...



MOT KÖPENHAMN ! !


Mattjakt

Okej, arbetsdagen är slut och nu är det dags att bege sig ut i stormen. Regnet hänger kvar i luften men det verkar vara uppehåll just för stunden. Det är tur så jag slipper medverka i en Ms Wet T-shirt tävling ofrivilligt vilket jag gjorde igår när jag cykla hem, hur som helst.
Det är meningen att jag ska möta Jonas på synsam för att kolla solglasögon (ironiskt med tanke på vädret) och sen kör vi vidare till Halldéns mattor, idag igen. Vi var där igår och hittade en fin matta som vi reserverade men när vi kom hem och mätte den gamla visade det sig att den nya är mindre än den vi har, och det vill vi verkligen inte ha. Så vi får köra ut där och börja leta ny, eventuellt mått beställa en, och vad lär det kosta? Troligtvis alldeles för mycket, men vi ger det en chans.

Ikväll blir det en härlig middag och trevligt sällskap, lagom start på helgen.  

Fridfullt



FREDAG!
Visserligen regnar det, men det gör faktiskt ingenting. Jag tycker det är himla mysigt och kan bara instämma i
Linus förklaring.  Nu gör det ingenting alls att man sitter på jobbet och fördriver tiden, missförstå mig inte, att ligga hemma under duntäcket med en bra film och godis hade varit bättre, men nu sitter jag här och det är faktiskt inte så illa. 
Som sagt, nu är det fredag och imorgon är det lördag, då hoppas jag visserligen på uppehåll eftersom jag och Jonas ska in till Köpenhamn. Bara gå och strosa, äta gott och titta i affärer, längtar!

Ett löfte är ett löfte

Jag och Jonas var nyss ute på en lagom kvällspromenad och alldeles strax tänkte jag krypa ner i sängen och läsa "Patient 67" som jag äntligen fått låna av Hampe. Det är boken som Shutter Island är baserad på och jag måste läsa den innan jag ser filmen.
Jonas är dessutom lovat mig massage eftersom jag har ont i vänster axel, men plötsligt vill han inte, men eller hur, ett löfte är ett löfte? Jag ska nog se till att vinna det här. Trevlig kväll!


Såg ni tromben?

Coolt. Jag har aldrig sett det innan, men idag blev första gången. Jimmi här nere på kontoret kom ut och sa åt mig att titta ut mot havet och jo visst. En tromb! Dock en liten, men ändå himla häftigt. Den försvann lika fort igen, men nu har jag varit med om det också, någon mer som såg den?
Ponte kanske, du som jobbar typ här nere? :)

update; Det var tydligen fler som såg den OCH som hann tänka tanken att fota den;
HD, med bilder

Torsdag, 29 juli 2010

Två dagar, sen är vi inne i augusti. När vi väl är inne i augusti innebär det endast 16 dagar tills jag börjar skolan. Jisses, jag vågar inte tänka tanken, men samtidigt ska det bli otroligt kul och jag är redo!
Nåväl, tillbaka till vardagen. Torsdag idag, som ser ut att bli en lugn torsdag, skulle tränat och varit flitigt men jag känner av halsont och huvudvärk så jag hoppar det idag, tar det säkra före det osäkra. Istället sticker jag och Jonas iväg och kollar solglasögon och mattor, tjoho!


"Klockan 10.31 på morgonen i Khao Lak"

Vilken fantastisk, hemsk, tragisk och känslofylld bok det är. Det har tagit mig alldeles för många år att börja läsa den, men jag började i söndags, och nu, för några minuter sedan läste jag slutordet. Det är en mäktig skildring som görs och man slutar inte förvånas över hur allting har fungerat (eller inte fungerat) under och efter tsunamin i Thailand 2004. Jag satt och blev arg över hur svenska drabbade människor enligt boken blev behandlade av de svenska myndigheterna och det är verkligen som "Pigge" i boken säger, han skämdes över att vara svensk. Efter att ha läst hänvisningarna som finns i boken är jag nu nyfiken på att läsa "De tio första dagarna - en beskrivning av händelseförloppet i Thailand och Sverige under flodvågskatastrofen tio första dygn".
Nej, boken är helt klart läsvärd, så jag rekommenderar den starkt. "Pigge" verkar vara en fantastisk man, som trots efter allt han varit med om, fortsätter att kämpa och hålla en positivt inställning till livet. Som det står på sista sidan;
"Hur ledsen man än är och hur mycket man än har gråtit, är det möjligt att komma tillbaka till glädjen. Att vara glad är en människas normala tillstånd, som jag ser det. Att gång på gång komma tillbaka till förmågan att glädjas är ett sätt att envist hålla fast vid livet.
Meningen med livet är att man ska vara glad, Så är det, trots allt"


Can you feel it?

Det blev minst sagt ett hårt pass på gymmet och ingen är mer nöjd än jag. Väl efter träningen blev det middag, dusch och nu äntligen har myskläderna åkt på och nu kryper jag upp i soffan lagom till Allsång på Skansen, som dessvärre förstörs av Anders Lundin, men men, man kan inte få allt. Får se om det börjar en bra film sen, den Closer, är det något att se?

Du gjorde min dag älskling

Hahahahaha. Jonas ringde för en stund sedan, från jobbet givetvis, och berättade att när han böjde sig ner, hörde han ett "riiiiiiitsch" och jo visst, hans byxor hade spruckit i hela rumpan. Hahahaahah. Lilla hjärtat. Tur han hade ett par extra byxor på kontoret och att han inte var ute någonstans, hahahaha.
Jag kan inte sluta skratta ♥

27 juli 2010

Emelie, Ullis, kaffe, snack, skratt, campingen och mjukglass sammanfattar min måndagskväll på ett bra sätt. Det var för övrigt årets första mjukglass (med chokladströssel!) och det är egentligen skandal, 26 juli och en enda mjukglass?! Det som är sååå gott. Illa.

Nu är jag däremot tillbaka på jobbet, några timmar kvar, sen blir det ett hårt träningspass i eftermiddag!

Måndag, 26 juli 2010

Jobbet är igång och kroppen är också på väg igång. Seg som vanligt på måndagar, men det brukar bli bättre fram efter lunchtid, då man fått mat i magen igen, hehe. Sitter i receptionen och tittar ut mot Ventrafiken (Oggi, är du där?!) och ser en enorm kö till båten, att Ven är så populärt.. Vi ska dit nästa söndag förresten! Om vädret är okej vill säga, men det hoppas jag. Jag fick en check av Linus och Dannis i födelsedagspresent som gäller en t/r resa till Ven, vi ska försöka göra det till en tradition, en resa till Ven, minst en gång om året tillsammans och på söndag är det som sagt dags för årets lilla trip.

MER TIMBUKTU ÅT FOLKET


På lördag ser vi honom live i Helsingborg!


Äntligen

Nu är det dags, Snabba Cash har äntligen kommit på hyr och köp film, vilket betyder att vi har varit och hyrt den och den får bli kvällens aktivitet. Vi har alldeles nyss också tryckt i oss god mat från Basilika. Vi struntade i Seglarn idag, får prova den en annan sommarkväll. Nu hoppar jag i myskläderna, slänger fram polkagris choklad, dippa med grönsaker och bubbelvatten, mums!

Run, run, run

Okej, låt det gå undan. Det är dags för träning och jag ska springa allt jag orkar tills jag inte orkar mer,hehe. Har fyllt mobilen med nya och bra låtar så de ska nog hjälpa mig på traven. Sen håller jag helg och det verkar bli en fantastisk sådan. Ikväll blir det nog bara kvalitetstid med världens bästa Jonas, vi funderar på att testa äta på Seglarpaviljongen, men vi får se vad vi hamnar. Vi får ju fira att Jonas får sin första lön idag, och det gör man bäst genom att spendera pengar, haha. Det lär vi nog göra imorgon också, då ska vi till Ilva och Ikea, så vi kanske bör äta hemma idag...

I still run this thing like a dancehall queen


Nu har han bara åtta liv kvar

Jag är näst intill i chocktillstånd. Vi hörde en duns, gick och kollade men såg inget konstigt. Av någon anledning börjar vi leta efter Svante. Vi letar överallt och ingenstans, på alla hans "hemliga" ställen men vi hittar inte honom någonstans. Jonas öppnar på balkongen, säger "Svante" och plötsligt hör han ett mjau från gården. Han hade fan hoppat ner, från tredje våningen! Snacka om att jag blev ledsen, rädd och chockad, vår lilla plutt. Vi sprang ner båda två och hittade honom i en buske nedanför, vi klämde överallt och tro det eller ej, han verkar helt oskadd. Nu ligger han här, som ingenting hänt och spinner mellan oss i soffan, j*vla kattaskrälle rent ut sagt, men jag tackar gudarna att han lever.

 
                                                                                ♥

HERO

Trött och allmänt seg idag. Radion spelar bara depp och skit låtar och jag har massa tankar i huvudet. Lite kyla, mitt duntäcke och choklad hade varit bättre än jobb en dag som denna.

LYX

 

Nu är vi bortbjudna på middag, mitt i veckan sådär. Absolut inget jag tackar nej till.

Nu sticker vi!


Jag & 70002 andra

 

Johanna eller Joanna, är ett kvinnonamn med grekiskt ursprung (Ioanna,), och en femininform av Johannes. Johanna betyder "Gud är nådig".
Namnsdag: 21 juli (Sedan 1755)


Nice & Nuts

Vilken husmor jag var igår! Direkt efter träningen ställde jag mig i köket och slängde ihop en delikat köttfärspaj och där efter gjorde jag egen müsli, oh yes.
K, den blev riktigt bra och smarrig! Har länge varit sugen på att göra egen efter jag smakat Kajsas hemmagjorda och igår hände det. Massa hasselnötter, cashewnötter, linfrön, havregryn m.m åkte in i ugnen och imorse var det premiärdags. MUMS. Ska inte tjata, men den blev riktigt bra.

Nu sitter jag här och är duktig, men hade hellre varit i Malmö tillsammans med Kajsa, Lina och Paulina och ätit en god frukost och bara umgåtts, men, arbetet kallar...suck

enjoy the ride that life offers


Med kaffet i ena handen och lite mat i den andra avnjöt jag min lunch utomhus
med den vackraste omgivningen. Havet, vinden och solen. Älskade Landskrona♥


20 juli 2010

Okej, jag är uppe men jag ska villig erkänna att några extra timmars(dygn) sömn inte hade suttit helt fel, men man får sakta men säkert komma ifatt igen. Igår blev som sagt en lugn kväll, veckohandlade, lagade mat sen satte vi igång filmen "Duplicity", som var ok men inte mer. Något avancerad för mig men ändå helt ok som sagt. Idag händer inte mycket mer, blir gymmet, mat och sen storstädning, jippie! Vilken fantastiskt tisdag!
ps; jag har bara tre tisdagar kvar att jobba..aaaaaaaaahhhhhhhhh

Juli 19, 2010

Gääääääääsp! Efter en helg med karneval, fest och en pojkvän med jour är jag helt slut. Det har blivit alldeles för lite sömn de senaste dagarna och det märker jag tydligt idag när jag kämpar att hålla ögonen öppna. Jag klagar definitivt inte på helgen, jag har haft galet roligt och hade gärna haft fler helger som denna, men innan dess behövs en kort återhämtning. Igår blev det i alla fall lugnt med lite sovmorgon, god middag och vinst för BoIS innan vi störtdök ner i sängen och somna bums, i några timmar i alla fall. Sen var det dags för Jonas igen, 03.15 kom han väl hem igen..stackaren. Nu är jouren slut för denna gången så ikväll blir det bara god mat, mys och sen tidigt i säng. Nu ska jag försöka klura ut vad jag ska äta till lunch...glömde såklart den hemma, trött som sagt.

PARTY PARTY


KARNEVAL

Hej å hå vilken kväll!
Vi startade hemma hos Anna, sex tjejer, bra musik, tjejkvällsspel, dricka och ett gott humör följt av spetsad slushpuppie och vidare ner i stan. Väl inne på Inferno träffade vi Dannis, Phil och co och där blev vi kvar. GRYM DJ och grym musik, så varför gå därifrån? Lite efter två tackade vi dock för oss och startade jakten på nattamat.
Idag är det dags igen, massa vänner, grillning och allmänt socialt umgänge men innan dess är det dags för karnevalståget kl tre. Sen mot kvällen joinar vi stan och karnevalen. Sugen på att se Lazee i Partytältet, får se vad resten av folket också känner för. Bilder från gårdagen finns givetvis, men jag har inte ork att lägga in dem, nu blir det kebab!


Upp och hoppa


Dags att hålla helg och karneval!

(och försöka vinna ett stort Marabou choklad!!)


God förmiddag

Fredagen är här och det är karneval i stan. Ikväll blir det troligtvis en runda ner till stan med tjejerna men jag hör olika idéer hela tiden så var vi hamnar och hur planerna blir återstår att se, blir nog bra vilket som.
Jag och Jonas var nere en runda på stan igår, gick fram och tillbaka, mös och åt god mat innan vi begav oss hemåt igen, lagom till hans jour telefon ringde. Nåväl, några timmars jobb kvar, sen cyklar jag hem, vilar en stund sen är jag redo för en trevlig kväll!


lyckan finns ofta närmre än vad man tror

Ahhh vad jag är mätt. Blev övertalad (inte någon svår uppgift) av Bea att äta kebab med henne på lunchen och visst blev det så. Tur jag ska gymmet direkt efter jobbet, hehe. Annars blir det lugnt ikväll. Om inte Jonas får rycka in på jouren så blir det en promenad ner på karnevalen, kolla på knallarna, äta lite och allmänt mysa och känna i stämningen. Fredag och lördag går troligtvis något mer i festens tecken, så lugnen före stormen kanske man kan säga :)

Plums

Nu står en "baconbus" gratäng (recept från K:s bok) i ugnen och gottar ihop sig och jag hoppas den är god för jag är minsann hungrig! Efter middagen blir det kvällsdopp, woohoo!

bringing back memories


Nästan tio år sedan den här låten släpptes och än idag får jag sms av Dannis varje gång han hör den, senast idag faktiskt, haha.
"Uncle Kracker på radion" Minnen. ♥


living by the ocean

Se där, solen har kommit på besök igen efter en kort paus. Mina och Farahs planer blev tyvärr inställda igår men håller solen sig framme så blir det av idag istället, hurra.
Gårkvällen var perfekt och lite till. Stack hem till Kajsa och tillsammans slängde vi ihop några förträffligt goda musli scones, eller Kajsa gjorde mest, jag satt och snodde recept i hennes receptbok. Härligt med ny inspiration! Efter vi avnjutit kaffe, fil, musli och scones körde vi hem till Anna och André och mötte upp dem samt Mange och Brallan för lite häng, men sen stack jag vidare mot havet och ett dopp i det blå tillsammans med Linus. Något kallt men guud så skönt. 

Projekt; Måla om gungstol

Del 1 är nästan färdigt;


och vi hade publik! :)


Écoute-moi

Hurra!
Jag gick till La Data igår med förhoppningen att de skulle kunna fixa min mini dator och visst kunde de det. Hurra igen! Lämnade in den runt halv fem tiden och precis innan klockan sex ringde de igen och vips så hade de lagat den, hur underbart?! En lättnad eftersom jag lär behöva den till plugget som börjar alldeles för snart, aaaaahhhh, pirrigt, men spännande!

Godmorgon!


12 juli 2010

Ny vecka och det känns bra! Jag är pigg och rätt utvilad, sitter med en kopp rykande kaffe och ska alldeles strax smutta på det, måste bara sitta still en stund och svalka mig. Jisses, det är tokigt vad varmt det är, jag vet, jag vet, man ska inte klaga. Jag klagar inte på värmen utan på fuktigheten, det måste väl ok?
Helgen annars har varit toppen med laserdome, femkamp, grillning, strandhäng, picknick, födelsedagar, bad, god mat, fika och fix med vår gungstol, den är mitt uppe i makeover minsann och första delen är nästan avklarad. Det finns bilder till de flesta ovannämnda aktiviteter men kameran befinner sig inte på samma ställe som mig, så det kommer en annan dag.

GOAL?


KOM IGEN SPANIEN!


En kväll i juli

Till underbara toner av Melissa Horn, Laleh och Lars Winnerbäck hade vi en fantastisk kväll. Vi firade Anna (och Malin) genom att ha picknick utanför Citadellet och vilken härlig kväll det var. Runt halv elva tackade vi för oss och sprang igenom muren av ollonborrar innan vi hoppade på cyklarna. Nu väntar jag på mamma och pappa, sen ska vi hem till Morfar och ut och gå en runda med honom, sen avslutar vi det med en fika på Gläntan.

Överraskning

Okej, nu har jag packat ner extra kläder till Jonas, en macka och en smoothie och nu kommer Oskar och Jonas alldeles strax och "kidnappar" honom sen beger vi oss ut på äventyr. Senare ikväll blir det grillning och allmänt häng och möjligtvis en runda ner i stan eller kvällsdopp? Kameran åker med!

Blir vi det vinnande laget ikväll?

Sämre lunch kan man ha;

Igår spelade några vänner beach fotbollsturnering nere i Borstahusen och jag såg idéen att köra dit, sitta i solen, äta min sallad och samtidigt umgås med vänner, and so I did. På lördag är det semifinal!

Bumpy Ride


Ohoooj

Jobb; Check
"Ärende"; Check
Tränat; Check
Duschat; Check

Nu sticker vi iväg på födelsedagsmiddag för Jonas hemma hos Thomas och Ingrid, perfekt torsdagkväll!


I wanna be a billionaire

Jisses, sitter här och planerar in i minsta detalj. Det händer en del saker imorgon som Jonas inte får ha reda på, eftersom det hela ska bli en överraskning. Att det är en överraskning är givetvis super skoj men det försvårar mitt arbete i det hela, men jag tror jag har hittat en lösning. Sen har jag en hel del planering kvar att göra fram mot sommaren som kommer också, men det orkar jag inte riktigt ta tag i, än. CSN, mobilräkning, autogiro etc är inget som lockar just idag, så det får komma senare. Dags för eftermiddags kaffe och om ca en timme väntar träning innan kalaset.

GRATTIS PÅ DIN DAG



Idag fyller världens finaste och bästa Jonas år
Jag älskar dig


Ultra speed

Jonas står i köket och fixar en ihop en tonfisksallad som blir kvällens middag. En god macka sidan om och jag är hemma. Tonfisk är underskattat! Innan dess har jag hunnit fixa och trixa lite med Jonas älsklings presenter till hans stora dag imorgon. Jag har två paket, ett litet och ett stort, han får det lilla på morgonen och det stora hemma hos hans föräldrar på kvällen sen. Har även hunnit träffa världens bästa Dannis på en snabb promenad och nu är jag som sagt hemkommen igen. Jag skulle egentligen följt med Emelie och kört och hämtat Ullan gullan på Svågertorp, men det hela blev något för sent för lilla mig, så jag hoppas Emelie klarar det bra ändå, och att jag får träffa Ullis en annan dag! 

Imorgon blir en tidig morgon, eftersom jag ska upp och sjunga för Jompen ♥

HEJA SPANIEN!


Give me freedom


Summer and shine

Vädret är inget att hurra för men sällskapet som väntar är desto bättre. Nu blir det till att packa ner vårt kött och sen hoppar vi på cyklarna beger oss. Sen är det är åter dags för grillning och allmänt chill, tillsammans med Kajsa och Paulina samt Mange och Ludde. Fotboll har givetvis utlovats, antar det var ett måste för att få killarna att följa med på själva idén, men det gör ingenting. Vi tjejer kanske kan titta på Allsång på Skansen eller varför inte joina killarna? Vi kan också knäppa upp byxorna och dricka en bärs ;)

Här kommer sommaren


to tell the truth

Äh, BoIS var ju ingen fröjd för ögat igår men där är inget att göra åt det, nya tag som gäller. Nya tag även idag, tisdag och jag känner mig en aningen lättare om axlarna än igår morse och det tackar vi för. Jag har dessutom sovit som en prinsessa inatt men är fortfarade något trött, beror väl på att jag saknar några timmar från föregående dygn men det fixar sig. Ikväll blir det träning och sen grillning. Vädret just nu ser sådär ut, men jag hoppas det spricker upp mot eftermiddagen så vi får en fin kväll. Dags för kaffe

I like reality

God eftermiddag!
Jag sitter och gäspar och svettas om vartannat, jag är helt enkelt inte van vid kontoret luftkonditionering än. Jag är tillbaka i kontorsstolen och det känns faktiskt helt ok. Något trött eftersom jag sover otroligt dåligt nu för tiden och det gör mig tokig. Jag har aldrig någonsin haft problem med sömnen tidigare men jag antar att det finns en del tankar som spökar runt och ställer till det. Förhoppningsvis blir det bättre inom en snar framtid. Annars rullar allting på bra, jag hade några mail som jag har fixat annars är det rätt lugnt. Det är tillbaka till verkligheten som gäller, det fortsätter ikväll då jag och pappa, som vanligt, beger oss ut på BoIS hemma match, heja BoIS!

Juli 2, 2010

Ännu en dunder frukost befinner sig i magen och jag fullkomligt älskar det. Nyköpt medelhavsbröd, jucie, kaffe och fil. Nu sitter jag här och inväntar en kille från Länsförsäkringar som ska kolla på min älskade bil. Jag håller tummarna att han säger det jag vill att han ska säga och att de försäkringen täcker problemen. Vi har bestämt runt tolv tiden... och vad betyder egentligen det? Jag hoppas han ringer snart, för jag vill ut. Jag orkar inte sitta här inne hela dagen, sista semesterdagen ju.
Grill och kubb kvällen igår var super härlig, man kan inte mer än älska svenska sommarkvällar. Man sitter ute, tar på sig stora tröjor och filtar, allt för att inte behöva sitta inomhus.

Fabulous

Vilket toppen väder! Har premiärbadat också, här är vi ingen badkruka inte. Det var inte speciellt varmt, men svalkande var det minst sagt. Så nu är både Öresund och Medelhavet avklarat.
Nu kan man inte sitta inne längre, därför har vi packat väskan fylld med sallad, grillspett, grönsakspett och såser och beger ut till byn Härslöv för grillning och kubb, tjoho!

Mallorca 2010, del 1