång till. Sov gott, zzZzz

Där ser man

Lite halsont under gårdagen har idag utvecklat sig till en bamse förkylning. Är helt täppt i näsan, hostar och nyser om vartannat. Det har väl hoppat någon basilusk från någon vidare till mig, inte mer att göra än att välkomna den antar jag. Sitter här i soffan, iklädd pyjamas. Har varit uppe sen nio, trots min längtan att få sova vidare, men kallar plugget så kallar plugget. Halv tio satte vi igång och vi är alldeles nyss klara för dagen. Det är faktiskt värt den tidiga morgonen när man redan är färdig kvart i tolv. Om några timmar är det dags för GF Idrotts årliga juluppvisning och givetvis ska vi ut och stötta. Jag, Lina, Mange, Alex och Jonas (som jag vet) ska träffas runt halv tre för att få platser på rätt sida. Vad kvällen sen erbjuder får vi se. För min del lutar det åt godis, film och bara slapp i soffan, men man vet aldrig.
Ha en härlig lördag.


Tullstorp

Blommorna är inhandlade och snart väntar middag hos världens bästa svärföräldrar. Sen får vi se vad som händer, Jonas ska troligtvis vidare till Oskar, Jonas och co, så då kanske jag tar röda faran och kör till Manges place, där Kajsa befinner sig. Film och glögg lät i mina öron inte helt fel.

Titta vad klockan är

Japp, det stämmer. Klockan är 14.43 och jag befinner mig hemma hos mamma och pappa. Nej, jag är inte sjuk eller så, men vi faktiskt gå tidigare från jobb. Anledningen är den samma som igår, vi har nämligen fortfarande inget internet, vilket är helt värdelöst. Nu har vi suttit från halv nio igår morse, tills nu och vem vet hur länge, utan internet och utan något att göra. Vi har hunnit arkivera det mesta, rensa på vinden, dammtorkat och städat alla kontor och sortera in de papper som gick att göra, men nu var det verkligen finito, och därmed fick vi gå hem. Jag är såklart överlycklig, för vem vill inte sluta tidigare? Fast jag hoppas innerligt att allting fungerar på måndag igen, för det är såååå uttråkande att bara sitta och sitta. Äh nog om det.
Nu ska jag och mamma köra och hämta systeryster på jobb, sen hoppar jag av hemma på Suellsgatan och hoppar in i nästa bil, sen hämtar jag upp Frida och sen beger vi oss ut och shoppar blommor i Tullstorp. Julstjärnor ska det vara nu när det snart är jul. Ha en härlig fredag.


www. vadå?

Idag har jag fått uppleva hur det är att sitta på ett kontor i sju och en halv timme utan att göra någonting alls. Det var verkligen ingen höjdare. Att sitta och läsa en bok i fyra timmar är heller ingen höjdare (om man inte sitter hemma i soffan i pyjamas och dricker varm choklad). Vårt internet låg nämligen nere idag, från halv nio på morgonen till, ja, jag vet inte hur länge. Det hade inte börjat fungera när vi lämnade kontoret för dagen halv fem i alla fall. Hela arbetet är beroende av internet då all vår kundkontakt sker genom email och internet, så det var inte mer att göra än att sitta av tiden.
Nu har jag i alla fall hunnit hem, träffat Mange och Kajsa, GRATTIS IGEN BABY, pluggat en timme, samt lagat mat, ätit maten och nu sitter jag här. Känns ändå helt okej trots dagen har känts ofantligt lång. Nu ska jag ta röda faran och köra till remigtatan där en kvällspromenad med Limpan väntar, det låter som ett lagom avslut på dagen.

Vädret är fortfarande ok

... men inte resten av dagen. Typiskt. Nu är det nya tag som gäller, kom igen bara!

Oboy, oboy oboy

Vilket fantastiskt och underbart väder, I love it!


Godkväll alla glada

Hoppas alla andra är glada, för det är jag. Klarade nämligen uppgift två på kursen och det känns toppen. Ännu ett G, men det spelar ingen större roll, godkänd som godkänd, så tänker jag i alla fall. Nu kan jag fokusera fullt ut på nästa uppgift som vi faktiskt redan är igång med. Den ska vara inlämnad den 22:e december, som jag nämnt tidigare, men vi ligger ganska bra till redan tycker jag, hoppas det håller sig så.
Vi har bestämt plugg tid nu klockan åtta, så jag antar att jag får knappra ner de sista orden här nu innan jag får rikta blicken ner i boken istället. Fast lite bilder är alltid kul, det är från vårt mysiga julbak i söndags. Lussebullarna går åt fort här hemma,(Elins bananfudge däremot, den går inte åt lika fort, haha ;)) så det blir nog att vi bakar en sats till denna helgen, så himla gott!






(har man inga batteri i kameran, får mobilen duga.. dålig kvalité dock..)


1:e december 2009

Okej, vi är inne i december. Slutspurten. Jag hade ett löfte till mig själv att ha köpt den första julklappen lagom till julskyltningen, som var i söndags. Än idag har jag fortfarande inte köpt någon julklapp än. Det är inte likt mig. Jag antar jag har lite mer sidan om än vad jag har haft tidigare år. Jämför med förra året, då nästan alla mina julklappar var köpta och inslagna vid denna, exakt, samma datum. Hur som helst, jag vet vad som ska inhandlas, nu ska jag bara iväg och köpa det också. Det var egentligen inte alls det jag skulle skriva, men så blir det ibland. Jag ville faktiskt bara poängtera att det är den första december, första biten på datumljuset ska brinna ner och första chokladbiten i chokladkalendern ska slinka ner i magen, eller? Det var just det jag skulle skriva.. jag har glömt min chokladbit. Typiskt. När man väl får börja dagen med choklad så glömmer jag det. Tankspridd.